313/2005. (XII. 22.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Mikrotérségi társulási megállapodás módosítása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének

313/2005. (XII. 22.) KT sz. határozata

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 221/2005. (IX. 29.) KT sz. határozatával elfogadott mikrotérségi társulási megállapodást az alábbiakban módosítja:

A megállapodás Előzmények szövegrésze az alábbi második francia bekezdéssel egészül ki:

„ - családsegítési és gyermekjóléti feladatok ellátásának szervezése:

A Békési Kistérségi Társulás 75/2005. (XI. 10.) számú határozatában döntött arról., hogy a családsegítési és gyermekjóléti szolgáltatási feladatok ellátásáról a Társulás szervező tevékenységével, külön megállapodások alapján gondoskodik. Együttműködő települések:

- Gyomaendrőd (Hunya, Csárdaszállás)

- Mezőberény (Kamut, Murony)”

A megállapodás III. bekezdése az alábbi 2.4. ponttal egészül ki:

„Családsegítési és gyermekjóléti feladatok ellátása

A Társulásban résztvevő Önkormányzatok - mint a szolgáltatást kérő- családsegítési és gyermekjóléti feladatok ellátását 2005. november 15. napjától Gyomaendrőd Város fenntartásában működő Városi Családsegítő Központtól -szolgáltatást teljesítő - rendelik meg. A Városi Családsegítő Központ a szolgáltatást a képesítési előírásoknak megfelelő közalkalmazott útján teljesíti.

Az ellátás finanszírozása az alábbiak szerint történik:

A feladatellátáshoz kapcsolódó állami normatíva a feladatok ellátását teljesítő települési önkormányzatokat lakosságszám alapján illeti meg, melynek igénylése a tagönkormányzatok feladata.

Hunya és Csárdaszállás Község a megállapodásban foglalt feladatok teljesítéséhez a feladatellátáshoz kapcsolódó állami normatíva összegével valamint a normatíva és a településen a feladatellátás igazolt költségének különbözetével járul hozzá. A fizetendő hozzájárulást a Városi Családsegítő Központ havonta számlázza a tagönkormányzatok részére.

Hunya Község Önkormányzata valamint Csárdaszállás Község Önkormányzata 2005. december 31-ig köteles elszámolni a 2005. március 04. napjával valamint a 2005. november 15. napjával megkötött együttműködési megállapodásban vállalt fizetési kötelezettségéről.

A feladat teljesítésével kapcsolatos útiköltségeket:

-Gyomaendrődről Hunyára, Hunyáról Gyomaendrődre, valamint Hunya közigazgatási területén történő utazási költségeket és a szolgáltatás idejére esedékes napidíját -Hunya Község Önkormányzata,

- Gyomaendrődről Csárdaszállásra, Csárdaszállásról Gyomaendrődre, valamint Csárdaszállás közigazgatási területén történő utazási költségeket és a szolgáltatás idejére esedékes napidíjat -Csárdaszállás Község Önkormányzata téríti meg.

Az utazási költségek és a napidíj megtérítése a Városi Családsegítő Központ által havonta kibocsátott számla alapján történik, melyen az intézmény köteles feltüntetni az utazási költség és a napidíjtérítést megalapozó esemény megnevezését.”

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete utasítja Dr. Csorba Csaba jegyzőt, hogy a megállapodást módosító határozatot a tagönkormányzatok részére - döntéshozatal céljából - küldje meg.

 

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe