72/2016. (II. 17.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: Önkormányzati ingatlan üzleti vagyonná minősítése és értékesítésre történő meghirdetése
Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
72/2016. (II. 17.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. határozat

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek, hogy Gyomaendrőd Város Önkormányzata a Gyomaendrőd, Gutenberg utcában lévő 3542/46 hrsz.-ú ingatlan értékesítésre nyílt pályázatot hirdessen meg az alábbi kiírás alapján.

Gyomaendrőd Város Önkormányzata

5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124

Gyomaendrőd, Gutenberg utcában lévő 3542/46 hrsz.-ú ingatlan értékesítésre

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Pályázati Felhívást kiíró megnevezése és székhelye:

Gyomaendrőd Város Önkormányzata

cím: 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.

telefon: +36-66/386-122

képviseli: Toldi Balázs polgármester

e-mail: onkormanyzat@gyomaendrod.hu

Pályázat célja: Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő–testülete egy-fordulós nyilvános pályázatot hirdetett a tulajdonában lévő a Gyomaendrőd, Gutenberg utcában lévő 3542/46 hrsz.-ú ingatlan értékesítésére.

A pályázati kiírása, meghirdetése

A megkötendő szerződés típusa: Adásvételi szerződés

A pályázati eljárásba részt vehet:

1. Természetes személy,

2. Azon, a cégnyilvántartásba bejegyzett jogi személy, amely a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv. 3. § (1) pontjában meghatározott átlátható szervezet,

3. Több társaság vagy természetes személy együttesen, amely a hatályos magyar jogszabályok értelmében az ingatlan tulajdonjogát megszerezheti.

Magánszemélyek a személyi okmányaikkal igazolhatják magukat.

Cégek esetében az aláírásra jogosult, vagy érvényes meghatalmazással rendelkező vehet részt a versenytárgyaláson. Az aláírási címpéldány eredeti példányát, a 30 napnál nem régebbi hiteles cégkivonatot, aláírási címpéldányt és a cégszerűen aláírt átláthatósági nyilatkozatot, melyet az eredeti okirat bemutatásával a versenytárgyaláson kell igazolni.

A versenytárgyaláson kizárólag az vehet részt, illetve az adhat képviseleti meghatalmazást, akinek a nevére az előleg letétbe helyezésre került.

1. Bruttó induló ár: …,- Ft.

2. Az ingatlan leírása:

Helyrajzi szám Az ingatlan főbb adatai, jellemzői, egyéb megjegyzés 3542/46 hrsz.
Elhelyezkedése: Gyomaendrőd, Gutenberg utca lakóépületek között. Helyi építési szabályozás szerinti besorolás: kisvárosias lakóövezet. Megjelölése az ingatlan nyilvántartásban: kivett saját használatú út. Az ingatlan 442 m2 területnagyságú.

3. A szabályozási terv előírásai:

Az ingatlan belterületen a Gutenberg utcában, lakóövezetben helyezkedik el. A város helyi építési szabályzatáról szóló 9/2010. (II. 26.) önkormányzati rendelet alapján az ingatlanra az „LK8" jelű építési övezet előírásai vonatkoznak.


4. A pályázat benyújtásának

4.1. Helye: Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal, Városüzemeltetési Osztály (Gyomaendrőd, Selyem út 124.)

4.2. Módja: Az ajánlattevők ajánlataikat zárt borítékban legalább 2 példányban aláírva, postai úton, személyesen vagy meghatalmazott útján nyújthatják be. Az ajánlat 1 példányát minden oldalon aláírva, "eredeti" megjelöléssel kell ellátni. A borítékon fel kell tüntetni „Gutenberg utca 3542/46 hrsz.-ú ingatlan értékesítése" szöveget.

4.3 Ideje: 2016. március 16. 14:00 óra.

Pályázati biztosíték

5. A meghirdetett ingatlanra az induló ár 10 %-át kitevő …,- Ft pályázati biztosíték utalását el kell indítani az Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett 53200125-11062402 számlára, és annak bizonylat másolatát az ajánlatához kell csatolni.

6. A pályázati eljárás során azon ajánlattevők, akik nem nyertek, azoknak a befizetett előleg visszautalásra kerül, az eredmény megállapítását követő 3 napon belül. A nyertes ajánlattevő döntése alapján szintén kérheti az előleg visszautalását, vagy annak beszámítását a vételárba.

7. Nem jár vissza a biztosíték, ha a pályázati kiírás szerint az a megkötött szerződést biztosító mellékkötelezettséggé alakul át, továbbá akkor sem, ha az ajánlattevő az ajánlati kötöttség időtartama alatt ajánlatát visszavonta, vagy a szerződés megkötése neki felróható vagy az ő érdekkörében felmerült más okból hiúsult meg.

Ajánlati kötöttség, az eltérés joga

8. Gyomaendrőd Város Önkormányzata az ajánlatát 30 napig tartja. Az ajánlat-tevő ajánlati kötöttsége a felhívásban megjelölt ajánlattétel beadási határidő lejártával kezdődik. Az ajánlattevő ajánlatát e határidő lejártáig módosíthatja vagy visszavonhatja. Az ajánlattevő az ajánlatához a versenyeztetési eljárás nyertese megállapításának időpontjától számított 30 napig kötve van.

A pályázati felhívás visszavonása, kizárás a pályázatból

9. Az ajánlattevő, a benyújtásra nyitva álló határidő lejártáig az ajánlatát bár-mikor visszavonhatja.
Pályázati ajánlat

10. A pályázatra benyújtott ajánlatnak tartalmaznia kell az ajánlattevő részletes és jogilag kötelező erejű nyilatkozatát:

1. a pályázati felhívásban foglalt feltételek elfogadására,

2. a vételár összegére,

3. az ajánlati kötöttségre vonatkozóan,

4. az ajánlatában közölt csak az üzleti titok körébe tartozó adatoknak az elbírálása utáni nyilvánosságra hozatalára, vagy annak megtiltására.

A pályázati anyagok beérkezése, felbontása

11. A határidőben beérkezett pályázatok felbontásán a Városüzemeltetési Osztály kijelölt tagjai vesznek részt.

12. Az ajánlatok bontásának helye, és időpontja: Gyomaendrődi Közös Ön-kormányzati Hivatal díszterme (Gyomaendrőd, Selyem út 124.), 2016. március 16. 1500 óra.

13. Ajánlatkérő a pályázati kiírásban szereplő feltételek szerint értékeli az ajánlattevők ajánlatát. Az ajánlat akkor tekinthető érvényesnek, ha úgy az ajánlat, mint az ajánlattevő a fentiekben leírt követelményeknek megfelel és az ajánlattevő az ajánlatához csatolta az előírt mellékleteket, illetve elfogadó nyilatkozatában a pályázat feltételeinek elfogadásáról nyilatkozott.

Pályázatok értékelése, elbírálása

14. A pályázatokat Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete bírálja el. A pályázat nyertese az, akit Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő - testülete döntése alapján a kiírásban foglalt szempontok és az önkormányzat tulajdonosi érdekeinek összességében a legmegfelelőbb ajánlatot tette. Az induló árnál alacsonyabb ajánlatot nem lehet tenni.

15. A pályázati eljárás a beérkezett érvényes pályázatok ismeretében Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete a soron következő ülésén hozza meg a döntését.

16. Gyomaendrőd Város Önkormányzata fenntartja azon jogát, hogy pályázatok ismeretében – akár indokolás nélkül is – az eljárást eredménytelennek mi-nősítse.

Szerződéskötés feltételei

17. A pályázat nyertese az értesítést követően 15 napon belül szerződést köt.

18. Vételár megfizetése: Vevőnek a vételárat legkésőbb a szerződéskötéssel egyidejűleg kell megfizetnie.

19. A szerződéskötés egyéb feltételei:

19.1. Ha a pályázat nyertesével a szerződés megkötése – a szerződéskötésre nyitva álló határidőben – meghiúsul, vagy a szerződés aláírása után a nyertes pályázó a szerződést nem vagy nem szerződésszerűen teljesíti és ezért a kiíró a szerződéstől eláll, vagy felmondja azt, úgy a kiíró jogosult a soron következő pályázóval – azonos feltételek mellett – szerződést kötni, vagy új pályázatot kiírni.

19.2. A nyertes pályázó helyébe lépő pályázóval csak akkor köthető szerződés, ha

a) a pályázati kiírás erre lehetőséget adott, továbbá

b) a pályázat eredményének közlésekor a 2. és 3. helyre rangsorolt ajánlattevőt erről külön értesítették, továbbá

c) a szerződésnek a kiíró által történő – a 19.1 pontban foglalt okok miatti – felmondása vagy attól történő elállása esetén a szerződéskötéstől számított 6 hónap még nem telt el.

Egyéb információk

20. A pályázat eredménye az elbírálást követően 7 munkanapon belül írásban kerül közölésre, valamennyi ajánlattevővel.

21. A pályázat felhívás megjelenik: a Gyomaendrőd Város honlapján (www.gyomaendrod.hu) illetve a Gyomaendrődi Hírmondó írott sajtóban.

22. Az ingatlannal kapcsolatos felvilágosítást a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Osztályán lehet kérni munkanapokon 800 és 1400 között. Az ingatlan nem körülzárt, a helyszínen megtekinthető.


Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete

Mellékletek:

1. 3 hónapnál nem régebbi vagyonértékelést, ingatlanszakértői vélemény,

2. helyszínraj,

3. a terület övezeti besorolására vonatkozó igazolást,

4. az érvényes rendezési terv (szabályozási terv) szerint a beépíthetőségre vagy a beépítés korlátozására vonatkozó szabályok ismertetése.

« Vissza
Vissza a főmenübe