364/2013. (VII. 9.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Konzorciumi megállapodás csípő-szúnyog elleni védekezés

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
364/2013. (VII. 9.) Gye. Kt. határozata
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2011. évi CLXXXIX tv. 146.§-a alapján javasolja a Körös-völgyi Települések Regionális Szervezete tag önkormányzatainak, hogy a jogi személyiséggel nem rendelkező társulást szüntessék meg, és együttműködésüket konzorciumi megállapodás keretében szabályozzák. A Képviselő-testület az alábbi tervezet elfogadását javasolja az önkormányzatoknak:
 
Konzorciumi megállapodás
 
mely létrejött Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 5500 Gyomaendrőd Selyem út 124. sz. (képviseli Várfi András polgármester) Köröstarcsa Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5622 Köröstarcsa Kossuth tér 7. sz. (képviseli: Smíri László polgármester) Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete 5561 Békésszentandrás Hősök tere 1. sz. (képviseli: Sinka Imre polgármester) Mezőberény Város Önkormányzat Képviselő-testülete 5650 Mezőberény Kossuth tér 1. sz. (képviseli: Siklósi István polgármester) Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 5900 Orosháza Szabadság tér 3. sz. (képviseli: dr. Dancsó József polgármester) Mezőtúr Város Önkormányzat Képviselő-testülete 5400 Mezőtúr Kossuth L. tér 1. sz. (képviseli Herczeg Zsolt polgármester), Sarkad Város Önkormányzat Képviselő-testülete 5720 Sarkad Kossuth út 27. az. (képviseli: Bende Róbert polgármester), Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 5510 Dévaványa Hősök tere 1. sz. (képviseli Pap Tibor polgármester), Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5515 Ecsegfalva Fő út 67.sz. (képviseli: Kovács Mária polgármester), Szarvas Város Önkormányzat Képviselő-testülete 5540 Szarvas Szabadság út 25-27.sz. (képviseli Babák Mihály polgármester) (továbbiakban Szerződő Felek)között az alábbi feltételekkel:
 
Szarvas, Mezőtúr, Békés Gyula, Mezőberény, Gyomaendrőd Békésszentandrás, Köröstarcsa, Dévaványa, Ecsegfalva, Doboz, Lakitelek, Csárdaszállás, Orosháza, Békéscsaba és Gyomaendrőd települési önkormányzatai, Gyomaendrődön, 2004. november 12-én jogi személyiség nélküli önkormányzati társulást kötöttek Körös-völgyi Települési Regionális Szervezete megnevezéssel. A társulás céljaként határozta meg a csípő-szunyog elleni védekezési feladatokat, a cél megvalósítását segítő pályázatok benyújtását. A társulásból időközben kilépett Békéscsaba, Gyula, Lakitelek, Békés, Csárdaszállás települési önkormányzata.
Az alapítók az Mötv. 146. § (1) bekezdésében foglaltak alapján a közöttük fennálló társulási megállapodást felülvizsgálták.
 
1.) A Szerződő Felek kijelentik, hogy a Körös-völgyi Települések Regionális Szervezete megnevezésű jogi személyiség nélküli társulást a jelen megállapodás aláírásával egyidejűleg megszűntetik. A társulás vagyonnal nem rendelkezik, egymással szemben követelésük nincs.
 A Szerződő Felek a csípő-szúnyog elleni védekezésben a jövőben is együtt kívánnak működni, ennek érdekében pályázatokat nyújtanak be, a védekezés hatékonyságának biztosítása céljából közösen szakértőt alkalmaznak, együttműködésüket a jelen megállapodásban szabályozzák, konzorciumot hoznak létre.
Konzorcium megnevezése: Körös-völgyi Konzorcium
Székhelye: 5500 Gyomaendrőd Selyem út 124. sz.
 
2.) A Szerződő Felek a konzorcium képviseletével Gyomaendrőd Város polgármesterét (továbbiakban: Képviselő) bízzák meg, aki a megbízást tisztelettel elfogadja. 
A Képviselő a konzorcium névében a célok teljesítése érdekében jognyilatkozatot tehet, a Konzorciumra, illetve tagjára vonatkozó kötelezettségvállalás előtt köteles beszerezni a konzorcium tagjainak írásban megadott hozzájárulását. A Konzorcium tagjának hozzájárulását megadottnak kell tekinteni, ha képviselője, a konzorcium ülés keretében jegyzőkönyvben nyilatkozik a kötelezettség vállalásáról.
 
3.) A Konzorcium tagjai együttesen döntenek pályázat benyújtásáról, a tag által fizetendő vagyoni hozzájárulás mértékéről, esedékességéről, szakértő alkalmazásáról, a szakértő csípő szúnyog gyérítéséről szóló beszámoló elfogadásáról. A konzorcium tagjait a képviselő évente legalább kétszer köteles összehívni, amelyen a tagot a polgármester, illetve a tag képviselő-testület által megbízott személy képviseli. A Konzorcium ülését a Képviselő köteles összehívni, ha bármelyik tag írásban, az ok megjelölésével kéri, annak kézhezvételét követő 15 naptári napon belül.
A Konzorcium tagjai a csípő-szúnyog gyérítést végző vállalkozó kiválasztásáról önállóan gondoskodnak, önállóan kötnek szerződést. A Konzorcium tagjai a beszerzési eljárás előkészítésének összehangolására, hatékonyságának javítása érdekében megfelelő szakértelemmel és gyakorlattal rendelkező tagot, vagy külső szakértőt bízhatnak meg.
 
4.) A Konzorciumi tagok kijelentik, hogy a megszűnő Körös-völgyi Települések Regionális Szervezete által tett jognyilatkozatok, vállalt kötelezettségek tekintetében a konzorciumi tagok a jelen konzorciumi megállapodás aláírásával azokat magukra nézve kötelezőnek tekintik és elismerik.
A Szerződő Felek kijelentik, hogy a 2013-TAM/000044 sz. alatt a Magyar Turizmus Zrt és a Gyomaendrőd Város Önkormányzata, mint gesztor által Budapesten 2013. május hó 29. napján megkötött támogatási szerződést ismerik, annak minden rendelkezését magukra nézve kötelezőnek tekintik, azt maradéktalanul teljesítik, és a jelen megállapodás hatályba lépésének feltételéül szabják, hogy a Magyar Turizmus Zrt elfogadja a bekövetkező változást.
Felek tudomással bírnak arról, hogy a Körös-völgyi Települések Regionális Szervezete érintett a Gazdasági Versenyhivatal által indított Vj/73/2011 számú versenyfelügyeleti eljárásban. Ennek megfelelően a változásról a Képviselő köteles tájékoztatni a Gazdasági Versenyhivatalt.
Felek tudomással bírnak arról is, hogy a Szervezet nevében a gesztor megbízási szerződést kötött jogi képviselet ellátására a versenyfelügyeleti eljárás jogerős befejezéséig.
Felek felhatalmazzák a képviselőt, hogy a Szervezet megszűnése miatt megszűnő megbízási szerződést a Konzorcium nevében változatlan tartalommal megkösse. A megbízás költségét a korábban az egyes önkormányzatok által teljesített befizetés képezi.
 
5.) A Szerződő Felek a jelen megállapodást határozatlan időre kötik. A konzorcium tagja a megállapodást felmondhatja a Képviselőnek megküldött egyoldalú írásos nyilatkozatával , minden naptári év végével, melyhez köteles csatolni vállalt kötelezettségének teljesítéséről szóló okiratot. Amennyiben valamely tag az írásbeli felszólítást követően vállalt kötelezettségeit nem teljesíti, súlyos szerződésszegést követ el és ebben az esetben a szerződésszegéssel okozott kárt köteles a tagok részére megtéríteni.
 
6.) A Konzorcium megszűnik
        - a felek közös megegyezésével
        - amennyiben azt valamennyi tag felmondja.
 
A megállapodást aláírók átolvasás és értelmezést követően kijelentik, hogy a jelen okirat akaratukkal mindenben egyező, aláírására kellő felhatalmazással rendelkeznek.
 
Gyomaendrőd,
 

« Vissza
Vissza a főmenübe