164/2015. (X. 19.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: Köztemetők üzemeltetésének átszervezése

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság

164/2015. (X. 19.) Gye. Kt. Vkm. Biz. határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek a következő normaszövegű rendelet megalkotását:


Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének

…./2015. (…) önkormányzati rendelete

a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló 26/2000. (XI. 2.) önkormányzati rendeletet módosításáról

 


Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. törvény 41. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 13. § (1) bekezdés 2. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló 26/2000. (XI. 2.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.)  5. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„5. §  (1) Gyomaendrőd Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) az Önkormányzat köztemetőinek üzemeltetésére a közbeszerzéseket szabályozó törvény alapján olyan gazdálkodó szervezettel köt szerződést, amelynek egyedüli tagja, és amely felett - tekintettel a közfeladat, illetve a közszolgáltatás ellátásával vagy ellátásának megszervezésével összefüggő feladatára - az ügyvezetési jellegű feladatok ellátását illetően teljes körű ellenőrzési jogokkal rendelkezik és képes a gazdálkodó szervezet stratégiai céljainak és fontos döntéseinek alapvető befolyásolására az egyéb jogszabályi feltételek fennállására figyelemmel.”

2. § Az Ör. 12/A. § helyébe a következő rendelkezés lép:

„12/A. §  A köztemetőben a sírhelynyitással és sírásással kapcsolatos feladatok kizárólag az üzemeltető szakszemélyzetének igénybevételével végezhetők el, melynek díját az 1. melléklet tartalmazza.”

3. § Az Ör. 1. melléklete kiegészül a rendelet 1. mellékletével.

4. § (1) Ez a rendelet 2015. november 2-án lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.

(2) Hatályát veszti az Ör. 3. §-a és 4. §-a.
 

1. melléklet a ../2015. (…) önkormányzati rendelethez

[1. melléklet a 26/2000. (XI. 2.) önkormányzati rendelethez]

 

A

B

21

  Ügyintézés

……,- Ft

« Vissza
Vissza a főmenübe