76/2015. (XII. 10.) Német Nemzetiségi Önkormányzati határozat
Tárgy: Együttműködési megállapodások kötése több önkormányzattal

Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete Együttműködési megállapodást köt:  

-        Almáskamarás Német Nemzetiségi Önkormányzatával 

-        a Békési Német Nemzetiségi Önkormányzattal 

-        Békéscsaba Megyei Jogú Város Német Nemzetiségi Önkormányzatával 

-        Elek Város Német Nemzetiségi Önkormányzatával 

-        Gyula Város Német Nemzetiségi Önkormányzatával 

-        Kétegyháza Nagyközség Német Nemzetiségi Önkormányzatával 

-        Mezőberény Német Nemzetiségi Önkormányzatával 

-        Orosháza Város Német Nemzetiségi Önkormányzatával 

-        Vésztő Város Német Nemzetiségi Önkormányzatával 

-        a Békés Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetségével,  

-        a Békés-Csongrád Megyei Német Iskolaegyesülettel. 

 

Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza elnökét a következő együttműködési megállapodás aláírására: 

 

 

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

(tervezet)

 

mely létrejött   

  

egyrészről GYOMAENDRŐD VÁROS NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZATA (székhely: 5500Gyomaendrőd, Selyem út 124., adószám: 15583226-1-04, törzskönyvi azonosító szám: 583220, képviseli: Hack Mária elnök) /a továbbiakban: Gyomaendrődi Német Önkormányzat/,  

  

másrészről …............................ NÉMET NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT (székhely: ...................................,, adószám: ........................., törzskönyvi azonosító szám: …...................) /a továbbiakban: ................. Német Önkormányzat/  

  

/a továbbiakban együtt: Felek/ között, az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételekkel:  

  

Az együttműködés célja: Hatékony munkaformák, tevékenységi rendszerek működtetése a magyarországi németség életére kiható területeken.  

  

1.                    A Felek sajátos eszköz- és kapcsolatrendszerükkel hozzá kívánnak járulni a magyarországi németség társadalmi életének színesítéséhez, közvetlen környezetünk életterének fejlődéshez, a személyes boldoguláshoz.  

  

2.                    A Felek egymást kölcsönösen segítik információkkal a pályázatok felkutatásában, a partnerség szellemében tartós együttműködést vállalnak fel, közös pályázati megjelenésben, partnerkapcsolatok ápolásában, újak kialakításában.  

  

3.                    A Felek közös ügyüknek tekintik a kölcsönös előnyöket és lehetőségeket tartalmazó programok együttes kimunkálását a magyarországi németség hagyományápolása, a régmúlt emlékeinek gyűjtése, megőrzése és terjesztésében.  

  

4.                    A megállapodó felek bevonják egymást a hazai és nemzetközi kapcsolat –rendszerükbe.  

  

5.                    A Felek szakmai segítséget adnak az iskolák pedagógiai célkitűzései megvalósításához. Különös tekintettel támogatják a német nyelv oktatását, német nyelvi tanártovábbképzéseket.  

  

6.                    A jelen megállapodás aláírása a Felek részéről pénzügyi kötelezettségvállalást nem jelent. Amennyiben az együttműködés során anyagi fedezet biztosítása válik szükségessé, arról a Felek külön megállapodás keretében rendelkeznek.  

  

7.                    A jelen megállapodást a Felek Képviselő-testületei határozataikkal elfogadták.  

  

8.                    A Felek a felvállalt együttműködés tapasztalatait évenként egyszer közösen értékelik, de a jelentkező aktuális feladatok által megkívánt időpontban és gyakorisággal is tanácskozhatnak.  

  

9.                    A jelen megállapodás határozatlan időtartamú, a jelen megállapodás aláírásának napjától kezdődően hatályos.  

  

10.                  A Felek megállapodnak, hogy jelen megállapodásból eredő esetleges jogviták eldöntésére az Orosházi Járásbíróság illetékességét kötik ki.  

  

11.                  A Felek a jelen megállapodásban foglalt feltételekkel egyetértenek, azokat elfogadják, és a jelen megállapodást, mint akaratukkal mindenben megegyezőt aláírják.  

  

 

 

Kelt: Gyomaendrőd, 2015. december ….. 

 

 

 

 

……………………………….

……………………………….

Gyomaendrőd Város Német

……………………….. Német

Nemzetiségi Önkormányzata

Nemzetiségi Önkormányzat

 

   
« Vissza
Vissza a főmenübe