27/2014. (II. 18.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: A Fő út 81/2. szám alatti volt iskolaépület használatba adása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
27/2014. (II. 18.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. Határozat
 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, az önkormányzat tulajdonát képező 6774 hrsz.-ú, Gyomaendrőd, Fő út 81/2. szám alatti ingatlant a Békés Megyei Sportszövetségek Érdekszövetségi Egyesülete, valamint a Magyar Birkózó Szövetség kérelmének helyt adva ingyenes használatba adja, a Hencz Gyula által képviselt egyszemélyes Secintel – Plusz Szolgáltató Iroda Korlátolt Felelősségű Társaságnak, (5500 Gyomaendrőd, Árpád u. 3/1.) sporttevékenység végzésére, 2014. március 1. napjától határozatlan időre, az alábbi szerződés alapján.
 
Használati szerződés
 
Mely létre jött egyrészt Gyomaendrőd Város Önkormányzata (5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124., adószáma: 15725527-2-04, képviseli: Várfi András polgármester mint,
 
használatba adó;
 
Másrészről Secintel – Plusz Szolgáltató Iroda Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 5500 Gyomaendrőd, Árpád utca 3/1., Cg. 04-09-010447, adószám: 23105670 – 2 - 04), képviseli: Hencz Gyula ügyvezető,  mint használó az alábbi feltételek mellett:
 
A jelen megállapodás célja, hogy a használatba vevő az 1. pontban leírt ingatlanban a Magyar Birkózó Szövetség támogatását bírva a birkózó sportág részére „Sportotthon” – t tudjon megvalósítani, ezzel gyarapítva Gyomaendrőd város sportéletét, és ennek a tárgyi ingatlan feltételei a jövőre szólóan is megnyugtatóan biztosítva legyenek.
 
1.      A használatba adó a Vagyonrendelet 13/A. § (2) bekezdése alapján használatba adja a 6774. hrsz.-ú, természetben a Gyomaendrőd, Fő út 81/2. szám alatti ingatlanát a használónak.
 
2.      A használati szerződés határozatlan időre szól.
 
3.      A használó a használatában lévő vagyont jó gazda módjára köteles használni, köteles a vagyon állagát, és értékét megóvni.
 
4.      Az ingatlan használata ingyenes, használatáért az használatba adó díjat nem követelhet.
A jelen szerződés alapján fennálló jogviszonynak megfelelően a használó a következő tevékenységekre használhatja az ingatlant: sportotthon megvalósítása az alábbi sportágakban.
 
4.1. Birkózás,
4.2. Gimnasztika,
4.3. Torna,
4.4. Akrobatika,
4.5. Erőfejlesztés,
4.6. Aerobik.
 
5.      A használó az ingatlant csak rendeltetésének megfelelően használhatja. Az ingatlan használatának jogát másnak csak a használatba adó hozzájárulásával, általa meghatározott ideig adhatja át.
 
6.      A használó a használatba adóval történő megállapodása alapján a következők szerint köteles viselni az ingatlan használatával járó költségeket, közüzemi díjakat:
Közös használatú helységekkel összefüggésben felmerülő díjak: nincs.
Egyéb díjak   
Saját használatból származó közüzemi díjak
Használatba vevő        Használatba adó
Víz- csatornadíj                                                                                                                    x
Elektromos ellátás díja                                                                                                      x
Szilárd hulladék szállítási díja                                                                                          x
Gázszolgáltatás díja                                                                                                           x
Kéményseprő díj                                                                                                                 x
Telefondíj                                                                                                                              x
Egyéb Díjak
 
7.      A használót megilleti a birtoklási, használati és hasznosítási jog, de nem illeti meg a ingatlan feletti rendelkezési jog. Ennek megfelelően az ingatlant nem idegenítheti el, és nem terhelheti meg.
 
8.      A használó speciális kötelezettsége, hogy az ingatlanon belső felújítási és a karbantartási munkálatokat a használó köteles elvégezni a használatba adó egyidejű írásbeli/szóbeli tájokoztatása mellett. A munkálatok elvégzésének költségei a használatba vevőt terhelik.
 
9.      A vagyonkezelő szervezet köteles a használatba vett vagyon használatából, működtetéséből származó bevételeit, illetve közvetlen költségeit és ráfordításait nyilvántartani. Erről a szerződéskötést követő évtől kezdve minden évben a használatba adónak beszámolni.
 
10. A használatba adót indokolt esetben a használatba adott ingatlan, helység(ek) állagának megóvása érdekében megilleti az a jog, hogy rendkívüli beszámolót kérjen, melynek keretében a használó tájékoztatót ad a vagyon állagáról, állagsérelem esetén annak elhárítási, vagy megelőzéséről a használó köteles gondoskodni.
 
11. A szerződés megszűnik:
11.1. a szerződés határozott idejének lejártával,
11.2. felmondással.
 
12. A szerződést a használatba adó az írásbeli felszólítás kézhezvételét követő 8 munkanapon belül felmondhatja, ha
12.1. a használó a rendelkezésére bocsátott helységben nem az ingyenes használatra jogosító tevékenységet végzi
12.2. a használó a 6. pontban meghatározott költségeket nem fizeti meg,
12.3. a használó a szerződésben vállalt, vagy a jogszabályban előírt lényeges kötelezettségét nem teljesíti,
12.4. a használó a használt helységeket, a közös használatra szolgáló helységeket, illetőleg az ehhez tartozó területet rongálja, vagy rendeltetés ellenesen használja vagy nem a jó gazda gondosságával bánik a használatába adott ingatlannal.
13. A szerződést a használó 8 munkanapon belül írásban mondhatja fel.
 
14. A szerződés megszűnésekor a használó köteles elszámolni az ingatlan használatából származó hasznokkal és költséggel. Az elszámolásból eredő kárért a polgári jog általános szabályai szerint felel.
 
15. A felek között felmerülő vitát a felek elsősorban kölcsönös egyességgel igyekszenek rendezni.
 
16. A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyvben, a 14/2003. ( V. 5. ) önkormányzati rendeletben, valamint az önkormányzatok vagyonáról és vagyongazdálkodásáról szóló jogszabályokba foglalt előírásokat alkalmazzák.
 
 
Kelt: Gyomaendrőd, 2014. március  hó ……-n
 
Használatba adó                                                         Használó

« Vissza
Vissza a főmenübe