184/2016. (V. 18.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: Országos Roma Önkormányzat kérelme

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

184/2016. (V. 18.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. határozat 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek a következő javaslat elfogadását:

„Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete a Gyomaendrőd, Szabadság utca 6. szám alatti (5350 hrsz.) ingatlan területén lévő I. számú épületet 1 év határozott időtartamra az alábbi haszonkölcsön szerződés feltételei szerint haszonkölcsönbe adja az Országos Roma Önkormányzatnak (1074 Budapest, Dohány u. 76.). 

A haszonkölcsönbe adás célja: roma fiatalok képzése, rendezvények megtartása és egyéb közösségi célok megvalósítása.
 

HASZONKÖLCSÖN SZERZŐDÉS

amely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzata (székhelye: Gyomaendrőd, Selyem út 124., törzskönyvi azonosító szám: 725525, adószám: 15725527-2-04, képviseli: Toldi Balázs polgármester), mint kölcsönadó, (a továbbiakban Kölcsönadó)

másrészről
 

Országos Roma Önkormányzat (székhelye: 1074 Budapest, Dohány u. 76. képviseli: Balog János elnök, országos nyilvántartási azonosító: 955/2011, eljárt bíróság neve: Gyulai törvényszék), mint kölcsönvevő (a továbbiakban Kölcsönvevő) között, az alábbi feltételekkel:
 

A szerződő felek Gyomaendrőd Város Önkormányzatának az önkormányzati vagyon szabályozásáról szóló 14/2003. (VI. 5.) rendelete 13/A. § (1) bekezdése, illetve Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete …/2016. ( V. 26.) önkormányzati határozata alapján az alábbi haszonkölcsön szerződést kötik meg:

1.      A Kölcsönadó tulajdonát képezi teljes egészében a természetben Gyomaendrőd, Szabadság utca 6. szám alatt található, belterületi 5350 hrsz.-ú óvoda megnevezésű ingatlan.

2.       Kölcsönadó az 1. pontban megnevezett ingatlanon lévő I. számú főépületet ingyenesen haszonkölcsönbe adja, amelyet a Kölcsönvevő általa megtekintett állapotban a felvett vagyonleltár szerint haszonkölcsönbe vesz.

Az épület az alábbiakban felsorolt helyiségekből áll.

Megnevezés

Hasznos alapterület (m2)

Foglalkoztató

64,68

Öltöző

15,60

Tálaló

15,00

Iroda

7,59

Mosdó-WC

27,52

Kazánház

4,90

Összesen:

135,29

 

3.       A használat joga a Kölcsönvevőt jelen szerződés aláírásának napjától 1 évig illeti meg.

4.     A Kölcsönvevő Kölcsönadó részére legkésőbb jelen haszonkölcsön szerződés aláírásának napjáig 50.000,- Ft, azaz: Ötvenezer forint óvadék összegét kell átutalnia az Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett 53200125-11062402 számlára. A haszonkölcsön szerződés aláírása előtt a pénzintézet által kiadott bizonylattal igazolni kell az óvadék átutalásának tényét, vagy annak elindítását.

5.    Felek rögzítik, hogy az óvadék összegével a haszonkölcsön szerződés megszűnése esetén egymással elszámolnak. Az óvadékból a haszonkölcsön szerződés megszűnése esetén Kölcsönadó levonhatja a be nem fizetett Kölcsönvevőt terhelő költségeket, azok kamatait, továbbá a bérleményben okozott kárt is. A fentiek után fennmaradó összeget Kölcsönvevő részére Kölcsönadó elszámolás keretében köteles megfizetni. Kölcsönadó tudomásul veszi ugyanakkor, hogy az óvadék kifejezetten a haszonkölcsön szerződés megszűnése esetére a ki nem fizetett Kölcsönvevőt terhelő költségek és károk helyreállításának költsége és biztosításaként szolgál, ezért ezt az összeget saját célra nem használhatja fel.

6.       Kölcsönvevő az ingatlant roma fiatalok képzésére, rendezvények megtartására és egyéb közösségi célok megvalósításához használhatja.

7.    A Kölcsönvevő az ingatlanon építési-átalakítási munkálatokat csak a Kölcsönadó előzetes írásos hozzájárulása alapján végezhet, ide nem értve a szokásos javítási, karbantartási munkákat.

8.       A Kölcsönvevő tudomásul veszi, hogy az ingatlanon végzett értéknövelő beruházásának megtérítésére sem a haszonkölcsön időtartama alatt, sem annak megszűnését követően jogalap nélküli gazdagodás vagy más jogcímen igényt nem tarthat.

9.     A Kölcsönvevő a használatba vett ingatlan működtetését saját felelősségére végzi. Köteles ehhez az illetékes szakhatóságoktól a szükséges engedélyeket beszerezni és az előírt munkálatokat saját költségén elvégezni. A szükséges felújítások, karbantartások és az állagmegóvással kapcsolatos valamennyi munkálatok elvégzésének kötelezettsége és a költségek teljes mértékben történő viselése kölcsönvevőt terheli. Kölcsönvevő köteles az ingatlant rendeltetésének megfelelően használni, saját költségén fenntartani és állagát megóvni. Az üzemeltetés során történő természetes elhasználódások pótlása – saját költségén – a kölcsönvevő kötelezettsége.

10.      A Kölcsönvevő jelen szerződés megszűnésekor vagy felbontásakor köteles az ingatlant rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban visszaadni.

11.     Kölcsönadó az előző havi közüzemi díjakról köteles számlát kiállítani, amelynek összegét a Kölcsönvevő köteles banki átutalással, 15 napos fizetési határidővel a Önkormányzat Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett 53200125-11062402 számú számlájára megfizetni.

Jelen szerződés 2. sz. mellékletében az átadáskori mérőóra-állások rögzítésre kerülnek.

12.   Kölcsönadó az összes tárgyhavi felmerülő, Kölcsönvevőt terhelő költségekről részletes elszámolást köteles készíteni és az erről szóló bizonylatok másolatával azokat tárgyhavi számlájához mellékelni.

13.     A Kölcsönadó kötelezi magát, hogy jelen szerződés időtartama alatt az ingatlanra általános épületbiztosítást köt, illetve a meglévő biztosítást hatályban tartja.

14.     A Kölcsönvevő vállalja, hogy az ingatlanra eső közterheket megfizeti.

15.     A szerződést a Kölcsönadó az írásbeli felszólítás kézhezvételét követő 8 munkanapon belül felmondhatja, ha

15.1.     a Kölcsönvevő a rendelkezésére bocsátott ingatlanban nem az ingyenes használatra jogosító tevékenységet végzi,

15.2.     a haszonkölcsön meghatározott célja lehetetlenné vált

15.3.     a Kölcsönvevő a 11. pontban meghatározott költségeket nem fizeti meg,

15.4.     a Kölcsönvevő a szerződésben vállalt, vagy a jogszabályban előírt lényeges kötelezettségét nem teljesíti,

15.5.     a Kölcsönvevő az ingatlant rongálja, rendeltetésellenesen vagy szerződésszegően használja

16.     A szerződést a Kölcsönvevő 8 munkanapon belül írásban mondhatja fel.

17.    Jelen haszonkölcsön szerződésben nem szabályozott kérdésekben szerződő felek a Ptk. rendelkezéseit tekintik irányadónak.

 

Szerződő felek jelen haszonkölcsön szerződést, mint akaratukkal mindenben egyezőt helybenhagyólag írták alá.

 

A szerződés aláírás napján lép hatályba.

 

Gyomaendrőd, 2016. …

 

 

………………………………………

…………………………………………..

           Toldi Balázs

Gyomaendrőd Város Önkormányzata

polgármester

Kölcsönadó

 

Balog János

Országos Roma Önkormányzat

elnök

Kölcsönvevő

 

 

 

Jogilag ellenjegyzem:

………………………………

dr. Uhrin Anna 
jegyző

 

Pénzügyileg ellenjegyzem:

……………………………..

Szilágyi Bácsi Gabriella 
pénzügyi osztályvezető

 

           

Mellékletek:

1. sz. melléklet: tételes vagyonleltár

2. sz. melléklet: jegyzőkönyv a közműfogyasztást mérő órák állásáról” 

« Vissza
Vissza a főmenübe