56/2013. (II. 14.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Nyilatkozat adósságrendezési eljáráshoz

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
56/2013. (II. 14.) Gye. Kt. határozata
 
1. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete nyilatkozik, hogy Gyomaendrőd Város Önkormányzata 2012. 12. 31-én a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló 1996. évi XXV. Törvény szerinti adósságrendezési eljárás alatt nem áll.
2. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről szóló 2012. évi CCIV. Törvény (továbbiakban: költségvetési törvény) 72.-75 §-aiban foglaltakra figyelemmel kinyilvánítja, hogy a költségvetési törvényben írt feltételekkel az adósságállománya Magyar Állam által történő átvállalását igénybe kívánja venni.
3. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete kijelenti, hogy az önkormányzat nem rendelkezik olyan betéttel vagy egyéb számlaköveteléssel, ami kifejezetten a 2008. évben kibocsátott kötvény adósságelem fedezetére, teljesítésének biztosításául szolgál.
4. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete kinyilvánítja, hogy a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 332. § alapján megállapodást kíván kötni a Magyar Állammal az önkormányzatot terhelő, az adósságátvállalással érintett adósságállománya átvállalásáról.
5. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete felhatalmazza a város polgármesterét és jegyzőjét hogy:
a) megtegye a költségvetési törvény 72-75. §-ai szerinti nyilatkozatokat és intézkedéseket,
b) az átvállalással érintett adósság részét képező, hitelviszonyt megtestesítő értékpapírokat a költségvetési törvény 72. § (6) bekezdésére figyelemmel – az adott értékpapírban foglalt pénzügyi kötelezettségek tekintetében azonos feltételekkel – kölcsönjogviszonnyá alakítsa át,
c) a költségvetési törvény 74. § (5) és (6) bekezdése szerinti megállapodásokat kösse meg.
6. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete utasítja a polgármestert, hogy az adósságátvállalással kapcsolatos intézkedéseiről a soron következő ülésén tájékoztassa a testületet.
 
Gyomaendrőd, 2013. február 19.
 
Várfi András                                                  Dr. Csorba Csaba
polgármester                                                              jegyző
 

« Vissza
Vissza a főmenübe