128/2016. (V. 17.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: Országos Roma Önkormányzat kérelme

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság

128/2016. (V. 17.) Gye. Kt. Vkm. Biz. határozata

 Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek a következő javaslat elfogadását azzal a feltétellel, hogy testületi ülésre foglalják bele a haszonkölcsön szerződésbe, hogy a közüzemi díjakat a haszonkölcsönbe adó tovább számlázza a haszonkölcsönbe vevőnek.

 

„Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete a Gyomaendrőd, Szabadság utca 6. szám alatti (5350 hrsz.) ingatlan területén lévő I. számú épületet 1 év határozott időtartamra az alábbi haszonkölcsön szerződés feltételei szerint haszonkölcsönbe adja az Országos Roma Önkormányzatnak (1074 Budapest, Dohány u. 76.). 

A haszonkölcsönbe adás célja: roma fiatalok képzése, rendezvények megtartása és egyéb közösségi célok megvalósítása.
 

HASZONKÖLCSÖN SZERZŐDÉS

amely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzata (székhelye: Gyomaendrőd, Selyem út 124., törzskönyvi azonosító szám: 725525, adószám: 15725527-2-04, képviseli: Toldi Balázs polgármester), mint kölcsönadó, (a továbbiakban Kölcsönadó)

másrészről
 

Országos Roma Önkormányzat (székhelye: 1074 Budapest, Dohány u. 76. képviseli: Balog János elnök, országos nyilvántartási azonosító: 955/2011, eljárt bíróság neve: Gyulai törvényszék), mint kölcsönvevő (a továbbiakban Kölcsönvevő) között, az alábbi feltételekkel:
 

A szerződő felek Gyomaendrőd Város Önkormányzatának az önkormányzati vagyon szabályozásáról szóló 14/2003. (VI. 5.) rendelete 13/A. § (1) bekezdése, illetve Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete …/2016. ( V. 26.) önkormányzati határozata alapján az alábbi haszonkölcsön szerződést kötik meg:

1.       A Kölcsönadó tulajdonát képezi teljes egészében a természetben Gyomaendrőd, Szabadság utca 6. szám alatt található, belterületi 5350 hrsz.-ú óvoda megnevezésű ingatlan.

2.       Kölcsönadó az 1. pontban megnevezett ingatlanon lévő I. számú főépületet haszonkölcsönbe adja, amelyet a Kölcsönvevő általa megtekintett állapotban a felvett vagyonleltár szerint haszonkölcsönbe vesz.

Az épület az alábbiakban felsorolt helyiségekből áll.

Megnevezés

Hasznos alapterület (m2)

Foglalkoztató

64,68

Öltöző

15,60

Tálaló

15,00

Iroda

7,59

Mosdó-WC

27,52

Kazánház

4,90

Összesen:

135,29

3.       A használat joga a Kölcsönvevőt jelen szerződés aláírásának napjától 1 évig illeti meg.

4.       Kölcsönvevő az ingatlant roma fiatalok képzésére, rendezvények megtartására és egyéb közösségi célok megvalósításához használhatja.

5.       A Kölcsönvevő az ingatlanon építési-átalakítási munkálatokat csak a Kölcsönadó előzetes írásos hozzájárulása alapján végezhet, ide nem értve a szokásos javítási, karbantartási munkákat.

6.       A Kölcsönvevő tudomásul veszi, hogy az ingatlanon végzett értéknövelő beruházásának megtérítésére sem a haszonkölcsön időtartama alatt, sem annak megszűnését követően jogalap nélküli gazdagodás vagy más jogcímen igényt nem tarthat.

7.       A Kölcsönvevő a haszonkölcsönbe vett ingatlan működtetését saját felelősségére végzi. Köteles ehhez az illetékes szakhatóságoktól a szükséges engedélyeket beszerezni és az előírt munkálatokat saját költségén elvégezni. A szükséges felújítások, karbantartások és az állagmegóvással kapcsolatos valamennyi munkálatok elvégzésének kötelezettsége és a költségek teljes mértékben történő viselése kölcsönvevőt terheli. Kölcsönvevő köteles az ingatlant rendeltetésének megfelelően használni, saját költségén fenntartani és állagát megóvni. Az üzemeltetés során történő természetes elhasználódások pótlása – saját költségén – a kölcsönvevő kötelezettsége.

8.       A Kölcsönvevő jelen szerződés megszűnésekor vagy felbontásakor köteles az ingatlant rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban visszaadni.

9.       A Kölcsönvevő a közüzemi díjakat a változás-bejelentés közlése után önálló mérőóra alapján közvetlenül fizeti meg szolgáltatónak. Jelen szerződés 2. sz. mellékletében az átadáskori mérőóra-állások rögzítésre kerülnek.

10.       A Kölcsönadó kötelezi magát, hogy jelen szerződés időtartama alatt az ingatlanra általános épületbiztosítást köt, illetve a meglévő biztosítást hatályban tartja.

11.    A Kölcsönvevő vállalja, hogy az ingatlanra eső közterheket megfizeti.

12. A szerződést a Kölcsönadó az írásbeli felszólítás kézhezvételét követő 8 munkanapon belül felmondhatja, ha

12.1. a Kölcsönvevő a rendelkezésére bocsátott ingatlanban nem az ingyenes használatra jogosító tevékenységet végzi,

12.2. a haszonkölcsön meghatározott célja lehetetlenné vált

12.3. a Kölcsönvevő a 9. pontban meghatározott költségeket nem fizeti meg,

12.4. a Kölcsönvevő a szerződésben vállalt, vagy a jogszabályban előírt lényeges kötelezettségét nem teljesíti,

12.5. a Kölcsönvevő az ingatlant rongálja, rendeltetésellenesen vagy szerződésszegően használja

13. A szerződést a Kölcsönvevő 8 munkanapon belül írásban mondhatja fel.

14.    Jelen haszonkölcsön szerződésben nem szabályozott kérdésekben szerződő felek a Ptk. rendelkezéseit tekintik irányadónak.

 

Szerződő felek jelen haszonkölcsön szerződést, mint akaratukkal mindenben egyezőt helybenhagyólag írták alá.

 

A szerződés aláírás napján lép hatályba.

 

Gyomaendrőd, 2016. …

 

 


           

Mellékletek:

1. sz. melléklet: tételes vagyonleltár

2. sz. melléklet: jegyzőkönyv a közműfogyasztást mérő órák állásáról” 

« Vissza
Vissza a főmenübe