128/2014. (IV. 28.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: „Iskolai közétkeztetés színvonalának fejlesztése” tárgyú közbeszerzési ajánlati felhívás és dokumentáció megtárgyalása

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
128/2014. (IV. 28.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. Határozat
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága elfogadja az "Iskolai közétkeztetés fejlesztése" tárgyú közbeszerzési eljárás ajánlati felhívását és dokumentációját az alábbiak szerint:
  
Gyomaendrőd Város Önkormányzat
5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.
 
 
 
 
 
 
AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA ÉS DOKUMENTÁCIÓJA
 
 
 
 
„Iskolai közétkeztetés színvonalának fejlesztése” tárgyú
 
 
 
 
 
a Kbt. 122./A. § szerinti
 
hirdetmény közzététele nélküli eljáráshoz
 
 
 
 
 
 
 
Az ajánlat benyújtásának határideje
2014. május 14. 11:00 óra
 
 
 
Ajánlattételi felhívás
 
„A Iskolai közétkeztetés színvonalának fejlesztése
 
Beszerzés tárgya:         Építési beruházás
Eljárás fajtája:              Kbt. 122./A. § szerint, hirdetmény közzététele nélkül induló eljárás
Felhívás megküldésének dátuma: 2014. április 28.
CPV Kód:                     45 000 000-7
Ajánlatkérő:                 Gyomaendrőd Város Önkormányzat
Teljesítés helye:           Tálalókonyha és étkező: 5500 Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 3., hrsz.: 6/2.
 
Ajánlattételi határidő:2014. május 14.
 
I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ
 
I.1) Név, cím és kapcsolattartási pont(ok)
Ajánlatkérő:      Gyomaendrőd Város Önkormányzat
5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.
Kapcsolattartó: Nyíri-Szmolár Eszter műszaki ügyintéző
Telefon:                        +36 66 581 232
E-mail:              nyiri@pmhiv.gyomaendrod.hu
Fax:                  +36 66 283 288
Az ajánlatkérő általános címe (URL): http://www.gyomaendrod.hu/
 
II. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS TÁRGYA
 
II.1) Meghatározás
II.1.1) A szerződéshez rendelt elnevezés:
Vállalkozási szerződés a 4/2014. (I. 31.) BM rendelet alapján az Iskolai közétkeztetés színvonalának fejlesztésével kapcsolatos felújítási munkák elvégzése.
II.1.2) A szerződés típusa és a teljesítés helye:
Építési beruházás / Vállalkozási szerződés
Tálalókonyha és étkező:
5500 Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 3., hrsz.: 6/2.
II.1.3) A szerződés meghatározása/tárgya
Vállalkozási szerződés a 4/2014. (I. 31.) BM rendelet alapján az Iskolai közétkeztetés színvonalának fejlesztésével kapcsolatos felújítási munkák elvégzésére.
A kivitelezés nem építési engedély köteles!
A munkák elvégzésére megkötendő szerződés egyösszegű (átalányáras) típusú. A megvalósítás során az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló 191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet alkalmazandó. Az elektronikus építési naplóval kapcsolatos szabályokat az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló 191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet szabályozza, az abban foglaltak szerint kell eljárni jelen szerződés teljesítése során.
A közbeszerzési műszaki leírást és az egyéb követelményeket az ajánlatkérő által a jelen felhívással együtt megküldött dokumentáció tartalmazza.
II.1.4) Közös Közbeszerzési Szójegyzék (CPV)
45 000 000-7 Építési munkák
II.1.5) Részekre történő ajánlattétel:
Ajánlatkérő megvizsgálta a közbeszerzést abból a szempontból, hogy a beszerzés tárgyának jellege lehetővé teszi-e a közbeszerzés egy részére történő ajánlattétel biztosítását. Mindennek alapján az ajánlatkérő nem biztosítja sem a részajánlat-tétel, sem az alternatív / több változatú ajánlattétel lehetőségét. A beszerzés tárgyának jellegére tekintettel a részekre bontás negatívan hatna a szerződés teljesítésének körülményeire (szerződést biztosító mellékkötelezettségek, felelősség, műszaki ellenőr, szakmai irányítás), azaz gazdasági és a szerződés teljesítésével kapcsolatos szempontokat figyelembe véve ésszerűtlen.
II.1.6.) Változatokra (alternatív ajánlatok) vonatkozó információk: nem fogadhatók el változatok (alternatív ajánlatok).
 
II.2.) Szerződés szerinti mennyiség
Vállalkozási szerződés keretében a 4/2014. (I. 31.) BM rendelet alapján az Iskolai közétkeztetés színvonalának fejlesztésével kapcsolatos 1db tálalókonyha és étkező (5500 Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 3., hrsz.: 6/2.) felújítása.
II.3.) A szerződés időtartama vagy a teljesítés határideje
A szerződés a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény (továbbiakban Kbt.) által előírtak alapján, határozott időre jön létre, az aláírás napján lép hatályba és 2014. december 15-ig tart azzal, a két kikötéssel, hogy a jótállási kötelezettség a szerződéstervezet szerint irányadó, valamint a 2. sz. mellékletben található alaprajzon jelölt 1. ütem munkálatainak részteljesítési határideje 2014. augusztus 31. Előteljesítés biztosított. Az ajánlatkérő alkalmazza a Kbt. 125. § (10) bekezdését, mely jelen esetben jelenti azt, hogy a nyertes ajánlattevőként szerződő fél (Vállalkozó) előteljesítése esetén a teljesítés időpontja az előteljesítés időpontja. Amennyiben a nyertes ajánlattevőként szerződő fél (Vállalkozó) jogos késedelembe esik, úgy a jogos késedelem miatti teljesítési határidő változást is a Kbt. 125.§ (10) bekezdésével kezeli ajánlatkérő.
 
III. szakasz: jogi, gazdasági, pénzügyi és műszaki információk
III.1) A szerződéssel kapcsolatos feltételek
III.1.1) A szerződést biztosító mellékkötelezettségek:
Jótállási Időszak (hónap): teljes körű jótállás az ajánlattevő ajánlata szerinti időtartamban, az igazolt befejezésének dátumától számítottan. A Vállalt Jótállási Időszak Ajánlatkérő által előírt minimum időtartama 12 hónap.
 
Teljesítési biztosíték: A szerződés teljesítésének elmaradásával kapcsolatos igények biztosítékaként az Ajánlatkérő a szerződés szerinti, tartalékkeret és áfa nélkül számított ellenszolgáltatás, azaz az Egyösszegű Ajánlati Ár öt (5) százalékát elérő teljesítési biztosítékot köt ki.
 
Késedelmi kötbér:
Megrendelő részéről: Késedelmes fizetés esetén Vállalkozó jogosult a jogszabályokban biztosított módon, a mindenkori jegybanki alapkamat kétszeresének megfelelő mértékű késedelmi kamatot felszámítani, amelyet Megrendelő megfizetni köteles.
Vállalkozó részéről az Egyösszegű Ajánlati Ár 0,3%-a naponta. Késedelmi kötbér összegének felső határa: az Egyösszegű Ajánlati Ár 10%-a.
 
Meghiúsulási kötbér: Az Egyösszegű Ajánlati ár 20%-a.
 
A Teljesítési Biztosíték kötelezettsége az ajánlattevőként szerződő fél választása szerint nyújthatóak óvadékként az előírt pénzösszegnek az ajánlatkérőként szerződő fél fizetési számlájára történő befizetésével (átutalásával), bank vagy biztosító által vállalt garancia vagy banki készfizető kezesség biztosításával, vagy biztosítási szerződés alapján kiállított - készfizető kezességvállalást tartalmazó - kötelezvénnyel lehet teljesíteni, a Kbt. 126. § (6) bekezdés a) pontja alapján.
 
Az ajánlattételi felhívásban előírt biztosíték Kbt. szerinti határidőre történő rendelkezésre bocsátásáról az ajánlattevőnek az ajánlatban nyilatkoznia kell (Kbt. 126. § (5) bekezdés).
 
A szerződést biztosító mellékkötelezettségek részletes szabályait a dokumentáció rögzíti.
 
Amennyiben a Teljesítési Biztosítékot a nyertes Ajánlattevő átutalással kívánja rendelkezésre bocsátani, úgy Gyomaendrőd Város Önkormányzat mint Ajánlatkérő Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett 53200125-11062402 számú számlájára utalja a teljesítési biztosíték összegét.
 

III.1.2) Fő finanszírozási és fizetési feltételek és/vagy hivatkozás a vonatkozó jogszabályi rendelkezésekre:
A műszaki leírásban és az árazatlan költségvetésben részletezett felújítási munkálatait Ajánlatkérő a 4/2014. (I.31.) BM rendelet alapján benyújtott pályázat által elnyert Belügyminisztériumi támogatás keretében valósítja meg.
A nyertes ajánlattevő részére – amennyiben azt igényli – előleg kerül biztosításra, az ajánlattevő által igényelhető Előleg mértéke a szerződés elszámolható összegének 5 %-a, melyet Ajánlatkérő legkésőbb az építési munkaterület átadását követő 15 napon belül fizeti ki az ajánlattevő részére. Az előleg kifizetése több részletben is történhet, és legkésőbb az építési munkaterület átadását követő 15 napon belül az ajánlatkérő kizárólag az előleg első részletét köteles kifizetni.
Az előleg elszámolását az Ajánlattevő a Fizetési ütemtervében tüntesse fel, amennyiben azt igénybe veszi.
Az ajánlatkérő biztosítja az ellenszolgáltatás részletekben történő teljesítésének a lehetőségét. Az ajánlatkérő legalább 4 részszámla (ideértve a végszámlát is) benyújtásának lehetőségét biztosítja. Ajánlattevőnek lehetősége van teljesítményarányos számlázásra, azzal, hogy az egyes számlák benyújtásának ideje között legalább 30 napnak el kell telnie. Az Ajánlattevő a számlák benyújtását, azok számát és összegét az ajánlatában tervezi a mellékelt Fizetési Ütemtervben, az előrehaladásnak megfelelően, a szerződés megvalósításának megfelelően.
Ajánlatkérő biztosítja az első részszámla kibocsátásának lehetőségét legkésőbb az áfa nélküli szerződéses érték 25 százalékát elérő megvalósult teljesítés esetén. Az előleg és a részszámlák alapján történő kifizetések összértéke nem lehet kevesebb a szerződés áfa nélkül számított értékének 70 százalékánál.
Ajánlatkérő a számla beérkezését követően az ellenszolgáltatást forintban, 15 napon belül fizeti meg, figyelemmel a Kbt. 130. § bekezdésében foglaltakra. A kifizetésre az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. Törvény 36/A. §-ában foglaltak az irányadók.
Az ajánlattétel, a szerződés és a kifizetések pénzneme a forint.
 
Ajánlatkérő tájékoztatja az ajánlattevőket arról, hogy a szerződés teljesítése esetén a kifizetés a Kbt. 130. § valamint az Art. 36/A. § hatálya alá esik.
 
III.1.3) A közös ajánlatot tevő nyertesek által létrehozandó gazdasági társaság, illetve jogi személy:
Ajánlatkérő elfogad közös ajánlatot, de nem teszi lehetővé közös ajánlatot tevő nyertesek által gazdasági társaság létrehozását. (Kbt. 27. § (1)-(2) bekezdés)
 
III.2) Részvételi feltételek
III.2.1) Az ajánlattevő személyes helyzetére vonatkozó adatok (kizáró okok), ideértve a szakmai és cégnyilvántartásokba történő bejegyzésre vonatkozó előírásokat is. Az ajánlatkérő által előírt kizáró okok és a megkövetelt igazolási mód:
Az eljárásban nem lehet ajánlattevő, alvállalkozó, és nem vehet részt az alkalmasság igazolásában olyan gazdasági szereplő, aki a Kbt. 56. § (1) bekezdése, valamint az 56. § (2) bekezdésének hatálya alá tartozik.
Az igazolás módja:
Az ajánlattevőnek a kizáró okok fenn nem állásáról nyilatkoznia kell a Kbt. 122.§ (1) bekezdése alapján, továbbá a Kbt. 56.§ (1) bekezdés kc) pontja tekintetében a közbeszerzési eljárásokban az alkalmasság és a kizáró okok igazolásának, valamint a közbeszerzési műszaki leírás meghatározásának módjáról szóló 310/2011. (XII. 23.) Korm. rendelet 12. § szerinti dokumentumokat kell benyújtani.
Az ajánlattevőnek a Kbt. 58.§ (3) bekezdése és a 310/2011. (XII. 23.) Korm. rendelet 10. §-a szerint kell igazolnia a kizáró okok hiányát az alvállalkozója és adott esetben az alkalmasság igazolásában részt vevő más szervezet vonatkozásában.
 
III.2.2) Gazdasági és pénzügyi alkalmasság
 
Az alkalmasság megítéléséhez szükséges adatok és a megkövetelt igazolási mód:
 
A gazdasági és pénzügyi alkalmasság igazolására az alábbi dokumentumokat kell becsatolni: 
 
 
GP1: Az előírt időszak közbeszerzés tárgyából származó (építési kivitelezés) - általános forgalmi adó nélkül számított - árbevételéről szóló nyilatkozat, évenkénti bontásban, attól függően, hogy az ajánlattevő mikor jött létre, illetve mikor kezdte meg tevékenységét, amennyiben ezek az adatok rendelkezésre állnak (310/2011. (XII. 23.) Korm. rendelet 14. § (1) bekezdés c) pont).
 
GP2: Ajánlattevőnek ajánlatában csatolnia szükséges a szakmai felelősségbiztosításának fennállásáról szóló igazolását. Építési beruházás esetében az ajánlattevőként szerződő fél köteles - legkésőbb a szerződéskötés időpontjára - felelősségbiztosítási szerződést kötni vagy meglévő felelősségbiztosítását kiterjeszteni az ajánlatkérő által az eljárást megindító felhívásban vagy a dokumentációban előírt mértékű és terjedelmű felelősségbiztosításra. Ha ajánlattevő nem rendelkezik felelősségbiztosítással, nyilatkozatot kell benyújtania, hogy nyertessége esetén a szerződéskötés időpontjáig megfelel a 306/2011. (XII. 23.) Korm. rendelet 9. §-ában foglaltaknak. (310/2011. (XII. 23.) Korm. rendelet 14. § (1) d) pont.)
 
Ajánlatkérő felhívja a figyelmet a Kbt. 55. § (4)-(6) bekezdésére.
Az alkalmasság minimumkövetelménye(i): (adott esetben)
 
 
Alkalmatlan az ajánlattevő, ha az alábbi pontokban meghatározott követelmények közül bármelyiknek az alább megfogalmazott módon nem felel meg:
 
GP1. Alkalmatlan ajánlattevő, ha az előző három üzleti év közbeszerzés tárgyából származó (építési kivitelezés) - általános forgalmi adó nélkül számított - árbevétele (értékesítés nettó árbevétele) kevesebb, mint nettó 23 000 000 Ft.
 
 
 
 
GP2: Alkalmatlan az ajánlattevő, ha nem rendelkezik a 306/2011. (XII.23.) Korm. rendelet 9. §-ában előírt dokumentummal.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az előírt alkalmassági követelményeknek a közös ajánlattevők vagy közös részvételre jelentkezők együttesen is megfelelhetnek, illetve azon, az Kbt. 55. § (1) bekezdés d) pontja szerint meghatározott követelményeknek, amelyek értelemszerűen kizárólag egyenként vonatkoztathatóak a gazdasági szereplőkre, elegendő, ha közülük egy felel meg.
 
III.2.3) Műszaki, illetve szakmai alkalmasság
Az alkalmasság megítéléséhez szükséges adatok és a megkövetelt igazolási mód:
 
 
 

MSZ1: Az ajánlatban csatolni kell az előírt időszakban teljesített legjelentősebb építési beruházás ismertetésére szolgáló, a 310/2011. (XII. 23.) Korm. rendelet. 16. § (2) bek. a) pontja szerinti nyilatkozatot és ugyanezen rendelet 16. § (5) bekezdésének megfelelő igazolást. A szerződést kötő másik fél által adott igazolás tartalma: az igazolásban meg kell adni legalább az ellenszolgáltatás összegét, a teljesítés idejét és helyét, továbbá nyilatkozni kell arról, hogy a teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt-e.
 
A nyilatkozatokban elegendő kitérni az alkalmasság minimumkövetelményeiben meghatározottakra, az alkalmassági előírásoknak megfelelő építési beruházás(ok)ra. Az ismertetés tartalmazzon minden olyan adatot, mely az alkalmasság megítéléséhez, az alkalmassági minimumkövetelményekben megfogalmazásra került.
 
 
 
 
 
MSZ2. Azoknak a szakembereknek (szervezeteknek) – különösen a minőség-ellenőrzésért felelősöknek – a megnevezése, végzettségük, és/vagy képzettségük, szakmai tapasztalatuk ismertetése, akiket be kíván vonni a teljesítésbe (310/2011. (XII. 23.) Korm. rendelet 15. § (2) bekezdés e) pont), annak feltüntetésével, hogy melyik szakembert mely pozícióba ajánlja meg az ajánlattevő. Az ismertetésnél elegendő kitérni az alkalmasság minimumkövetelményeiben meghatározottakra, az alkalmassági előírásoknak megfelelő szakemberekre. 
 
Az MSZ2 minimumkövetelményeknek való megfelelést Ajánlattevő egy szakemberrel is igazolhatja, ha a szakember rendelkezik az előírt jogosultsággal illetve képesítéssel.
 
Igazolásként a szakemberek tekintetében csatolandó a szakmai tapasztalatot ismertető szakmai önéletrajz, valamint a szakemberek végzettségét, képzettségét igazoló dokumentum egyszerű másolata. A szakmai önéletrajzból egyértelműen ki kell derülnie azoknak az adatoknak, melyet a szakemberek vonatkozásában az alkalmassági minimumkövetelmények előírnak.
 
A szakemberek tekintetében alkalmassági kritériumként ajánlatkérő a vonatkozó, szakmagyakorlási jogosultságot szabályozó jogszabály szerinti szakirányú, illetve azzal egyenértékűnek tekintett végzettséget, illetve a jogosultság megszerzéséhez szükséges szakmai gyakorlati időt írja elő.
 
Amennyiben a bemutatott szakember szerepel a szakmavégzési jogosultságot igazoló kamarai nyilvántartásban, a jogosultság megszerzéséhez szükséges mértékű szakmai gyakorlatot ajánlatkérő ellenőrzi az illetékes szakmai szervezet (kamara) által vezetett nyilvántartás ellenőrzésével is. Ezért jelöljék meg a szakemberek önéletrajzukban, hogy a jogosultság mely elektronikus elérési úton ellenőrizhető. Amennyiben a szakember nem szerepel a nyilvántartásban, vagy az nem ellenőrizhető a nyilvántartáson keresztül, abban az esetben a jogosultságot igazoló dokumentum benyújtása vagy az alkalmassági feltételnek a szakmai önéletrajzban történő teljes körű igazolása szükséges, arra tekintettel, hogy Ajánlattevőnek (közös ajánlattevőnek) benyújtott ajánlatában cégszerűen nyilatkoznia kell, hogy a megajánlott szakember a kamarai nyilvántartásba vétellel a szerződés megkötéséig rendelkezni fog.
 
Az ajánlatnak tartalmaznia kell – adott esetben – az ajánlattevővel nem munkaviszonyban álló szakember kifejezett nyilatkozatát, hogy az ajánlattevő nyertessége esetén rendelkezésre áll és közreműködik a teljesítésben az ajánlatban szereplő beosztásban, és nincs más olyan kötelezettsége a jelzett időszak(ok)ra vonatkozóan, amely a szerződés teljesítésében való munkavégzését bármilyen szempontból akadályozná.
 
Az ajánlatban valamennyi szakember tekintetében nyilatkozni szükséges arról, hogy mely szakember mely pozíció(k)ra kerül megjelölésre.
 
Ajánlattevő – adott esetben – csatolja nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy nyertesség esetén gondoskodik ajánlattevő az adott szakemberek kamarai nyilvántartásba vételéről, valamint hogy a nyilvántartásba vétel elmaradása a szerződéskötéstől való visszalépést jelenti a Kbt. 124. § (4) alapján és tudomásul veszi, hogy ebben az esetben ajánlatkérő a második legkedvezőbb ajánlattevővel köt szerződést.
 
Ha a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozó kivitelezői névjegyzékében megjelenített 310/2011. (XII. 23.) Korm. rendelet 15. § (2) bekezdés előírásainak megfelelő dokumentumok bizonyítják, hogy a gazdasági szereplő megfelel az ajánlatkérő által meghatározott követelményeknek, a követelmény és a megfelelést igazoló dokumentum helyének pontos megjelölését is elfogadja az ajánlatkérő a 310/2011. (XII. 23.) Korm. rendelet 15. § (2) bekezdésében meghatározott dokumentumok benyújtása helyett.
 
Amennyiben bármely alkalmasságot igazoló dokumentum nem magyar nyelven kerül benyújtásra ajánlattevő részéről, csatolni kell a dokumentumok magyar nyelvű fordítását is. Ajánlatkérő a magyar nyelvű dokumentumot tekinti irányadónak.
 
Ajánlatkérő felhívja a figyelmet a Kbt. 55. § (4)-(6) bekezdésére.
Az alkalmasság minimumkövetelménye(i): (adott esetben)
 
Alkalmatlan az ajánlattevő, ha az alábbi pontokban meghatározott követelmények közül bármelyiknek az alább megfogalmazott módon nem felel meg:
  
MSZ1: ha az ajánlattételi felhívás megküldésének napjától visszafelé számított öt évben (60 hónapban) műszaki átadás-átvétellel lezárva nem teljesített szerződésszerűen legalább 2 db építési kivitelezést, összesen legalább nettó 23 000 000 Ft értékben, mely teljesítés a szerződésnek megfelelően történt meg.
 
 
 
 
 
 
Amennyiben a referenciamunkát az ajánlattevő / alvállalkozó / más szervezet közös ajánlattevő (konzorcium) tagjaként / alvállalkozóként teljesítette, úgy a teljesítésből kizárólag csak az ajánlattevő / alvállalkozó / más szervezet saját teljesítése fogadható el, ide nem értve a 310/2011. (XII. 23.) Korm. rendelet 16. § (3) bekezdésében szabályozott esetet.
 
Amennyiben a referenciamunkát projekttársaság végezte, úgy ajánlatkérő a Kbt. 129. § (7) bekezdés alapján vizsgálja az alkalmasságot.
 
MSZ2. ha nem rendelkezik legalább az alábbi szakemberrel:
Egy fő szakember, mely az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 38./A. § (4) bekezdése szerinti műszaki vezetői jogosultsággal rendelkezik. (Építési műszaki ellenőri, illetve felelős műszaki vezetői tevékenység folytatásához szükséges, a névjegyzéket vezető szerv engedélyének megléte MV-Ép/A).
Egy fő szakember, mely magasépítő mérnök, vagy azzal megegyező képesítéssel rendelkezik.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
III.3. A szerződés védett foglalkoztatók számára fenntartott-e: Nem.
 
III.4. A szerződés a Kbt. 122. § (9) bekezdése szerint fenntartott-e: Nem.
 
III.5. A szolgáltatás teljesítése egy adott foglalkozáshoz (képzettséghez) van kötve: Nem.
 
III.6. A szolgáltatás teljesítésében személyesen közreműködő személyek: MSZ2 pontban jelölt szakember rendelkezésre állását igazolni szükséges.
 
IV. SZAKASZ: ELJÁRÁS
 
IV.1) Az eljárás fajtája: Kbt. 122/A. § szerinti, hirdetmény közzététele nélkül induló eljárás
IV.2) Értékelési szempontok:
A legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás az alábbiak szerint:
Egyösszegű Ajánlati Ár (nettó Ft)
 
IV.3) A dokumentáció és a kiegészítő iratok vagy ismertetők beszerzésének feltételei
Az ajánlattételi felhívás és dokumentáció megküldésének időpontja: 2014. április 28.
A dokumentációért fizetni nem kell.
IV.3.1) Ajánlattételi vagy részvételi határidő
Dátum: 2014. május 14. Időpont: 11:00
IV.3.2) Az a nyelv, amelyen az ajánlatok, illetve részvételi jelentkezések benyújthatók:
Magyar
IV.3.3) Az ajánlati kötöttség minimális időtartama
Kbt. 83.§ (7) bek. szerint 60 nap.
A Kbt. 124. § (5) bekezdése értelmében az ajánlatok elbírálásáról szóló írásbeli összegezésnek az ajánlattevők részére történt megküldése napjától a nyertes ajánlattevő és - a nyertes visszalépése esetén - az ajánlatok értékelése során a következő legkedvezőbb ajánlatot tevőnek minősített szervezet, ha őt az Ajánlattevő ajánlatok elbírálásáról szóló írásbeli összegezésben megjelölte - a második legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevő ajánlati kötöttsége további 60 nappal meghosszabbodik.
IV.3.4) Az ajánlatok vagy részvételi felhívás esetén a részvételi jelentkezések felbontásának feltételei
Dátum: 2014. május 14. Időpont: 11:00
Hely: Gyomaendrőd Város Önkormányzata 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124. Díszterem
Az ajánlatok felbontásán jelenlétre jogosult személyek:
A Kbt. 62.§ (2) bekezdése alapján meghatározott személyek.
 
V. szakasz: kiegészítő információk
V.1) A közbeszerzés ismétlődő jellegére vonatkozó információk
A közbeszerzés nem ismétlődő jellegű.
V.2) A dokumentáció átvétele vagy elektronikus úton történő elérése az eljárásban való részvétel feltétele. Ajánlatkérő – a megfelelő ajánlat elkészítéséhez – ajánlattételi dokumentációt készített, melyet térítésmentesen bocsát Ajánlattevők részére jelen felhívással együtt, a jelen felhívás megküldésének (átadásának) napján, annak terjedelmére tekintettel e-mailben, elektronikus úton. A dokumentáció átvételéről ajánlatkérő e-mailben visszaigazolást kér.
V.3) A III.2.2) és a III.2.3) szerinti feltételek és ezek előírt igazolási módja a minősített ajánlattevők hivatalos jegyzékébe történő felvétel feltételét képező minősítési szempontokhoz képest szigorúbbak.
V.4) Az eljárás a Kbt. 40. § (3)-(4) bekezdése alapján kerül-e megindításra:
Ajánlatkérő felhívja a figyelmet, hogy a közbeszerzési eljárás tárgyával kapcsolatban pályázatot nyújtott be a 4/2014. (I. 31.) BM rendelet alapján. A pályázat pozitív elbírálásban részesült, szerződés azonosító: 191625.
 
V.4) Egyéb információk:
V.4.1.) Az ajánlati dokumentáció műszaki leírásának figyelembe vételével, az 1. sz. mellékletében szereplő tételes költségvetést beárazva, azt összesítve nettó forintban kérjük meghatározni az Egyösszegű Ajánlati Árat, mely nettó összesen összegét a felolvasó lapon kell szerepeltetni.
A megajánlott árnak tartalmaznia kell az ütemtervben szereplő minden tételt, ezeken felül plusz költség nem számolható el!
V.4.2.) Ajánlatkérő a Kbt. 67. § alapján biztosítja a hiánypótlás lehetőségét.
Ajánlatkérő a Kbt. 67. § (5) bekezdése alapján nem rendel el újabb hiánypótlást – nem biztosítja az újabb hiánypótlás lehetőségét – arra vonatkozóan, ha a hiánypótlással az ajánlattevő az ajánlatban korábban nem szereplő gazdasági szereplőt von be az eljárásba, és e gazdasági szereplőre tekintettel lenne szükséges az újabb hiánypótlás.
V.4.3.) Ajánlatkérő rögzíti, hogy ha több ajánlatnak azonos a Kbt. 72.§ (3) bekezdés a) pontja szerinti ellenszolgáltatása, úgy az eljárás nyertesét a Kbt. 72.§ (4) bekezdés alapján határozza meg.
V.4.4.) Az ajánlatkérő felhívja az ajánlattevők figyelmét, hogy a közbeszerzési eljárás nyelve a magyar. Ennek megfelelően az ajánlatot magyar nyelven kell beadni, az eljárás során mindennemű levelezés és kapcsolattartás csak ezen a nyelven történik. Joghatás kiváltására csak a magyar nyelvű nyilatkozatok, okiratok alkalmasak. Amennyiben bármely ajánlathoz csatolt okirat, igazolás nyilatkozat, stb. nem magyar nyelven került kiállításra, úgy annak a Kbt. 36.§ (3) bekezdés alapján az ajánlattevő általi felelős fordítását be kell nyújtani.
 
V.4.5.) Az ajánlatokat írásban és zártan, 1 eredeti példányban, valamint 1 példányban elektronikus formában (CD-n vagy DVD-n) - amely az aláírt papír alapú ajánlat szkennelt változatát .pdf formátumban, a beárazott költségvetési táblázatot és költségvetési főösszesítőt, valamint a fizetési ütemtervet .xls formátumban tartalmazza - kell közvetlenül vagy postai úton benyújtani az ajánlattételi határidő lejártáig. A borítékra rá kell írni: „Iskolai közétkeztetés színvonalának fejlesztése, Nem bontható fel az ajánlattételi határidő lejártáig!”
 
Ajánlattevőnek szükséges nyilatkoznia az elektronikusan benyújtott példányról, miszerint az mindenben megegyezik a papír alapon benyújtott példánnyal.
V.4.6.) A Kbt. 36. § (3) bekezdése alapján valamennyi dokumentum egyszerű másolatban is benyújtható.
V.4.7.) Amennyiben változásbejegyzés esete áll fenn, Ajánlattevőnek csatolnia kell a 310/2011. (XII. 23.) Korm. r. 7. §-a alapján a folyamatban lévő változásbejegyzési eljárás esetében a cégbírósághoz benyújtott változásbejegyzési kérelmet és az annak érkezéséről a cégbíróság által megküldött igazolást.
V.4.8.) Közös ajánlattétel esetén a közös ajánlattevők képviseletében tett minden nyilatkozatnak egyértelműen tartalmaznia kell a közös ajánlattevők megjelölését. Az ajánlathoz csatolni kell a közös egyetemleges felelősségvállalásról szóló megállapodást (konzorciumi szerződés), mely tartalmazza a közös ajánlattevők között a közbeszerzési eljárással kapcsolatos hatáskörök bemutatását, kijelöli azon ajánlattevőt, aki a konzorciumot az eljárás során képviseli, illetve a közös ajánlattevők nevében hatályos jognyilatkozatokat tehet. A megállapodásnak azt is tartalmaznia kell, hogy az ajánlattevők nyertességük esetére a szerződésben vállalt valamennyi kötelezettség teljesítéséért készfizető kezesként egyetemleges felelősséget vállalnak.
V.4.9.) Az ajánlatnak tartalmaznia kell az ajánlattevő kifejezett nyilatkozatát a Kbt. 55.§ (5) bekezdésére; az 55.§ (6) bekezdés a)-b) pontjára amennyiben releváns, valamint a 60. § (3) és (5) bekezdésére vonatkozóan.
V.4.10.) A Kbt. 36.§ (5) bekezdése alapján az ajánlattevőnek vagy az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezetnek nem kell igazolnia azokat a tényeket, adatokat, amelyek ellenőrzésére az ajánlatkérő magyar nyelven rendelkezésre álló, elektronikus, hatósági nyilvántartásból ingyenesen jogosult, ilyennek minősülnek a szolgáltatási tevékenység megkezdésének és folytatásának általános szabályairól szóló törvény szerinti nyilvántartások is.
V.4.11.) Az ajánlatban lévő, minden – az ajánlattevő vagy alvállalkozó, vagy a kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezet által készített - dokumentumot (nyilatkozatot) alá kell írnia az adott gazdálkodó szervezetnél erre jogosult(ak)nak vagy olyan személynek, vagy személyeknek aki(k) erre a jogosult személy(ek)től írásos felhatalmazást kaptak. Az ajánlathoz csatolandók az ajánlatot aláíró(k) aláírási címpéldánya vagy a jogi képviselő által készített és ellenjegyzett, aláírás-mintája.
V.4.12.) Ajánlattevőnek az ajánlatában meg kell jelölnie Kbt. 40. § (1) bekezdés a)-b) pontjaiban foglaltakat.
V.4.13.) Az ajánlatnak felolvasólapot kell tartalmaznia a Kbt. 60.§ (6) bekezdése szerint.
V.4.14.) Ajánlatkérő felhívja a figyelmet, hogy az építési beruházások közbeszerzésének részletes szabályairól szóló 306/2011. (XII. 23.) Korm. rendelet 9. § alapján építési beruházás esetében az ajánlattevőként szerződő fél köteles – legkésőbb a szerződéskötés időpontjára – felelősségbiztosítási szerződést kötni vagy meglévő felelősségbiztosítását kiterjeszteni az ajánlatkérő által az eljárást megindító felhívásban vagy a dokumentációban előírt mértékű és terjedelmű felelősségbiztosításra. Az ajánlatkérő által az eljárást megindító felhívásban előírt mértékű és terjedelmű felelősségbiztosítás: az építési beruházásra vonatkozóan legalább 23 millió Ft/év és legalább 23 millió Ft/káresemény mértékű építés-szerelési tevékenységet magában foglaló szakmai felelősségbiztosítás szerződést kell kötni, amelyet ki kell terjeszteni a közbeszerzés tárgyát képező építési beruházásra. Mindezzel kapcsolatban ajánlattevő köteles nyilatkozni az ajánlatban.
V.4.15.) Ajánlatkérő felhívja a figyelmet, hogy az ajánlathoz csatolni szükséges az árazott költségvetéseket, a költségvetési főösszesítőt, valamint a fizetési ütemtervet.
V.4.16.) Az ajánlattevőnek az eljárást megindító felhívásban és a dokumentációban meghatározott tartalmi és formai követelményeknek megfelelően kell ajánlatát elkészítenie és benyújtania (Kbt. 60.§ (1) bekezdés).
V.4.17.) Az ajánlatokkal szemben támasztott formai követelmények:
- Az ajánlatot tartalomjegyzékkel el kell látni.
- Az ajánlat oldalszámozása eggyel kezdődjön és oldalanként növekedjen. Elegendő a szöveget vagy számokat vagy képet tartalmazó oldalakat számozni, az üres oldalakat nem kell, de lehet. A címlapot és hátlapot (ha vannak) nem kell, de lehet számozni.
- Az ajánlat minden olyan oldalát, amelyen - a jelentkezés beadása előtt - módosítást hajtottak végre, az adott dokumentumot aláíró személynek vagy személyeknek a módosításnál is kézjeggyel kell ellátni.
- Az ajánlatokat roncsolás mentesen, nem bonthatóan, összefűzve kell benyújtani az V.4.5.) pontnak megfelelően.
V.4.16.) Jelen ajánlattételi felhívásban nem szabályozott kérdésekben az eljárás megindításakor hatályos, közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény és a kapcsolódó jogszabályok az irányadók.
 
 
 
 
 
 
 
Ajánlati dokumentáció
 
 
 
 
 
Tartalomjegyzék
 
Tartalomjegyzék. 12
 
 
1. Általános információk. 13
 
 
2. Az ajánlatkérési dokumentációban alkalmazott egyes kifejezések értelmezése. 14
 
 
3. Ajánlat16
 
 
4. Kiegészítő tájékoztatás16
 
 
5. Az Ajánlat formája. 16
 
 
6. Az Ajánlat benyújtása. 17
 
 
7. Az ajánlatok felbontása. 18
 
 
8. Az Ajánlatok érvényességének vizsgálata, értékelése és18
 
 
9. Speciális rendelkezések:19
 
 
10. Egyéb előzetes, tájékoztató jellegű információk. 19
 
 
IRATMINTÁK.. 20
 
 
VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS - tervezet40
 
 
Műszaki dokumentáció. 47
 
Alaprajz........................................................................................................................................... 60
 
 
 
 
 
 
1. Általános információk
 
Az ajánlatkérő a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII törvény (a továbbiakban: Kbt.) Harmadik rész, Nemzeti eljárásrend keretében a Kbt. 122./A. § (1) bekezdése alapján hirdetmény közzététele nélküli közbeszerzési eljárást indít „Iskolai közétkeztetés fejlesztése” tárgyában.
 
Az ajánlatkérő a Kbt. 49. § alapján az ajánlatok összeállításának megkönnyítése, a megfelelő ajánlattétel elősegítése érdekében ajánlatkérési dokumentációt állított össze.
 
Az ajánlatkérési dokumentáció átvételével az ajánlattevő elfogadja a jelzett tárgyban megindított közbeszerzési eljárásnak az eljárást megindító felhívásban és a kapcsolódó ajánlatkérési dokumentációban lefektetett szabályait, előírásait és ajánlatkérői elvárásait.
 
Jelen ajánlatkérési dokumentáció az eljárást megindító felhívással együtt kezelendő. Amennyiben az eljárást megindító felhívás és az ajánlatkérési dokumentáció között eltérés adódik, az eljárást megindító felhívás az irányadó.
 
A Kbt. 49. § (6) bek. értelmében az ajánlatkérési dokumentáció – hivatkozott jogszabályhelyben rögzítettek szerinti – átvétele, vagy elektronikus úton való elérése az eljárásban való részvétel és az érvényes ajánlattétel feltétele. Az ajánlatkérési dokumentáció másra nem ruházható át, nem tehető közzé.
 
1.1. Az ajánlattétel költségei
 
Az ajánlattevőnek kell viselnie minden, az ajánlata elkészítésével és benyújtásával kapcsolatban felmerülő költséget.
 
1.2. Ajánlatkérő kapcsolattartási pontja, kapcsolattartásra kijelölt személye
 
Ajánlatkérő:
Gyomaendrőd Város Önkormányzat
5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.
Kapcsolattartó:
Nyíri-Szmolár Eszter – műszaki ügyintéző
Telefon: +36 (20) 800-7250, +36 66 581 232
Telefax: +36 (66) 581-232
e-mail: nyiri@pmhiv.gyomaendrod.hu
 
 
1.3. Fontosabb határidők és dátumok
 
 
Kiegészítő tájékoztatás-kérés tervezett határideje:                      2014. a benyújtás előtti 5. nap.
 
 
Kiegészítő tájékoztatás-megküldésének tervezett határideje:       2014. a benyújtás előtti 3. nap.
 
Az ajánlat beadásának határideje:                                             2014. május 14. 11:00 óra
 
Az ajánlatok bontásának időpontja:                                           2014. május 14. 11:00 óra
 
 
Szerződéskötés várható időpontja:                                           2014. május 30.
 
Az ajánlati kötöttség: az ajánlattételi határidő lejártától számított 60 nap.
 
 
 
1.4 Az ajánlatot alkotó iratok
 
Melléklet
Megnevezés
 
Előlap (fedlap)
1. Iratminta
Ajánlati felolvasólap
2. Iratminta
Ajánlati adatlap
 
Tartalomjegyzék, amely oldalszámokat is tartalmaz
3. Iratminta
Ajánlattételi nyilatkozat
 
Az ajánlattevő, illetve alkalmasság igazolásában részt vevő más szervezet aláírási jogosultságának igazolása (aláírási címpéldány)
4., 4.1, 4.2, 4.3. Iratminta
A kizáró okok fent nem állásának igazolásáról szóló nyilatkozatok
5. Iratminta
A Kbt. 40. § (1) bek. szerinti ajánlattevői nyilatkozatok
 
Pénzügyi, gazdasági alkalmasság igazolása – ezen belül:
6. Iratminta
Nyilatkozat az árbevételi adatok kapcsán
7. Iratminta
Nyilatkozat a felelősség biztosításról
 
Műszaki, szakmai alkalmasság igazolása – ezen belül:
8. Iratminta
Legjelentősebb szolgáltatások bemutatása
 
Referenciaigazolás
9. Iratminta
Nyilatkozat a szakemberekről
10. Iratminta
(Adott esetben!) Nyilatkozat a rendelkezésre állásról
 
Szakember/ek önéletrajza
 
Szakember/ek végzettségének igazolása
 
(Adott esetben!) Szakember/ek kamarai tagságának igazolása (amennyiben központilag elérhető nyilvántartásokban nem szerepel)
 
Egyéb iratok, nyilatkozatok
11. Iratminta
Nyilatkozat a Kbt. 55. § (5), (6) bekezdésének megfelelően
12. Iratminta
(Adott esetben!) Nyilatkozat az erőforrás rendelkezésre állásáról
13. Iratminta
Nyilatkozat üzleti titokról a Kbt. 80. § kapcsán
14. Iratminta
Nyilatkozat az ajánlat elektronikus példányáról
15. Iratminta
Nyilatkozat a teljesítési biztosítékról
 
Excel táblázatok
 
Költségvetés 1. ütem
 
Költségvetés 2. ütem
 
Költségvetési főösszesítő
 
Fizetési ütemterv
CD/DVD melléklet
Elektronikus példány
Megjegyzés:
Az ajánlatkérő javasolja, hogy az ajánlat a fenti iratokat – a megadott sorrend szerint – tartalmazza.
 
 
2. Az ajánlatkérési dokumentációban alkalmazott egyes kifejezések értelmezése
A jelen közbeszerzési eljárás nemzeti értékhatárt meghaladó értékű a Kbt. 122./A § (1) bekezdése szerinti hirdetmény közzététele nélkül induló közbeszerzési eljárás (Kbt. Harmadik rész).
 
2.1 Kbt.: A közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény
2.2 Ajánlatkérő: az eljárást megindító felhívás 1. pontjában meghatározott szervezet, amely azonos a közbeszerzési eljárás eredményeként létrejövő szerződésben a Megrendelővel.
2.3 Ajánlattevő: az a gazdasági szereplő, aki (amely) a közbeszerzési eljárásban ajánlatot nyújt be.
 
A Kbt. 4. § 9. pontja értelmében gazdasági szereplő: bármely természetes személy, jogi személy, jogi személyiség nélküli gazdasági társaság, egyéni cég vagy személyes joga szerint jogképes szervezet aki, illetve amely a piacon építési beruházások kivitelezését, és/vagy építmények építését, áruk szállítását vagy szolgáltatások nyújtását kínálja.
 
Az ajánlattevő ugyanabban a közbeszerzési eljárásban – részajánlat-tételi lehetőség biztosítása esetén ugyanazon rész tekintetében –
a) nem tehet másik ajánlatot más ajánlattevővel közösen,
b) más ajánlattevő alvállalkozójaként nem vehet részt,
c) más ajánlatot benyújtó ajánlattevő szerződés teljesítésére való alkalmasságát nem igazolhatja (Kbt. 28. § (1) bek.).
 
2.4 Közös Ajánlat: több gazdasági szereplő, Ajánlattevő közösen is nyújthat be ajánlatot (Közös Vállalkozás/Konzorcium). A közös ajánlattétel alapvető szabályait a Kbt. 25. § tartalmazza.
Közös ajánlattétel esetében
·   a közös ajánlattevőknek meg kell határozniuk a szerződés azon részeit, amelyeket majd Ajánlattevőként maguk teljesítenek,
·   a közös ajánlattevőknek meg kell határozniuk egy, a közbeszerzési eljárásban a közös ajánlattevők nevében eljárni jogosult képviselőt,
·   minden nyilatkozatnak egyértelműen tartalmaznia kell a közös ajánlattevők megjelölését,
 
Az eljárás során előírt alkalmassági követelményeknek a közös ajánlattevők együttesen is megfelelhetnek, illetve azon, a Kbt. 55. § (1) bekezdés d) pontja szerint meghatározott gazdasági és pénzügy helyzetre vonatkozó követelményeknek, amelyek értelemszerűen kizárólag egyenként vonatkoztathatóak a gazdasági szereplőkre, elegendő, ha közülük egy felel meg. (Kbt. 55. § (4) bek.)
A Közös Ajánlathoz csatolniuk kell egymás közötti (konzorciumi) előzetes megállapodásukat.
Az Ajánlattevők csak egy Ajánlatban vehetnek részt vagy egyénileg, vagy egy Konzorcium partnereként. (Kbt. 28. § (1) bek. a) pont)
Az eljárásban kizárólag az ajánlattételre felhívott gazdasági szereplők tehetnek ajánlatot. Az ajánlattételre felhívott gazdasági szereplők közösen nem tehetnek ajánlatot. Az ajánlattételre felhívott gazdasági szereplő jogosult közösen ajánlatot tenni olyan gazdasági szereplővel, amelynek az ajánlatkérő nem küldött ajánlattételi felhívást.
 
2.5 Alvállalkozó az a gazdasági szereplő, aki (amely) a közbeszerzési eljárás eredményeként megkötött szerződés teljesítésében az ajánlattevő által bevontan közvetlenül vesz részt, kivéve
a) azon gazdasági szereplőt, amely tevékenységét kizárólagos jog alapján végzi,
b) a szerződés teljesítéséhez igénybe venni kívánt gyártót, forgalmazót, alkatrész- vagy alapanyag szállítót,
c) építési beruházás esetén az építőanyag-szállítót.
 
Az ajánlatban a Kbt. 40. § (1) bek. szerinti nyilatkozatokat – nemleges tartalom esetén is – csatolni szükséges.
 
Ha egy gazdasági szereplő a közbeszerzés értékének huszonöt százalékát meghaladó mértékben fog közvetlenül részt venni a szerződés – részajánlat-tételi lehetőség biztosítása esetén egy részre vonatkozó szerződés – teljesítésében, akkor nem lehet alvállalkozónak minősíteni, hanem az ajánlatban (részvételi jelentkezésben) és a szerződés teljesítése során közös ajánlattevőként (a közbeszerzési eljárás részvételi szakaszában részvételre jelentkezőként) kell, hogy szerepeljen.
 
Egy gazdasági szereplőnek a szerződés teljesítésében való részvétele arányát az határozza meg, hogy milyen arányban részesül a beszerzés tárgyának általános forgalmi adó nélkül számított ellenértékéből. (Kbt. 26. §)
 
2.6 Kapacitást rendelkezésre bocsátó szervezet: Az ajánlattevő a szerződés teljesítéséhez szükséges alkalmasság igazolása érdekében más szervezet (szervezetek) kapacitására is támaszkodhat (Kbt. 55. § (5) bek.), azaz az előírt alkalmassági követelményeknek az ajánlattevő bármely más szervezet (vagy személy) kapacitására támaszkodva is megfelelhet, a közöttük fennálló kapcsolat jogi jellegétől függetlenül.
Ebben az esetben meg kell jelölni az ajánlatban ezt a szervezetet és az eljárást megindító felhívás vonatkozó pontjának megjelölésével azon alkalmassági követelményt (követelményeket), amelynek igazolása érdekében az ajánlattevő ezen szervezet erőforrására (is) támaszkodik.
A kapacitásait rendelkezésre bocsátó szervezet az előírt igazolási módokkal azonos módon köteles igazolni az adott alkalmassági feltételnek történő megfelelést, továbbá köteles nyilatkozni, hogy a szerződés teljesítéséhez szükséges erőforrások rendelkezésre állnak majd a szerződés teljesítésének időtartama alatt.
 
2.7 Dokumentáció: általános és speciális követelményeket tartalmazó anyag.
 
3. Ajánlat
Ajánlat kizárólag a megadott tárgyban, az eljárást megindító felhívásban és a jelen Dokumentációban meghatározott követelményeket kielégítően lehet benyújtani. (Kbt. 60. § (1) és (3) bek.) Ajánlatkérő felhívja a figyelmet, hogy alternatív ajánlat tétele nem lehetséges.
 
4. Kiegészítő tájékoztatás
 
Az Ajánlattevő kiegészítő tájékoztatást kérhet az eljárást megindító felhívásban és a Dokumentációban foglaltakkal kapcsolatban az ajánlat benyújtására nyitva álló határidő lejárta előtt. A kiegészítő tájékoztatás kérést a Kbt. 122. § (5) bek-vel összefüggésben ésszerű időben kell feltenni, annak érdekében, hogy ajánlatkérő szintén, a hivatkozott jogszabályhelyben előírt ésszerű időben megválaszolhassa azokat.
 
Az Ajánlattevőknek a kiegészítő tájékoztatás iránti igényeiket (a továbbiakban: kérdések) írásban kell benyújtaniuk (faxon, e-mailen) az eljárást megindító felhívás I. 1. pontjában meghatározott elérhetőségeken, és Ajánlatkérő csak az ilyen módon megküldött kérdéseket tekinti hatályosnak. Az egyéb helyen benyújtott vagy más email címre/faxszámra megküldött kérdést Ajánlatkérő nem veszi figyelembe. Az Ajánlattevő felelőssége, hogy az ilyen kérdések idejében megérkezzenek az Ajánlatkérőhöz. A késve érkező kérdéseket a Kbt. szerint az Ajánlatkérő nem veszi figyelembe.
 
Ajánlatkérő kéri a Tisztelt Ajánlattevőket, hogy kérdéseiket, a kérdés feltételére irányadó határidő lejártásig szerkeszthető MS Word formátumban elektronikusan is szíveskedjenek továbbítani az eljárást megindító felhívás I. 1. pontjában meghatározott e-mail címre, az elektronikus levél tárgyában feltüntetve az eljárás megnevezését a válaszok elkészítésének megkönnyítése érdekében.
Az ajánlatkérő felhívja a T. Ajánlattevők figyelmét, hogy az ajánlattevők felelőssége, hogy a kiegészítő tájékoztatás iránti kérdésük feltétele esetén olyan elérhetőségeket (telefax és/vagy e-mail) adjanak meg, amelyek az ajánlatkérői válaszok fogadására a nap 24 órájában alkalmasak.
 
Az Ajánlattevők kizárólagos felelőssége, hogy gondosan megvizsgálják az Ajánlatkérési Dokumentációt, és annak minden kiegészítését, amely az Ajánlat benyújtására nyitva álló időszak alatt kibocsátottak, valamint hogy megbízható információkat szerezzenek be minden olyan körülmény és kötelezettség vonatkozásában, amely bármilyen módon is befolyásolja az Ajánlat természetét vagy mennyiségi jellemzőit abban az esetben, ha az Ajánlat elfogadást nyert.
 
A Kbt. 45. § szerinti kiegészítő tájékoztatás(ok) a dokumentáció részeként tekintendők, azzal együtt kezelendők.
 
5. Az Ajánlat formája
Az ajánlat formájára az alábbiak irányadóak:
Az ajánlatokat írásban és zártan, 1 eredeti példányban, valamint 1 példányban elektronikus formában (CD-n vagy DVD-n, Kbt. 61. § (1) bek.) - amely az aláírt papír alapú ajánlat szkennelt változatát .pdf formátumban, a beárazott költségvetési táblázatokat és költségvetési főösszesítőt, valamint a fizetési ütemtervet .xls formátumban tartalmazza - kell közvetlenül vagy postai úton benyújtani az ajánlattételi határidő lejártáig, az I.1. pontban meghatározott címre (Gyomaendrőd Város Önkormányzata 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.).
A borítékra rá kell írni: „Iskolai közétkeztetés fejlesztése, Nem bontható fel az ajánlattételi határidő lejártáig!” A közvetlenül benyújtott csomag átvételéről az Ajánlatkérő átvételi elismervényt ad.
Ajánlattevőnek szükséges nyilatkoznia az elektronikusan benyújtott példányról, miszerint az mindenben megegyezik a papír alapon benyújtott példánnyal.
 
Az ajánlatokat roncsolás mentesen, nem bonthatóan, összefűzve, oldalszámozással ellátva kell benyújtani, az ajánlatba oldalszámozással ellátott tartalomjegyzéket csatolni kell. Az Ajánlat valamennyi tartalommal bíró oldalát egymást követő folyamatos oldalszámozással kell ellátni úgy, hogy a tartalomjegyzékben az egyes iratok helye egyértelműen azonosítható legyen.
 
Az Ajánlat eredeti példányát nyomtatott betűvel, tintával, gépírással, vagy más kitörölhetetlen módon olvashatóan kell megírni, és minden egyes, az adott gazdasági szereplőre vonatkozó saját nyilatkozatot a Ctv. hatálya alá tartozó szervezet esetén cégszerűen alá kell írnia az adott gazdasági szereplő cégjegyzésre jogosult vezetőjének.
Az ajánlat, mint jognyilatkozat abban az esetben fogadható el joghatályosnak, ha az a cégjegyzésre jogosult személy(ek)től ered a cégaláírási nyilatkozatnak megfelelő formában, vagy az általa(uk) kifejezetten e célra meghatalmazott személy írja alá. Az aláírási mód, és jogosultság ellenőrzése érdekében csatolni kell az adott gazdasági szereplő cégkivonata szerint cégjegyzésre jogosult – jelen ajánlatot aláíró – azon képviselője hiteles cégaláírási nyilatkozatának (közjegyzői aláírás-hitelesítéssel ellátott címpéldány), vagyügyvéd által ellenjegyzett aláírás-mintájának egyszerű másolati példányát, akik az ajánlatban nyilatkozatot tesznek.
Amennyiben nem a cégjegyzésre jogosult személy(ek), hanem az általa(uk) felhatalmazott személy ír alá a az ajánlat megtétele során, úgy az ő képviselői minőségét – az őt felhatalmazó cégjegyzésre jogosult vezető(k) aláírási címpéldányán túl – a meghatalmazó és a meghatalmazott aláírását és a meghatalmazás tényét/tartalmát is magába foglaló irattal köteles igazolni az adott gazdasági szereplő az ajánlatban.
 
Az ajánlat minden olyan oldalát, amelyen – az ajánlat beadása előtt – módosítást hajtottak végre, az adott dokumentumot aláíró személynek vagy személyeknek a módosításnál is kézjeggyel kell ellátni.
 
Közös ajánlat esetén a vezető céget meg kell jelölni, és közös ajánlattevőknek egyetemleges felelősséget kell vállalniuk, valamint konzorciumi megállapodást (iratminta szerinti megfelelő) kell kötni a következő adatok tekintetében: szerződő felek, konzorciumvezető, kapcsolattartó megjelölése, egyetemleges felelősségvállalás elfogadása.
 
Az iratmintákkal kapcsolatban az alábbiakra hívjuk fel a figyelmet:
A mellékelt iratminták kizárólag tájékoztató jellegűek, így azok felhasználása az ajánlattétel során ajánlott, de nem kötelező! Az iratminták felhasználását megelőzően kérjük, hogy azok tartalmát a mindenkor hatályos vonatkozó jogszabályi előírásokkal egyeztetni szíveskedjenek. Ennek elmaradásából eredő hiányosságokért, vagy egyéb hibákért a felelősség teljes mértékben az Ajánlattevőt terheli! Az iratminták – a hiánypótlás és felvilágosítás kérés lehetőségére figyelemmel – nem megfelelő felhasználásból eredő esetleges érvénytelenségért az ajánlatkérő felelősséget nem vállal.
 
6. Az Ajánlat benyújtása
Az Ajánlat átvételét írásos átvételi elismervény útján az Ajánlatkérő (vagy képviselője) az Ajánlat benyújtásakor, annak átvételekor aláírásával igazolja.
 
Az Ajánlattevő kizárólagos felelőssége, hogy az Ajánlatot megfelelő alakban, példányszámban és időben nyújtsa be. Az Ajánlatot írásban és zártan, az eljárást megindító felhívásban megadott címre közvetlenül vagy postai úton kell benyújtani az Ajánlat benyújtására nyitva álló határidő lejártáig. A postán feladott ajánlatokat az ajánlatkérő csak akkor tekinti határidőn belül benyújtottnak, ha annak ajánlatkérő általi kézhezvételére az előírt helyszínen az ajánlati határidő lejártáig sor kerül. Az ajánlat illetve az azzal kapcsolatos postai küldemények elvesztéséből, késedelmes megérkezéséből eredő kockázat az ajánlattevőt terheli.
 
Az ajánlat készítésével és benyújtásával kapcsolatos költségeket az ajánlattevő viseli. Az Ajánlattevő az ajánlattétel miatt Ajánlatkérő felé költséget nem érvényesíthet.
 
7. Az ajánlatok felbontása
Az Ajánlatokat az ajánlatkérő az ajánlattételi határidő lejártával azonos időpontban bontja fel az eljárást megindító felhívás vonatkozó pontjában meghatározott időben és helyszínen.
 
A bontáson – a Kbt. 62. § (2) bek.-re figyelemmel – csak az ajánlatkérő, a Bírálóbizottság, az ajánlattevők, valamint az általuk meghívott személyek, továbbá – a közbeszerzéshez támogatásban részesülő ajánlatkérő esetében – a külön jogszabályban meghatározott szervek képviselői, valamint személyek lehetnek jelen.
 
A bontás mindaddig tart, míg valamennyi, az eljárás keretében, a benyújtás helyszínén leadott, az ajánlattételi határidő lejártáig beérkezett ajánlat felbontására sor nem kerül. A Kbt. 61. § (3) bekezdése szerint az elkésetten benyújtott ajánlat csomagolása az ajánlattevő személyének megállapítása céljából bontható fel.
 
8. Az Ajánlatok érvényességének vizsgálata, értékelése és összehasonlítása
Az Ajánlatok felbontása utáni értékeléskor történik az Ajánlatok részletes tartalmi ellenőrzése. Ekkor kerül sor annak megállapítására, hogy formai és tartalmi szempontból az Ajánlatok érvényesek-e, megfelelnek-e az eljárást megindító felhívás és az Ajánlati dokumentáció követelményeinek.
 
Hiánypótlás, pontosító kérdés
Az Ajánlatkérő az eljárás során a hiánypótlás, illetve a nem egyértelmű kijelentés, nyilatkozat, igazolás kapcsán a Kbt. 67. §-a szerint jár el.
 
Számítási hiba javítása, irreális ajánlati elem
Az Ajánlatkérő az eljárás során a számítási hiba és az irreális ajánlati elem kapcsán a Kbt. 68.-70. § szerint jár el.
 
Értékelés
Az Ajánlatkérő az ajánlatokat az eljárást megindító felhívásban meghatározottak szerint a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tartalmazó ajánlat értékelési szempontja alapján értékeli. (Kbt. 71. § (2) bek. a) pont)
Az eljárás további részében nem vehet részt az, aki érvénytelen ajánlatot tett, illetve akit az eljárásból kizártak. Az Ajánlatkérő csak azokat az ajánlatokat fogja értékelni, összehasonlítani és részletesen vizsgálni, amelyeknél érvénytelenítő és kizáró okok nem állnak fenn.
 
 
Az értékelési szempont: a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatás.
 
Egyösszegű Ajánlati Ár:
Az ajánlati dokumentáció műszaki leírásának figyelembe vételével, az 1. sz. mellékletében szereplő tételes költségvetést beárazva, azt összesítve nettó forintban kérjük meghatározni az Egyösszegű Ajánlati Árat, mely nettó összesen összegét a felolvasó lapon kell szerepeltetni.
A megajánlott árnak tartalmaznia kell az ütemtervben szereplő minden tételt, ezeken felül plusz költség nem számolható el!
 
 
 
9. Speciális rendelkezések:
Az eljárás bizalmas jellege:
Az Ajánlattevők az Ajánlati dokumentációban közölt információkat bizalmas anyagként kötelesek kezelni, arról külső, harmadik személynek semmilyen részletet, adatot információt, tájékoztatást nem adhatnak. Az Ajánlati dokumentációt, annak részeit csak a jelen közbeszerzési eljárásban lehet felhasználni, másolatot készíteni, terjeszteni tilos.
 
Üzleti titok:
Az Ajánlatkérő az üzleti titokra vonatkozó esetleges ajánlattevői rendelkezések kapcsán felhívja a T. Ajánlattevők figyelmét, hogy az ajánlatkérői értelmezés szerint a Kbt. 80. § (1) bek. első mondata alapján az ajánlattevő az ajánlatában – kifejezetten és elkülönített módon, mellékletben – közölt üzleti titok nyilvánosságra hozatalát megtilthatja.
Ajánlatkérő felhívja továbbá a T. Ajánlattevők figyelmét a Kbt. 80. § (2) - (4) bek.-eiben foglalt korlátozó rendelkezésekre.
 
10. Egyéb előzetes, tájékoztató jellegű információk
 
Ajánlattevő köteles a Kbt. 54. § (1) bekezdésében alapján tájékozódni a munkavállalók védelmére és a munkafeltételekre vonatkozó olyan kötelezettségekről, amelyeknek a teljesítés helyén és a szerződés teljesítése során meg kell felelni.
Ajánlattevő a munkavállalók védelmére és a munkafeltételekre vonatkozó kötelezettségekről tájékoztatást kaphat az alábbi linkeken szereplő elérhetőségeken:
A Nemzeti Munkaügyi Hivatal tekintetében:
http://www.ommf.gov.hu/index.html?akt_menu=206
http://www.ommf.gov.hu/index.php?akt_menu=497
http://www.ommf.gov.hu/index.php?akt_menu=228
http://www.ommf.gov.hu/index.php?akt_menu=229
 
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat tekintetében:
https://www.antsz.hu/bal_menu/elerhetosegek_email_cimek
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
IRATMINTÁK
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1. iratminta
 
AJÁNLATI FELOLVASÓLAP
 
 
 
Tárgy: „Iskolai közétkeztetés fejlesztése”
 
 
1. Ajánlattevő adatai
 
Ajánlattevő neve
 
Székhelye
 
Konzorciumvezető neve
 
Székhelye
 
Konzorciumi tag neve
 
Székhelye
 
 
 
2. Ajánlattevő ajánlata
 
Egyösszegű Ajánlati Ár
(nettó Ft)
 
……………………..Ft, azaz ………………………………………. Forint
 
 
 
Kelt: ………….., 201.. ……………… hó ….. nap
 
 
 
……................................
cégszerű aláírás
 

2. iratminta
 
 
AJÁNLATI ADATLAP
 
1.
 
 
 
 
Ajánlattevő neve
 
 
Székhelye
 
 
 
Telefon/telefaxszáma
 
 
 
E-mail címe
 
 
 
Cégjegyzék száma
 
 
 
Adószáma
 
 
 
Kkv törvény szerinti minősítése
 
 
Konzorciumvezető neve
 
 
Székhelye
 
 
 
 
 
Telefon/telefaxszáma
 
 
 
 
 
E-mail címe
 
 
 
 
 
Cégjegyzék száma
 
 
 
Adószáma
 
 
 
Kkv törvény szerinti minősítése
 
 
 
Konzorciumi tag neve
 
 
 
Székhelye
 
 
 
 
 
Telefon/telefaxszáma
 
 
 
 
 
E-mail címe
 
 
 
 
 
Cégjegyzék száma
 
 
 
Adószáma
 
 
 
Kkv törvény szerinti minősítése
 
 
 
Kapcsolattartó személy neve, telefon/telefaxszáma/e-mail címe:
 
 
 
 
 
 
 
Jelen nyilatkozatot az ajánlatkérő által meghirdetett„Iskolai közétkeztetés fejlesztése”tárgyú közbeszerzési eljárás alapján benyújtott ajánlat részeként teszem.
 
 
 
Kelt: ………….., 201.. ……………… hó ….. nap
 
 
 
 
 
…...................................
 
 
cégszerű aláírás
 
 
 
3. iratminta
 
 
AJÁNLATTEVŐI NYILATKOZAT
a Kbt. 60. § (3) és (5) bekezdése vonatkozásában
 
 
Tisztelt Ajánlatkérő!
 
 
 
Alulírott’ …………….. mint a(z) …………………………… (név, székhely) ajánlattevő jelen közbeszerzési eljárásban nyilatkozattételre jogosult képviselője – az eljárást megindító felhívásban és az ajánlatkérési dokumentációban foglalt valamennyi formai és tartalmi követelmény, utasítás, kikötés és műszaki leírás gondos áttanulmányozását követően – a Kbt. 60. § (3) bekezdésében foglaltaknak megfelelően ezennel kijelentem, hogy az eljárást megindító felhívásban és a dokumentációban foglalt valamennyi feltételt megismertük, megértettük és azokat a jelen nyilatkozattal elfogadjuk.
 
 
 
Ennek megfelelően a szerződést – amennyiben ajánlatkérő, mint nyertes ajánlattevő kiválaszt – az ajánlati felolvasólapon szereplő ajánlati áron, az eljárást megindító felhívásban és a dokumentációban meghatározott feltételekkel megkötjük és teljesítjük. Tudomásul vesszük, hogy amennyiben, mint nyertes ajánlattevő szerződést kötünk, kötelesek vagyunk az ajánlatunkban megjelölt szolgáltatásokat teljesíteni.
 
 
 
A dokumentációban lévő szerződéses feltételeket megismertük, azokat elfogadjuk.
 
 
 
Elfogadjuk, hogy amennyiben olyan kitételt tettünk ajánlatunkban, ami ellentétben van az eljárást megindító felhívással, ajánlatkérési dokumentációval vagy azok bármely feltételével, akkor az ajánlatunk érvénytelenné nyilvánítható a Kbt. 67. § alkalmazásával.
 
 
 
Nyilatkozunk a Kbt. 28. § (1) bek. alapján, hogy ebben a közbeszerzési eljárásban nem teszünk közösen ajánlatot más ajánlattevővel, illetőleg abban más ajánlattevő alvállalkozójaként sem veszünk részt, továbbá más ajánlattevő szerződés teljesítésére való alkalmasságát sem igazoljuk.
 
 
 
A Kbt. 60. § (5) bekezdésében foglaltaknak megfelelően nyilatkozom továbbá arról, hogy vállalkozásunk a kis- és középvállalkozásokról, fejlődésük támogatásáról szóló törvény szerint
 
 
-       mikrovállalkozásnak,
 
 
-       kisvállalkozásnak,
 
 
-       középvállalkozásnak minősül,
 
-       nem tartozik a törvény hatálya alá
[6]
.
 
 
Jelen nyilatkozatot az ajánlatkérő által meghirdetett„Iskolai közétkeztetés fejlesztése”tárgyú közbeszerzési eljárásban, az ajánlat részeként teszem.
 
 
 
Kelt: ………….., 201.. ……………… hó ….. nap
 
 
 
 
 
……................................
 
 
cégszerű aláírás
 
 
 
4. iratminta
 
Nyilatkozat a kizáró okok igazolásához
a Kbt. 56. § (1) bekezdésében, az 56. § (2) bekezdésében, foglalt kizáró okok fent nem állásáról az ajánlattevő tekintetében
 
 
 
 
Alulírott‚ ………………… mint a(z) ………………………… (név, székhely) ajánlattevő képviseletében a 310/2011 (XII. 23.) Korm. rendelet 12. § alapján büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy az ajánlattevő szervezettel szemben nem állnak fent a Kbt. 56. § (1), valamint az 56. § (2) bekezdésben foglalt kizáró okok.
 
Jelen nyilatkozatot az ajánlatkérő által meghirdetett„Iskolai közétkeztetés fejlesztése” tárgyú közbeszerzési eljárásban, az ajánlat részeként teszem.
 
Kelt: ………….., 201.. ……………… hó ….. nap
 
 
………………………………
cégszerű aláírás
 
4.1. iratminta
Ajánlattevő nyilatkozata a Kbt. 56. § (1) bekezdés
k) pont kc) alpontja tekintetében [7]
 
[8]
 
1.       Alulírott ………………..……………… (képviseli: ………………..……………………) mint ajánlattevő / közös ajánlattevő
[9]
nyilatkozom, hogy társaságunk olyan társaság, amelyet nem jegyeznek szabályozott tőzsdén, és amelynek a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. törvény 3. § ra)-rd) pontja szerint definiált valamennyi tényleges tulajdonosa megismerhető az alábbiak szerint:
 
Valamennyi tényleges tulajdonos neve
Valamennyi tényleges tulajdonos állandó lakóhelye
 
 
 
 
 
Jelen nyilatkozatot az ajánlatkérő által meghirdetett„Iskolai közétkeztetés fejlesztése” tárgyú közbeszerzési eljárásban, az ajánlat részeként teszem.
 
Kelt:
 
………………………………
cégszerű aláírás
 
 
 
 
2.       [10]Alulírott ………………..……………… (képviseli: ………………..……………………) mint ajánlattevő / közös ajánlattevő[11] nyilatkozom, hogy társaságunk olyan társaság, amelyet nem jegyeznek szabályozott tőzsdén, és amelynek a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. törvény 3. § ra)-rb) pontja szerinti tényleges tulajdonos hiányában az re) pont szerint tényleges tulajdonosunknak a vezető tisztségviselő(k)[12] tekintendő(ek), aki(k)nek nevét és állandó lakóhelyét az alábbiakban adjuk meg:
 
Neve
Állandó lakóhelye
 
 
 
 
 
Jelen nyilatkozatot az ajánlatkérő által meghirdetett„Iskolai közétkeztetés fejlesztése” tárgyú közbeszerzési eljárásban, az ajánlat részeként teszem.
 
Kelt:
 
………………………………
cégszerű aláírás
 
 
 
 
 
4.2 iratminta
 
Nyilatkozat a kizáró okok igazolásához
a Kbt. 56. § (2) bekezdés vonatkozásában
 
 
Alulírott‚ ………………………. mint a(z) …………………………… (név, székhely) ajánlattevő képviseletében a 310/2011 (XII. 23.) Korm. rendelet 12. § alapján büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy az ajánlattevő szervezettel szemben nem állnak fent a Kbt. 56. § (2) bek.-ben foglalt kizáró okok. Ennek alapján nyilatkozunk az alábbiak szerint, hogy:
 
„A1” Van olyan jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet[13], amely társaságunkban közvetetten vagy közvetlenül több, mint 25%-os tulajdoni résszel vagy szavazati joggal rendelkezik.
 
„A2”Nincs olyan jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet[14], amely társaságunkban közvetetten vagy közvetlenül több, mint 25%-os tulajdoni résszel vagy szavazati joggal rendelkezik.
 
„B” Az „A1” pont szerinti nyilatkozatunkra tekintettel nyilatkozom, hogy [15]ezen jogi személy(ek) vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet(ek) az alábbia(k):
 
Jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet megnevezése, amely társaságunkban közvetetten vagy közvetlenül több, mint 25%-os tulajdoni résszel vagy szavazati joggal rendelkezik.
 
 
 
 
Nyilatkozunk továbbá hogy a fent megnevezett jogi személy(ek) vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet(ek)el szemben a Kbt. 56. § (2) bek.-ben hivatkozott kizáró okok nem állnak fenn.
 
Jelen nyilatkozatot az ajánlatkérő által meghirdetett„Iskolai közétkeztetés fejlesztése” tárgyú közbeszerzési eljárásban, az ajánlat részeként teszem.
 
 
 
Kelt: ………….., 201.. ……………… hó ….. nap
 
 
………………………………
cégszerű aláírás
 

4.3 iratminta
Nyilatkozat a kizáró okok igazolásához
a Kbt. 56. § vonatkozásában az alvállalkozók és/vagy az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezetek tekintetében
 
 
Alulírott‚ …………………. mint a(z) ……………………………… (név, székhely) ajánlattevő képviseletében a 310/2011 (XII. 23.) Korm. rendelet 12. § és 10 § pontja alapján büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy nem veszek igénybe a Kbt. 56. § szerinti kizáró okok hatálya alá eső alvállalkozót, valamint az általa alkalmasságának igazolására igénybe vett más szervezet nem tartozik a Kbt. 56. §-a szerinti kizáró okok hatálya alá.
 
Jelen nyilatkozatot az ajánlatkérő által meghirdetett„Iskolai közétkeztetés fejlesztése” tárgyú közbeszerzési eljárásban, az ajánlat részeként teszem.
 
 
 
Kelt: ………….., 201.. ……………… hó ….. nap
 
 
………………………………
cégszerű aláírás
 
 
 
5. iratminta
Nyilatkozat alvállalkozó igénybevételéről
a Kbt. 40. § (1) bekezdés a)-b) pontja alapján
 
[16]
 
 
Alulírott‚ ………………….… mint a(z) ……………………..… Ajánlattevő (név, székhely) képviseletére jogosult személy a Kbt. 40. § (1) bekezdésének a)-b) pontjában foglaltaknak megfelelően ezennel felelősségem tudatában
nyilatkozom,
hogy az „Iskolai közétkeztetés fejlesztése” közbeszerzési eljárásában foglaltak teljesítéséhez a következő alvállalkozókat kívánjuk igénybe venni:
 
„A” Kbt. 40. § (1) bekezdés a) pontja szerint:
 
A.       a)
A közbeszerzésnek az a része (részei), amelynek teljesítéséhez az Ajánlattevő alvállalkozó(ka)t vesz igénybe (tevékenység megjelölése)
 
 
 
A.       b)
Az Ajánlattevő a teljesítéshez nem vesz igénybe alvállalkozót.
 
„B” Kbt. 40. § (1) bekezdés b) pontja szerint:
 
B.       .a) Az Ajánlattevő által a szerződés teljesítéséhez a közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt alvállalkozó(k), valamint a közbeszerzésnek az a része (részei), amelynek teljesítésében a megjelölt alvállalkozók közreműködnek:
 
A közbeszerzés értékének tíz százalékát meghaladó mértékben igénybe venni kívánt Alvállalkozó neve és címe
A közbeszerzésnek az a része (részei), amelynek teljesítésében a megjelölt alvállalkozó(k) közreműködnek
A %-os arány
 
 
 
 
 
 
 
B.  .b)
Az Ajánlattevő a teljesítéshez nem vesz igénybe 10%-ot meghaladó mértékű alvállalkozót.
 
Kelt: ………….., 201.. ……………… hó ….. nap
 
……………………………..
cégszerű aláírás
 
6. iratminta
 
 
Nyilatkozat a közbeszerzés tárgya szerinti árbevételről
 
 
Alulírott ……………………….., mint a ………………………………….. (név, székhely) ajánlattevő jelen eljárásban nyilatkozattételre jogosult képviselője a Kbt. 55. § (1) bek. d) pontja és a 310/2011 (XII. 23.) Korm. rend. 14. § (1) bek. c) pontjára és (4) bekezdésre tekintettel nyilatkozom, hogy a közbeszerzés tárgya (építési kivitelezés) szerinti nettó árbevételünk a vizsgált időszakban az alábbi:
 
 
 
Üzleti évek
Közbeszerzés tárgya szerinti árbevétel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jelen nyilatkozatot az ajánlatkérő által meghirdetett„Iskolai közétkeztetés fejlesztése”tárgyú közbeszerzési eljárásban, az ajánlat részeként teszem.
 
 
 
Kelt: ………….., 201.. ……………… hó ….. nap
 
 
 
………………………………
cégszerű aláírás
 
 
 
7. iratminta
 
Nyilatkozat a felelősségbiztosításról
 
 
Alulírott ……………………….., mint a ………………………………….. (név, székhely) ajánlattevő jelen eljárásban nyilatkozattételre jogosult képviselője a Kbt. 55. § (1) bek. d) pontja és a 306/2011 (XII. 23.) Korm. rend. 9. § rendelkezéseire tekintettel nyilatkozom, hogy pályázati nyertességünk esetén,
 
a)        mint ajánlattevőként szerződő fél - legkésőbb a szerződéskötés időpontjára - felelősségbiztosítási szerződést kötünk.
b)        meglévő felelősségbiztosításunkat - legkésőbb a szerződéskötés időpontjára - kiterjesztjük az ajánlatkérő által az eljárást megindító felhívásban előírt mértékű és terjedelmű felelősségbiztosításra.
[17]
 
Jelen nyilatkozatot az ajánlatkérő által meghirdetett„Iskolai közétkeztetés fejlesztése”tárgyú közbeszerzési eljárásban, az ajánlat részeként teszem.
 
 
 
Kelt: ………….., 201.. ……………… hó ….. nap
 
 
 
………………………………
cégszerű aláírás
 
 
 

 
8. iratminta
 
 
Nyilatkozat a legjelentősebb szolgáltatásokról
 
 
Alulírott ……………………….., mint a ………………………………….. (név, székhely) ajánlattevő jelen eljárásban nyilatkozattételre jogosult képviselője a Kbt. 55. § (1) bek. a) pontja és a 310/2011 (XII. 23.) Korm. rend. 15. § (2) bek. a) pontjára tekintettel nyilatkozom, hogy az Iskolai közétkeztetés fejlesztése tárgyú közbeszerzési eljárásban referenciaként cégünk alábbi munkáit jelölöm meg[18]:
 
 
Szerződést kötő másik fél neve:
 
A referenciát nyújtó személy neve, beosztása, telefonos elérhetősége:
 
A teljesítés ideje (év, hónap, nap):
 
Szerződés tárgya, elnevezése:
 
Az ellenszolgáltatás összege (nettó Ft):
 
A teljesítés az előírásoknak és a szerződésnek megfelelően történt?(igen/nem)
 
Amennyiben az alkalmasságot igazolni kívánó a teljesítést konzorciumban végezte, a teljesítésben milyen arányban (%) vett részt (amennyiben nem, úgy kihúzandó)
 
 
 
A nyilatkozat valóságtartalmáért az ajánlattevő felel.
[19]
 
Kelt: ………….., 201.. ……………… hó ….. nap
 
 
…………………………………
cégszerű aláírás
 
 
 
 
 
9. iratminta
 
 
Nyilatkozat a teljesítésben részt vevő szakemberekről
 
 
Alulírott ……………………….., mint a ………………………………….. (név, székhely) ajánlattevő jelen eljárásban nyilatkozattételre jogosult képviselője a Kbt. 55. § (1) bek. a) pontja és a 310/2011 (XII. 23.) Korm. rend. 15. § (2) bek. e) pontjára tekintettel nyilatkozom, hogy az Iskolai közétkeztetés fejlesztése tárgyú közbeszerzési eljárásban a szerződés teljesítésébe – az ajánlattételi felhívás MSZ1 és MSZ2 pontjában előírt alkalmassági feltételeknek megfelelően – az alábbi szakembereket kívánjuk bevonni:
[20]
 
 
Ssz.
Szakember neve
A szerződés teljesítése során betöltendő munkakör
A szakember szakmavégzési jogosultságát igazoló kamarai nyilvántartás megnevezése, nyilvántartási száma
Szakember végzettsége
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A táblázat bővíthető!
 
 
 
Kelt: ………….., 201.. ……………… hó ….. nap
 
 
…………………………………
cégszerű aláírás
 
 
 
 
 
10. iratminta
 
Nyilatkozat a szakember rendelkezésre állásáról
 
[21]
 
 
 
Alulírott …………., mint a(z) ……………………………… Ajánlattevő/közös Ajánlattevő/alkalmasság igazolásában részt vevő alvállalkozó/alkalmasság igazolásában részt vevő szervezet[22] által ajánlott …………………… (szakember neve, címe) mint …………………………………… (a szerződés teljesítése során betöltendő munkakör) kijelentem, hogy részt veszek a Gyomaendrőd Város Önkormányzata által „Iskolai közétkeztetés fejlesztése” tárgyban indított közbeszerzési eljárásban.
Kijelentem továbbá, hogy az ajánlat nyertessége esetén képes vagyok dolgozni, és dolgozni kívánok a szerződés teljes időtartama során, az ajánlatban szereplő beosztásban, melyre vonatkozóan az önéletrajzomat benyújtották. Nyilatkozatommal kijelentem, hogy nincs más olyan kötelezettségem, a fent jelzett időszakra vonatkozóan, amely a jelen szerződésben való munkavégzésemet bármilyen szempontból akadályozná.
 
 
Kelt: ………….., 201.. ……………… hó ….. nap
 
 
 
 
…………………………………
szakember aláírása
 
 

11. iratminta
 
Ajánlattevő nyilatkozata
a Kbt. 55. § (5), (6) bekezdéseinek megfelelően
 
1)         Alulírott ……………………….., mint a ………………………………….. (név, székhely) ajánlattevő jelen eljárásban nyilatkozattételre jogosult képviselője büntetőjogi felelősségem tudatában nyilatkozom, hogy az Iskolai közétkeztetés fejlesztése tárgyú közbeszerzési eljárásban az ajánlattevő az alkalmassági követelményeknek való megfeleléshez erőforrást nyújtó szervezetet[23] kíván igénybe venni:
 
Erőforrást nyújtó szervezet megnevezése, székhelye (lakóhelye):
 
Azon alkalmassági feltétel, amelynek igazolásához az ajánlattevő ezen szervezet erőforrásaira (is) támaszkodik, a felhívás vonatkozó pontjának megjelölésével
 
 
 
 
 
Nyilatkozom továbbá, hogy a fenti szervezet kapacitására az alábbi módon támaszkodom a Kbt. 55. § (6) bekezdés alapján:
 
Erőforrást nyújtó szervezet megnevezése, székhelye (lakóhelye):
 
Erőforrást nyújtó szervezet bevonásának módja*
 
 
¨ a Kbt. 55. § (6) bekezdés a) pontja szerint, azaz ha az ajánlattevő az alkalmasság igazolásakor bemutatott, más szervezet által rendelkezésre bocsátott erőforrásokat a szerződés teljesítése során ténylegesen igénybe fogja venni, és ennek módjáról nyilatkozik (ilyen nyilatkozatnak tekintendő az is, ha a szervezet alvállalkozóként megjelölésre került):
 
Ajánlattevő nyilatkozata a rendelkezésre bocsátott erőforrások szerződés teljesítése során történő igénybevételének módjáról: …………………………………………………………..
……………………………………………………………………………………………………………………….……….
………………………………………………………………………………………………………………………………..
 
¨ a Kbt. 55. § (6) bekezdés b) pontja szerint, azaz ha az alkalmassági követelmény korábbi teljesítésre vonatkozik, az ajánlattevő nyilatkozik arról, hogy milyen módon vonja be a teljesítés során azt a szervezetet, amelynek adatait az alkalmasság igazolásához felhasználja, amely lehetővé teszi e más szervezet szakmai tapasztalatának felhasználását a szerződés teljesítése során.
 
Ajánlattevő nyilatkozata, hogy milyen módon vonja be a teljesítés során azt a szervezetet, amelynek adatait és szakmai tapasztalatát az alkalmasság igazolásához, valamint a szerződés teljesítéséhez felhasznál: ……………………………………………………………………..………………………………………………………….
………………………………………………………………………………………………………………………..……….
………………………………………………………………………………………………………………………………..
 
 
 
¨ a Kbt. 55. § (6) bekezdés c) pontja szerint, azaz a gazdasági és pénzügyi alkalmasság igazolása során – a Kbt. 55.§ (6) bekezdés a) pontban foglalt esetektől eltérően – akkor is, ha az adott alkalmassági követelményeknek nem teljesítésekor ténylegesen rendelkezésre bocsátható erőforrásokra vonatkoznak. Ebben az esetben az a szervezet, amelynek adatait az ajánlattevő vagy részvételre jelentkező az alkalmasság igazolásához felhasználja, a Ptk. 6:419. §-ában foglaltak szerint kezesként felel az ajánlatkérőt az ajánlattevő teljesítésének elmaradásával vagy hibás teljesítésével összefüggésben ért kár megtérítéséért.
Az erőforrást nyújtó szervezet fentiek szerinti kezességvállalásra vonatkozó nyilatkozata csatolandó jelen nyilatkozat mögé!
 
 
 
………………………., 2014. …………………….hó…….nap
 
 
………………………………………….
Ajánlattevő1 cégszerű aláírása
 
 
2)         Alulírott ……………………….., mint a ………………………………….. (név, székhely) ajánlattevő jelen eljárásban nyilatkozattételre jogosult képviselője büntetőjogi felelősségem tudatában nyilatkozom, hogy az Iskolai közétkeztetés fejlesztése tárgyú közbeszerzési eljárásban ajánlattevő az alkalmassági követelményeknek való megfeleléshez nem kíván erőforrást nyújtó szervezetet igénybe venni.
 
………………………., 2014. …………………….hó…….nap
 
 
………………………………………….
Ajánlattevő1 cégszerű aláírása
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Megjegyzés:
A nyilatkozat 1) vagy 2) pontja értelemszerűen, az ajánlat tartalma, az alkalmassági feltételeknek való megfelelés igazolásával egyezően, kitöltendő.
Amennyiben a nyilatkozatban ajánlattevő az 1) pontot tölti ki, valamennyi megnevezett, az alkalmasság igazolásában részt vevő szervezet részéről, csatolandó a 12. iratminta szerinti nyilatkozat is!

12. iratminta
 
Kbt. 55. § (5) szerinti nyilatkozata az erőforrások rendelkezésre állásáról
 
 
 
 
Kbt. 55. § (5) szerinti szervezet megnevezése:………………………………………………..
Kbt. 55. § (5) szerinti szervezet székhelye:……………………………………………………
Rendelkezésre bocsátott erőforrás, és az ezzel érintett alkalmassági feltétel: ……………
 
Ajánlattevő megnevezése:………………………………………………..
Ajánlattevő székhelye:……………………………………………………
 
 
Alulírott ……………………………(képviselő neve), mint a …………………………………. (a Kbt. 55. § (5) bekezdés szerinti cég megnevezése) nevében kötelezettségvállalásra feljogosított vezető kijelentem, hogy az Iskolai közétkeztetés fejlesztése tárgyú közbeszerzési eljárásban cégünk kötelezettséget vállal, hogy a szerződés teljesítéséhez szükséges erőforrások az ajánlattevő rendelkezésére állnak majd a szerződés teljesítésének időtartama alatt.
 
 
 
 
.........................., 2014. ........................ hó ......... nap
 
 
 
 
 
…………………………………..
Kbt. 55. § (5) szerinti szervezet
cégszerű aláírása
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Megjegyzés:
A 12. iratmintát csak a Kbt. 55. §. (5) bekezdése szerint fennálló esetben szükséges kitölteni és csatolni! A 11. iratminta 1. pontjában megnevezett valamennyi szervezet (által és) esetén a nyilatkozat külön-külön kitöltve többször csatolandó. Az alkalmassági feltételnek való megfelelés a vonatkozó igazolás Kbt. 55. § (5) szerinti szervezet által történő benyújtásával igazolandó! Az igazolást (nyilatkozatot, dokumentumot) eredeti/másolat formában az alkalmasság igazolása körében kell benyújtani.
A 12. iratminta csatolása esetén szükséges A Kbt. 55. § (5) bek. szerinti szervezet aláírás mintáját is csatolni!

 
13. iratminta
 
Nyilatkozat a Kbt. 80 § vonatkozásában az üzleti titokról
 
[24]
 
 
 
A/* Alulírott…………………, mint a(z)… (név, székhely) Ajánlattevő jelen közbeszerzési eljárásban nyilatkozattételre jogosult képviselője, felelősségem tudatában és a vonatkozó jogszabályi rendelkezések ismeretében nyilatkozom, hogy ajánlatom üzleti titkot nem tartalmaz.
 
B/* Alulírott…, mint a(z)… (név, székhely) Ajánlattevő jelen közbeszerzési eljárásban nyilatkozattételre jogosult képviselője, felelősségem tudatában nyilatkozom, hogy ajánlatom kifejezetten és elkülönített módon, mellékletben megjelölt részei üzleti titoknak minősülnek, ezért azok nyilvánosságra hozatalát megtiltom. Üzleti titoknak minősülő részeket a fentiek szerint az ajánlatomban külön melléklet tartalmazza.
 
 
Jelen nyilatkozatot az ajánlatkérő által indított, „Iskolai közétkeztetés fejlesztése” tárgyú közbeszerzési eljárásban teszem.
 
Kelt: ………….., 201.. ……………… hó ….. nap
 
 
 
 
 
…………………………………
cégszerű aláírás
 
 
 
14. iratminta
 
 
Nyilatkozat az ajánlat elektronikus példányáról
 
 
 
 
Alulírott…, mint a(z)… (név, székhely) Ajánlattevő jelen közbeszerzési eljárásban nyilatkozattételre jogosult képviselője, felelősségem tudatában és a vonatkozó jogszabályi rendelkezések ismeretében nyilatkozom, hogy a papír alapon benyújtott ajánlatom mindenben megegyezik az elektronikus adathordozón szereplő ajánlatommal.
 
Jelen nyilatkozatot az ajánlatkérő által indított, „Iskolai közétkeztetés fejlesztése” tárgyú közbeszerzési eljárásban teszem.
 
 
 
Kelt: ………….., 201.. ……………… hó ….. nap
 
 
 
…………………………………
cégszerű aláírás
 
 
 
 

 
15. iratminta
 
 
Nyilatkozat a teljesítési biztosítékról
 
 
 
 
 
Alulírott ……………………….., mint a ………………………………….. (név, székhely) ajánlattevő jelen eljárásban nyilatkozattételre jogosult képviselője a Kbt. 126. § (5) bekezdésére tekintettel nyilatkozom, hogy pályázati nyertességünk esetén, a teljesítési biztosítékot a szerződéskötés időpontjára rendelkezésre bocsájtjuk.
 
 
Jelen nyilatkozatot az ajánlatkérő által meghirdetett„Iskolai közétkeztetés fejlesztése”tárgyú közbeszerzési eljárásban, az ajánlat részeként teszem.
 
 
 
Kelt: ………….., 201.. ……………… hó ….. nap
 
 
 
 
………………………………
cégszerű aláírás
 
 
 
 
 
 
VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS - tervezet
 
amely létrejött egyrészről
 
Név: Gyomaendrőd Város Önkormányzata
Cím: 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.
Törzskönyvi azonosító szám: 725525
Adószám: 15725527-2-04
Képviseli: Várfi András polgármester
Kapcsolattartó: Nyíri-Szmolár Eszter
mint Megrendelő,
 
másrészről
Név:
Cím:
Cégjegyzék szám:
Adószám:
Képviseli:
Kapcsolattartó:
mint Vállalkozó,
 
között a Megrendelő által a Közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: „Kbt.”) 122./A. § (1) bekezdése alapján ajánlattételi felhívás megküldésével - hirdetmény közzététele nélkül – induló közbeszerzési eljárás eredményeként, az alábbiak szerint.
 
 
1.         Szerződés tárgya:
 
1.1        A Megrendelő a 4/2014. (I. 31.) BM rendelet alapján az „Iskolai közétkeztetés színvonalának fejlesztése” tárgyú munkálatok elvégzését Vállalkozó ………………………………… napján kelt árajánlatának megfelelően. Vállalkozó ajánlata jelen szerződés mellékletét képezi abban az esetben is, ha nincs fizikailag jelen szerződéshez kapcsolva.
 
1.2.       A Megrendelő köteles szerződésszerű teljesítés esetén a tárgyi épületet átvenni, és az elvégzett munkáért a jelen szerződésben rögzített vállalkozói díjat megfizetni.
 
1.3.       A Vállalkozó a tervdokumentációt megvizsgálta, azt teljesnek és kivitelezésre alkalmasnak találta.
 
 
2.         A vállalkozási díj:
 
 
2.1.       Nettó:                  ,           - Ft
 
            ÁFA 27 %                         - Ft
 
 
            Bruttó ajánlati ár:            - Ft
 
            azaz: forint.
 
            A fenti összeg a 191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet 3. § (5) bekezdés szerint kiszámított egyösszegű átalányár – amelynek alapját az Ajánlattételi dokumentáció műszaki mellékletét alkotó árazatlan költségvetési kiírás, műszaki leírás, a mellékelt tervrajzok együttesen képezik az árazatlan költségvetés alapján.
            Az igazolt teljesítés ellenértékeként kiállításra kerülő számlák kifizetése minden esetben a Megrendelő számlájáról történik.
            Amennyiben a szerződés időtartama alatt az ÁFA mértéke változik, a vállalkozási díj bruttó értéke a módosított mértékűre módosul.
 
 
3.         Fizetési biztosíték:
 
 
3.1.              A Megrendelő e szerződés aláírásával igazolja, hogy a megvalósítás pénzügyi fedezete rendelkezésére áll.
 
 
4.         Teljesítési határidő:
 
 
 
            Részteljesítési határidő:
 
 
            1. ütem teljesítési határideje: 2014. augusztus 31.
 
 
            Végteljesítés határidő:
 
2014. december 15.
 
 
5.         Műszaki megvalósítás, teljesítés:
 
 
5.1.              A Vállalkozó, illetve alvállalkozói a kiírásnak megfelelően végzi(k) el az 1.1. pont szerinti munkálatokat.
 
5.2.              A Vállalkozó jogosult – Megrendelő előzetes írásbeli jóváhagyása mellett – a tervben meghatározott anyaggal egyenértékű anyagot beszerezni, beépíteni.
 
5.3.              Pótmunka: amennyiben a kivitelezési tervdokumentációtól és a műszaki kiegészítésektől, valamint az ajánlatkérési dokumentációtól való eltérések miatt pótteljesítések válnak szükségessé, arra vonatkozóan Vállalkozó javaslatot ad, melynek elfogadásáról a Megrendelő a Kbt. erre vonatkozó rendelkezéseit figyelembe véve dönt, a pótmunka szükségességét és engedélyezését az építési naplóban is rögzíteni kell. A 191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet 2. § f) pontja szerint: a pótmunka a szerződés alapját képező dokumentációban nem szereplő külön megrendelt munkatétel (munkatöbblet).
 
5.4.       A pótmunka elszámolása tételes formában az alábbiak szerint történik: a kiírásnak megfelelő pótmunka elszámolása azonos az ajánlat készítése során alkalmazott árképzéssel (anyag, díj, rezsióradíj, stb.).
            A Vállalkozó nem jogosult a Megrendelő által írásban el nem rendelt, saját kockázatára elvégzett pótmunka ellenértékére.
 
 
6.         Munkaterület:
 
 
6.1.       A munkaterület átadása: szerződéskötést követő 10 napon belül, amely egyben az Építési napló megnyitásának időpontja is.
 
6.2.       A Megrendelő biztosítja, hogy a jegyzőkönyv szerint átadott munkaterület munkahelynek alkalmas állapotú.
 
6.3.       A Vállalkozó a saját költségén gondoskodik az átvett munkaterület és a leszállított anyagok, berendezések biztonságos őrzéséről, a munka-, tűz-, környezet- és zajvédelmi előírások betartásáról, továbbá a munkaterületek biztonságos, kerítéssel történő elhatárolásáról és a helyszín biztonságos közlekedésének biztosításáról. E kötelezettségének megszegésével és tevékenységével bárkinek okozott, bármely kárt Vállalkozó viseli.
 
6.4.       A Vállalkozó tevékenységével összefüggő károkra a Megrendelő felelősséget nem vállal és nem nyújt térítést. A Vállalkozó kijelenti, hogy rendelkezik a károk elhárítására, ezen beruházásra, az ajánlattételi dokumentációban meghatározott feltételű építési-szerelési felelősségbiztosítással (C.A.R.). Ennek elmaradásából eredő jogkövetkezmények teljes egészében Vállalkozót terhelik. A biztosítással nem fedezett, de a Vállalkozó tevékenységével felróhatóan okozott károkat a Vállalkozó viseli, illetve a felmerülő költségeket fizeti.
 
6.5.       A Vállalkozót az építési tevékenység során a Megrendelőnek és/vagy harmadik személyeknek okozott károk tekintetében teljes körű kártérítési kötelezettség terheli.
 
6.6.       A Megrendelőnek felróható késedelmes munkaterület biztosítása esetén jogosulti késedelem történik.
 
6.7.       A Vállalkozó és az alvállalkozók kötelezettsége az 1993. évi XCIII. törvény, az 1996. évi XXXI. törvény, az 1997. évi LXXVIII. törvény, a 164/2003.(X.18.) Korm. rendelet, az 1995. évi LIII. törvény és a 2000. évi XLIII. törvény, illetve annak kiegészítő rendeletei szerinti tűz-, munka- és környezetvédelmi előírások betartása.
 
6.8.       A Vállalkozó a munkavégzés során az építéssel összefüggő zaj, rezgés, por szennyeződésekre vonatkozó előírásokat betartja, a munkaterületről az építkezéssel okozott szennyeződést, bontási anyagot, építési törmeléket és a munkavégzéshez nem szükséges építési berendezéseket folyamatosan eltávolítja.
 
6.9.       A kivitelezés során csak a hatályos építési előírások és szabványok szerinti minősítéssel rendelkező I. osztályú, tervező által előírt műszaki paramétereket biztosító anyagok, szerkezetek, berendezések használhatók fel, amelyek alkalmasságát Vállalkozó szavatolja.
 
6.10.     A jóváhagyott kiviteli tervtől eltérő műszaki megoldást a Vállalkozó csak a Megrendelő előzetes írásbeli jóváhagyásával alkalmazhat.
 
6.11.     A Felek megállapodnak abban, hogy amennyiben vita alakul ki közöttük abban, hogy a kivitelezés a kiviteli tervnek és az építési naplóban történt bejegyzéseknek megfelelően történt-e, és ebben három munkanapon belül egyezségre nem jutnak, a vita eldöntése érdekében külső igazságügyi szakértőt vesznek igénybe. A szakértő díját az fizeti meg, akit a szakértői vélemény elmarasztal. Amennyiben a szakértői vélemény a Vállalkozót marasztalja el, és a vita miatt a Vállalkozó késedelembe esik, a Vállalkozó megfizeti Megrendelőnek a késedelmi kötbért és a kieséssel keletkezett, dokumentummal igazolható ténylegesen bekövetkezett kárát. Amennyiben a szakértői vélemény a Megrendelőt marasztalja el, a Megrendelő az első részlet összege után fizet késedelmi kamatot, valamint megtéríti a Vállalkozó dokumentummal igazolható ténylegesen bekövetkezett kárát.
 
 
7.         Megrendelői szolgáltatások:
 
 
7.1.       A Megrendelő biztosítja a munkavégzés lehetőségét munkaidőn túl is, előzetes bejelentés alapján, azonban az éjszakai munkavégzéshez a Megrendelő nem járul hozzá.
            A munkaterület megközelítése a munkaterület átadás-átvételéről készült jegyzőkönyvben rögzítettek szerint történik.
 
7.2.       A Megrendelő a helyszínen víz, földgáz és elektromos energia vételezési lehetőségét biztosítja, amelyek használatának ellenértékét a Vállalkozó megtéríti.
 
 
 
8.         Képviselet – ellenőrzés:
 
 
8.1.       A Megrendelő műszaki ellenőre:
Műszaki ellenőr:
Név:          ……………………….                    
Beosztás: ………………………..,
Címe:    ……………………………………………….                        
Telefon: ………………; Fax: ……………..
 
8.2.       A Vállalkozó felelős műszaki vezetője:
 
Név:          ……………………….                    
Beosztás: ………………………..,
Címe:    ……………………………………………….                        
Telefon: ………………; Fax: ……………..
 
 
8.3.       A Vállalkozó a munkaterület átadás-átvételének időpontjától köteles „Építési naplót” felfektetni és vezetni az 191/2009. (IX.15.) Korm. rendelet szerint. A naplóban kell a megvalósítással és a Megrendelő helyszíni ellenőrzésével kapcsolatos megjegyzéseket megtenni, melyre a 8.1. és 8.2. pontban felsoroltak jogosultak.
 
8.4.       Az építési naplóba történő bejegyzésre legkésőbb 8 naptári napon belül köteles válaszolni a bejegyzésre jogosult másik fél. Ellenőrzés, ellenjegyzés elmulasztása a bejegyzés elfogadását eredményezi, minek minden következményét mulasztott tartozik vállalni. Az építési naplóba tartozó, de csak szóban közölt felhívás, válasz a felek között semmis.
 
 
9.         Teljesítés fogalma:
 
 
9.1.       A kivitelezési munka csak a Megrendelő által a Vállalkozó rendelkezésére bocsátott engedélyes és kiviteli tervek birtokában kezdhető meg. A Vállalkozó ajánlata az ajánlattételi felhívás dokumentációiban meghatározott műszaki tartalomra terjed ki.
 
9.2.       A szolgáltatást jelen szerződés alapján felek között teljesítettnek kell tekinteni akkor, ha minden lényeges elemére tett vállalás megvalósult.
            Természetbeni eredménye olyan műszaki egység /illetve egységek/, melyek szolgáltatásaikban biztosítják a rendeltetésszerű használat feltételeit.
 
 
10.       Minőségi követelmény:
 
 
10.1.     A teljesítés minősége: MSZ szerinti I. osztály, a vállalkozó által beépített szerkezetekre, berendezési tárgyakra vonatkozóan.
 
10.2.     A szerződés teljesítéséhez szükséges átadni a beépített anyagok tekintetében a 3/2003.(I.25.) BM-GKM-KvVM. r. szerinti minőségi megfelelőségi igazolását.
 
 
11.       Bontott vagy felesleges anyagok:
 
 
11.1.     Bontási munkák megkezdése előtt Megrendelő és Vállalkozó a várhatóan kinyerhető anyagok, felszerelések felmérését közösen elvégzik, melyről jegyzőkönyvet készítenek. A jegyzőkönyvben rögzítik azon anyagok, felszerelések stb. megnevezését, amelyekre a Megrendelő igényt tart.
 
11.2.     A Megrendelő által átvett anyagokon kívüli bontott anyagokat a Vállalkozó szabadon hasznosíthatja. A kivitelezés során keletkező hulladékot és építési törmeléket a Vállalkozó köteles engedéllyel rendelkező kezelőhöz elszállítani – amelyről a bizonylatokat a Megrendelő részére át kell adnia. A 11.1. pontban hivatkozott jegyzőkönyvben felsorolt és a Megrendelő által átvett anyagokért az átadás időpontjától kezdődően Vállalkozó semmiféle felelősséget nem vállal.
 
 
12.       Átvétel:
 
 
12.1.     A szerződésben vállalt munkák befejezését Vállalkozó írásban 8 nappal előre köteles közölni.
 
12.2.     Az átadás-átvételi eljáráson a Vállalkozó köteles két pld. Megvalósulási tervdokumentációt és egy pld. használati és karbantartási utasítás átadni a Megrendelő részére.
 
12.2.     Az átadás-átvételi eljárás, valamint az utó-felülvizsgálati eljárás során felek a Ptk. rendelkezései szerint járnak el.
 
 
13.       Pénzügyi – fizetési feltételek:
 
 
13.1.     Előleg nyújtása: felek megállapodtak abban, hogy Megrendelő előleget biztosít, az alábbiak szerint:
            Előleg mértéke a szerződés elszámolható összegének 5 %-a, melyet Ajánlatkérő legkésőbb az építési munkaterület átadását követő 15 napon belül fizeti ki az ajánlattevő részére. Az előleg kifizetése több részletben is történhet, és legkésőbb az építési munkaterület átadását követő 15 napon belül az Megrendelő kizárólag az előleg első részletét köteles kifizetni.
            Az előleg elszámolását az Vállalkozó a Fizetési ütemtervében feltüntette.
 
13.2.     Vállalkozó 3db résszámlát és 1 db végszámlát állít ki és nyújt be.
            A Megrendelő biztosítja az ellenszolgáltatás részletekben történő teljesítésének a lehetőségét. A Megrendelő legalább 4 részszámla (ideértve a végszámlát is) benyújtásának lehetőségét biztosítja. Vállalkozónak lehetősége van teljesítményarányos számlázásra, azzal, hogy az egyes számlák benyújtásának ideje között legalább 30 napnak el kell telnie. A Vállalkozó a számlák benyújtását, azok számát és összegét az a mellékelt Fizetési Ütemterv szerint ütemezi, az előrehaladásnak valamint, a szerződés megvalósításának megfelelően.
            Megrendelő biztosítja az első részszámla kibocsátásának lehetőségét legkésőbb az áfa nélküli szerződéses érték 25 százalékát elérő megvalósult teljesítés esetén. Az előleg és a részszámlák alapján történő kifizetések összértéke nem lehet kevesebb a szerződés áfa nélkül számított értékének 70 százalékánál.
 
13.3      Megrendelő a számla beérkezését követően az ellenszolgáltatást forintban, 15 napon belül fizeti meg, figyelemmel a Kbt. 130. § bekezdésében foglaltakra. A kifizetésre az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. Törvény 36/A. §-ában foglaltak az irányadók. A kifizetés abban az időpontban számít teljesítettnek, amikor a kifizetésre kerülő összeggel a Megrendelő számláját megterhelik.
 
13.4.     Mind a Megrendelő, mind a Vállalkozó belföldi adóalany.
 
13.5.           Megrendelő fizetési késedelme esetén Vállalkozó jogosult a jogszabályokban biztosított módon, a mindenkori jegybanki alapkamat kétszeresének megfelelő mértékű késedelmi kamatot felszámítani, amelyet Megrendelő megfizetni köteles.
 
13.6.           A Vállalkozó az alvállalkozóival kapcsolatban – amennyiben vannak/lesznek – az Art. 36/A § szabályai szerint köteles eljárni.
 
13.7.           Teljesítési biztosíték: A szerződés teljesítésének elmaradásával kapcsolatos igények biztosítékaként Megrendelő a szerződés szerinti, tartalékkeret és áfa nélkül számított ellenszolgáltatás, azaz az Egyösszegű Ajánlati Ár 5 %-át elérő teljesítési biztosítékot köt ki, mely kötelezettségét Vállalkozó az alábbiak szerint teljesíti: …………………………………………………….
 
 
14.       Szavatosság – jótállás, kötbér:
 
 
14.1.           A Vállalkozó a végzett munkákra 12 hónap jótállást vállal, a jótállási időn belül az esetlegesen szükséges javítási munkákat saját költségére haladéktalanul köteles megkezdeni és elvégezni.
 
14.2.   A Vállalkozó jótállása megszűnik:
·         rendeltetésellenes használat vagy rongálás következtében,
·         karbantartás és javítás kötelezettség elmulasztása esetén, amennyiben az a Megrendelőt terheli.
 
14.3.           Amennyiben a Vállalkozónak felróhatóan a jelen szerződés 4. pontjában rögzített véghatáridőt a Vállalkozó elmulasztja, a Megrendelő vele szemben kötbérigényt jogosult érvényesíteni. A késedelmi kötbér mértéke az nettó szerződéses ellenérték 0,3 %-a naponta. Késedelmi kötbér összegének felső határa: nettó szerződéses ellenérték Ár 10 %-a.
 
14.4.           Meghiúsulási kötbér: ajánlattevő a szerződés ajánlattevőnek felróható okból történő meghiúsulása esetére a teljes nettó szerződéses ellenérték 20%-nak megfelelő mértékű kötbér megfizetésére köteles.
 
14.5.           Amennyiben a késedelmi kötbér összege eléri a teljes nettó szerződéses ellenérték 15%-át Megrendelő a szerződéstől indoklás nélkül egyoldalú nyilatkozattal meghiúsulás címén elállhat.
 
 
 
15.       Egyéb megállapodások:
 
 
15.1.     A Vállalkozó kötelezte magát, hogy a birtokába került adatokat, terveket, illetve egyéb információkat bizalmasan kezeli, azokat csak a tárgyi munka megvalósításához használja fel és harmadik személy számára a hozzáférés lehetőségét meggátolja.
 
15.2.     A szerződés teljesítésével összefüggő minden adó-, vám- és egyéb járulékos költség a Vállalkozót terheli, amely nem érinti a 13. pontban részletezett, jogszabályi rendelkezésen alapuló ÁFA megfizetési szabályozást.
15.3.     Vállalkozó köteles a szerződés teljesítésének teljes időtartama alatt tulajdonosi szerkezetét a Megrendelő számára megismerhetővé teszi és a Kbt. 125. § (5) bekezdés szerinti ügyletekről az ajánlatkérőt haladéktalanul értesíti.
15.4.     Vállalkozó nem fizet, illetve számol el a szerződés teljesítésével összefüggésben olyan költségeket, melyek a Kbt. 56. § (1) bekezdés k) pontja szerinti feltételeknek nem megfelelő társaság tekintetében merülnek fel, és melyek a nyertes ajánlattevő adóköteles jövedelmének csökkentésére alkalmasak;
 
 
16.        Nyilatkozat alvállalkozók igénybevételéről
 
 
            A Megrendelő az Ajánlattételi felhívásnak megfelelően hozzájárul, hogy a Vállalkozó alvállalkozót vegyen igénybe – az ajánlatának megfelelően: ……………………………………………………
 
17.        Kifogások - jogvita:
 
            A Felek vitás kérdéseiket közvetlen tárgyalások útján, békés úton kísérelik meg rendezni. Amennyiben ez 30 napon belül nem vezet eredményre, a felek megállapodása alapján a jogvita elbírálására a hatáskörrel rendelkező Gyulai Törvényszék kizárólagos hatáskörét kötik ki.
 
 
Egyéb, itt nem érintett kérdések tekintetében a módosított Ptk. és Kbt., valamint az idevonatkozó jogszabályok előírásai az irányadóak.
A szerződő felek kijelentik, hogy ezen szerződés a felek akaratának kölcsönös és egybehangzó nyilatkozatával, a Megrendelő által lefolytatott közbeszerzési eljárás alapján jött létre, s azt átolvasást és értelmezést követően az aláírásra teljes jogkörrel rendelkező képviselők által írták alá.
 
 
A szerződés elválaszthatatlan részét képező mellékletek:
 
1. számú melléklet:                 Vállalkozó ajánlata
2. számú melléklet:                 Fizetési ütemterv
3. számú melléklet:                 Teljesítési biztosíték rendelkezésre állásának igazolása
4. számú melléklet:                 Felelősségbiztosításról szóló igazolás
                                              
 
Kelt: ……………………………….. 2014. ………………………
 
 
 
 
………………………………..
Megrendelő
……………………………….
Vállalkozó
 
 
 
 
 
 
 
Műszaki
dokumentáció
 
 
Építész műleírás
 
Általános adatok
-       Pontos cím: 5500 Gyomaendrőd, Kossuth Lajos u. 3.
-       A telek helyszínrajzi száma: 6/2.
-       A telek övezeti besorolása: Településközpont vegyes terület
 
Az építmény jellege, szakterületi sajátosságai
Régóta esedékes már a Kis Bálint Általános Iskola diákja által használt, Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 3. szám alatt található tálalókonyha és étkező felújítása, korszerűsítése. A közétkeztetési feladatokat ellátó épület már nem felel meg a mai kor igényeinek, állapota egyre romlik. A felújítási munkák során a hőszigetelés, a tető javítása, a korszerű nyílászárók, a padló valamint a falazat felújítása nagyban elősegíti a közétkeztetés során megkövetelt maximális higiénia biztosíthatóságát.
 
Az épület funkciója
A tálalókonyha és étkező fő funkciója, hogy helyt adjon az iskolai közétkeztetés megvalósításának, a működéséhez szükséges kiszolgáló helységekkel együtt. Az épület földszintes. A meglévő funkciót megőrizzük, sem a funkció, sem a helységek feladata nem változik. Megmarad a közétkeztetési szerep, ahol a Kis Bálint Általános Iskola étkeztetését valósítjuk meg.
A felújítási munkák során figyelembe kell venni, hogy az iskolai közétkeztetés nem szünetelhet, azt kizárólagosan az érintett helyen lehet megvalósítani. A mellékelt alaprajzon jelölt 1. ütem területe a diákok számára fenntartott, így kiemelten fontos, hogy az érintett terület felújítási munkái 2014. augusztus 31-ig elkészüljenek.
 
A felújítási munkák célja
A felújítás keretében utólagos vízszigetelésre kerül sor a lábazati falban, a külső homlokzat teljes hőszigetelése valósul meg, homlokzati nyílászárók és egyéb homlokzati elemek felújítása, cseréje, belső festések, padlóburkolat felújítása, tetőhéjazat és bádogos szerkezetek helyreállítása a fő cél, melyek állagmegóvást valamint költségtakarékosságot szolgálnak. A felújított épületnek alkalmasnak kell lennie az iskolai közétkeztetés megvalósítására.
A felújítások során sem telken belül, sem telken kívül nem készül közműépítés, közműfejlesztés, így közműigény növekedés nem várható.
 
Az épület megközelítése és forgalmi útvonalai
Az épület gépjárművel, kerékpárral és gyalogosan is megközelíthető. Gépjárművel a Kossuth Lajos útról az egyirányú Dr. Pikó Béla utcából (volt Fürst Sándor utca) közelíthető meg. A Dr. Pikó Béla utcában szűkösen van lehetőség parkolásra, az intézmény udvarában azonban lehet parkolni. A Kossuth Lajos útról, valamint Dr. Pikó Béla utcáról gyalogos járdáról is megközelíthető az épület főbejárata, kerékpárral ugyanezen útvonalakon a főbejáratig lehet eljutni.
 
Tömegformálás
A felújítás során nem alakítjuk át, illetve nem bővítjük az épületet, ezért az eredeti épülettömeg megmarad. A homlokzat, a tető és a nyílászárók kerülnek felújításra, ami az eredeti tömeg megjelenését nem változtatja meg.
 
Tender terv, alkalmazott anyagok ismertetése
A mai korszerű építési technológiákkal végzett felújítást tervezünk. A külső esztétikai megjelenés mellett az üzemeltetési és energiatakarékos szempontok határozzák meg a betervezett anyagokat, szerkezeteket. Könnyen kivitelezhető, optimális időráfordítással valóban tartós és minőségi szerkezetek valósíthatók meg.
 
Műszaki egyenértékűség
Az ajánlatkérő felhívja az ajánlattevők figyelmét, hogy amennyiben a felhívás vagy a dokumentáció - különös tekintettel a műszaki leírásra, a tervekre és a költségvetésre - meghatározott gyártmányú, eredetű, típusú dologra, eljárásra, tevékenységre, személyre, szabadalomra vagy védjegyre való hivatkozást tartalmaz, az csak a tárgy, eljárás, tevékenység stb. jellegének egyértelmű meghatározása érdekében történt és a megnevezés mellett mindig a „vagy azzal egyenértékű” kifejezést kell érteni.
 
Az ajánlattevőnek az ajánlatát az ajánlatkérő által meghatározott gyártmányú, eredetű, típusú dologra, eljárásra, tevékenységre stb. vagy azokkal legalább egyenértékűekre kell tennie. Tekintettel arra, hogy az ajánlattevők az ajánlatuk benyújtásával elfogadják az ajánlatkérő által meghatározott feltételeket - a kiadott költségvetés változatlan tartalommal történő benyújtása mellett - az ajánlatkérő úgy tekinti, hogy az ajánlattevő az ajánlatát az ajánlatkérő által kiadott dokumentumokban meghatározott vagy azokkal legalább egyenértékű gyártmányokra, típusokra, eljárásokra. tevékenységre, szabadalomra stb. tette.
 
A nyertes ajánlatevőnek a szerződés teljesítése során az egyenértékűséget minden olyan esetben igazolnia kell, amikor nem az ajánlatkérő által kiadott dokumentumokban szereplő terméket, típust, gyártmányt, árut, dolgot, szabadalmat, tárgyat, tevékenységet stb. kíván alkalmazni. Ezek alkalmazása csak az ajánlatkérő/megrendelő, illetve a képviseletében eljáró műszaki ellenőr előzetes jóváhagyása esetén szerződésszerű.
 
A tálalókonyha és étkező felújítása során az alábbi munkákat kell elvégezni:
 
Tetőszerkezet:
Meglévő tetőfelület át kell vizsgálni, a költségvetésben részletezettek szerinti felújítási munkálatokat kell elvégezni, ferde tetőn kéményfalazó állványzat készítése szükséges.
Tetőlécezés, páraáteresztő fólia terítése, faanyag védelem, korhadt elemek cseréje, kémények bontása, javítása, hófogók felhelyezése, új cserépfedés, élgerinc készítés, a tetőhöz tartozó bádogos munkák elvégzése (ereszcsatorna, falszegély, élszegély, hajlatbádogozás, stb.) lapos tető oromfalfedésének szélesítése, tetőkibúvók szerelése, tetőtartó, antennatartó alátét szerelése szükséges, a mellékletben meghatározott költségvetési terv szerint.
 
Nyílászárók:
Régi nyílászárók, szegélyek, könyöklők bontása, új egyedi, műanyag kültéri nyílászárók helyének előkészítése, hőszigetelt, fokozott légzárású nyílászárók elhelyezése előre kihagyott falnyílásba, tömítéssel (szerelvényezve, finombeállítással), külső, belső ablakkönyöklők felhelyezése, falazat javítása, helyreállítása kívül-belül, a mellékletben meghatározott költségvetési terv szerint.
Belső nyílászárók előkészítése festésre, fedőmázolása műgyantabázisú zománcfestékekkel 2 rétegben, a mellékletben meghatározott költségvetési terv szerint.
 
Új falburkolatok, felületképzések:
Belső festéseknél felület előkészítése, részmunkák.
Diszperziós festés az épület minden belső helyiségében fehér vagy gyárilag színezett festékkel, új vagy régi lekapart, előkészített alapfelületen, vakolaton, két rétegben, tagolatlan sima felületen, a mellékletben meghatározott költségvetési terv szerint.
Belső padló és falburkolatok felújítása, új burkolatok készítése padlón valamint vizes helységekben, a mellékletben meghatározott költségvetési terv szerint.
 
Homlokzatok:
Homlokzati hőszigetelés üvegszövet háló erősítéssel mechanikai rögzítéssel, egyenes él-képzésű, normál homlokzati EPS hőszigetelő lapokkal, ragasztóporból képzett ragasztóba, tagolatlan, sík, függőleges falon AUSTROTHERM AT H80 hőszigetelő lemez 1000*500 mm lemezmérettel, a mellékletben meghatározott költségvetési terv szerint.
Homlokzati hőszigetelés üvegszövet háló erősítéssel mechanikai rögzítéssel, egyenes él-képzésű, normál homlokzati EPS hőszigetelő lapokkal, ragasztóporból képzett ragasztóba, tagolatlan, sík, függőleges falon STYROFOAM IB-A 020 érdesített felületű extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemez 1250x600 mm lemezmérettel, valamint Födém szigetelése szálas szigetelő anyaggal (URSA LHF lágy hőszigetelő filc), a mellékletben meghatározott költségvetési terv szerint.
Vékonyvakolatok, színvakolatok felhordása, alapozott, előkészített felületre, vakolatjavítás és járulékos munkái, a mellékletben meghatározott költségvetési terv szerint.
Kültéri vakoló profilok, lábazati indító profilok elhelyezése, utólagos (táblás) hőszigetelő rendszerhez horg.acél, , 30-160 mm hőszigeteléshez, vékony vakolathoz, valamint a homlokzat helyreállításával kapcsolatos munkák elvégzése: szellőzők, konvektor kivezetők, acél tetőlétra, zászlótartók, villamos és gáz vezetékek homlokzati szerelvényeinek helyreállítási munkái a mellékletben meghatározott költségvetési terv szerint.
 
Falszigetelés
Utólagos falszigetelés a régi épület teherhordó falai alatt helyreállítással, külső lábazat szárító vakolása és helyreállítási, javítási munkái a mellékletben meghatározott költségvetési terv szerint.
 
Tűzvédelmi követelmények:
A beépített anyagoknak, és a kivitelezés módjának minden tekintetben meg kell felelniük az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 28/2011. (IX. 6.) BM rendeletben előírtaknak!
 
Különleges követelmények:
Különösen figyelembe kell venni, hogy a közétkeztetést végző helyiség munkafolyamataira a vendéglátó-ipari termékek előállításának és forgalomba hozatalának élelmiszerbiztonsági feltételeiről 62/2011. (VI. 30.) VM rendelet előírásai az irányadók!
 
Alaprajzok, műszaki tervek
Ajánlatkérő az alábbi megnevezésű tervrajzokat biztosítja pdf. formában Ajánlattevők részére:
Alaprajz                                               M=1:100
 
A Munkák elvégzésére megkötendő szerződés egyösszegű (átalányáras) típusú.
A megvalósítás során az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló 191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet alkalmazandó. Az elektronikus építési naplóval kapcsolatos szabályokat az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló 191/2009. (IX. 15.) Korm. rendelet szabályozza, az abban foglaltak szerint kell eljárni jelen szerződés teljesítése során.
 
A megvalósításhoz szükséges jogerős engedélyek:
A dokumentációban részletezett felújítási munkák nem tartoznak az engedélyköteles építési tevékenységek közé.
 
A nyertes ajánlattevő köteles a Létesítményt a közbeszerzési műszaki leírásban foglaltaknak megfelelően kivitelezni. A közbeszerzési műszaki leírásnak része a felhívás, illetve a dokumentáció minden olyan része, mely a közbeszerzési műszaki leírás fogalomköréhez tartozó információt tartalmaz.
 
Szabványok, egyéb műszaki előírások
A nyertes ajánlattevőnek a teljesítést az ajánlattételi dokumentációban felsorolt - vagy azokkal legalább egyenértékű - szabványok figyelembe vételével kell végeznie.
 
Jogszabályok
Az ajánlattevők arra tekintettel tegyenek ajánlatot, hogy a nyertes ajánlattevőnek az összes vonatkozó érvényes jogszabályt be kell tartania a teljesítés során.
 
A költségvetés
Az ajánlattevőknek az ajánlatkérő által kiadott, az ajánlattételi dokumentációhoz csatolt árazatlan költségvetést beárazottan az ajánlathoz kell csatolni. Amennyiben a költségvetést érintően sor kerül a Kbt. 45.§ (6) bekezdés alkalmazására, akkor annak megfelelően kell az árazott költségvetést az ajánlatban benyújtani, azon különben változtatni nem lehet.
 
Az ajánlatkérő a költségvetési tételek konkrét tartalmától függetlenül a Létesítmény vonatkozásában átalányáras szerződést kíván kötni. Az ajánlattevők az ajánlati felhívásban és a dokumentációban meghatározott Létesítmény egészére tesznek egyösszegű ajánlatot.
 
 
 
 
Költségvetési táblázatok                                                                                                                                                                      1. sz. melléklet
 
 
1.       sz. Költségvetési tábla
 
Ssz.
Tételsz.
Munka megnevezése
Mennyiség
M.e.
Anyag egységár
Díj egységre
Anyag
Díj
Külső falak, homlokzatok utólagos hőszigetelése, födém hőszigetelése
 
 
 
 
1
15-012-6.1 (7) ÖN
Homlokzati csőállvány állítása állványcsőből mint munkaállvány, szintenkénti pallóterítéssel, korláttal, lábdeszkával, kétlábas, 0,60-0,90 m padlószélességgel, munkapadló távolság 2,00 m, 2,00 kN/m2 terhelhetőséggel, állványépítés MSZ és alkalmazástechnikai kézikönyv szerint, 6,00 m munkapadló magasságig
482,70
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
2
21-011-11.3 (23)
Törmelék elszállítása, lerakása, lerakóhelyi díjjal
3,00
m3
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
3
36-002-3-0216002
Mélyalapozók, vakolatszilárdítók felhordása, kézi erővel MUREXIN LF 1 mélyalapozó
482,70
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
4
36-005-21.2.6.2-0415363
Vékonyvakolatok, színvakolatok felhordása alapozott, előkészített felületre, vödrös kiszerelésű anyagból, szilikon vékonyvakolat készítése, egy rétegben, 1,5-2,5 mm-es szemcsemérettel, Baumit Silikon Top vakolat, kapart 1,5 mm, 2 színcsoport
482,70
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
5
36-007-9.2-0415421
Lábazati vakolatok; díszítő és lábazati műgyantás kötőanyagú vakolatréteg felhordása, kézi erővel, vödrös kiszerelésű anyagból Baumit Mosaik Top vakolat 2 mm-es szemcseméret, 24 féle szín, Cikkszám: 255201
19,50
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
6
36-051-6.2.1-0149062
Kültéri vakolóprofilok elhelyezése, utólagos (táblás) hőszigetelő rendszerhez (EPS), polisztirol, PVC, alumínium, rozsdamentes acél, horganyzott acél, üvegszövet, 30-160 mm hőszigeteléshez, pozitív sarkokra MASTERPLAST Thermomaster ALU élvédő 10+10 cm üvegszövet hálóval, Cikkszám: 0105-10100000
147,60
m
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
7
36-051-6.2.3-0191836
Kültéri vakolóprofilok elhelyezése, utólagos (táblás) hőszigetelő rendszerhez (EPS), alumíniumból, rozsdamentes acélból, 30-160 mm hőszigeteléshez, lábazati indító profilok egyenes falakhoz PROTEKTOR kültéri lábazati indító profil egyenes falhoz 80 mm utólagos hőszigeteléshez, rozsdamentes acél, Cikkszám: 2148
80,45
m
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
8
26-090-1.2.1-0550080 (4) ÖN
Vakolatjavítás homlokzaton, a meglazult, sérült vakolat előzetes leverésével, durva, sima kivitelben, hiánypótlás 5% alatt HvH5-mc, kültéri, vakoló cementes mészhabarcs mészpéppel
18,60
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
9
43-003-1.1.3.1-0993004 (7)
Lábazati szigetelés vonalában egy vízorros szegély szerelése, horganyzott acéllemezből, 20 cm kiterített szélességig tüzihorganyzott / Z 275, 0,5 mm vtg., Ksz: 20 cm
80,45
m
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
10
45-001-21-0133291 (34)
"K" TÉTEL Egyedi, egyszárnyú fém, kültéri, pince szellőztető ajtó legyártása és elhelyezése, beépítése, 6,00 m kerületig, méret: 500x500 mm, acél tokkal
3,00
db
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
11
45-005-2.3-0990136
Zászlótartók és táblák bontása homlokzatról, visszaszerelése csavaros rögzítéssel
2,00
db
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
12
47-021-31.3.1-0130391
Acél tetőlétra átvonó festése, két rétegben műgyanta kötőanyagú, oldószeres festékkel, Trinát magasfényű zománcfesték, fekete 300
4,20
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
13
48-007-41.1.5.1-0112515
Födém; Padló hőszigetelő anyag elhelyezése, vízszintes felületen, nem járható födémre, szálas szigetelő anyaggal (üveggyapot, kőzetgyapot) URSA LHF lágy hőszigetelő filc, 100 mm
342,50
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
14
48-010-1.1.2.2-0113303
Homlokzati hőszigetelés, üvegszövetháló erősítéssel, (mechanikai rögzítés, felületi zárás valamint kiegészítő profilok külön tételben szerepelnek), egyenes él-képzésű, normál homlokzati EPS hőszigetelő lapokkal, ragasztóporból képzett ragasztóba, tagolt sík, függőleges falon AUSTROTHERM AT H80 homlokzati hőszigetelő lemez, 1000x500x30 mm
23,40
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
15
48-010-1.1.2.2-0113308
Homlokzati hőszigetelés, üvegszövetháló erősítéssel, (mechanikai rögzítés, felületi zárás valamint kiegészítő profilok külön tételben szerepelnek), egyenes él-képzésű, normál homlokzati EPS hőszigetelő lapokkal, ragasztóporból képzett ragasztóba, tagolt sík, függőleges falon AUSTROTHERM AT H80 homlokzati hőszigetelő lemez, 1000x500x80 mm
460,30
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
16
48-010-1.3.1.2-0110161
Homlokzati hőszigetelés, üvegszövetháló erősítéssel, (mechanikai rögzítés, felületi zárás valamint kiegészítő profilok külön tételben szerepelnek), egyenes él-képzésű, érdesített XPS hőszigetelő lapokkal, ragasztóporból képzett ragasztóba, tagolt sík, függőleges falon STYROFOAM IB-A 020 érdesített felületű extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemez, 20x600x1250 mm, Lambda: 0, 035 W/mK; Csz.: DOWSFIBA020
19,50
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
17
71-000-1.1.1
"K" TÉTEL Meglévő, villamos vezetékek homlokzati szerelvények, berendezések ideiglenes bontása és átalakítása, utólagos hőszigetelés külső falsíkjára kihelyezéssel
1,00
klt.
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
18
81-003-1.2.1.1.1.1.5-0110019 (85)
Meglévő gázvezeték, átalakítási munkái homlokzati hőszigetelés miatt, hegesztett kötésekkel, szakaszos nyomáspróbával, szabadon, tartószerkezettel, csőátmérő DN 100 méretig
1,00
klt.
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
19
83-002-2.1.1.1-0143752
Fém csőkarika elhelyezése konvektor szellőző körül, utólagos hőszigetelésnél
14,00
db
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
20
83-002-2.1.1.1-0143757
Műanyag légrács beszerelése födémszellőzés meghosszabbításaként, hőszigetelésbe, Műanyag rács, fehér, NÁ 160
4,00
db
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
21
83-002-2.1.1.1-0143816
Műanyag légrács felszerelése, utólagos hőszigetelésbe gázcső nyomvonalában 1 m-ként elhelyezve 50 mm átm. Műanyag rács, NÁ 50
136,00
db
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
Külső falak, homlokzatok utólagos hőszigetelése, födém hőszigetelése összesen:
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
 
2.       sz. Költségvetési tábla
 
Ssz.
Tételsz.
Munka megnevezése
Mennyiség
M.e.
Anyag egységár
Díj egységre
Anyag
Díj
Utólagos falszigetelés a régi épület teherhordó falai alatt helyreállítással, külső lábazat szárító vakolása és helyreállítási, javítási munkái
1
36-000-1.4 (4) ÖN
Vakolat leverése lábazati cementvakolat 5 cm vastagságig
44,10
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
2
36-000-18 (18) ÖN
Téglafelületek fugáinak tisztítása 2 cm mélységben
44,10
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
3
36-090-2.1.3
Vakolatok pótlása, keskenyvakolatok pótlása oldalfalon, belső felületen, 21-40 cm szélesség között, (bontással érintett felületen)
88,20
m
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
4
K36-002-13
Többlet 1 cm vastagságban szellőzőző, szárító vakolat alapozók felhordása, falazatok vakolat felújításához, weber.san presto 100 gúz, Kód: SPR 100
44,10
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
5
36-002-13
Szellőző, szárító vakolat alapozók felhordása, falazatok vakolat felújításához weber.san presto 100 gúz, Kód: SPR 100
44,10
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
6
36-012-211
Szellőző, fal szárító felújító vakolat készítése, alacsony és közepes só és nedvességtartalom esetén, kézi felhordással, szárazhabarcsból, 3 cm vastagságban, weber.san presto 200 javítóvakolat, fehér, Kód: SPR 200
44,10
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
7
36-012-211-0000002
Szellőző, fal szárító felújító vakolat készítése, alacsony és közepes só és nedvességtartalom esetén, kézi felhordással, szárazhabarcsból, többlet 1 cm vastagságért, weber.san presto 200 javítóvakolat, fehér, Kód: SPR 200
44,10
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
8
36-012-304
Falszárító, felújító vakolaton simítóvakolat készítése, 1 cm vastagságig, weber.san presto 300 simítóvakolat fehér, Kód: SPR 300
44,10
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
9
47-000-158-0418392
Falfelület előkészítése, részmunkák homlokzati festékeknél, felület glettelése műgyantával javított ásványi készítményekkel, tagolt vakolt felületen, külső glett, porformájú ásványi alapú diszperzióval módosított glettanyag
44,10
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
10
47-003-6-0142995
Homlokzat mélyalapozás akril kötőanyagú mélyalapozóval, egy rétegben, tagolt, vakolt felületen weber G700 mélyalapozóval
44,10
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
11
47-011-15.1.1.2-0151201 (91)
"K" TÉTEL Diszperziós festés fehér vagy gyárilag színezett festékekkel, új vagy régi lekapart, előkészített alapfelületen, vakolaton, két rétegben, tagolt, sima felületen, Diszperzit belső falfesték, fehér 100, (beltéri vakolat javítások felületén)
88,20
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
12
48-031-1.2.3-0095865
Utólagos talajnedvesség elleni vízszintes falszigetelés készítése, tégla vagy kő- falszerkezet FALMARÓVAL történő szakaszos átfűrészelésével, falszerkezet műanyag ékekkel való kiékelésével, injektáló csonkok elhelyezésével, zsugorodáskompenzált habarcs résinjektálással, egy réteg 2 mm vastag HDPE lemez elhelyezésével, átlapolással
43,12
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
Utólagos falszigetelés a régi épület teherhordó falai alatt helyreállítással, külső lábazat szárító vakolása és helyreállítási, javítási munkái összesen:
0,00 Ft
0,00 Ft
 
3.       sz. Költségvetési tábla
 
Ssz.
Tételsz.
Munka megnevezése
Mennyiség
M.e.
Anyag egységár
Díj egységre
Anyag
Díj
Homlokzati nyílászárók cseréje visszajavítással
 
 
 
1
36-005-1-0550080
Homlokzatvakolat elkészítése sima kivitelben, két rétegben, függőleges és vízszintes felületen Hvh5-mc, külső, vakoló cementes mészhabarccsal (nyílászáró bontás utáni javítások helyén)
47,52
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
2
36-090-2.1.3 (24)
Vakolatok pótlása, keskenyvakolatok pótlása oldalfalon, belső felületen, 21-40 cm szélesség között (bontással érintett belső felületen)
79,20
m
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
3
39-005-2.1.2-0120032 (3)
"K" TÉTEL Nyílás kávában előtétfal ("dobozolás") készítése, nyílászáró tokszerkezete mellett üveggyapot szigetelőanyag kitöltéssel, 1 rtg. Gipszkarton borítással, 100 mm széles profilvázra szerelve
99,20
m
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
4
43-000-7 (7) ÖN
Szegélyek, párkány könyöklő bontása, 100 cm kiterített szélességig
22,40
m
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
5
44-000-1.2 (2)
Fa nyílászáró szerkezetek bontása, ajtó, ablak vagy kapu, 2,01-4,00 m2 között
49,62
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
6
44-011-1.1.1-0166524 (1)
Egyedi, műanyag nyílászárók elhelyezése előre kihagyott falnyílásba, hőszigetelt, fokozott légzárású kivitelben, tömítéssel (szerelvényezve, finom beállítással), fehér színben, nyílászáró gyártó részletes ajánlata szerinti kivitelben, kompletten
1,00
klt
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
7
44-090-33 (68)
"K" TÉTEL Külső, műanyag, fehér ablakkönyöklő elhelyezése, 25 cm szélességű
22,40
m
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
8
44-090-33-0000001
"K" TÉTEL   Belső, műanyag, fehér ablakkönyöklő elhelyezése, 30 cm szélességű
22,40
m
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
9
47-000-1.99.1.2.1.2-0218023 (167)
Belső festéseknél felület előkészítése, részmunkák; felület glettelése zsákos kiszerelésű anyagból (alapozóval, sarokvédelemmel), bármilyen padozatú helyiségben, vakolt felületen, 1,5 mm vastagságban tagolt felületen, belső téri nagy szilárdságú glettelőgipsz (vakolatjavításon és dobozoláson)
99,20
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
10
47-011-15.1.1.2-0151201 (91)
"K" TÉTEL Diszperziós festés fehér vagy gyárilag színezett festékkel, új vagy régi lekapart, előkészített alapfelületen, vakolaton, két rétegben, tagolt, sima felületen, Diszperziós belső falfesték, fehér 100, (beltéri vakolatjavítások felületén)
99,10
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
Homlokzati nyílászárók cseréje visszajavítással összesen:
0,00 Ft
0,00 Ft
 
4.       sz. Költségvetési tábla
 
Ssz.
Tételsz.
Munka megnevezése
Mennyiség
M.e.
Anyag egységár
Díj egységre
Anyag
Díj
Belső fal- és nyílászáró festések, belső padló- és falburkolatok
 
 
 
 
1
42-000-2.1 (6)
Lapburkolatok bontása, padlóburkolat bármely méretű kőagyag, mozaik vagy tört mozaik (NOVA) lapból
201,80
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
2
42-000-2.2 (7)
Lapburkolatok bontása, fal-, pillér- és oszlopburkolat, bármely méretű mozaik, kőagyag és csempe
144,20
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
3
42-011-2.1.1.1-0216002 (27)
Padlóburkolat hordozószerkezetének felület előkészítése beltérben, beton alapfelületen, felület előkészítő alapozó és tapadóhíd felhordása egy rétegben MUREXIN LF 1 mélyalapozó
201,20
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
4
42-012-1.1.1.1.1.2-0212001 (2)
Fal-, pillér-, oszlopburkolat készítése beltérben, tégla, beton, vakolt alapfelületen, mázas kerámiával, kötésben vagy hálósan, 3-5 mm vtg. Ragasztóba rakva 1-10 mm fugaszélességgel, 10x10 - 20x20 cm közötti lapmérettel LB-Knauf BASIS/Bázis ragasztó, EN 12004 szerinti C1T minősítéssel, beltéri-fagyálló lapokhoz, Cikkszám: K00617011 LB-Knauf Colorin fugázó, EN 13888 szerinti CG2 minősítéssel, fehér, Cikkszám: K00625***
144,40
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
5
42-022-1.1.1.2.2.1-0212003 (11)
Padlóburkolat készítése, beltérben, tégla, beton, vakolt alapfelületen, gres, csúszásmentes kőporcelán lappal, diagonálba, 3-5 mm vtg. Ragasztóba rakva, 1-10 mm fugaszélességgel, 20x20x - 40x40 cm közötti lapmérettel, LB-Knauf GRES/Gres ragasztó, EN 12004 szerinti C2T minősítéssel, kül- és beltérbe, fagyálló, padlófűtéshez is, Cikkszám: K00617801 LB-Knauf Colorin flex fugázó, EN 13888 szerinti CG2 minősítéssel, fehér, Cikkszám: K00630***
201,20
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
6
42-022-2.1.2.1.1-0212003 (311) ÖN
Lábazatburkolat készítése, beltérben, gres, kőporcelán lappal, egyenes, egysoros kivitelben, 3-5 mm ragasztóba rakva, 1-10 mm fugaszélességgel, 10 cm magasságig, 20x20 - 40x40 cm közötti lapmérettel LB-Knauf GRES/Gres ragasztó, EN 12004 szerinti C2T minősítéssel, kül- és beltérbe, fagyálló, padlófűtéshez is, Cikkszám: K00617801 LB- Knauf Colorin flex fugázó, EN 13888 szerinti CG2 minősítéssel, fehér, Cikkszám: K00630***
187,70
m
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
7
47-000-1.99.1.2.1.2-0218023
Belső festékeknél felület előkészítése, részmunkák; felület glettelése zsákos kiszerelésű anyagból (alapozóval, sarokvédelemmel), bármilyen padozatú helységben, vakolt felületen, 1,5 mm vastagságban, tagolt felületen belsőtéri nagy szilárdságú glettelőgipsz
1 558,00
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
8
47-004-130-0130722
Fedőmázolás, belső ajtón, műgyanta bázisú zománcfestékkel, 2 rétegben, felület előkészítéssel
151,20
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
9
47-011-15.1.1.2-0151201
"K" TÉTEL   Diszperziós festés fehér vagy gyárilag színezett festékkel, új vagy régi lekapart, előkészített alapfelületen, vakolaton, két rétegben, tagolt, sima felületen, Diszperzit belső falfesték, fehér 100, (beltéri vakolatjavítások felületén)
1 092,00
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
Belső fal- és nyílászáró festések, belső padló- és falburkolatok összesen:
0,00 Ft
0,00 Ft
 

5.       sz. Költségvetési tábla
 
Ssz.
Tételsz.
Munka megnevezése
Mennyiség
M.e.
Anyag egységár
Díj egységre
Anyag
Díj
Tetőhéjazat felújítás, bádogos munkák
 
 
 
 
 
1
15-012-37 (58) ÖN
Kéményfalazó állvány készítése ferde tetőn, pallóterítéssel, korláttal, lábdeszkával, 5 m2/db munkaszint felületig
2,00
db
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
2
21-011-11.3 (23)
Törmelék elszállítása, lerakása, lerakóhelyi díjjal
8,40
m3
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
3
31-051-6.2.3.1-0121710 (12)
Vasbeton fedkő, fedlap készítése, fedkő cementhabarcs simítással, zsaluzással, vízorrképzéssel, betonacél szereléssel, beton kézi tömörítésével, X0b (H), XN(H) környezeti osztályú, kissé képlékeny konzisztenciájú betonból, 10 cm vastagság felett, ferdetető kéményen C16/20 - XN (H) kissé képlékeny kavicsbeton keverék CEM 42, 5 pc. Dmax = 32 mm, m=7,1 finomsági modulussal
0,13
m3
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
4
35-000-2.1 (3) ÖN
Tetőlécezés bontása bármely egyszeres hornyolt cserépfedés alatt
491,90
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
5
35-002-4.2-0192803 (15)
Páraáteresztő alátétfólia terítése 15 cm-es átfedéssel (ellenléc külön tételben számolandó) Dörken Delta-Durfol 115
491,90
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
6
35-003-1.1-0410024 (1) ÖN
Tetőlécezés hornyolt cserépfedés alá, fenyő tetőléc 3-6,5 m 25x50 mm
491,90
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
7
35-003-1.6 (6) ÖN
Tetőlécezés, tetőfelület ellenlécezésének elkészítése
541,10
m
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
8
35-011-1.3.2-0211271 (6) ÖN
Faanyag gomba és rovarkártevő elleni megelőző, egyidejűleg égéskésleltető védelme merítéses, bemártásos, fürösztéses technológiával felhordott anyaggal KEMIKÁL TETOL FB égéskésleltető, gomba- és rovarkárosítás elleni, faanyagvédő szer
576,40
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
9
35-080-4.2-0310001 (8)
Szelemen, szarufa megerősítés, elkorhadt részek cseréje fenyőfűrészáruból a szükséges helyeken
3,00
fam3
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
10
37-000-1.2 (2)
Meglévő, elhasználódott kémények bontása, tetőn kívül
0,88
m3
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
11
37-001-1.2-1110001 (2)
Falazott kéménypillér kisméretű téglából, 750 cm2 kürtő belméretig, falazó, meszes cementhabarcsba falazva, tetőn kívül, hézagolva, kisméretű tömör tégla 250x120x65 mm nagyszilárdságú M 5 (Hf50-cm) falazó, meszes cementhabarcs
0,88
m3
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
12
41-000-4 (4) ÖN
Cserépfedés bontása (bármely rendszerű)
491,90
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
13
41-003-29.31-0194019 (51)
Egyszeres húzott, hornyolt tetőcserép fedésnél, hófogó- és biztonsági rendszer kiegészítők elhelyezése tetőfelületen TONDACH fém hófogó hornyolt tetőcseréphez C 380
336,00
db
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
14
41-003-101.2.1.2 (62)
Cserépfedés Tondach Twist alapcseréppel, piros
491,90
m2
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
15
41-003-119.11.1-0115324
Sajtolt, égetett agyag tetőcserepeknél élgerinc készítése, meglévő, bontott gerinccseréppel
50,60
m
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
16
41-003-119.21.1-0115090 (75)
Sajtolt, égetett agyag tetőcserepeknél kiszellőztetés, szellőzőcserép elhelyezése tetőfelületen TONDACH Twist kerámia szellőzőcserép, piros
125,00
db
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
17
43-000-1 (1) ÖN
Függőereszcsatorna bontása, 50 cm kiterített szélességig
111,20
m
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
18
43-000-5 (5) ÖN
Lefolyó csatorna bontása 50 cm kiterített szélességig
42,40
m
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
19
43-002-1.7-0140002 (7)
Függőereszcsatorna szerelése, félkörszerelvényű, bármilyen kiterített szélességben, festett alulemezből, Függőereszcsatorna Ha 0,55, félkör szelvényű, Ksz: 33 cm
111,20
m
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
20
43-002-11.6-0140602 (27)
Lefolyócső szerelése kör keresztmetszettel, bármilyen kiterített szélességgel, festett alulemezből körszelvényű, Ksz: 33 cm
42,40
m
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
21
43-003-1.2.1.1-0993106 (10)
Ereszszegély szerelése lágyfedésű tetőhöz, minősített ötvözött horganylemezből, forrasztott kavicsléccel, 33-40 cm kiterített szélességgel, ereszszegély RHEINZINK QUALITY ZINK minőségű ötvözött horganylemezből, 0,65 mm vtg., standard felületű, Ksz: 33 cm, helyreállítással
31,00
m
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
22
43-003-4.1.3.1-0993005 (35)
Falszegély szerelése keményhéjalású tetőhöz, festett alulemezből, 33 cm kiterített szélességig
18,00
m
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
23
43-003-5.1.3.2-0993008 (59)
Kéményszegély szerelése keményhéjalású tetőhöz, festett alulemezből, 40 cm kiterített szélességig
2,00
m
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
24
43-003-7.1.4.1-0149649 (140)
Hajlatbádogozás korcolt kivitelben, kiselemes vagy táblás tetőfedő rendszerhez, egyenes kivitelben, bevonatos alumínium lemezből, 50-65 cm kiterített szélességgel, hajlatbádog PREFALZ alumínium szalagból fényes felülettel, 0,7 mm vtg., Ksz: 50 cm
5,00
m
 
 
 
 
25
43-0003-10.1.2.1-0993248 (95)
Meglévő lapostető oromfalfedés szélesítése hőszigetelés miatt, egyenes vonalú kivitelben, színes műanyag bevonatú horganyzott acéllemezből, 50 cm kiterített szélességig, kétvízorros fal lefedés LINDAB FOP-CO/PE tüzihorganyzott acél + műanyag bevonat, 0,5 mm vtg. standard színben, Ksz: 35 cm
9,00
m
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
26
43-004-1.1-0113800 (1)
Tetőkibúvó szerelése, keményhéjalású tetőn, tetőkibúvó alumínium lemezből
6,00
db
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
27
43-004-4-0990053 (4)
Tetőtartó, antennatartó alátét szerelése horganylemezből, tetőtartó talplemez
2,00
db
 
 
0,00 Ft
0,00 Ft
Tetőhéjazat felújítás, bádogos munkák összesen:
0,00 Ft
0,00 Ft
 
 
 
 
Közfoglalkoztatottak szakmai irányítása
Gyomaendrőd Város Önkormányzata (továbbiakban Támogatott) pályázatában vállalta, hogy közfoglalkoztatás megvalósítására az építési célokhoz kapcsolódó támogatás 5%-ának megfelelő összeg erejéig közfoglalkoztatottak alkalmazására fordítja. Mivel a beruházást a Támogatott vállalkozó bevonásával kívánja megvalósítani, ezért a Támogatott által alkalmazott közfoglalkoztatottak munkavégzésének helyszíne a beruházás megvalósulásának helye, a munkáltatói jogok gyakorlója a Támogatott, de a szakmai irányítást a Vállalkozónak kell végeznie! Az árajánlat elkészítésekor ennek figyelembevételét fokozottan kérjük!
 

Tervrajz                                                 2. sz. melléklet
 
 
 
 

[1] Közös (konzorciumi) ajánlattétel esetén a konzorcium neve mellett az egyes ajánlattevők (konzorcium tagjai) nevét és székhelyét is fel kell tüntetni!
[2]Önálló ajánlattétel esetén a közös (konzorciumi) ajánlattételre vonatkozó adatok törölhetőek .
[3] Az ajánlati dokumentáció 1. sz. mellékletében szereplő „Összesítő táblázat” 2.1 ÁFA vetítési alap, nettó összesen Ft összegét kell szerepeltetni!
[4] Közös (konzorciumi) ajánlattétel esetén a konzorcium neve mellett az egyes ajánlattevők (konzorcium tagjai) nevét és székhelyét is fel kell tüntetni!
[5]Önálló ajánlattétel esetén a közös (konzorciumi) ajánlattételre vonatkozó adatok törölhetőek
[6] A megfelelő rész aláhúzandó
[7]
Ajánlattevők, közös ajánlattevők töltik ki, külön-külön. valamint Ajánlattevőnek (közös ajánlattevőnek) vagy az 1. pont, vagy a 2. pont szerinti nyilatkozatot kell megtennie, a cég valós adati alapján!
[8]Opcionális – csak a szabályozott tőzsdén nem jegyzett ajánlattevő tölti ki!
[9] Nem kívánt rész törlendő!
[10] Abban az esetben töltendő ki, amennyiben a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2007. évi CXXXVI. törvény 3. § ra), illetve rb) pont szerinti tényleges tulajdonosa az adott szervezetnek nincs.
[11] Nem kívánt rész törlendő!
[12] A gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény 21. §-a szerinti személyek értendőek alatta.
[13] Az A1 vagy az A2 rész értelemszerűen választandó, a nem kívánt rész törlendő.
[14] Az A1 vagy az A2 rész értelemszerűen választandó, a nem kívánt rész törlendő.
[15] A “B” pontot csak akkor kell kitölteni ha, van olyan jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, amely a részvételre jelentkezőben közvetetten vagy közvetlenül több, mint 25%-os tulajdoni résszel vagy szavazati joggal rendelkezik.
18A nyilatkozatokat értelemszerűen kell kitölteni, a nem kívánatos részt törölni, illetve áthúzni. A nyilatkozat (nemleges is) mindenképpen kötelező!
[17] A megfelelő pont aláhúzandó!
[18] A táblázat szükség szerint megismételhető
[19] Szükséges csatolni a 310/2011. (XII. 23.) Korm. rend. 16. § (5) ill. (3) bekezdése szerinti referencia igazolás(oka)t is!
[20] Szükséges csatolni a nyilatkozatban megnevezett szakember(ek) – saját maguk által aláírt – önéletrajzát, a végzettség igazolására oklevelet, valamint amennyiben szükséges a szakember kamarai tagságának igazolását (amennyiben nem szerepel központilag elérhető nyilvántartásban).
[21] az ajánlattevővel nem munkaviszonyban álló szakember részvétele esetén csatolandó nyilatkozat!
[22] Nem kívánt rész törlendő!
Megjegyzés:
Az ajánlattevőnek vagy az „1)” vagy a „2)” jelzésű nyilatkozatot kell kitöltenie és cégszerűen aláírnia. Nemleges válasz esetén is be kell csatolni.
Közös ajánlattétel esetén valamennyi közös ajánlattevő külön-külön tölti ki és nyújtja be!
*„X” jellel jelölendő
[23] több erőforrás igénybevétele esetén a nyilatkozat külön-külön kitöltve többször csatolandó, vagy további sorokkal bővítendő
Az erőforrás nyújtó szervezet alkalmassági feltételnek való megfelelését igazoló dokumentumokat, nyilatkozatokat, az alkalmassági feltételek igazolásához csatoltan kell benyújtani, az ott előírt tartalommal és formában.
[24] Az ajánlattevőnek értelemszerűen kell választania és a megfelelő részt kitöltenie. Ajánlattevő felhívja a figyelmet a Kbt. 80. § (1) bekezdésére!

 

« Vissza
Vissza a főmenübe