206/2016. (VI. 22.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: Önkényuralmi rendszerekhez köthető közterület nevek módosítása (3. forduló)

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

206/2016. (VI. 22.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. határozat


Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága javasolja a testületnek a következő döntési javaslat elfogadását:

„a) Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának legutolsó állásfoglalására figyelemmel mondja ki, hogy a Dobi István utca és a Micsurin utca megnevezések olyan személyek nevét hordozzák, akik a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vettek, ezért az utcaneveket módosítani kell.

b) Határozza el, hogy a Dobi István utca nevét Csernus Mihály utca vagy Dob utca megnevezésre, a Micsurin utca nevét pedig Dr. Tóth Elek utca vagy Tímár Máté utca megnevezésre kívánja módosítani.

c) Rendelje el, hogy a b) pontban elhatározott közterületi névmódosítás előtt a közterületek elnevezésének és jelölésének rendjéről szóló 15/2013. (V. 10.) önkormányzati rendelet 4. § (2) b) pontjában foglaltak szerint postai úton eljuttatott kérdőíves konzultációval kerüljön megismerésre az érintett lakosság javaslata.”

« Vissza
Vissza a főmenübe