135/2015. (IX. 14.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: Fő út 85. szám alatti ingatlan értékesítése

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság

135/2015. (IX. 14.) Gye. Kt. Vkm. Biz. határozata

 Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek, hogy Fő út 85. szám alatti ingatlant hirdesse meg értékesítésre nyílt versenytárgyaláson az alábbi feltételekkel:  

 

Helyrajzi szám

Az ingatlan főbb adati, jellemzői, egyéb megjegyzés

Induló ár 

(Ft) 

 3495 hrsz.

Gyomaendrőd, Fő út 85.

Korábban óvodaként funkcionált. Műszaki állapota jó.

9.250.000

 1.        A versenytárgyalás időpontja: 2015. október 30.-án de. 10.00 óra.

2.        A versenytárgyalás helye: Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó terme (Gyomaendrőd, Selyem út 124.)

3.        A versenytárgyalást vezeti: Csényi István közös önkormányzati hivatal alkalmazottja,

4.       A meghirdetett ingatlanra - legkésőbb 2015. október 30.-án de. 9.00-ig - az induló ár 10 %-át kitevő szerződés megkötését biztosító előleg utalását el kell indítani az Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett 53200125-11062402 számlára. A versenytárgyalás megkezdésekor a pénzintézet által kiadott bizonylattal igazolni kell az előleg átutalásának elindítását.

5.  A versenytárgyalás során azon ajánlattevők, akik nem nyertek, azoknak a befizetett előleg visszautalásra kerül. A nyertes ajánlattevő döntése alapján szintén kérheti az előleg visszautalását, vagy annak beszámítását a vételárba.

6. A versenytárgyaláson kizárólag az vehet részt, illetve az adhat képviseleti meghatalmazást, akinek a nevére az előleg letétbe helyezésre került.

7. A versenytárgyalást az nyeri, aki a legmagasabb vételárat kínálja, a kikiáltási árnál alacsonyabb ajánlatot nem lehet tenni.

8. A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 14.§ alapján az önkormányzati ingatlanok értékesítésekor az államnak elővásárlási jogot biztosít.

9. A tulajdonjogot elnyerőnek, amennyiben az állam az elővásárlási jogával nem élt, az értesítést követően 8 napon belül szerződést kell kötnie. Az ajánlattétel során a nyertes ajánlatot követően megállapításra kerül sorrendben 2. és 3. ajánlat. Amennyiben a nyertes ajánlattevő 8 napon belül neki felróható ok miatt nem köt szerződést, akkor a sorrendben megállapított 2. helyen lévő ajánlattevővel kerül megkötésre a szerződés. Vevőnek a vételárat legkésőbb a szerződéskötéssel egyidejűleg kell megfizetnie.

10.   Az ingatlannal kapcsolatos felvilágosítást a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Osztályán lehet kérni, írásban, melyre írásban történik a válaszadás. Az ingatlan munkanapokon, 7 óra 30 perctől 16 óráig terjedő időintervallumon belül, előre egyeztetett időpontban megtekinthető.

Az ingatlant sikertelen versenytárgyalás estén még kettő alakalommal meg kell hirdetni. A három sikertelen versenytárgyalást követően, pedig a hirdetési feltételek módosítására javaslatot kell beterjeszteni a Képviselő-testület elé.

« Vissza
Vissza a főmenübe