80/2015. (IV. 20.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: Közfoglalkoztatás ellenőrzésére megbízási szerződés kötése

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága
80/2015. (IV. 20.) Gye. Kt. Vkm. Biz. határozata
 
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság javasolja a Képviselő – testületnek, hogy hagyja jóvá Dávid Máté Gyomaendrőd Rákóczi út 19. sz. alatti székhelyű egyéni vállalkozózóval az alábbi tartalmú megbízási szerződés megkötését.
 
Megbízási szerződés
(szaktanácsadásra irányuló)
(„Szerződés”)
 
 
amely létrejött egyrészről
Gyomaendrőd Város Önkormányzata (székhelye: 5500 Gyomaendrőd Selyem út 124. sz. Törzskönyvi azonosító szám (PIR):     725525; Adószám: 15725527-2-04  képviseli: Toldi Balázs polgármester]) mint megbízó („Megbízó”),
 
másrészről
Dávid Máté (székhelye: 5500 Gyomaendrőd Rákóczi út 19. sz. vállalkozói igazolvány száma: [*]; adószáma: [*]) mint megbízott („Megbízott”),
 
(külön-külön: „Fél”, együtt: „Felek”) között az alulírott napon és helyen az alábbi feltételekkel:
 
I.                   A Szerződés tárgya
 
1.                  A Felek megállapítják, hogy a Megbízónak a 2011. évi CLXXXIX. tv. 13.§ (1) 12. pontjában meghatározott kötelezően ellátandó feladata a közfoglalkoztatás szervezése. Ennek keretében 150 hektár földterület mezőgazdasági művelését végzik. 
 
2.                  A Megbízó megbízza a Megbízottat, a Megbízott pedig vállalja, hogy a Megbízó tevékenységét az alábbiakban részletezett szakfeladatok ellátásával támogatja:
 
2.1.       mezőgazdasági szaktanácsadás: Javaslat tétel, az egyes földterületeken telepítendő mezőgazdasági kultúrákra, az elvégzendő kézi erővel végzendő munkanemekre, az ehhez szükséges közfoglalkoztatottak létszámára, a vetőmag beszerzésére, a talaj és növényvédelmi munkákat végzők kiválasztására vonatkozó eljárásra.
2.2.       a Megbízó közfoglalkoztatás keretében történő mezőgazdasági tevékenységének áttekintése, a tevékenységével kapcsolatos adatok elemzése és – az előbbiek alapján – a működés kritikus pontjainak meghatározása, valamint az eredmények javítását célzó javaslattétel;
 
2.3.       termék- és szolgáltatásfejlesztéssel kapcsolatos projektekre javaslat tétel;
 
 
II.                A megbízás időtartama
 
3.                  A jelen Szerződés Gyomaendrőd Város Önkormányzata Képviselő-testülete általi jóváhagyás napjától számított határozatlan időtartamra jön létre.
 
III.             A megbízási díj és költségek
 
4.                  A Felek megállapodnak abban, hogy a Megbízottat a jelen Szerződésben meghatározott tevékenységeinek elvégzéséért megbízási díjat, és költségtérítést nem kér.
 
IV.             A Felek jogai és kötelességei
 
5.                  A Megbízott a feladatait a Megbízóval egyeztetett módon, tartalommal és terjedelemben köteles végezni.
 
6.                  A Megbízó megtesz minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy a Megbízottat a felmerült feladatairól kellő időben értesítse. A Megbízott jogosult a mezőgazdasági munkavégzés keretében, azzal összefüggésben a tevékenységet végzők, az irányítást helyszínen végző személyeknek, valamint a közfoglalkoztatást szervező dolgozóknak utasítást adni. Jogosult a megbízás teljesítése érdekében a mezőgazdasági tevékenységgel kapcsolatos minden iratba betekinteni, azokról másolatot, feljegyzést készíteni, a dolgozóktól tájékoztatást kérni. A Megbízott jogosult tárgyalásokat kezdeményezni, a megtermelt termékek hasznosításáról, kötelezettségvállalásra nem jogosult.
 
7.                  A Megbízó kijelenti, hogy a megbízás adásáról annak Képviselő-testületi jóváhagyását követő első munkanapon az érintett közfoglalkoztatásban részt vevő munkavállalókat tájékoztatja.
 
8.                  A jelen Szerződés teljesítéséhez a Megbízó előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül a Megbízott nem jogosult harmadik személyt igénybe venni.
 
9.                  A Megbízott a jelen feltételek mellett szükség szerint, de havonta legalább egyszer írásban, elektronikus úton tájékoztatja a polgármestert.
 
 
10.              A Megbízott a teljesítés érdekében az adott helyzetben általában elvárható gondossággal, a Megbízó érdekeire figyelemmel köteles eljárni.
 
 
11.              A Megbízott vállalja, hogy értesíti a Megbízót minden lényeges körülményről, amely a szolgáltatás elvárt minőségben és határidőben történő teljesítését veszélyeztetheti.
 
 
 
V.                A Szerződés megszűnése
 
12.              A Felek a jelen Szerződést közös megegyezéssel bármikor megszüntethetik.
 
13.              Mindkét Fél jogosult a jelen Szerződést, indokolás nélkül azonnali hatállyal írásban felmondani.
 
VI.             Vegyes rendelkezések
 
14.              A jelen Szerződésből származó vitás kérdéseket a Felek elsődlegesen tárgyalásos úton kísérlik meg rendezni, csak ennek eredménytelensége esetén fordulnak a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bírósághoz.
 
15.              A jelen Szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:272 - 280. §-ai az irányadóak.
 
A jelen Szerződés 2 eredeti példányban készült, amelyet a Felek elolvastak, megértettek, és mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag aláírtak.
 
Gyomaendrőd, 2015. április
 
 
 
 
___________________________
Toldi Balázs polgármester
Gyomaendrőd Város Önkormányzata
Megbízó
___________________________
Dávid Máté
egyéni vállalkozó
Megbízott

« Vissza
Vissza a főmenübe