451/2013. (IX. 26.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Együttműködési megállapodás a Roma Nemzetiségi Önkormányzattal a Fő út 80. sz. alatti ingatlan használatára

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
451/2013. (IX. 26.) Gye. Kt. határozata
 
Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete a Gyomaendrőd, Fő út 80. szám alatti ingatlan használatára, Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatával az alábbi szövegezésű együttműködési megállapodást kívánja megkötni.
 
Együttműködési megállapodás
Önkormányzati ingatlan használatára
 
Mely létre jött egyrészt Gyomaendrőd Város Önkormányzata (5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124., adószáma: 15725527-2-04, képviseli: Várfi András polgármester, mint tulajdonos,
 
 
Másrészről: Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata (székhelye: 5502. Gyomaendrőd, Fő út 80., adószám: 15583192-1-04., törzskönyvi azonosító: 583198.), képviseli: Burai Attila elnökhelyettes, mint használó,
 
Előzmények
Gyomaendrőd Város Önkormányzata 1998 -ban megvásárolta a Gyomaendrőd Fő út 80. sz. alatti ingatlant., melyet ellenérték nélkül átadott a Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak, a 2011. évi CLXXIX tv. ben meghatározott jogosultságok teljesítésére. A Roma Nemzetiségi Önkormányzat az ingyenes használat biztosítását követően lemondott, a részére a települési önkormányzat által kötelezően ingyenesen a 2011. évi CLXXIX. tv. (továbbiakban: Nektv. ) 80.§ -ban meghatározott módon biztosítandó működési feltételekről. 
 
1.       Gyomaendrőd Város Önkormányzata, mint tulajdonos ( továbbiakban: Tulajdonos ) Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának ( továbbiakban: Használó ) a Nektv.-ban meghatározott jogok és kötelezettségek teljesítésére határozatlan időre biztosítja a Gyomaendrőd Fő út 80. sz. alatti ingatlan ingyenes használatát. A Használó kijelenti, hogy a Gyomaendrőd Selyem út 124. sz. alatti ingatlanban a Nektv. 80.§, -ban ingyenesen biztosítandó elhelyezésről, szolgáltatásokról lemond. A felek a Gyomaendrőd Fő út 80. sz. alatti ingatlan használatát az alábbiak szerint szabályozzák:
 
2.       A Használó kijelenti, hogy az ingatlant a Nektv-ban meghatározott célok teljesítése érdekében használja. Vállalja, hogy a Roma Nemzetiségi Önkormányzat székhelyéül az ingatlant jelöli, tovább bérletbe nem adja, és csak olyan szervezeteknek biztosít használatot, melyek a vállalják a Roma nemzetiségi hagyományok ápolását, elfogadják a Használó célkitűzéseit, tisztelik és becsülik annak kultúráját.
 
3.  A Használó vállalja, hogy a további használati jogot a fent körülírt szervezeteknek csak olyan időtartamra biztosít mely a Használó rendelkezésére áll, és erről a tulajdonost írásban tájékoztatja.
 
4.      A Használó kijelenti, hogy az igénybevett közműszolgáltatások ( elektromos áram, víz és csatornadíj, gázdíj ) díját viseli az ingatlant a jó gazda gondosságával használja, a szükséges karbantartási és állagmegóvási munkákat saját költségére elvégzi. Kijelenti továbbá, hogy a Tulajdonos írásbeli hozzájárulása nélkül építési tevékenységet az ingatlanon nem végez.
 
5.       A felek kijelentik, hogy a használati szerződést, csak a másik fél súlyos szerződésszegő magatartása esetén mondják fel írásban azonnali hatállyal.
 
6. Súlyos szerződésszegő magatartásnak tekintik a felek, ha a Használó nem a Nektv-ban meghatározott célkitűzések teljesítésére használja, karbantartási kötelezettségét nem teljesíti, a Tulajdonos írásos hozzájárulása nélkül, más részére folyamatos használatot biztosít.
 
Súlyos szerződésszegő a Tulajdonos magatartása, ha a használatba adott épületre a Használó hozzájárulása nélkül jogot biztosít, megterheli.
 
7.  A felek vállalják, hogy a jelen megállapodást a testületi jóváhagyásokat követően léptetik hatályba.
 
8.      Jelen megállapodás az aláírás napján lép hatályba. Ezzel egyidejűleg a Gyomaendrőd, Fő út 80. szám alatti ingatlan használatára Gyomaendrőd Város Önkormányzata, a Gyomaendrődi Cigány Kisebbségi Önkormányzat, és a „Művelt Cigányifjúságért” Alapítvány között 2009. február 25-én kelt, valamint a Gyomaendrőd Város Önkormányzata, Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata, valamint a Roma Polgárjogi Szövetség között 2012. március 30-án kelt, együttműködési megállapodások hatályukat vesztik.
 
9.  A felek által a jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekre a Ptk, a Nektv, az Áht szabályait tekintik irányadónak. 
 
 
Kelt: Gyomaendrőd, 2013. október hó …-n
  
……………………………….
………………………………
Gyomaendrőd Város Önkormányzata
Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat
 
 
 Záradék:
A Roma Polgárjogi Szövetség az együttműködési megállapodásban foglaltakat tudomásul veszi.
 
Gyomaendrőd, 2013. október hó …-n
 
………………………………
 
Roma Polgárjogi Szövetség


« Vissza
Vissza a főmenübe