88/2013. (IV. 16.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: 2013. évi támogatást szolgáló alapok Pályázati Útmutatójának módosítása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
                                                                           88/2013. (IV. 16.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. Határozat
 
"Pályázati Útmutató 2013 dokumentum módosítása"
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy a Pályázati Útmutató Gyomaendrőd Város Önkormányzatának sport, civil, ifjúsági és környezetvédelmi alap pályázói számára (2013) dokumentum a 11.3 pontja a helyébe a következő szövegezés lépjen.
"11.3. Pénzügyi elszámolás

A pénzügyi elszámolás keretében a kedvezményezettnek a támogatási szerződésben megjelölt időszakban megvalósult gazdasági események költségeit a TAMAELSZ14 illetve TAMAELSZ14KL jelű elektronikus űrlapon elektronikusan kell benyújtani.

A pénzügyi elszámoláshoz a támogatás felhasználását igazoló számviteli bizonylatok, kifizetést igazoló bizonylatok, valamint a költségvetési támogatás jogszerű és a céljának megfelelő felhasználását igazoló egyéb dokumentumok másolatát nem kell mellékelni, ha az azon feltüntetett bruttó érték nem haladja meg az Áht. vhr. 80. § (5) bekezdésében meghatározott értékhatárt (100.000 forintot). A költségek felmerülését igazoló, eredeti számviteli bizonylatokat - abban az esetben is, ha az elszámoláshoz nem kell mellékelni - a kedvezményezett köteles záradékkal ellátni (lásd 11.3.1), amelyben jeleznie kell, hogy a számviteli bizonylaton szereplő összegből mennyit számolt el a szerződésszámmal hivatkozott támogatási szerződés terhére. A számlaösszesítőn feltüntetett adatok valódiságát, az eredeti bizonylatokkal való egyezőségét és az eredeti bizonylatok előírt záradékolásának megtörténtét könyvvizsgálónak nem kell igazolnia.
Az elszámolást a rendszeresített elektronikus nyomtatványon kell benyújtani, amely tartalmazza:
a) a számlaösszesítőt;
b) a költségeket igazoló, záradékolt számviteli bizonylatok hitelesített másolatait bruttó 100.000 forint összeghatárt meghaladó bizonylatok esetén;
c) a pénzügyi teljesítést (kifizetést) igazoló bizonylatok hitelesített másolatait bruttó 100.000 forint értékhatár felett;
d) a 100.000 Ft feletti számlaértéket meghaladó dologi és felhalmozási kiadás esetén a
vonatkozó szerződés hitelesített másolatát.(Áht. vhr. 80. § (5) bekezdés)
e) Az Áth. vhr. 80. § (4) bekezdése szerinti nyilatkozatot.

Minden számviteli bizonylatot rögzíteni kell a számlaösszesítőben, valamint sorszámozni kell a számlaösszesítő sorrendjével megegyezően!
A pénzügyi elszámoláshoz az elszámolni kívánt kiadások számviteli bizonylatainak adatait tartalmazó számlaösszesítő eredeti, a kedvezményezett által cégszerűen aláírt példányát kell beküldeni. A pénzügyi elszámoláshoz beküldendő számviteli bizonylat másolatokat sorszámozni kell a számlaösszesítő sorrendjével megegyezően, hogy a tételes ellenőrzés során a költségek, kifizetések egyértelműen azonosíthatóak legyenek. Továbbá kérjük, hogy a számlaösszesítő szerinti azonos sorszámmal ellátott dokumentumok csoportosítva kerüljenek benyújtásra, pl. a számlaösszesítőben az 1. sorszámmal rendelkező számla mögött megtalálható legyen ugyanezen számlához kapcsolódó kifizetést igazoló dokumentum, szerződés is.
A TAMAELSZ14 elszámoló űrlap számlaösszesítőjében fel kell rögzíteni valamennyi, a támogatás terhére elszámolt költséget igazoló számviteli és a pénzügyi teljesítést (kifizetést) igazoló bizonylat adatait.
Felhívjuk figyelmét, hogy a 368/2011. (XII. 31.) 80. § (4) bekezdése szerinti nyilatkozat (1. melléklet) benyújtása a beszámoló részeként kötelező.


1. melléklet a Pályázati Útmutató 2013-hoz

NYILATKOZAT
az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 80. § (4) bekezdése szerinti ellenszolgáltatás költségeire vonatkozó kötelezettség teljesítéséről
 
Alulírott …………………………………………………………………(Kedvezményezett képviselőjének neve),a ………………………………………………………………………………………………… (szervezet megnevezése) képviselője kijelentem, hogy a feltüntetett költségek kifizetése előtt azok jogosságáról és összegszerűségéről – ellenszolgáltatás teljesítését követően esedékes kifizetés előtt, ezen felül az ellenszolgáltatás teljesítéséről is – előzetesen meggyőződtem.
Tudomásul veszem, hogy – a fenti jogszabályhelyre és az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 53. § (1) bekezdésére hivatkozva – e nyilatkozattal a Kedvezményezett a költségvetési támogatás rendeltetésszerű felhasználására vonatkozó beszámolási kötelezettségének tesz eleget. Tudomásul veszem, hogy ennek hiányában a beszámoló nem fogadható el, illetőleg ha ennek nem határidőben vagy megfelelő módon teszek eleget, e kötelezettségnek teljesítéséig a költségvetési támogatás folyósítása felfüggesztésre kerül.

Kelt:
                            ……………………………………………………                                                    
Pénzügyi ellenjegyző aláírása"

« Vissza
Vissza a főmenübe