173/2015. (X. 19.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: Templom – zugi 7701/9 hrsz.-ú ingatlan értékesítése nyílt eljárás keretében

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság

173/2015. (X. 19.) Gye. Kt. Vkm. Biz. határozata

 Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek, hogy Gyomaendrőd Város Önkormányzata a Gyomaendrőd, Templom – zugban lévő 7701/9 hrsz.-ú ingatlant meghirdesse meg értékesítésre nyílt versenytárgyaláson licitálásos eljárással az alábbi feltételekkel:
 

1. Bruttó induló ár: 4.800.000,- Ft.


2. Az ingatlan leírása:
 

Helyrajzi szám

Az ingatlan főbb adati, jellemzői, egyéb megjegyzés

 7701/9 hrsz.

Gyomaendrőd, Templom-zug, üdülő övezet. Megjelölése beépítetlen terület. Az ingatlan 2676 m2 területnagyságú.

Az ingatlanon külön, 7701/8 hrsz. alatt bejegyzett épület található, melynek tulajdonosát elővásárlási jog illeti meg.

Az ingatlant terheli a 7701/8 hrsz.-ú ingatlan tulajdonosát megillető átjárási szolgalmi jog, útszolgalmi jog és egyéb szolgalmi jog szennyvízakna elhelyezésére.

 

3. A versenytárgyalás időpontja: 2015. november...................................


4. A versenytárgyalás helye: Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó terme  (Gyomaendrőd, Selyem út 124.)


5. A versenytárgyaláson részt vehet:

Azon, a cégnyilvántartásba bejegyzett jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság, amely a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv. 3. § (1) pontjában meghatározott átlátható szervezet, természetes személy, illetve több társaság vagy természetes személy együttesen, amely a hatályos magyar jogszabályok értelmében ingatlan tulajdonjogát megszerezheti. 

Magánszemélyek a személyi okmányaikkal igazolhatják magukat.
Cégek esetében az aláírásra jogosult, vagy érvényes meghatalmazással rendelkező vehet részt a versenytárgyaláson. Az aláírási címpéldány eredeti példányát, a 30 napnál nem régebbi hiteles cégkivonatot, aláírási címpéldányt és a cégszerűen aláírt átláthatósági nyilatkozatot, melyet az eredeti okirat bemutatásával a versenytárgyaláson kell igazolni.

A versenytárgyaláson kizárólag az vehet részt, illetve az adhat képviseleti meghatalmazást, akinek a nevére az előleg letétbe helyezésre került.


6. A meghirdetett ingatlanra - legkésőbb 2015. …............................... - az induló ár 10 %-át kitevő 480.000,- Ft szerződés megkötését biztosító előleg utalását el kell indítani az Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett 53200125-11062402 számlára. A versenytárgyalás megkezdésekor a pénzintézet által kiadott bizonylattal igazolni kell az előleg átutalásának elindítását.


7.  A versenytárgyalás során azon ajánlattevők, akik nem nyertek, azoknak a befizetett előleg visszautalásra kerül. A nyertes ajánlattevő döntése alapján szintén kérheti az előleg visszautalását, vagy annak beszámítását a vételárba.


8. A versenytárgyalást az nyeri, aki a legmagasabb vételárat kínálja, a kikiáltási árnál alacsonyabb ajánlatot nem lehet tenni.


9. A polgári jog  ( 2013. évi V. törvény 5:20. § ) alapján a 7701/8 és 7701/9 hrsz.-ú ingatlanok tulajdonosait egymással szemben elővásárlási jog illeti meg. A nyertes ajánlattevővel aláírásra kerülő szerződéskötéstől számított …... munkanapon belül az elővásárlásra jogosultnak írásban nyilatkoznia kell arról, hogy élni kíván-e elővásárlási jogával.


10. A tulajdonjogot elnyerőnek az értesítést követően …... napon belül szerződést kell kötnie. A licitálás során a nyertes ajánlatot követően megállapításra kerül sorrendben 2. és 3. ajánlat. Amennyiben a nyertes ajánlattevő 8 napon belül neki felróható ok miatt nem köt szerződést, akkor a sorrendben megállapított 2. helyen lévő ajánlattevővel kerül megkötésre a szerződés. Vevőnek a vételárat legkésőbb a szerződéskötéssel egyidejűleg kell megfizetnie.


11. Az ingatlannal kapcsolatos felvilágosítást a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Osztályán lehet kérni, írásban, melyre írásban történik a válaszadás. Az ingatlan munkanapokon, előre egyeztetett időpontban megtekinthető.
 

Gyomaendrőd Város Képviselő - testülete

« Vissza
Vissza a főmenübe