148/2016. (IV. 20.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: Templom – zugi 7701/4 hrsz.-ú ingatlan értékesítése nyílt eljárás keretében

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

148/2016. (IV. 20.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. határozat 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek, hogy Gyomaendrőd Város Önkormányzata a Gyomaendrőd, Templom – zugban lévő 7701/4 hrsz.-ú ingatlan földterülete 2882/3062-ed tulajdoni hányadának értékesítésére egy fordulós nyílt pályázatot hirdessen az alábbi kiírás alapján.

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzata

5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124

 

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Gyomaendrőd, Templom – zugban lévő 7701/4 hrsz.-ú ingatlan földterület 2882/3062-ed tulajdoni hányadának egy fordulós nyilvános értékesítésre

     

 

I. Pályázati Felhívást kiíró megnevezése és székhelye:

Gyomaendrőd Város Önkormányzata

cím: 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.

telefon: +36-66/386-122

képviseli: Toldi Balázs polgármester

e-mail:onkormanyzat@gyomaendrod.hu

II. A pályázati eljárásban részt vehet:

1. Természetes személy,

2. Azon, a cégnyilvántartásba bejegyzett jogi személy, amely a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv. 3. § (1) pontjában meghatározott átlátható szervezet,

3. Több társaság vagy természetes személy együttesen, amely a hatályos magyar jogszabályok értelmében ingatlan tulajdonjogát megszerezheti. 

Magánszemélyek a személyi okmányaikkal igazolhatják magukat.
Cégek esetében az aláírásra jogosult, vagy érvényes meghatalmazással rendelkező vehet részt a versenytárgyaláson. Az aláírási címpéldány eredeti példányát, a 30 napnál nem régebbi hiteles cégkivonatot, aláírási címpéldányt és a cégszerűen aláírt átláthatósági nyilatkozatot, melyet az eredeti okirat bemutatásával a versenytárgyaláson kell igazolni.

A versenytárgyaláson kizárólag az vehet részt, illetve az adhat képviseleti meghatalmazást, akinek a nevére az előleg letétbe helyezésre került.
 

III. Bruttó induló ár: 4.600.000,- Ft.

IV. Az ingatlan leírása:

Helyrajzi szám

Az ingatlan főbb adati, jellemzői, egyéb megjegyzés

 7701/4 hrsz.

Gyomaendrőd, Templom-zug, üdülő övezet. Megjelölése kivett, lakóház, udvar. Az ingatlan földterülete 3062 m2, amelyből 2882/3062-ed rész az önkormányzat tulajdona.

Az ingatlanon lévő lakóház épület teljes egészében a 180/3062-ed tulajdonostárs tulajdonát képezi.

Az ingatlan-nyilvántartásban a felépítmény külön tulajdonként nem került feltüntetésre.

Gyomaendrőd Város Önkormányzata kizárólag a földterület 2882/3062-ed tulajdoni hányadának értékesítésére jogosult.

A földterület 180/3062-ed tulajdonostársat elővásárlási jog illeti meg.


V. Elővásárlási jog kikötése

Gyomaendrőd Város Önkormányzata elővásárlási jogot köt ki arra, az esetre, amennyiben a nyertes pályázó, majd tulajdonos a későbbiekben értékesíteni kívánja az ingatlant. Az elővásárlási jog ténye bejegyeztetésre kerül a földhivatali ingatlan-nyilvántartásban. az elővásárlási jog gyakorlására vonatkozó nyilatkozat kiadására rendelkezésére álló idő 30 nap.


VI. A szabályozási terv előírásai.

Az ingatlanok vízpartiak, üdülő övezetben vannak. A város helyi építési szabályzatáról szóló 9/2010. (II. 26.) önkormányzati rendelet alapján az ingatlanokra az „Üh" jelű építési övezet előírásai vonatkoznak.


VII. A pályázat benyújtásának módja

1. Helye: Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal, Városüzemeltetési Osztály (Gyomaendrőd, Selyem út 124.)

2.  Módja: Az ajánlattevők ajánlataikat zárt borítékban legalább 2 példányban aláírva, postai úton, személyesen vagy meghatalmazott útján nyújthatják be. Az ajánlat 1 példányát minden oldalon aláírva, "eredeti" megjelöléssel kell ellátni. A borítékon fel kell tüntetni „Templom – zugban lévő 7701/4 hrsz.-ú ingatlan telekrész értékesítése" szöveget.

3 Ideje: 2016. május 17. 1000 óra.


VIII. Pályázati biztosíték

1.  A meghirdetett ingatlanra az induló ár 10 %-át kitevő 460.000,- Ft pályázati biztosíték utalását el kell indítani az Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett 53200125-11062402 számlára, és annak bizonylat másolatát az ajánlatához kell csatolni.

2.  A pályázati eljárás során azon ajánlattevők, akik nem nyertek, azoknak a befizetett előleg visszautalásra kerül, az eredmény megállapítását követő 3 napon belül. A nyertes ajánlattevő döntése alapján szintén kérheti az előleg visszautalását, vagy annak beszámítását a vételárba.

3. Nem jár vissza a biztosíték, ha a pályázati kiírás szerint az a megkötött szerződést biztosító mellékkötelezettséggé alakul át, továbbá akkor sem, ha az ajánlattevő az ajánlati kötöttség időtartama alatt ajánlatát visszavonta, vagy a szerződés megkötése neki felróható vagy az ő érdekkörében felmerült más okból hiúsult meg.


IX. Ajánlati kötöttség, az eltérés joga

1. Gyomaendrőd Város Önkormányzata az ajánlatát 30 napig tartja. Az ajánlattevő ajánlati kötöttsége a felhívásban megjelölt ajánlattétel beadási határidő lejártával kezdődik. Az ajánlattevő ajánlatát e határidő lejártáig módosíthatja vagy visszavonhatja. Az ajánlattevő az ajánlatához a versenyeztetési eljárás nyertese megállapításának időpontjától számított 30 napig kötve van.

2. Az ajánlattevő, a benyújtásra nyitva álló határidő lejártáig az ajánlatát bármikor visszavonhatja.


X. Pályázati ajánlat

A pályázatra benyújtott ajánlatnak tartalmaznia kell az ajánlattevő részletes és jogilag kötelező erejű nyilatkozatát:

1. a pályázati felhívásban foglalt feltételek elfogadására,

2. a vételár összegére,

3. az ajánlati kötöttségre vonatkozóan,

4. a Gyomaendrőd Város Önkormányzatát megillető elővásárlási jog elfogadására.


XI. A pályázati anyagok beérkezése, felbontása

A határidőben beérkezett pályázatok felbontásán a Városüzemeltetési Osztály kijelölt tagjai vesznek részt.


XII. Az ajánlatok bontásának helye, és időpontja

1. Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal díszterme (Gyomaendrőd, Selyem út 124.), 2016. május 17. 1100 óra.

2. Ajánlatkérő a pályázati kiírásban szereplő feltételek szerint értékeli ajánlattevők ajánlatát. Az ajánlat akkor tekinthető érvényesnek, ha úgy az ajánlat, mint az ajánlattevő a fentiekben leírt követelményeknek megfelel és az ajánlattevő az ajánlatához csatolta az előírt mellékleteket, illetve elfogadó nyilatkozatában a pályázat feltételeinek elfogadásáról nyilatkozott.


XIII. Pályázatok értékelése, elbírálása

1.  A pályázatokat Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete bírálja el. A pályázat nyertese az, akit Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő - testülete döntése alapján a kiírásban foglalt szempontok és az önkormányzat tulajdonosi érdekeinek összességében a legmegfelelőbb ajánlatot tette. Az induló árnál alacsonyabb ajánlatot nem lehet tenni.

2. A pályázati eljárás a beérkezett érvényes pályázatok ismeretében Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete a soron következő ülésén hozza meg a döntését.

3. Gyomaendrőd Város Önkormányzata fenntartja azon jogát, hogy pályázatok ismeretében – akár indokolás nélkül is – az eljárást eredménytelennek minősítse.


XIV. Szerződéskötés feltételei

1. A pályázat nyertese az értesítést követően 15 napon belül szerződést köt.

2. Vételár megfizetése: Vevőnek a vételárat legkésőbb a szerződéskötéssel egyidejűleg kell megfizetnie.

3. Az adásvételi szerződés elkészítése, az ügyvédi költség, valamint a földhivatali eljárás díjai a vevőt terhelik.

4. A polgári jog  [ 2013. évi V. törvény 5:81.§ (1) bekezdés ] alapján a 7701/4 hrsz.-ú ingatlan tulajdonosait egymással szemben elővásárlási jog illeti meg. A nyertes ajánlattevővel aláírásra kerülő szerződéskötéstől számított 15 napon belül az elővásárlásra jogosult elővásárlási jogának gyakorlásáról írásban nyilatkozhat.

5. A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 14. §-a alapján, a jogszabályi feltételek fennállása esetén (az ingatlan vételára eléri a jogszabályban meghatározott értéket), a helyi önkormányzat tulajdonában lévő ingatlan értékesítése esetén az államot minden más jogosultat megelőző elővásárlási jog illeti meg. Ezen jogosultság az államot osztott tulajdon esetén az épület tulajdonosának a földre, illetve a föld tulajdonosának az épületre fennálló elővásárlási jogát megelőzően illeti meg.

6. Ha a pályázat nyertesével a szerződés megkötése – a szerződéskötésre nyitva álló határidőben – meghiúsul, vagy a szerződés aláírása után a nyertes pályázó a szerződést nem vagy nem szerződésszerűen teljesíti és ezért a kiíró a szerződéstől eláll, vagy felmondja azt, úgy a kiíró jogosult a soron következő pályázóval – azonos feltételek mellett – szerződést kötni, vagy új pályázatot kiírni.

7. A nyertes pályázó helyébe lépő pályázóval csak akkor köthető szerződés, ha

a) a pályázati kiírás erre lehetőséget adott, továbbá

b) a pályázat eredményének közlésekor a 2. és 3. helyre rangsorolt ajánlattevőt erről külön értesítették, továbbá

c) a szerződésnek a kiíró által történő – a 6. pontban foglalt okok miatti – felmondása vagy attól történő elállása esetén a szerződéskötéstől számított 6 hónap még nem telt el.


XV. Egyéb információk

1. A pályázat eredménye az elbírálást követően 7 munkanapon belül írásban kerül közölésre, valamennyi ajánlattevővel.

2. A pályázat felhívás megjelenik: a Gyomaendrőd Város honlapján(www.gyomaendrod.hu), illetve a Gyomaendrődi Hírmondó írott sajtóban.

3.   Az ingatlannal kapcsolatos felvilágosítást a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Osztályán lehet kérni munkanapokon 800 és 1400 között. Az ingatlan a helyszínen előre egyeztetett időpontban megtekinthető.


Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete 

« Vissza
Vissza a főmenübe