200/2013. (IX. 18.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: Fő út 80. alatti ingatlan használatára együttműködési megállapodása a Roma Nemzetiségi Önkormányzattal

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága
200/2013. (IX. 18.) Gye. Kt. Üokke. Határozata
 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság javasolja a Képviselő – testületnek, hogy a Gyomaendrőd, Fő út 80. szám alatti ingatlan használatára, Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatával az alábbi szövegezésű együttműködési megállapodást kösse meg:
 
Együttműködési megállapodás
Önkormányzati ingatlan használatára
( tervezet )
 
Mely létre jött egyrészt Gyomaendrőd Város Önkormányzata (5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124., adószáma: 15725527-2-04, képviseli: Várfi András polgármester, mint tulajdonos,
  
Másrészről: Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata (székhelye: 5502. Gyomaendrőd, Fő út 80., adószám: 15583192-1-04., törzskönyvi azonosító: 583198.), képviseli: Burai Attila elnökhelyettes, mint használó,
 
Előzmények
Gyomaendrőd Város Önkormányzata 1998 -ban megvásárolta a Gyomaendrőd Fő út 80. sz. alatti ingatlant, melyet ellenérték nélkül átadott a Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak, a 2011. évi CLXXIX tv. ben meghatározott jogosultságok teljesítésére. A Roma Nemzetiségi Önkormányzat az ingyenes használat biztosítását követően lemondott,a részére a települési önkormányzat által kötelezően ingyenesen a 2011. évi CLXXIX. tv. ( továbbiakban: Nektv. ) 80.§ -ban meghatározott módon biztosítandó működési feltételekről. 
 
1.       Gyomaendrőd Város Önkormányzata, mint tulajdonos ( továbbiakban: Tulajdonos ) Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának ( továbbiakban: Használó ) a Nektv.-ban meghatározott jogok és kötelezettségek teljesítésére határozatlan időre biztosítja a Gyomaendrőd Fő út 80. sz. alatti ingatlan ingyenes használatát. A Használó kijelenti, hogy a Gyomaendrőd Selyem út 124. sz. alatti ingatlanban a Nektv. 80.§, -ban ingyenesen biztosítandó elhelyezésről, szolgáltatásokról lemond. A felek a Gyomaendrőd Fő út 80. sz. alatti ingatlan használatát az alábbiak szerint szabályozzák:
 
2.       A Használó kijelenti, hogy az ingatlant a Nektv-ban meghatározott célok teljesítése érdekében használja. Vállalja, hogy a Roma Nemzetiségi Önkormányzat székhelyéül az ingatlant jelöli, tovább bérletbe nem adja, és csak olyan szervezeteknek biztosít használatot, melyek a vállalják a roma nemzetiségi hagyományok ápolását, elfogadják a Használó célkitűzéseit, tisztelik és becsülik annak kultúráját.
 
3.  A Használó vállalja, hogy a további használati jogot a fent körülírt szervezeteknek csak olyan időtartamra biztosít mely a Használó rendelkezésére áll, és erről a tulajdonost írásban tájékoztatja.
 
4.      A Használó kijelenti, hogy az igénybevett közműszolgáltatások ( elektromos áram, víz és csatornadíj, gázdíj ) díját viseli az ingatlant a jó gazda gondosságával használja, a szükséges karbantartási és állagmegóvási munkákat saját költségére elvégzi. Kijelenti továbbá, hogy a Tulajdonos írásbeli hozzájárulása nélkül építési tevékenységet az ingatlanon nem végez.
 
5.       A felek kijelentik, hogy a használati szerződést, csak a másik fél súlyos szerződésszegő magatartása esetén mondják fel írásban azonnali hatállyal.
 
6. Súlyos szerződésszegő magatartásnak tekintik a felek, ha a Használó nem a Nektv-ban meghatározott célkitűzések teljesítésére használja, karbantartási kötelezettségét nem teljesíti, a Tulajdonos írásos hozzájárulása nélkül, más részére folyamatos használatot biztosít.
 
Súlyos szerződésszegő a Tulajdonos magatartása, ha a használatba adott épületre a Használó hozzájárulása nélkül jogot biztosít, megterheli.
 
7.  A felek vállalják, hogy a jelen megállapodást a testületi jóváhagyásokat követően léptetik hatályba.
 
8.      Jelen megállapodás az aláírás napján lép hatályba. Ezzel egyidejűleg a Gyomaendrőd, Fő út 80. szám alatti ingatlan használatára Gyomaendrőd Város Önkormányzata, a Gyomaendrődi Cigány Kisebbségi Önkormányzat, és a „Művelt Cigányifjúságért” Alapítvány között 2009. február 25-én kelt, valamint a Gyomaendrőd Város Önkormányzata, Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata, valamint a Roma Polgárjogi Szövetség között 2012. március 30-án kelt, együttműködési megállapodások hatályukat vesztik.
 
9.  A felek által a jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekre a Ptk, a Nektv, az Áht szabályait tekintik irányadónak. 
  
Kelt: Gyomaendrőd, 2013. október hó …-n
 
 
……………………………….
………………………………
Gyomaendrőd Város Önkormányzata
Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat
 
 
 
Záradék:
A Roma Polgárjogi Szövetség az együttműködési megállapodásban foglaltakat tudomásul veszi.
 
Gyomaendrőd, 2013. október hó …-n
 
………………………………
 
Roma Polgárjogi Szövetség

« Vissza
Vissza a főmenübe