244/2014. (VIII. 19.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: Hulladéklerakó védelmi övezet per ítélettel kapcsolatos vagyonrendezés

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
244/2014. (VIII. 19.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. határozat
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzata a Hulladéklerakó védelmi övezet per Szegedi Ítélőtábla Pf.II.20.483/2010/6. számú ítélete végrehajtása során tulajdonba és birtokba került ingatlanok hasznosításával kapcsolatban, illetve Ladnai Sándor vételár visszafizetési és a tulajdonjog megtartására vonatkozó kérelmének elbírálása érdekében az érintett tulajdonostárs önkormányzatokkal az alábbi kérdésekben kíván egyeztetni.
1. Ladnai Sándor vételár visszafizetési és a tulajdonjog megtartására vonatkozó kérelmét támogatásra kerüljön, vagy jogi úton kerüljön kikényszerítésre a tulajdonjog bejegyzése és a birtokbavétele.
2. Amennyiben az önkormányzatok nem támogatják Ladnai Sándor vételár visszafizetési és a tulajdonjog megtartására vonatkozó kérelmét, akkor az eltelt időszakra követeljenek e használati díjat.
3. A települések tulajdonába és birtokába került 0130/14 és 0130/21 hrsz.-ú ingatlanok bérbeadásának feltételeiről, a képviselő kijelöléséről.
4. Az egyeztetés során az önkormányzatok kérjék be a társaságtól, hogy milyen tevékenységet kíván folytatni az ingatlanokban, illetve vállalja-e azok karbantartást, szükséges mértékű felújítását.
  
A fenti kérdésekkel kapcsolatban a Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság álláspontjai az alábbiak:
 
1. Gyomaendrőd Város Önkormányzata támogatja Ladnai Sándor vételár visszafizetési és a tulajdonjog megtartására vonatkozó kérelmét, azaz javasolja az ingatlan eladását, a kifizetésre került vételár + az arányosan ráeső perköltség összegéért.
 
2. Gyomaendrőd Város Önkormányzata támogatja a települések tulajdonába és birtokába került 0130/14 és 0130/21 hrsz.-ú ingatlanok bérbeadását a Regionális Hulladékkezelő Kft. részére. A bérbeadás feltételeiről, illetve a képviselő kijelöléséről az egyeztetést követően az érintett önkormányzatok képviselő – testületei hozzanak döntést.
Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy kezdeményezzen egyeztető tárgyalásokat a Hulladéklerakó védelmi övezet per Szegedi Ítélőtábla Pf.II.20.483/2010/6. számú ítélete végrehajtása során tulajdonba és birtokba került ingatlanok hasznosításával kapcsolatban, illetve Ladnai Sándor vételár visszafizetési és a tulajdonjog megtartására vonatkozó kérelmének elbírálása érdekében.

« Vissza
Vissza a főmenübe