10/2015. (I. 19.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: Horváth László kérelme

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága
10/2015. (I. 19.) Gye. Kt. Vkm. Biz. határozata
 
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság javasolja a Képviselő – testületnek, hogy az önkormányzat tulajdonát képező a város belterületéhez közel, a Polányi Máté utca mellett lévő 10080 hrsz.-ú 6546 m2 területű 14,79 Ak értékű szántó termőföld értékesítse nyílt árverésen az alábbi kiírás feltételei mellett.
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzata a 10080 hrsz.-ú 6546 m2 területű 14,79 Ak értékű szántó termőföldet hirdeti meg értékesítésre nyílt árverésen az alábbi feltételekkel:
 
1.        Az árverés időpontja: 2015. február 16-án de. 10.00 óra.
2.        Az árverés helye: Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó terme (Gyomaendrőd, Selyem út 124.).
3.        Az árverést vezeti: Csényi István Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal alkalmazottja,
4.         Kikiáltási ár, induló licit: 870.000,- Ft.
4.        A licitálandó ingatlanra - legkésőbb 2015. február 16-án de. 9.00-ig – 40.000,-Ft szerződés megkötését, biztosító előleget kell a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal pénztárába befizetni. Az árverés megkezdésekor a pénztári bevételi bizonylattal igazolni kell az árverési előleg befizetését.
5.        Az árverési előleg a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal pénztárában kerül elhelyezésre. Az árverés során azon árverezők, akik nem nyertek a befizetett árverési előleget a pénztárban az árverezést követően felvehetik. A nyertes árverező a döntése alapján szintén felveheti az árverési előleget a pénztárban, vagy kéri annak beszámítását a vételárba.
 6.        Az árverésen kizárólag az vehet részt, illetve az adhat képviseleti meghatalmazást, akinek a nevére az árverési előleg letétbe helyezésre került.
7.        A licitálást az nyeri, aki a legmagasabb vételárat kínálja, a kikiáltási árnál alacsonyabb ajánlatot nem lehet tenni.
8. A tulajdonjogot elnyerőnek 8 napon belül szerződést kell kötnie. A licitálás során a nyertes ajánlatot követően megállapításra kerül sorrendben 2. és 3. ajánlat. Amennyiben a nyertes licitáló 8 napon belül neki felróható ok miatt nem köt szerződést, akkor a sorrendben megállapított 2. helyen lévő licitálóval kerül megkötésre a szerződés. Vevőnek a vételárat legkésőbb a szerződéskötéssel egyidejűleg kell megfizetnie.
9.   Az ingatlannal kapcsolatos felvilágosítást a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal Pénzügyi és Vagyongazdálkodási osztályán lehet kérni, írásban, melyre írásban történik a válaszadás.

« Vissza
Vissza a főmenübe