253/2013. (XI. 19.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: Ingatlan biztosítása a mentőszolgálatnak

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
253/2013. (XI. 19.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. Határozat
 
 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság javasolja a Képviselő testületnek a használatába adott és rendelkezésre bocsátott Gyomaendrőd, Hősök útja 63. szám alatti ingatlan ingyenesen használatba adja 2013. december 1. napjától az Országos Mentőszolgálat Dél – Alföldi Regionális Mentőszervezete (6722 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 15-17.) részére az alábbi megállapodás alapján.
 
Használati szerződés
 
Mely létre jött egyrészt Gyomaendrőd Város Önkormányzata (5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124., adószáma: 15725527-2-04, képviseli: Várfi András polgármester, mint használatba adó;
 
Másrészről Országos Mentőszolgálat Dél – Alföldi Regionális Mentőszervezete, 6722 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 15-17., képviseli: …., mint  használó az alábbi feltételek mellett:
 
1.      A használatba adó Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete … /2013. ( XI. 28. ) Gye. Kt. határozata kapott felhatalmazás alapján használatba adja a 1577 hrsz-ú, természetben a Gyomaendrőd, Hősök útja 63. szám alatti ingatlant a használónak.
2.      A használati szerződés: 2013. december 1. napjától 2014. június 30. napjáig  határozott időre szól.
3.      A használó a használatában lévő vagyont jó gazda módjára köteles használni, köteles a vagyon állagát, és értékét megóvni.
4.      Az ingatlan használata ingyenes.
5.      A jelen szerződés alapján fennálló jogviszonynak megfelelően a használó a következő tevékenységekre használhatja az ingatlant:
 
A gyomaendrődi mentőállomás felújításának időtartama alatt a folyamatos működéshez szükséges eszközök tárolására, a mentőszolgálat feladatainak ellátására.
 
6.      A használó az ingatlant csak rendeltetésének megfelelően használhatja. Az ingatlan használatának jogát másnak csak a használatba adó hozzájárulásával, általa meghatározott ideig adhatja át.
7.      A használó a használatba adóval történő megállapodása alapján az igénybevett közműszolgáltatások (elektromos áram, víz és csatornadíj, gázdíj) díját köteles viselni.
8.      A szerződés megszűnése:
A jelen megállapodást bármelyik fél 15 napos írásos előrejelzési kötelezettség mellett, külön indokolás nélkül felmondhatja.
10. A szerződést a használatba adó az írásbeli felszólítás kézhezvételét követő 8 munkanapon belül felmondhatja, ha
10.1. a használó a rendelkezésére bocsátott helységben nem az ingyenes használatra jogosító tevékenységet végzi
10.2. a használó a 7. pontban meghatározott költségeket nem fizeti meg,
10.3. a használó a szerződésben vállalt, vagy a jogszabályban előírt lényeges kötelezettségét nem teljesíti,
10.4. a használó a használt ingatlant, illetőleg az ehhez tartozó területet rongálja, vagy rendeltetés ellenesen használja vagy nem a jó gazda gondosságával bánik a használatába adott ingatlannal.
11. A szerződést a használó 8 munkanapon belül írásban mondhatja fel.
12. A felek között felmerülő vitát a felek elsősorban kölcsönös egyességgel igyekszenek rendezni.
13. A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyvben, a 14/2003. ( VI. 5. ) önkormányzati rendeletben, valamint az önkormányzatok vagyonáról és vagyongazdálkodásáról szóló jogszabályokba foglalt előírásokat alkalmazzák.
 
A szerződés mellékletét képezi az ingatlan átadás-átvételi jegyzőkönyv.
 
 
Kelt: Gyomaendrőd, 2013. december hó ……-n
 
 
Használatba adó                                                         Használó

« Vissza
Vissza a főmenübe