25/2013. (IX. 11.) Német Nemzetiségi Önkormányzati határozat
Tárgy: Együttműködési megállapodás kötése a Kis Bálint Ált. Iskolával

Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata
25/2013.(IX. 11. )NNÖ. határozata
 
Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata együttműködési megállapodást köt Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskolával, az alábbi tartalommal:
 
EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS
 
mely létrejött egyrészről, a Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola (5500 Gyomaendrőd, Fő út 181. képviseli Ágostonné Farkas Mária intézményvezető), mint intézmény,
 
másrészről Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata (székhelye: 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124. képviseli: Hack Mária elnök), mint partner, között az alulírott napon és helyen az alábbi feltételek mellett:
 
1./ Szerződő felek rögzítik, hogy az intézmény az esélyegyenlőséget szolgáló intézkedések és az integrációs rendszerben részt vevő intézményekben dolgozó pedagógusok támogatását szabályozó EMMI rendelet alapján támogatásban részesül.
 
Az 1. pontban meghatározott rendelet alapján kötelezően megvalósítandó tevékenység az együttműködés és a partneri kapcsolatok erősítése civil szervezetekkel és nemzetiségi önkormányzatokkal.
 
3./ Szerződő felek megállapodnak, hogy az intézményen kívüli partnerségi kapcsolatok erősítése érdekében együttműködnek.
 
4./ Szerződő felek megállapodnak, hogy a 3. pontban meghatározott együttműködés keretében intézmény a partner és a felkészítésbe bevont halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek és szüleik részére szabadidős tevékenységet és programokat szervez.
 
5./ Szerződő felek megállapodnak, hogy a 4. pontban meghatározott programok és szabadidős tevékenységek megszervezésének költségét Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata viseli.
 
§         Osternfest
§         Pfingfest
§         Schultüte
§         Martinstag
§         Weihnachtfest
§         Német nyelvből legjobb eredményt elért tanulók jutalmazása
§         Iskolán belüli német nyelvi verseny résztvevőinek díjazása
§         A Békés Megyei Németek Kulturális Napja rendezvényen az intézmény diákjai részvételükkel, műsorszámaikkal színesítik a rendezvényt
§         Nemzetiségi pályázatok kiírásakor (német nyelvi tábor) az intézmény, valamint a partner közös együttműködése a pályázat elkészítésére
§         Nemzetiségi szakot végző pedagógusok tanulmányának anyagi támogatása
§         Idegen nyelvi délután
 
6./Szerződő felek megállapodnak, hogy jelen megállapodást határozatlan időre kötik.
 
Szerződő felek jelen együttműködési megállapodást elolvasás és közös értelmezés után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt aláírták.
 
Gyomaendrőd, 2013. szeptember…….
 
                        Hack Mária                                                                Ágostonné Farkas Mária
                        elnök                                                                          intézményvezető
 
Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata felhatalmazza Hack Mária elnököt a megállapodás aláírására.

« Vissza
Vissza a főmenübe