114/2016. (III. 22.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: 'Gyoma újratelepítésének 300. évfordulója' ünnepségsorozat megszervezése
 Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága
114/2016. (III. 22.) Gye. Kt. Üokke. Határozata
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek, hogy Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete határozza el, hogy a kezdeményező Bethlen Nyugdíjasok Közössége és a Bethlen Gábor Mezőgazdasági és Élelmiszergazdasági Oktatási- Képzési Alapítvány, továbbá más együttműködő szervezet bevonásával 2017-ben méltó módon emlékezzen meg Gyoma újratelepítésének 300. évfordulójáról. Ennek érdekében támogatja, hogy:
 
·         Elhatározza egy évfordulós eseményt megörökítő köztéri műalkotás elhelyezését a jelenlegi Wodiáner Albert téren.
·         Elrendeli a tér rehabilitációjával kapcsolatos elvi előkészítő munkák lefolytatását, amelynek keretében tisztázni kell a jelenlegi emlékmű sorsát is.
·         Felhatalmazza a polgármestert egy, az évfordulós események előkészítésére hivatott szervező bizottság létrehozására.
·         A 2017. évi civil támogatási rendszert úgy kell kialakítani, hogy az ösztönözze az évfordulós eseményekben részt vállalók aktivitását.
·         Elrendeli az évfordulós események kiadási előirányzatának megtervezését a 2017. költségvetési évre, illetve az önkormányzati önerőt csökkentő forrás lehetőségek felkutatását.
 
« Vissza
Vissza a főmenübe