261/2014. (IX. 16.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: Tájékoztatás a Kner Imre Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium átadásáról

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
261/2014. (IX. 16.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. határozat
 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy járuljon hozzá a Kner Imre Gimnázium Szakközépiskola és Kollégium működtetői jogának átadása tárgyában létrejött megállapodás módosításához, az alábbi szerződésmódosítást fogadja el és ezzel egyidejűleg felhatalmazza Várfi András polgármestert a megállapodás aláírásával:
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzata és a Szeged-Csanádi Egyházmegye között a Kner Imre Gimnázium Szakközépiskola és Kollégium működtetői jogának átadása tárgyában létrejött megállapodás módosítása
 
 
amely létrejött egyrészről
Gyomaendrőd Város Önkormányzata (székhely: Gyomaendrőd Selyem út 124. sz. statisztikai számjele: 15725527-8411-321-04, képviseli: Várfi András polgármester a 433/2014.(VIII.28.) Gye.Kt. sz. határozat alapján), a továbbiakban, mint átadó
 
másrészről
a Szeged-Csanádi Egyházmegye (székhely: Szeged Aradi vértanúk tere 2. sz. képviseli: dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök), a továbbiakban, mint átvevő (együttesen: Felek) között a Felek által Gyomaendrődön 2014 június 19-én illetve Szegeden 2014. június 25-én aláírt megállapodás módosítása tárgyában.
 
Előzmények:
A Felek Megállapodást kötöttek a korábban Kner Imre Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (Gyomaendrőd Hősök út 43. sz. OM-azonosító: 028379), a továbbiakban, mint Köznevelési intézmény működtetésének átvételéről, (továbbiakban: Megállapodás)
 
1.)   A Megállapodás 3. pontját az alábbi bekezdéssel egészítik ki:
 
 Az Átadó a 2014/2015-ös tanévre 1.000.000 Ft azaz Egymillió Ft. vissza nem térítendő támogatást biztosít az Átvevőnek az átvett oktatási intézményhez tartozó kollégium fenntartásához. Az Átadó kijelenti, hogy a jelen megállapodás aláírását követő 15 napon belül az Átvevő számlájára átutalással fizeti meg a támogatás 4 hónapra eső részét, 2015. február 28-ig a következő 6 havi részét.
 
2.)    A Megállapodás 5. pontjának 2. bekezdése az alábbiakkal egészül ki:
 
Az Átvevő kijelenti, hogy a 2014/2015-ös tanévben a kollégiumot működteti, és a támogatást kizárólag annak üzemeltetéséhez használja fel, azzal, hogy a támogatás átutalását követő 30 napon belül közli az Átadóval írásban a kollégiumi nevelésre alkalmazott pedagógusok és nevelő oktató munkát közvetlenül segítők létszámát, munkabérét, valamint a felvett kollégisták számát. Az Átvevő az állami támogatás elszámolásáról szóló beszámoló kollégiumra vonatkozó részét írásban megküldi az Átadónak az állam részére történő leadást követő 30 napon belül, a kollégium működésével kapcsolatos saját bevételekkel, és dologi kiadásokkal.
 
3.)   A Megállapodás 9. pontja az alábbi 3. bekezdéssel egészül ki:
 
A Felek a kollégium támogatásának következő tanévben esetleges szükségességét minden május 30-ig vizsgálják meg a beiratkozott diák, kollégiumban alkalmazottak száma, valamint a tárgyévi költségvetési törvényben meghatározott a kollégium fenntartásához megállapított alap és kiegészítő támogatásokra figyelemmel.   
 
A Megállapodás egyéb rendelkezéseit a módosítás nem érinti azok változatlanul hatályban maradnak.
 
Gyomaendrőd, 2014. szeptember      Szeged, 2014. szeptember
 
 
 
Átadó
Átvevő

« Vissza
Vissza a főmenübe