145/2014. (V. 20.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: A Fő út 66. szám alatti ingatlan használatba adása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
145/2014. (V. 20.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. Határozat
 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, a Gyomaendrőd, Fő út 66. szám alatti (6477 hrsz.) ingatlant működtetési célra, 2 év időtartamra az alábbi haszonkölcsön szerződés feltételei szerint használatba adja a Roma Polgárjogi Szövetségnek.
 
HASZONKÖLCSÖN SZERZŐDÉS
amely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzata (székhelye: Gyomaendrőd, Szabadság tér 1., törzskönyvi azonosító szám: 725525, adószám: 15725527-2-04, képviseli: Várfi András polgármester), mint kölcsönadó, (a továbbiakban Kölcsönadó)
 
másrészről
……. (székhelye: ……….., képviseli: ………, nyilvántartási szám: ……., eljárt bíróság neve: ……. Bíróság ),  mint kölcsönvevő (a továbbiakban Kölcsönvevő) között, az alábbi feltételekkel:
 
A szerződő felek Gyomaendrőd Város Önkormányzatának az önkormányzati vagyon szabályozásáról szóló 14/2003. (VI. 5.) rendelete 13/A. § (1) bekezdése alapján az alábbi haszonkölcsön szerződést kötik meg:
1.       A kölcsönadó tulajdonát képezi teljes egészében a természetben Gyomaendrőd, Fő út 66. szám alatt található, belterületi 6477 hrsz-ú beépítetlen terület megnevezésű ingatlanokat.
2.       Kölcsönadó az 1. pontban megnevezett ingatlant haszonkölcsönbe adja, amelyet a kölcsönvevő általa megtekintett állapotban a felvett vagyonleltár szerint haszonkölcsönbe vesz.
3.       A használat joga a kölcsönvevőt jelen szerződés aláírásának napjától … hónapig illeti meg.
Kölcsönvevő az ingatlant …………… megvalósításához használhatja.
 
4.       A kölcsönvevő az ingatlanon építési-átalakítási munkálatokat csak a kölcsönadó előzetes írásos hozzájárulása alapján végezhet, ide nem értve a szokásos javítási, karbantartási munkákat.
5.       A kölcsönvevő tudomásul veszi, hogy az ingatlanon végzett értéknövelő beruházásának megtérítésére sem a haszonkölcsön időtartama alatt, sem annak megszűnését követően jogalap nélküli gazdagodás vagy más jogcímen igényt nem tarthat.
6.       A kölcsönvevő a használatba vett ingatlan működtetését saját felelősségére végzi. Köteles ehhez az illetékes szakhatóságoktól a szükséges engedélyeket beszerezni és az előírt munkálatokat saját költségén elvégezni. A szükséges felújítások, karbantartások és az állagmegóvással kapcsolatos valamennyi munkálatok elvégzésének kötelezettsége és a költségek teljes mértékben történő viselése kölcsönvevőt terheli. Kölcsönvevő köteles az ingatlant rendeltetésének megfelelően használni, saját költségén fenntartani és állagát megóvni. Az üzemeltetés során történő természetes elhasználódások pótlása – saját költségén – a kölcsönvevő kötelezettsége.
7.       A kölcsönvevő jelen szerződés megszűnésekor vagy felbontásakor köteles az ingatlant rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban visszaadni.
8.       A kölcsönvevő a közüzemi díjakat a változás-bejelentés közlése után önálló mérőóra alapján közvetlenül fizeti meg szolgáltatónak. Jelen szerződés 2. sz. mellékletében az átadáskori mérőóra-állások rögzítésre kerülnek.
9.       A kölcsönadó kötelezi magát, hogy jelen szerződés időtartama alatt az ingatlanra általános épületbiztosítást köt, illetve a meglévő biztosítást hatályban tartja.
10.    A kölcsönvevő vállalja, hogy az ingatlanra eső közterheket megfizeti.
11.    Jelen haszonkölcsön szerződés megszűnik a 3. pontban meghatározott időtartam lejártával.
12.    A kölcsönadó részéről rendkívüli felmondásnak van helye, ha
- a haszonkölcsön meghatározott célja lehetetlenné vált,
- a kölcsönvevő az ingatlant rongálja, rendeltetésellenesen vagy szerződésszegően használja.
13.    Jelen haszonkölcsön szerződésben nem szabályozott kérdésekben szerződő felek a Ptk. rendelkezéseit tekintik irányadónak.
 
Szerződő felek jelen haszonkölcsön szerződést, mint akaratukkal mindenben egyezőt helybenhagyólag írták alá.
A szerződés aláírás napján lép hatályba.
 
Gyomaendrőd, 2014. ….
 
 
 
………………………………………….
…………………………………………..
Várfi András
 Gyomaendrőd Város Önkormányzata
polgármester
kölcsönadó
……………..
kölcsönvevő
 
 
 
Mellékletek:
1.       sz. melléklet: tételes vagyonleltár.
2.       sz. melléklet: jegyzőkönyv a közműfogyasztást mérő órák állásáról.

« Vissza
Vissza a főmenübe