47/2015. (IX. 2.) Német Nemzetiségi Önkormányzati határozat
Tárgy: Német nemzetiségi pedagógus Támogatási szerződésének elfogadása
Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata Képviselő-testülete jóváhagyja Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Gyomaendrődi Tankerülete között kötendő alábbi támogatási szerződést:
 
Szerződés
(tervezet)
 
 
Mely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata (Gyomaendrőd Selyem út 124. sz.; adószáma: 15583226-1-04; törzsszáma: 583220; képviseli Hack Mária elnök), mint Támogató (a továbbiakban: Támogató) között,
másrészről Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Gyomaendrődi Tankerülete (Gyomaendrőd Szabadság tér 1. sz. képviseli Kepenyes András megbízott tankerületi igazgató), mint Tankerület (a továbbiakban: Támogatott) között az alábbi feltételekkel:
 
               1.)
A Támogató vállalja, hogy a 2015/2016-ös oktatási évtől kezdődően 2, azaz kettő oktatási féléven keresztül a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar – Szarvasi képzési helyre levelező tagozatos német  Nemzetiségi kiegészítő képzésére a mindenkori költségtérítés 50 %-ának megfelelő bruttó támogatást biztosít a Támogatott részére. A Támogató kijelenti, hogy a támogatási összeget minden oktatási félév első oktatási hónapja végéig átutalja a Támogatott 10026005-00332062-00000000 számú. költségvetési számlájára.
 
2.)
A Támogatott a támogatást köszönettel elfogadja, és kijelenti, hogy annak összegét, német nemzetiségű iskolapedagógus szakirányú képzésére használja fel és a pedagógus által elvégzett képzéstől számított legalább két tanéven keresztül biztosítja az általa fenntartott Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskolában a német nemzetiségi oktatást, amennyiben a jelen szerződés 3.) pontjában meghatározott feltételek fennállnak.  A Támogatott kijelenti, hogy amennyiben a fenti határidőig az oktatást nem biztosítja és a 3.) pontban meghatározott feltételek igazolhatóan fennálltak úgy a támogatást a Ptk.-ban meghatározott késedelmi kamataival együtt visszafizeti. A Támogatott a jelen okirat aláírásával tájékoztatja a Támogatót, hogy a támogatás összegét a Gyomaendrődi Kis Bálint Általános Iskola pedagógusa, Vaszkán Gabriella képzéséhez használja fel, azzal, hogy további támogatást nevezett pedagógus oktatásához nem biztosít.
  
3.)
Megszűnik a szerződés, a határozott idő lejártát megelőzően, ha Támogató egy oktatási félévre nem biztosít támogatást, illetve a német nemzetiségi oktatást a Támogatott által teljesítendő időszakban az általános iskolai beiratkozáskor nincs legalább 8 gyermek, aki igénybe kívánja venni, ezt a Támogatott okirattal dokumentálja. A Támogatott a teljesítési időszakban a beiskolázással kapcsolatos szülői tájékoztatókra köteles a Támogató képviselőjét meghívni. A Támogatott vállalja, hogy az oktatás fenntartásához szükséges a jelen szerződésben meghatározott gyermeklétszám csökkenéséről írásban – személyes adatok védelmére tekintettel - tájékoztatást ad a Támogatónak.
  
A Felek kijelentik, hogy a szerződés aláírására jogosultak arra kellő felhatalmazással rendelkeznek.
 
 A Felek kijelentik, hogy a jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekre a Ptk. az Áht. a Nekt. tv. valamint a 2011. évi CXC. tv. rendelkezéseit tekintik irányadónak.
 
A Felek a szerződést átolvasás és közös értelmezést követően, mint akaratukkal mindenben egyezőt helyben hagyólag aláírják.
 
 
Gyomaendrőd, 2015. szeptember  
 
 
 
Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata
Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Gyomaendrődi Tankerülete

« Vissza
Vissza a főmenübe