38/2014. (II. 18.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: Az önkormányzat támogatás célú alapjaiból államháztartáson kívülre nyújtott támogatást szabályozó rendeletek módosításáról és hatályon kívül helyezésé-ről

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
38/2014. (II. 18.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. Határozat
 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek a rendelet-tervezet szerinti szabályozási tartalmú rendelet megalkotását, a fentebb említett pontosítások, kiegészítés mellett:
 
Tervezet
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának
…/2014. (…) önkormányzati rendelete
az önkormányzat támogatás célú alapjaiból államháztartáson kívülre nyújtott támogatást szabályozó rendeletek módosításáról és hatályon kívül helyezéséről
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 7., 11., 13. és 15. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:
 
1. a közművelődésről szóló 25/1999. (VIII. 23.) önkormányzati rendelet módosítása
 
1. § (1) A közművelődésről szóló 25/1999. (VIII. 23.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Közm. Ör.) 6. §-a kiegészül a következő (2a), (2b), (2c) és (2d) bekezdésekkel.
„(2a) Az Alap maximum egyharmada egyéb közösségi célt megvalósító civil szervezet célszerinti tevékenységének támogatására fordítható.
(2b) A (2a) bekezdésben foglalt célok különösen:
a) a Városi Képtár működtetése
b) a kulturált és társadalmilag elfogadott együttélés szabályainak érvényesülését elősegítő szervezet működése
c) a tűzvédelmi hagyományok ápolását elősegítő és a tevékenységet megvalósító szervezet működése 
(2c) A (2a) bekezdésben foglalt kötött célú előirányzatból csak egyedi támogatási kérelemre nyújtható támogatás.
(2d) Az Alap előirányzataiból csak az államháztartásról szóló törvény szerinti átlátható civil szervezet igényelhet támogatást.”
(2) A Közm. Ör.  6. § (5), (6) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép.
„6. § (5) Egy pályázó ugyanazon pályázati cél megvalósítására csak egy pályázati alapra nyújthat be pályázatot.
(6) Azok a pályázók részesülhetnek támogatásban, akik a tárgyévet megelőző évben a civil, sport, környezetvédelmi vagy idegenforgalmi pályázati alapból elnyert összeg felhasználásáról tárgyévet követő január 31. napjáig pénzügyi elszámolást valamint pályázati tevékenységükről beszámolót nyújtottak be a Képviselő-testületnek.”
(3) A Közm. Ör.  6/A. § helyébe a következő rendelkezés lép.
„6/A. § A tárgyévre szóló részletes pályázati feltételeket tartalmazó pályázati kiírást, továbbá a pályázati eljárás részletszabályait tartalmazó pályázati útmutatót és általános szerződési feltételeket a Képviselő-testület határozatban állapítja meg„
(4) A Közm. Ör. 8. § helyébe a következő rendelkezés lép.
„8. § Az önkormányzat közművelődési feladatainak megvalósításában együttműködnek a közművelődési feladatot ellátó önkormányzati intézmények, a város közoktatási intézményei, a település alapcélként közművelődési folytató civil szervezetei, a város magángyűjteményei, Gyomaendrőd testvérvárosainak közművelődési szervezetei és a helyi Közművelődési Tanács.”
(5) A Közm. Ör. 4. melléklete helyébe a rendelet 1. melléklete lép.
 
2. a sportról szóló 17/2004. (VI. 28. ) önkormányzati rendelet módosítása
 
2. § (1) A sportról szóló 17/2004. (VI. 28. ) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Sport Ör.) 7. §-a kiegészül a következő (1a), (1b) és (1c) bekezdésekkel.
„(1a) A kötött felhasználású kiadási előirányzatok közösségi célt megvalósító sportcélú tevékenységek támogatására fordíthatók.
(1b) Az (1a) bekezdésben foglalt célok különösen:
a) az Erzsébet Ligeti és Népligeti füves sporttelek működtetése
b) a diáksport
(1c) Az (1a) bekezdésben foglalt kötött célú előirányzatból csak egyedi támogatási kérelemre nyújtható támogatás.”
(2) A Sport. Ör. 7. § (5), (6) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép.
„7. § (5) Egy pályázó ugyanazon pályázati cél megvalósítására csak egy pályázati alapra nyújthat be pályázatot.
(6) Azok a pályázók részesülhetnek támogatásban, akik a tárgyévet megelőző évben a civil, sport, környezetvédelmi vagy idegenforgalmi pályázati alapból elnyert összeg felhasználásáról tárgyévet követő január 31. napjáig pénzügyi elszámolást valamint pályázati tevékenységükről beszámolót nyújtottak be a Képviselő-testületnek.”
(3) A Sport. Ör. 7/A. § helyébe a következő rendelkezés lép.
„7/A. § A tárgyévre szóló részletes pályázati feltételeket tartalmazó pályázati kiírást, továbbá a pályázati eljárás részletszabályait tartalmazó pályázati útmutatót és általános szerződési feltételeket a Képviselő-testület határozatban állapítja meg„
(4) Sport Ör. kiegészül a következő (2a) bekezdéssel.
(2a) Az (1) és (2) bekezdésben foglalt előirányzatokból csak az államháztartásról szóló törvény szerinti átlátható sportszervezet igényelhet támogatást.
(5) A Sport Ör. 8. § helyébe a következő rendelkezés lép.
„8. § Az önkormányzat sport feladatainak megvalósításában együttműködnek a város közoktatási intézményei, a közoktatási intézmények diáksport szervezetei, a Magyar Diáksport Szövetség Gyomaendrődi Diáksport Bizottsága, a helyi sportszervezetek, a sportcélú és sportolási feltételket nyujtó létesítmények üzemeltetői.”
(6) A Sport Ör. 4. melléklete helyébe a rendelet 2. melléklete lép.
 
3. Gyomaendrőd Város Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjáról szóló 11/2007. (II. 26. ) önkormányzati rendelet módosítása
 
3. § (1) Gyomaendrőd Város Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjáról szóló 11/2007. (II. 26. ) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Kved. Ör.) 5. § helyébe a következő rendelkezés lép.
„A Környezetvédelmi Alapból támogatást pályázat útján olyan, az államháztartásról szóló törvény szerinti átlátható civil szervezet kaphat, amely célszerinti tevékenysége keretében az elnyert összegből Gyomaendrőd közigazgatási területén végez a 3. § (1) bekezdésében meghatározott környezetvédelmi tevékenységet.”
(2) A Kved. Ör. 10/A. § helyébe a következő rendelkezés lép.
„10/A. § A tárgyévre szóló részletes pályázati feltételeket tartalmazó pályázati kiírást, továbbá a pályázati eljárás részletszabályait tartalmazó pályázati útmutatót és általános szerződési feltételeket a Képviselő-testület határozatban állapítja meg„
(3) A Kved. Ör. 4. melléklete helyébe a rendelet 3. melléklete lép.
 
4. Gyomaendrőd Város Önkormányzat Idegenforgalmi Alapjáról szóló 8/2008. (II. 29.) önkormányzati rendelet módosítása
 
4. § (1) Gyomaendrőd Város Önkormányzat Idegenforgalmi Alapjáról szóló 8/2008. (II. 29. ) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Idfor. Ör.) 2. § helyébe a következő rendelkezés lép.
„2. § Az Alap bevételei:
(1) A tárgyévet megelőző év bruttó idegenforgalmi adóbevételének legalább 70%-a,
(2) Az Alap előző évi maradványösszege”
(2) Az Idfor. Ör. 3. § helyébe a következő rendelkezés lép.
„3. § (1) Az Alapot kizárólag a város turisztikai vonzerejét növelő tevékenységre, programokra lehet felhasználni. 
(2) Támogatható célok:
a) szezonális, vagy szezon hosszabbító színvonalas szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget biztosító vendégbarát programok szervezése,
b) hagyományos gasztronómiai fesztiválok és kapcsolódó rendezvények szervezése,
c) újszerű és egyedi idegenforgalmi attrakciókat tartalmazó programok megszervezése és lebonyolítása, „
(3) Az Idfor. Ör. 4. § helyébe a következő rendelkezés lép.
„4. § (1) Az Alap éves keretösszegéből a kiemelt idegenforgalmi célok megvalósítására 10% céltartalékot kell képezni, 90%-a nyilvános pályázat útján igényelhető a 3. §-ban meghatározott célok megvalósítására.”
(4) Az Idfor. Ör. 5. § helyébe a következő rendelkezés lép.
„5. § (2) Az (1) bekezdésben foglalt előirányzatból pályázat útján csak az államháztartásról szóló törvény szerinti átlátható szervezet igényelhet támogatást.”
(4) Az Idfor. Ör. 6. § helyébe a következő rendelkezés lép.
„(1) Az alapból nyújtható támogatási időszak a tárgyév január 1. és december 31-e közötti időtartam.
(2) A pályázatokat a pályázati felhívásban foglalt formai és tartalmi követelményekre figyelemmel a Képviselő-testülethez kell benyújtani.
(3) A pályázatokat, illetve a szakmai beszámolót is magában foglaló pályázati elszámolásokat (a továbbiakban: pályázat) a pályázati felhívásban megjelölt elektronikus nyomtatványon kell benyújtani az ügyfélkapun keresztül.
(4) A pályázatok első alkalommal való benyújtását megelőzően, illetve minden változást követően a felhívásban megjelölt nyomtatványon be kell jelenteni elektronikus ügyintézés kapcsolattartóját, illetve a szervezet képviseletében eljárót.
(5) Egy pályázó ugyanazon pályázati cél megvalósítására csak egy pályázati alapra nyújthat be pályázatot.
(6) Azok a pályázók részesülhetnek támogatásban, akik a tárgyévet megelőző évben a civil, sport, környezetvédelmi vagy idegenforgalmi pályázati alapból elnyert összeg felhasználásáról tárgyévet követő január 31. napjáig pénzügyi elszámolást valamint pályázati tevékenységükről beszámolót nyújtottak be a Képviselő-testületnek.
(7) A támogatási kérelmeket formai és tartalmi szempontból a Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság bírálja el.
(8) A támogatás mértékéről:
a) alapítványok által benyújtott pályázatoknál a Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság javaslata alapján a Képviselő-testület,
b) egyéb pályázók esetében a Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság dönt.
(9) A kedvezményezett a szerződéskötéstől a támogatási időszak végéig írásban kezdeményezheti a szerződés módosítását abban az esetben, ha azt méltányolható körülmények indokolttá teszik.
(10) A szerződésmódosítási kérelem elfogadása esetén a határozatban meg kell határozni a támogatási időszak végének, vagy a támogatás céljának, illetve az elszámolás határidejének időpontját.”
(4) Az Idfor. Ör. 9. § helyébe a következő rendelkezés lép.
„9. § Az Alap felhasználásáról a Bizottság elnöke a Képviselő-testület előtt évente a zárszámadásról szóló rendelet tárgyalásával egyidejűleg köteles beszámolni.”
(5) A Idfor. Ör. 9/A. § helyébe a következő rendelkezés lép.
„9/A. § A tárgyévre szóló részletes pályázati feltételeket tartalmazó pályázati kiírást, továbbá a pályázati eljárás részletszabályait tartalmazó pályázati útmutatót és általános szerződési feltételeket a Képviselő-testület határozatban állapítja meg„
(6) A Kved. Ör. 1. melléklete helyébe a rendelet 4. melléklete lép.
 
5. Záró rendelkezések
 
5. § (1) Ez a rendelet 2014. március 1-én lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.
(2) Hatályát veszti:
a) a Közm. Ör. 6/B. §, 6/C. §, 6/D. §, 6/E. §, 6/F. §, 6/G. §, 6/H. §, 6/I. §, 6/J. §, 6/K. §, 6/L. §, 6/M. §, az 1. melléklete, 2. melléklete és 3. melléklete,
b) a Sport Ör. 7/B. §, 7/C. §, 7/D. §, 7/E. §, 7/F. §, 7/G. §, 7/H. §, 7/I. §, 7/J. §, 7/K. §, 7/L. §, 7/M. §, az 2. melléklete, 3. melléklete és 4. melléklete,
c) a Kved. Ör. 10/B. §, 10/C. §, 10/D. §, 10/E. §, 10/F. §, 10/G. §, 10/H. §, 10/I. §, 10/J. §, 10/K. §, 10/L. §, 10/M. §, az 1. melléklete, 2. melléklete és 3. melléklete,
d) a Idfor. Ör. 9/B. §, 9/C. §, 9/D. §, 9/E. §, 9/F. §, 9/G. §, 9/H. §, 9/I. §, 9/J. §, 9/K. §, 9/L. §, 9/M. §, az „Az állami támogatásokra vonatkozó külön szabályok” alcíme, 2. melléklete és 3. melléklete,
e) az ifjúsággal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 12/1995. (IV. 18.) önkormányzati rendelet
f) az ifjúsággal kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 12/1995. (IV. 18.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 36/2010. (XII. 29.) önkormányzati rendelet
g) a Közművelődésről szóló 25/1999. (VI. 23.) KT rendelet módosításáról szóló 44/2008. (XII. 3.) önkormányzati rendelet
h) a sportról szóló 17/2004. (VI. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 35/2010. (XII. 29.) önkormányzati rendelet
i) a sportról szóló 17/2004. (VI. 28.) KT rendelet módosításáról szóló 47/2008. (XII. 3.) Gye. Kt. rendelet
j) a sportról szóló 17/2004. (VI. 28.) KT rendelet módosításáról szóló 12/2009. (III. 5.) Gye. Kt. rendelet
k) Gyomaendrőd Város Önkormányzat Környezetvédelmi alapjáról szóló 11/2007. (II. 26.) Gye. Kt. rendelet módosításáról szóló 33/2007. (XI. 7.) Gye. Kt. rendelet
l) Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Környezetvédelmi Alapjáról szóló 11/2007. (II. 26.) Gye. Kt. rendelet módosításáról szóló 46/2008. (XII. 3.) Gye. Kt. rendelet
m) Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Idegenforgalmi Alapjáról szóló 8/2008. (II. 29.) Gye. Kt. rendelet módosításáról szóló 48/2008. (XII. 3.) Gye. Kt. rendelet
n) Gyomaendrőd Város Önkormányzat Vállalkozásfejlesztési Alapjáról szóló 21/2009. (IV. 2.) önkormányzati rendelet
o) Gyomaendrőd Város Önkormányzat Vállalkozásfejlesztési Alapjáról szóló 21/2009. (IV. 2.) Gye. Kt. rendelet módosításáról szóló 25/2009. (V. 14.) Gye. Kt. rendelet
  
1. melléklet a ../2014. (…) önkormányzati rendelethez
 
Támogatási szerződés minta a Civil Alaphoz
 
Azonosító szám: [PALYAZATI_AZONOSITO]/20….
 
Támogatási Szerződés
 
amely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzat (székhely: 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124., adószám: 15725527-2-04), mint támogató (továbbiakban: Támogató)
képviseletében eljáró [DONTESHOZO], mint döntéshozó (a továbbiakban: Döntéshozó)
aláírásra jogosult képviselője: [DONTESHOZO_KEPVISELOJE] [DONT_KEPV_TITULUS]
másrészről [TAMOGATOTT_NEV] mint kedvezményezett (a továbbiakban:
Kedvezményezett),
Székhely/lakhely: [TAMOGATOTT_CIM]
Adószám/adóazonosító jel: [TAMOGATOTT_ADOSZAM]
Pénzforgalmi számlaszám, amelyre a támogatás utalásra kerül: [TAMOGATOTT_BANKSZAMLA]
Aláírásra jogosult képviselője: [TAMOGATOTT_KEPVISELO]
(Támogató és Kedvezményezett továbbiakban együtt: Szerződő Felek)
között az alulírott helyen és napon az alábbi feltételekkel.
1. Előzmények
A Támogató Gyomaendrőd Város Önkormányzatának 20…. évi költségvetéséről szóló ….. önkormányzati rendelet ….. bekezdésében biztosított előirányzat terhére (a továbbiakban: Költségvetési előirányzat) a közművelődésről szóló 25/1999. (VIII. 23.) önkormányzati rendelet Civil Alap pályázati rendszerét szabályozó 6. § alapján Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete …/20……. Gye. Kt. határozatával elfogadott „Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete meghívásos pályázatot hirdet gyomaendrődi civil szervezeteknek, a 20….. évi Civil Alapból elnyerhető támogatására” tárgyú felhívást tett közzé. Erre a felhívásra a Kedvezményezett [PALYAZATI_AZONOSITO] azonosító számon regisztrált projekt javaslatot/pályázatot nyújtott be, a jelen Szerződés mellékletét képező felhívás és útmutató szerint (amelyek akkor is a jelen Szerződés elválaszthatatlan részét képezik, és a Szerződő Felekre kötelező érvényűek, ha azok fizikai értelemben a jelen Szerződéshez nem kerülnek csatolásra), amelyet a [DONTESHOZO] [DONTES_SZAMA] támogató döntés szerint [TAMOGATAS] Ft. - azaz [TAMOGATAS_BETUVEL] forint - támogatásban részesített. A Támogató döntése alapján Kedvezményezett vissza nem térítendő támogatásban részesül.
2. Szerződés tárgya
2.1. Az Előzményekben meghatározottak szerint Szerződő Felek az alábbi Szerződést kötik:
A Szerződés tárgya a [PALYAZATI_CEL] című, a projekt adatlapon tervezett és elszámolható költségeinek Költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozása. Kedvezményezett a jelen Szerződés aláírásával kötelezi magát arra, hogy a Projektet a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően, kellő alapossággal, hatékonysággal és gondossággal megvalósítja.
2.2. A jelen Szerződés elválaszthatatlan részét képezi az „Általános Szerződési Feltételek Gyomaendrőd Város Önkormányzatának célszerinti tevékenységet és programokat támogató szerződéseihez” című dokumentum (továbbiakban: ÁSZF) amelyet a Kedvezményezett a Támogató honlapjáról tölthet le.
3. A Projekt megvalósításának időbeli ütemezése és helyszíne
3.1. A Projekt kezdete
A Projekt megvalósítási időszakának tervezett kezdő időpontja: [PROJEKT_KEZDETE].
Amennyiben a Projekt megvalósítás kezdő időpontja a tervezett időponttól eltér, azt a Kedvezményezett tájékoztatja a Támogatót. A Projekt megvalósításának tényleges kezdő időpontja azonban nem lehet korábbi, mint 20… január 1.
3.2. Költségek elszámolhatóságának kezdete
A Projekt költségei elszámolhatóságának kezdő időpontja: [PROJEKT_KEZDETE], de legkorábban 20…. január 1. A Projekt keretében a kezdő időpontot követően felmerült kiadásokat lehet elszámolni.
3.3. A Projekt fizikai befejezése, megvalósulása, befejezése és lezárása
3.3.1 A támogatott tevékenység fizikai befejezése az a nap, amikor a támogatott tevékenység a Szerződésben meghatározottak szerint teljesült a felhívásban és az útmutatóban meghatározott feltételek mellett. A projekt fizikai befejezésének a projekt utolsó tevékenysége fizikai teljesítésének napja minősül.
3.3.2 A Projekt megvalósulásának napja az a nap, amelyen a projektjavaslatban/pályázatban meghatározott feladat, cél a felhívásban foglaltaknak megfelelően, szerződésszerűen teljesült, és a Kedvezményezett az elszámolásra benyújtandó számlákat, szállítói kifizetés esetén az előírt önrészt a szállítók részére kiegyenlítette.
A Projekt megvalósulásának tervezett záró napja: [PROJEKT_VEGE]
3.3.3 A Projekt befejezésének végső határideje: 20….. december 31.
3.3.4 A Projekt akkor tekinthető befejezettnek, ha a támogatott tevékenység a jelen Szerződésben meghatározottak szerint teljesült, a megvalósítás során keletkezett számlák kiegyenlítése megtörtént, a támogatással beszerzett eszköz aktiválásra került, és a Kedvezményezettnek a támogatott tevékenység befejezését tanúsító bizonylatokkal alátámasztott beszámolóját, elszámolását a Döntéshozó jóváhagyta és a Költségvetési előirányzatból nyújtott támogatás folyósítása az igazolt támogatás-felhasználásnak megfelelő mértékben megtörtént.
3.3.5 A Projekt akkor tekinthető lezártnak, ha valamennyi vállalt kötelezettség teljesült, és a kedvezményezett a kötelezettségek megvalósulásának eredményeiről szóló záró beszámolóját benyújtotta, és azt a Döntéshozó jóváhagyta.
3.3.6. A Projekt keretében a megvalósulás napjáig felmerült költségek számolhatók el. Az ezen időpontot követően keletkezett költségre támogatás nem számolható el.
4. A Projekt költsége, forrása, a támogatás összege, összetétele és jogcíme
4.1. A Projekt tervezett összköltsége
A Projekt tervezett összköltsége [PROJEKT_OSSZKOLTSEG] Ft, azaz [PROJEKT_OSSZKOLTSEG_BETUVEL] forint.
4.2. A támogatás összege és mértéke
A támogatás mértéke [TAMOGATAS] Ft, azaz [TAMOGATAS_BETUVEL] forint.
4.3 A támogatás folyósításának időpontja(i): [TAMOGATAS_FOLYOSITAS]
A támogatás teljes összege a Szerződés hatályba lépését követő 15 napon belül kerül folyósításra.
4.4. A Projekt támogatás költségelszámolása
A Projekt költségeivel [TAMOGATAS] Ft, azaz [TAMOGATAS_BETUVEL] forint mértékéig el kell számolni. A Projekt elszámolható költségeinek részletezését a Kedvezményezett projekt (pályázati) adatlapja tartalmazza.
5. Záró rendelkezések
5.1. Jelen Szerződés 2 db eredeti példányban készült. A jelen Szerződéshez csatolt 3 db melléklet, és a jelen Szerződéshez fizikai értelemben nem csatolt, de a jelen Szerződésben vagy az ÁSZF-ben hivatkozott mellékletek, továbbá a projekt adatlap és annak mellékletét képező valamennyi nyilatkozat, dokumentum a Szerződés elválaszthatatlan részei függetlenül attól, hogy azok a jelen Szerződéshez ténylegesen csatolásra kerültek-e.
5.2. A Kedvezményezett a jelen Szerződés aláírásával kijelenti, hogy a jelen Szerződés tartalmát, az ÁSZF-t, és a vonatkozó jogszabályokat, így különösen az 1. pontban foglalt önkormányzati rendeletet és a államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendeletet ismeri és magára nézve kötelezőnek ismeri el, és tudomásul veszi, hogy a jelen Szerződés, valamint az ÁSZF a vonatkozó jogszabályok módosításával, illetve új jogi szabályozás bevezetésével minden külön intézkedés nélkül módosulnak.
5.3. Amennyiben a Támogató vagy a Döntéshozó bármely, a jelen Szerződés alapján keletkező bejelentési, jelentéstételi, tájékoztatási kötelezettség, vagy igénylés teljesítéséhez formanyomtatványt bocsát rendelkezésre (így különösen: záró beszámoló, szerződésmódosítás Kedvezményezett általi kezdeményezése), szerződésszerű teljesítésnek kizárólag a formanyomtatvány használata minősül. A formanyomtatványok a Támogató honlapjáról tölthetők le. A Támogató a jelen Szerződésből fakadó kötelezettségek teljesítésére elektronikus alkalmazást írt elő így a szerződésszerű teljesítésnek kizárólag az elektronikus alkalmazás használata minősül.
5.4. A Szerződő Felek a jelen Szerződés időtartamára kapcsolattartót jelölnek ki. A Támogató kapcsolattartója ………….. A Kedvezményezett kapcsolattartója a pályázati adatlapon megjelölt személy. A kapcsolattartó nevének, postacímének, telefon és telefax számának és elektronikus levélcímének változásáról 30 napon belül tájékoztatják egymást.
5.5. A Kedvezményezettnek a Támogató pályázatkezelő szervezete felé irányuló hivatalos Kommunikációja a személyes kapcsolattartáson kívül kizárólag elektronikus úton történik.
5.6. A jelen Szerződés hatályba lépésének napja megegyezik a szerződést kötő felek közül az utolsóként aláíró aláírásának napjával. Jelen szerződés a záró projektjelentés (szakmai beszámoló és pénzügyi elszámolás) elfogadásának napját követő nappal hatályát veszti.
5.7. Kedvezményezett kijelenti, hogy - az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény előírásainak megfelelően - a projekt adatlapon feltüntetett szervezeti képviselő, illetve a Projekt megvalósításában résztvevő személyek, valamint a beszámolás, a szabálytalansági eljárás és az ellenőrzési tevékenység során átadott dokumentumokban feltüntetett személyek személyes adataiknak a Támogató és a Döntéshozó által történő kezeléséhez (ideértve ezen adatok felvételét, tárolását, nyilvánosságra hozatalát is) kifejezetten hozzájárultak.
Ennek alapján Kedvezményezett szavatol azért, hogy ezen személyes adatok fentieknek megfelelő kezelése az érintettek hozzájárulásával történik.
5.8. Jelen Szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv és a vonatkozó magyar jogszabályok rendelkezései az irányadók.
5.9. A Kedvezményezett képviseletében aláíró személy(ek) kijelenti(k), hogy alapító okiratuk alapján, a jelen Szerződés bevezető részében feltüntetettek szerint jogosult(ak) a Kedvezményezett képviseletére, továbbá ennek alapján a jelen Szerződés megkötésére és aláírására. Aláíró képviselő(k) kijelenti(k) továbbá, hogy a testületi szervei(k) részéről a jelen Szerződés megkötéséhez szükséges felhatalmazásokkal rendelkezik(nek) és harmadik személyeknek semminemű olyan jogosultsága nincs, mely a Kedvezményezett részéről megakadályozná vagy bármiben korlátozná a jelen Szerződés megkötését, és az abban foglalt kötelezettségek maradéktalan teljesítését.
5.10. Szerződő Felek a jelen Szerződést átolvasták, és közös értelmezés után, mint akaratukkal és elhangzott nyilatkozataikkal mindenben egyezőt aláírták.
 
…………………………….
Kedvezményezett
P.H.
 
 
Kelt …………, 201… év ………… hónap …
napján.
 
 ……….…………
Döntéshozó
P.H.
 
 
Kelt …………, 201… év ………… hónap …
napján.
 
 
 Mellékletek:
1. melléklet - A Kedvezményezett által történő aláírás napján 30 napnál nem régebbi, a területileg illetékes törvényszék által kiadott, a Kedvezményezett szervezet hatályos adatait tartalmazó kivonat egy eredeti példányát.
2. melléklet - Nyilatkozat a köztartozásmentes adózói adatbázisban szereplésről, ennek hiányában a Nemzeti Adó és Vámhivatal által a Kedvezményezett IGAZOL űrlapon beadott kérelmére kiadott együttes adóigazolás.
3. melléklet - A Támogatott aláírási címpéldányának hitelesített másolata, vagy a számlavezető által hitelesített banki bejelentőjének másolata.
 
2. melléklet a ../2014. (…) önkormányzati rendelethez
 
Támogatási szerződés minta a Sport Alaphoz
 
Azonosító szám: [PALYAZATI_AZONOSITO]/20…….
 
Támogatási Szerződés
 
amely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzat (székhely: 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124., adószám: 15725527-2-04), mint támogató (továbbiakban: Támogató)
képviseletében eljáró [DONTESHOZO], mint döntéshozó (a továbbiakban: Döntéshozó)
aláírásra jogosult képviselője: [DONTESHOZO_KEPVISELOJE] [DONT_KEPV_TITULUS]
másrészről [TAMOGATOTT_NEV] mint kedvezményezett (a továbbiakban:
Kedvezményezett),
Székhely/lakhely: [TAMOGATOTT_CIM]
Adószám/adóazonosító jel: [TAMOGATOTT_ADOSZAM]
Pénzforgalmi számlaszám, amelyre a támogatás utalásra kerül: [TAMOGATOTT_BANKSZAMLA]
Aláírásra jogosult képviselője: [TAMOGATOTT_KEPVISELO]
(Támogató és Kedvezményezett továbbiakban együtt: Szerződő Felek)
között az alulírott helyen és napon az alábbi feltételekkel.
1. Előzmények
A Támogató Gyomaendrőd Város Önkormányzatának 20…. évi költségvetéséről szóló …….. önkormányzati rendelet ………… bekezdésében biztosított előirányzat terhére (a továbbiakban: Költségvetési előirányzat) a sportról szóló 17/2004. (VI. 28.) önkormányzati rendelet Sport Alap pályázati rendszerét szabályozó 7. § alapján Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete ../20... (…) Gye. Kt. határozatával elfogadott „Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyílt pályázatot hirdet a gyomaendrődi sport szervezeteknek, a 20... évi Sport Alapból elnyerhető támogatására” tárgyú felhívást tett közzé. Erre a felhívásra a Kedvezményezett [PALYAZATI_AZONOSITO] azonosító számon regisztrált projekt javaslatot/pályázatot nyújtott be, a jelen Szerződés mellékletét képező felhívás és útmutató szerint (amelyek akkor is a jelen Szerződés elválaszthatatlan részét képezik, és a Szerződő Felekre kötelező érvényűek, ha azok fizikai értelemben a jelen Szerződéshez nem kerülnek csatolásra), amelyet a [DONTESHOZO] [DONTES_SZAMA] támogató döntés szerint [TAMOGATAS] Ft. - azaz [TAMOGATAS_BETUVEL] forint - támogatásban részesített. A Támogató döntése alapján Kedvezményezett vissza nem térítendő támogatásban részesül.
2. Szerződés tárgya
2.1. Az Előzményekben meghatározottak szerint Szerződő Felek az alábbi Szerződést kötik:
A Szerződés tárgya a [PALYAZATI_CEL] című, a projekt adatlapon tervezett és elszámolható költségeinek Költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozása. Kedvezményezett a jelen Szerződés aláírásával kötelezi magát arra, hogy a Projektet a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően, kellő alapossággal, hatékonysággal és gondossággal megvalósítja.
2.2. A jelen Szerződés elválaszthatatlan részét képezi az „Általános Szerződési Feltételek Gyomaendrőd Város Önkormányzatának célszerinti tevékenységet és programokat támogató szerződéseihez” című dokumentum (továbbiakban: ÁSZF) amelyet a Kedvezményezett a Támogató honlapjáról tölthet le.
3. A Projekt megvalósításának időbeli ütemezése és helyszíne
3.1. A Projekt kezdete
A Projekt megvalósítási időszakának tervezett kezdő időpontja: [PROJEKT_KEZDETE].
Amennyiben a Projekt megvalósítás kezdő időpontja a tervezett időponttól eltér, azt a Kedvezményezett tájékoztatja a Támogatót. A Projekt megvalósításának tényleges kezdő időpontja azonban nem lehet korábbi, mint 20….. január 1.
3.2. Költségek elszámolhatóságának kezdete
A Projekt költségei elszámolhatóságának kezdő időpontja: [PROJEKT_KEZDETE], de legkorábban 20…. január 1. A Projekt keretében a kezdő időpontot követően felmerült kiadásokat lehet elszámolni.
3.3. A Projekt fizikai befejezése, megvalósulása, befejezése és lezárása
3.3.1 A támogatott tevékenység fizikai befejezése az a nap, amikor a támogatott tevékenység a Szerződésben meghatározottak szerint teljesült a felhívásban és az útmutatóban meghatározott feltételek mellett. A projekt fizikai befejezésének a projekt utolsó tevékenysége fizikai teljesítésének napja minősül.
3.3.2 A Projekt megvalósulásának napja az a nap, amelyen a projektjavaslatban/pályázatban meghatározott feladat, cél a felhívásban foglaltaknak megfelelően, szerződésszerűen teljesült, és a Kedvezményezett az elszámolásra benyújtandó számlákat, szállítói kifizetés esetén az előírt önrészt a szállítók részére kiegyenlítette.
A Projekt megvalósulásának tervezett záró napja: [PROJEKT_VEGE]
3.3.3 A Projekt befejezésének végső határideje: 20….. december 31.
3.3.4 A Projekt akkor tekinthető befejezettnek, ha a támogatott tevékenység a jelen Szerződésben meghatározottak szerint teljesült, a megvalósítás során keletkezett számlák kiegyenlítése megtörtént, a támogatással beszerzett eszköz aktiválásra került, és a Kedvezményezettnek a támogatott tevékenység befejezését tanúsító bizonylatokkal alátámasztott beszámolóját, elszámolását a Döntéshozó jóváhagyta és a Költségvetési előirányzatból nyújtott támogatás folyósítása az igazolt támogatás-felhasználásnak megfelelő mértékben megtörtént.
3.3.5 A Projekt akkor tekinthető lezártnak, ha valamennyi vállalt kötelezettség teljesült, és a kedvezményezett a kötelezettségek megvalósulásának eredményeiről szóló záró beszámolóját benyújtotta, és azt a Döntéshozó jóváhagyta.
3.3.6. A Projekt keretében a megvalósulás napjáig felmerült költségek számolhatók el. Az ezen időpontot követően keletkezett költségre támogatás nem számolható el.
4. A Projekt költsége, forrása, a támogatás összege, összetétele és jogcíme
4.1. A Projekt tervezett összköltsége
A Projekt tervezett összköltsége [PROJEKT_OSSZKOLTSEG] Ft, azaz [PROJEKT_OSSZKOLTSEG_BETUVEL] forint.
4.2. A támogatás összege és mértéke
A támogatás mértéke [TAMOGATAS] Ft, azaz [TAMOGATAS_BETUVEL] forint.
4.3 A támogatás folyósításának időpontja(i): [TAMOGATAS_FOLYOSITAS]
{ ha a támogatás összege meghaladja az 500e forintot} Az első részlet …. ft. a Szerződés hatályba lépését követő 15 napon belül, míg a második részlet …. ft. 2013. szeptember 15 és 20-a között kerül folyósításra.
{500ezer forint alatti támogatásnál} A támogatás teljes összege a Szerződés hatályba lépését követő 15 napon belül kerül folyósításra.
4.4. A Projekt támogatás költségelszámolása
A Projekt költségeivel [TAMOGATAS] Ft, azaz [TAMOGATAS_BETUVEL] forint mértékéig el kell számolni. A Projekt elszámolható költségeinek részletezését a Kedvezményezett projekt (pályázati) adatlapja tartalmazza.
5. Záró rendelkezések
5.1. Jelen Szerződés 2 db eredeti példányban készült. A jelen Szerződéshez csatolt 3 db melléklet, és a jelen Szerződéshez fizikai értelemben nem csatolt, de a jelen Szerződésben vagy az ÁSZF-ben hivatkozott mellékletek, továbbá a projekt adatlap és annak mellékletét képező valamennyi nyilatkozat, dokumentum a Szerződés elválaszthatatlan részei függetlenül attól, hogy azok a jelen Szerződéshez ténylegesen csatolásra kerültek-e.
5.2. A Kedvezményezett a jelen Szerződés aláírásával kijelenti, hogy a jelen Szerződés tartalmát, az ÁSZF-t, és a vonatkozó jogszabályokat, így különösen az 1. pontban foglalt önkormányzati rendeletet és a államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendeletet ismeri és magára nézve kötelezőnek ismeri el, és tudomásul veszi, hogy a jelen Szerződés, valamint az ÁSZF a vonatkozó jogszabályok módosításával, illetve új jogi szabályozás bevezetésével minden külön intézkedés nélkül módosulnak.
5.3. Amennyiben a Támogató vagy a Döntéshozó bármely, a jelen Szerződés alapján keletkező bejelentési, jelentéstételi, tájékoztatási kötelezettség, vagy igénylés teljesítéséhez formanyomtatványt bocsát rendelkezésre (így különösen: záró beszámoló, szerződésmódosítás Kedvezményezett általi kezdeményezése), szerződésszerű teljesítésnek kizárólag a formanyomtatvány használata minősül. A formanyomtatványok a Támogató honlapjáról tölthetők le. A Támogató a jelen Szerződésből fakadó kötelezettségek teljesítésére elektronikus alkalmazást írt elő így a szerződésszerű teljesítésnek kizárólag az elektronikus alkalmazás használata minősül.
5.4. A Szerződő Felek a jelen Szerződés időtartamára kapcsolattartót jelölnek ki. A Támogató kapcsolattartója ……………………. A Kedvezményezett kapcsolattartója a pályázati adatlapon megjelölt személy. A kapcsolattartó nevének, postacímének, telefon és telefax számának és elektronikus levélcímének változásáról 30 napon belül tájékoztatják egymást.
5.5. A Kedvezményezettnek a Támogató pályázatkezelő szervezete felé irányuló hivatalos Kommunikációja a személyes kapcsolattartáson kívül kizárólag elektronikus úton történik.
5.6. A jelen Szerződés hatályba lépésének napja megegyezik a szerződést kötő felek közül az utolsóként aláíró aláírásának napjával. Jelen szerződés a záró projektjelentés (szakmai beszámoló és pénzügyi elszámolás) elfogadásának napját követő nappal hatályát veszti.
5.7. Kedvezményezett kijelenti, hogy - az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény előírásainak megfelelően - a projekt adatlapon feltüntetett szervezeti képviselő, illetve a Projekt megvalósításában résztvevő személyek, valamint a beszámolás, a szabálytalansági eljárás és az ellenőrzési tevékenység során átadott dokumentumokban feltüntetett személyek személyes adataiknak a Támogató és a Döntéshozó által történő kezeléséhez (ideértve ezen adatok felvételét, tárolását, nyilvánosságra hozatalát is) kifejezetten hozzájárultak.
Ennek alapján Kedvezményezett szavatol azért, hogy ezen személyes adatok fentieknek megfelelő kezelése az érintettek hozzájárulásával történik.
5.8. Jelen Szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv és a vonatkozó magyar jogszabályok rendelkezései az irányadók.
5.9. A Kedvezményezett képviseletében aláíró személy(ek) kijelenti(k), hogy alapító okiratuk alapján, a jelen Szerződés bevezető részében feltüntetettek szerint jogosult(ak) a Kedvezményezett képviseletére, továbbá ennek alapján a jelen Szerződés megkötésére és aláírására. Aláíró képviselő(k) kijelenti(k) továbbá, hogy a testületi szervei(k) részéről a jelen Szerződés megkötéséhez szükséges felhatalmazásokkal rendelkezik(nek) és harmadik személyeknek semminemű olyan jogosultsága nincs, mely a Kedvezményezett részéről megakadályozná vagy bármiben korlátozná a jelen Szerződés megkötését, és az abban foglalt kötelezettségek maradéktalan teljesítését.
5.10. Szerződő Felek a jelen Szerződést átolvasták, és közös értelmezés után, mint akaratukkal és elhangzott nyilatkozataikkal mindenben egyezőt aláírták.
 
…………………………….
Kedvezményezett
P.H.
 
 
Kelt …………, 201… év ………… hónap …
napján.
 
 ……….…………
Döntéshozó
P.H.
 
 
Kelt …………, 201… év ………… hónap …
napján.
 
 
Mellékletek:
1. melléklet - A Kedvezményezett által történő aláírás napján 30 napnál nem régebbi, a területileg illetékes törvényszék által kiadott, a Kedvezményezett szervezet hatályos adatait tartalmazó kivonat egy eredeti példányát.
2. melléklet - Nyilatkozat a köztartozásmentes adózói adatbázisban szereplésről, ennek hiányában a Nemzeti Adó és Vámhivatal által a Kedvezményezett IGAZOL űrlapon beadott kérelmére kiadott együttes adóigazolás.
3. melléklet - A Támogatott aláírási címpéldányának hitelesített másolata, vagy a számlavezető által hitelesített banki bejelentőjének másolata.
 
3. melléklet a ../2014. (..) önkormányzati rendelethez
Támogatási szerződés minta a Környezetvédelmi Alaphoz
Azonosító szám: [PALYAZATI_AZONOSITO]/20...
 
Támogatási Szerződés
 
amely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzat (székhely: 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124., adószám: 15725527-2-04), mint támogató (továbbiakban: Támogató)
képviseletében eljáró [DONTESHOZO], mint döntéshozó (a továbbiakban: Döntéshozó)
aláírásra jogosult képviselője: [DONTESHOZO_KEPVISELOJE] [DONT_KEPV_TITULUS]
másrészről [TAMOGATOTT_NEV] mint kedvezményezett (a továbbiakban:
Kedvezményezett),
Székhely/lakhely: [TAMOGATOTT_CIM]
Adószám/adóazonosító jel: [TAMOGATOTT_ADOSZAM]
Pénzforgalmi számlaszám, amelyre a támogatás utalásra kerül: [TAMOGATOTT_BANKSZAMLA]
Aláírásra jogosult képviselője: [TAMOGATOTT_KEPVISELO]
(Támogató és Kedvezményezett továbbiakban együtt: Szerződő Felek)
között az alulírott helyen és napon az alábbi feltételekkel.
1. Előzmények
A Támogató Gyomaendrőd Város Önkormányzatának 20.... évi költségvetéséről szóló …………..önkormányzati rendelet …. bekezdésében biztosított előirányzat terhére (a továbbiakban: Költségvetési előirányzat) a Gyomaendrőd Város Környezetvédelmi alapjáról szóló 11/2007. (II. 26.) önkormányzati rendelet Környezetvédelmi Alap pályázati rendszerét szabályozó 6. § alapján, Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete ………….. Gye. Kt. határozatával elfogadott „Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyílt pályázatot hirdet civil szervezeteknek, a 20….. évi Környezetvédelmi Alapból elnyerhető támogatására” tárgyú felhívást tett közzé. Erre a felhívásra a Kedvezményezett [PALYAZATI_AZONOSITO] azonosító számon regisztrált projekt javaslatot/pályázatot nyújtott be, a jelen Szerződés mellékletét képező felhívás és útmutató szerint (amelyek akkor is a jelen Szerződés elválaszthatatlan részét képezik, és a Szerződő Felekre kötelező érvényűek, ha azok fizikai értelemben a jelen Szerződéshez nem kerülnek csatolásra), amelyet a [DONTESHOZO] [DONTES_SZAMA] támogató döntés szerint [TAMOGATAS] Ft. - azaz [TAMOGATAS_BETUVEL] forint - támogatásban részesített. A Támogató döntése alapján Kedvezményezett vissza nem térítendő támogatásban részesül.
2. Szerződés tárgya
2.1. Az Előzményekben meghatározottak szerint Szerződő Felek az alábbi Szerződést kötik:
A Szerződés tárgya a [PALYAZATI_CEL] című, a projekt adatlapon tervezett és elszámolható költségeinek Költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozása. Kedvezményezett a jelen Szerződés aláírásával kötelezi magát arra, hogy a Projektet a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően, kellő alapossággal, hatékonysággal és gondossággal megvalósítja.
2.2. A jelen Szerződés elválaszthatatlan részét képezi az „Általános Szerződési Feltételek Gyomaendrőd Város Önkormányzatának célszerinti tevékenységet és programokat támogató szerződéseihez” című dokumentum (továbbiakban: ÁSZF) amelyet a Kedvezményezett a Támogató honlapjáról tölthet le.
3. A Projekt megvalósításának időbeli ütemezése és helyszíne
3.1. A Projekt kezdete
A Projekt megvalósítási időszakának tervezett kezdő időpontja: [PROJEKT_KEZDETE].
Amennyiben a Projekt megvalósítás kezdő időpontja a tervezett időponttól eltér, azt a Kedvezményezett tájékoztatja a Támogatót. A Projekt megvalósításának tényleges kezdő időpontja azonban nem lehet korábbi, mint 20…. január 1.
3.2. Költségek elszámolhatóságának kezdete
A Projekt költségei elszámolhatóságának kezdő időpontja: [PROJEKT_KEZDETE], de legkorábban 20…. január 1. A Projekt keretében a kezdő időpontot követően felmerült kiadásokat lehet elszámolni.
3.3. A Projekt fizikai befejezése, megvalósulása, befejezése és lezárása
3.3.1 A támogatott tevékenység fizikai befejezése az a nap, amikor a támogatott tevékenység a Szerződésben meghatározottak szerint teljesült a felhívásban és az útmutatóban meghatározott feltételek mellett. A projekt fizikai befejezésének a projekt utolsó tevékenysége fizikai teljesítésének napja minősül.
3.3.2 A Projekt megvalósulásának napja az a nap, amelyen a projektjavaslatban/pályázatban meghatározott feladat, cél a felhívásban foglaltaknak megfelelően, szerződésszerűen teljesült, és a Kedvezményezett az elszámolásra benyújtandó számlákat, szállítói kifizetés esetén az előírt önrészt a szállítók részére kiegyenlítette.
A Projekt megvalósulásának tervezett záró napja: [PROJEKT_VEGE]
3.3.3 A Projekt befejezésének végső határideje: 20…. december 31.
3.3.4 A Projekt akkor tekinthető befejezettnek, ha a támogatott tevékenység a jelen Szerződésben meghatározottak szerint teljesült, a megvalósítás során keletkezett számlák kiegyenlítése megtörtént, a támogatással beszerzett eszköz aktiválásra került, és a Kedvezményezettnek a támogatott tevékenység befejezését tanúsító bizonylatokkal alátámasztott beszámolóját, elszámolását a Döntéshozó jóváhagyta és a Költségvetési előirányzatból nyújtott támogatás folyósítása az igazolt támogatás-felhasználásnak megfelelő mértékben megtörtént.
3.3.5 A Projekt akkor tekinthető lezártnak, ha valamennyi vállalt kötelezettség teljesült, és a kedvezményezett a kötelezettségek megvalósulásának eredményeiről szóló záró beszámolóját benyújtotta, és azt a Döntéshozó jóváhagyta.
3.3.6. A Projekt keretében a megvalósulás napjáig felmerült költségek számolhatók el. Az ezen időpontot követően keletkezett költségre támogatás nem számolható el.
4. A Projekt költsége, forrása, a támogatás összege, összetétele és jogcíme
4.1. A Projekt tervezett összköltsége
A Projekt tervezett összköltsége [PROJEKT_OSSZKOLTSEG] Ft, azaz [PROJEKT_OSSZKOLTSEG_BETUVEL] forint.
4.2. A támogatás összege és mértéke
A támogatás mértéke [TAMOGATAS] Ft, azaz [TAMOGATAS_BETUVEL] forint.
4.3 A támogatás folyósításának időpontja(i): [TAMOGATAS_FOLYOSITAS]
A támogatás teljes összege a Szerződés hatályba lépését követő 15 napon belül kerül folyósításra.
4.4. A Projekt támogatás költségelszámolása
A Projekt költségeivel [TAMOGATAS] Ft, azaz [TAMOGATAS_BETUVEL] forint mértékéig el kell számolni. A Projekt elszámolható költségeinek részletezését a Kedvezményezett projekt (pályázati) adatlapja tartalmazza.
5. Záró rendelkezések
5.1. Jelen Szerződés 2 db eredeti példányban készült. A jelen Szerződéshez csatolt 3 db melléklet, és a jelen Szerződéshez fizikai értelemben nem csatolt, de a jelen Szerződésben vagy az ÁSZF-ben hivatkozott mellékletek, továbbá a projekt adatlap és annak mellékletét képező valamennyi nyilatkozat, dokumentum a Szerződés elválaszthatatlan részei függetlenül attól, hogy azok a jelen Szerződéshez ténylegesen csatolásra kerültek-e.
5.2. A Kedvezményezett a jelen Szerződés aláírásával kijelenti, hogy a jelen Szerződés tartalmát, az ÁSZF-t, és a vonatkozó jogszabályokat, így különösen az 1. pontban foglalt önkormányzati rendeletet és a államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendeletet ismeri és magára nézve kötelezőnek ismeri el, és tudomásul veszi, hogy a jelen Szerződés, valamint az ÁSZF a vonatkozó jogszabályok módosításával, illetve új jogi szabályozás bevezetésével minden külön intézkedés nélkül módosulnak.
5.3. Amennyiben a Támogató vagy a Döntéshozó bármely, a jelen Szerződés alapján keletkező bejelentési, jelentéstételi, tájékoztatási kötelezettség, vagy igénylés teljesítéséhez formanyomtatványt bocsát rendelkezésre (így különösen: záró beszámoló, szerződésmódosítás Kedvezményezett általi kezdeményezése), szerződésszerű teljesítésnek kizárólag a formanyomtatvány használata minősül. A formanyomtatványok a Támogató honlapjáról tölthetők le. A Támogató a jelen Szerződésből fakadó kötelezettségek teljesítésére elektronikus alkalmazást írt elő így a szerződésszerű teljesítésnek kizárólag az elektronikus alkalmazás használata minősül.
5.4. A Szerződő Felek a jelen Szerződés időtartamára kapcsolattartót jelölnek ki. A Támogató kapcsolattartója ……………………………….. A Kedvezményezett kapcsolattartója a pályázati adatlapon megjelölt személy. A kapcsolattartó nevének, postacímének, telefon és telefax számának és elektronikus levélcímének változásáról 30 napon belül tájékoztatják egymást.
5.5. A Kedvezményezettnek a Támogató pályázatkezelő szervezete felé irányuló hivatalos Kommunikációja a személyes kapcsolattartáson kívül kizárólag elektronikus úton történik.
5.6. A jelen Szerződés hatályba lépésének napja megegyezik a szerződést kötő felek közül az utolsóként aláíró aláírásának napjával. Jelen szerződés a záró projektjelentés (szakmai beszámoló és pénzügyi elszámolás) elfogadásának napját követő nappal hatályát veszti.
5.7. Kedvezményezett kijelenti, hogy - az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény előírásainak megfelelően - a projekt adatlapon feltüntetett szervezeti képviselő, illetve a Projekt megvalósításában résztvevő személyek, valamint a beszámolás, a szabálytalansági eljárás és az ellenőrzési tevékenység során átadott dokumentumokban feltüntetett személyek személyes adataiknak a Támogató és a Döntéshozó által történő kezeléséhez (ideértve ezen adatok felvételét, tárolását, nyilvánosságra hozatalát is) kifejezetten hozzájárultak.
Ennek alapján Kedvezményezett szavatol azért, hogy ezen személyes adatok fentieknek megfelelő kezelése az érintettek hozzájárulásával történik.
5.8. Jelen Szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv és a vonatkozó magyar jogszabályok rendelkezései az irányadók.
5.9. A Kedvezményezett képviseletében aláíró személy(ek) kijelenti(k), hogy alapító okiratuk alapján, a jelen Szerződés bevezető részében feltüntetettek szerint jogosult(ak) a Kedvezményezett képviseletére, továbbá ennek alapján a jelen Szerződés megkötésére és aláírására. Aláíró képviselő(k) kijelenti(k) továbbá, hogy a testületi szervei(k) részéről a jelen Szerződés megkötéséhez szükséges felhatalmazásokkal rendelkezik(nek) és harmadik személyeknek semminemű olyan jogosultsága nincs, mely a Kedvezményezett részéről megakadályozná vagy bármiben korlátozná a jelen Szerződés megkötését, és az abban foglalt kötelezettségek maradéktalan teljesítését.
5.10. Szerződő Felek a jelen Szerződést átolvasták, és közös értelmezés után, mint akaratukkal és elhangzott nyilatkozataikkal mindenben egyezőt aláírták.
 
 …………………………….
Kedvezményezett
P.H.
 
 
Kelt …………, 201… év ………… hónap …
napján.
 
 ……….…………
Döntéshozó
P.H.
 
 
Kelt …………, 201… év ………… hónap …
napján.
 
 
Mellékletek:
1. melléklet - A Kedvezményezett által történő aláírás napján 30 napnál nem régebbi, a területileg illetékes törvényszék által kiadott, a Kedvezményezett szervezet hatályos adatait tartalmazó kivonat egy eredeti példányát.
2. melléklet - Nyilatkozat a köztartozásmentes adózói adatbázisban szereplésről, ennek hiányában a Nemzeti Adó és Vámhivatal által a Kedvezményezett IGAZOL űrlapon beadott kérelmére kiadott együttes adóigazolás.
3. melléklet - A Támogatott aláírási címpéldányának hitelesített másolata, vagy a számlavezető által hitelesített banki bejelentőjének másolata.
  
4. melléklet a ../2014. (..) önkormányzati rendelethez
 
Támogatási szerződés minta az Idegenforgalmi Alaphoz
 
Azonosító szám: [PALYAZATI_AZONOSITO]/20...
 
Támogatási Szerződés
 
amely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzat (székhely: 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124., adószám: 15725527-2-04), mint támogató (továbbiakban: Támogató)
képviseletében eljáró [DONTESHOZO], mint döntéshozó (a továbbiakban: Döntéshozó)
aláírásra jogosult képviselője: [DONTESHOZO_KEPVISELOJE] [DONT_KEPV_TITULUS]
másrészről [TAMOGATOTT_NEV] mint kedvezményezett (a továbbiakban:
Kedvezményezett),
Székhely/lakhely: [TAMOGATOTT_CIM]
Adószám/adóazonosító jel: [TAMOGATOTT_ADOSZAM]
Pénzforgalmi számlaszám, amelyre a támogatás utalásra kerül: [TAMOGATOTT_BANKSZAMLA]
Aláírásra jogosult képviselője: [TAMOGATOTT_KEPVISELO]
(Támogató és Kedvezményezett továbbiakban együtt: Szerződő Felek)
között az alulírott helyen és napon az alábbi feltételekkel.
1. Előzmények
A Támogató Gyomaendrőd Város Önkormányzatának 20.... évi költségvetéséről szóló …………..önkormányzati rendelet …. bekezdésében biztosított előirányzat terhére (a továbbiakban: Költségvetési előirányzat) a Gyomaendrőd Város Idegenforgalmi alapjáról szóló 8/2008. (II. 29.) önkormányzati rendelet Idegenforgalmi Alap pályázati rendszerét szabályozó 3. § alapján, Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete ………….. Gye. Kt. határozatával elfogadott „Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyílt pályázatot hirdet a 20….. évi Idegenforgalmi Alapból elnyerhető támogatására” tárgyú felhívást tett közzé. Erre a felhívásra a Kedvezményezett [PALYAZATI_AZONOSITO] azonosító számon regisztrált projekt javaslatot/pályázatot nyújtott be, a jelen Szerződés mellékletét képező felhívás és útmutató szerint (amelyek akkor is a jelen Szerződés elválaszthatatlan részét képezik, és a Szerződő Felekre kötelező érvényűek, ha azok fizikai értelemben a jelen Szerződéshez nem kerülnek csatolásra), amelyet a [DONTESHOZO] [DONTES_SZAMA] támogató döntés szerint [TAMOGATAS] Ft. - azaz [TAMOGATAS_BETUVEL] forint - támogatásban részesített. A Támogató döntése alapján Kedvezményezett vissza nem térítendő támogatásban részesül.
2. Szerződés tárgya
2.1. Az Előzményekben meghatározottak szerint Szerződő Felek az alábbi Szerződést kötik:
A Szerződés tárgya a [PALYAZATI_CEL] című, a projekt adatlapon tervezett és elszámolható költségeinek Költségvetési előirányzatból vissza nem térítendő támogatás formájában történő finanszírozása. Kedvezményezett a jelen Szerződés aláírásával kötelezi magát arra, hogy a Projektet a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően, kellő alapossággal, hatékonysággal és gondossággal megvalósítja.
2.2. A jelen Szerződés elválaszthatatlan részét képezi az „Általános Szerződési Feltételek Gyomaendrőd Város Önkormányzatának célszerinti tevékenységet és programokat támogató szerződéseihez” című dokumentum (továbbiakban: ÁSZF) amelyet a Kedvezményezett a Támogató honlapjáról tölthet le.
3. A Projekt megvalósításának időbeli ütemezése és helyszíne
3.1. A Projekt kezdete
A Projekt megvalósítási időszakának tervezett kezdő időpontja: [PROJEKT_KEZDETE].
Amennyiben a Projekt megvalósítás kezdő időpontja a tervezett időponttól eltér, azt a Kedvezményezett tájékoztatja a Támogatót. A Projekt megvalósításának tényleges kezdő időpontja azonban nem lehet korábbi, mint 20…. január 1.
3.2. Költségek elszámolhatóságának kezdete
A Projekt költségei elszámolhatóságának kezdő időpontja: [PROJEKT_KEZDETE], de legkorábban 20…. január 1. A Projekt keretében a kezdő időpontot követően felmerült kiadásokat lehet elszámolni.
3.3. A Projekt fizikai befejezése, megvalósulása, befejezése és lezárása
3.3.1 A támogatott tevékenység fizikai befejezése az a nap, amikor a támogatott tevékenység a Szerződésben meghatározottak szerint teljesült a felhívásban és az útmutatóban meghatározott feltételek mellett. A projekt fizikai befejezésének a projekt utolsó tevékenysége fizikai teljesítésének napja minősül.
3.3.2 A Projekt megvalósulásának napja az a nap, amelyen a projektjavaslatban/pályázatban meghatározott feladat, cél a felhívásban foglaltaknak megfelelően, szerződésszerűen teljesült, és a Kedvezményezett az elszámolásra benyújtandó számlákat, szállítói kifizetés esetén az előírt önrészt a szállítók részére kiegyenlítette.
A Projekt megvalósulásának tervezett záró napja: [PROJEKT_VEGE]
3.3.3 A Projekt befejezésének végső határideje: 20…. december 31.
3.3.4 A Projekt akkor tekinthető befejezettnek, ha a támogatott tevékenység a jelen Szerződésben meghatározottak szerint teljesült, a megvalósítás során keletkezett számlák kiegyenlítése megtörtént, a támogatással beszerzett eszköz aktiválásra került, és a Kedvezményezettnek a támogatott tevékenység befejezését tanúsító bizonylatokkal alátámasztott beszámolóját, elszámolását a Döntéshozó jóváhagyta és a Költségvetési előirányzatból nyújtott támogatás folyósítása az igazolt támogatás-felhasználásnak megfelelő mértékben megtörtént.
3.3.5 A Projekt akkor tekinthető lezártnak, ha valamennyi vállalt kötelezettség teljesült, és a kedvezményezett a kötelezettségek megvalósulásának eredményeiről szóló záró beszámolóját benyújtotta, és azt a Döntéshozó jóváhagyta.
3.3.6. A Projekt keretében a megvalósulás napjáig felmerült költségek számolhatók el. Az ezen időpontot követően keletkezett költségre támogatás nem számolható el.
4. A Projekt költsége, forrása, a támogatás összege, összetétele és jogcíme
4.1. A Projekt tervezett összköltsége
A Projekt tervezett összköltsége [PROJEKT_OSSZKOLTSEG] Ft, azaz [PROJEKT_OSSZKOLTSEG_BETUVEL] forint.
4.2. A támogatás összege és mértéke
A támogatás mértéke [TAMOGATAS] Ft, azaz [TAMOGATAS_BETUVEL] forint.
4.3 A támogatás folyósításának időpontja(i): [TAMOGATAS_FOLYOSITAS]
A támogatás teljes összege a Szerződés hatályba lépését követő 15 napon belül kerül folyósításra.
4.4. A Projekt támogatás költségelszámolása
A Projekt költségeivel [TAMOGATAS] Ft, azaz [TAMOGATAS_BETUVEL] forint mértékéig el kell számolni. A Projekt elszámolható költségeinek részletezését a Kedvezményezett projekt (pályázati) adatlapja tartalmazza.
5. Záró rendelkezések
5.1. Jelen Szerződés 2 db eredeti példányban készült. A jelen Szerződéshez csatolt 3 db melléklet, és a jelen Szerződéshez fizikai értelemben nem csatolt, de a jelen Szerződésben vagy az ÁSZF-ben hivatkozott mellékletek, továbbá a projekt adatlap és annak mellékletét képező valamennyi nyilatkozat, dokumentum a Szerződés elválaszthatatlan részei függetlenül attól, hogy azok a jelen Szerződéshez ténylegesen csatolásra kerültek-e.
5.2. A Kedvezményezett a jelen Szerződés aláírásával kijelenti, hogy a jelen Szerződés tartalmát, az ÁSZF-t, és a vonatkozó jogszabályokat, így különösen az 1. pontban foglalt önkormányzati rendeletet és a államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendeletet ismeri és magára nézve kötelezőnek ismeri el, és tudomásul veszi, hogy a jelen Szerződés, valamint az ÁSZF a vonatkozó jogszabályok módosításával, illetve új jogi szabályozás bevezetésével minden külön intézkedés nélkül módosulnak.
5.3. Amennyiben a Támogató vagy a Döntéshozó bármely, a jelen Szerződés alapján keletkező bejelentési, jelentéstételi, tájékoztatási kötelezettség, vagy igénylés teljesítéséhez formanyomtatványt bocsát rendelkezésre (így különösen: záró beszámoló, szerződésmódosítás Kedvezményezett általi kezdeményezése), szerződésszerű teljesítésnek kizárólag a formanyomtatvány használata minősül. A formanyomtatványok a Támogató honlapjáról tölthetők le. A Támogató a jelen Szerződésből fakadó kötelezettségek teljesítésére elektronikus alkalmazást írt elő így a szerződésszerű teljesítésnek kizárólag az elektronikus alkalmazás használata minősül.
5.4. A Szerződő Felek a jelen Szerződés időtartamára kapcsolattartót jelölnek ki. A Támogató kapcsolattartója ……………………………….. A Kedvezményezett kapcsolattartója a pályázati adatlapon megjelölt személy. A kapcsolattartó nevének, postacímének, telefon és telefax számának és elektronikus levélcímének változásáról 30 napon belül tájékoztatják egymást.
5.5. A Kedvezményezettnek a Támogató pályázatkezelő szervezete felé irányuló hivatalos Kommunikációja a személyes kapcsolattartáson kívül kizárólag elektronikus úton történik.
5.6. A jelen Szerződés hatályba lépésének napja megegyezik a szerződést kötő felek közül az utolsóként aláíró aláírásának napjával. Jelen szerződés a záró projektjelentés (szakmai beszámoló és pénzügyi elszámolás) elfogadásának napját követő nappal hatályát veszti.
5.7. Kedvezményezett kijelenti, hogy - az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény előírásainak megfelelően - a projekt adatlapon feltüntetett szervezeti képviselő, illetve a Projekt megvalósításában résztvevő személyek, valamint a beszámolás, a szabálytalansági eljárás és az ellenőrzési tevékenység során átadott dokumentumokban feltüntetett személyek személyes adataiknak a Támogató és a Döntéshozó által történő kezeléséhez (ideértve ezen adatok felvételét, tárolását, nyilvánosságra hozatalát is) kifejezetten hozzájárultak.
Ennek alapján Kedvezményezett szavatol azért, hogy ezen személyes adatok fentieknek megfelelő kezelése az érintettek hozzájárulásával történik.
5.8. Jelen Szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv és a vonatkozó magyar jogszabályok rendelkezései az irányadók.
5.9. A Kedvezményezett képviseletében aláíró személy(ek) kijelenti(k), hogy alapító okiratuk alapján, a jelen Szerződés bevezető részében feltüntetettek szerint jogosult(ak) a Kedvezményezett képviseletére, továbbá ennek alapján a jelen Szerződés megkötésére és aláírására. Aláíró képviselő(k) kijelenti(k) továbbá, hogy a testületi szervei(k) részéről a jelen Szerződés megkötéséhez szükséges felhatalmazásokkal rendelkezik(nek) és harmadik személyeknek semminemű olyan jogosultsága nincs, mely a Kedvezményezett részéről megakadályozná vagy bármiben korlátozná a jelen Szerződés megkötését, és az abban foglalt kötelezettségek maradéktalan teljesítését.
5.10. Szerződő Felek a jelen Szerződést átolvasták, és közös értelmezés után, mint akaratukkal és elhangzott nyilatkozataikkal mindenben egyezőt aláírták.
 
 …………………………….
Kedvezményezett
P.H.
 
 
Kelt …………, 201… év ………… hónap …
napján.
 
 ……….…………
Döntéshozó
P.H.
 
 
Kelt …………, 201… év ………… hónap …
napján.
 
 
Mellékletek:
1. melléklet - A Kedvezményezett által történő aláírás napján 30 napnál nem régebbi, a területileg illetékes törvényszék által kiadott, a Kedvezményezett szervezet hatályos adatait tartalmazó kivonat egy eredeti példányát.
2. melléklet - Nyilatkozat a köztartozásmentes adózói adatbázisban szereplésről, ennek hiányában a Nemzeti Adó és Vámhivatal által a Kedvezményezett IGAZOL űrlapon beadott kérelmére kiadott együttes adóigazolás.
3. melléklet - A Támogatott aláírási címpéldányának hitelesített másolata, vagy a számlavezető által hitelesített banki bejelentőjének másolata.

« Vissza
Vissza a főmenübe