34/2013. (XI. 12.) Német Nemzetiségi Önkormányzati határozat
Tárgy: Kistérségi Óvodával kötendő szerződés - Timárné Bula Edina képzésének támogatására

Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata
34/2013.(XI. 12. )NNÖ. határozata
 
Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja a Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda és a Gyomaendrőd  Város Német Nemzetiségi Önkormányzata között kötendő alábbi szerződést:
 
Szerződés
 
Mely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata (Gyomaendrőd Selyem út 124. sz.; adószáma: 15583226-1-04; törzsszáma: 583220; képviseli Hack Mária elnök, továbbiakban Támogató) másrészről Gyomaendrőd- Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda (Gyomaendrőd Kossuth L. út 7. sz.; adószáma: 15798190-1-04; törzsszáma: 798198; képviseli: Czikkelyné Fodor Tünde továbbiakban Támogatott) között az alábbi feltételekkel:
 
A Támogató vállalja, hogy a 2013/2014-es oktatási évtől kezdődően 3 azaz három oktatási féléven keresztül a mindenkori tandíj 80 %-ának megfelelő bruttó támogatást biztosít a Támogatott részére. A Támogató kijelenti, hogy a támogatási összeget minden oktatási félév első oktatási hónapja végéig átutalja a Támogatott 53200125-11090177 sz. költségvetési számlájára.
 
A Támogatott a támogatást köszönettel elfogadja, és kijelenti, hogy annak összegét, német nemzetiségű óvodapedagógus szakirányú képzésére használja fel és legkésőbb 2015. szeptember 1-vel megindítja az óvodában a német nemzetiségi képzést. A Támogatott kijelenti, hogy amennyiben a fenti határidőig a képzést nem indítja meg, úgy a támogatást a Ptk.-ban meghatározott késedelmi kamataival együtt visszafizeti, vállalja továbbá, hogy a német nemzetiségű óvodai képzést legalább annak beindítását követő két évig fenntartja.
 
Megszűnik a szerződés, a határozott idő lejártát megelőzően, ha Támogató egy oktatási félévre nem biztosít támogatást, illetve a német nemzetiségi oktatást a Támogatott által teljesítendő időszakban a szeptemberi óvodakezdéskor nincs legalább 10 gyermek, aki igénybe kívánja venni, továbbá az oktatási félév zárásakor hiányzik a fent meghatározott gyermek létszám és ezt okirattal dokumentálja. A Támogatott az általa 2015 szeptemberétől kezdődő teljesítési időszakban a beóvodáztatással kapcsolatos szülői tájékoztatókra köteles a Támogató képviselőjét meghívni. A Támogatott vállalja, hogy a képzés fenntartásához szükséges a jelen szerződésben meghatározott gyermeklétszám csökkenéséről írásban – személyes adatok védelmére tekintettel - tájékoztatást ad a Támogatónak.
 
A Felek kijelentik, hogy a szerződés aláírására jogosultak arra kellő felhatalmazással rendelkeznek.
 
A Felek kijelentik, hogy a jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekre a Ptk. az Áht. a Nekt. tv. Valamint a 2011. évi CXC. tv. Rendelkezéseit tekintik irányadónak.
 
A Felek a szerződést átolvasás és közös értelmezést követően, mint akaratukkal mindenben egyezőt helybenhagyólag aláírják.
 
Gyomaendrőd, 2013. november
 
Gyomaendrőd Német Nemzetiségi Önkormányzat
Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda

« Vissza
Vissza a főmenübe