278/2016. (IX. 21.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület támogatás előfinanszírozási kérelme

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

278/2016. (IX. 21.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. határozat 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek, hogy hatalmazza fel a polgármesterét a tagi kölcsönnel kapcsolatos alábbi szerződés aláírására, valamint a szükséges jognyilatkozatok megtételére. 

KÖLCSÖNSZERZŐDÉS TERVEZET

  

Mely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzata (székhely: Gyomaendrőd, Selyem út 124., adószám: 15725527-2-04 bankszámlaszám: 53200125-11062402 képviseli: Toldi Balázs polgármester) mint kölcsönadó (a továbbiakban: Kölcsönadó), másrészről

 

a Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület (székhely: 5600 Békéscsaba, Mednyánszky u. 2. I/10., adószám: 18284517-1-04, bankszámlaszám: 10918001-00000081-33480007, képviseli: Hodálik Pál elnök) mint kölcsönvevő (a továbbiakban: Kölcsönvevő) között az alulírott helyen és időben, az alábbi feltételekkel:

 

1.      Előzmények:

 

Kölcsönvevő, mint elismert LEADER Helyi Akciócsoport, a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkársága EMVASF/295/2016. számú ügyirata alapján a „Sokszínű természet, sokszínű társadalom a Körösök Völgyében 2014-2020” című Helyi Fejlesztési Stratégia megvalósításához szükséges működési és animációs tevékenységek elvégzésére 65.400.000 forint, azaz hatvanötmillió-négyszázezer  forint támogatást nyert el, mely forráskeretet időarányosan szükséges megosztani. A támogatás a 2016. június 10. és 2020. december 31. között felmerült költségek fedezetére használható fel. Mivel a projekt utófinanszírozású, így a projekt zökkenőmentes lebonyolítása érdekében Kölcsönadó Kölcsönvevő részére 1.534.033 forint, azaz egymillió-ötszázharmincnégyezer-harminchárom forint összegű előfinanszírozási kölcsönt nyújt.

 

 

2. A szerződés tárgya

 

2.1.      Kölcsönadó - Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének /2016. (IX. 29.) számú határozata alapján - mindösszesen 1.534.033 forint, azaz egymillió-ötszázharmincnégyezer-harminchárom forint összegű kölcsönt ad a Kölcsönvevő részére. A kölcsön összege a „Sokszínű természet, sokszínű társadalom a Körösök Völgyében 2014-2020” című Helyi Fejlesztési Stratégia megvalósításához szükséges működési és animációs tevékenységek elvégzésére használható fel.

2.2.      A kölcsön utalásának előfeltétele, hogy Kölcsönvevő Kölcsönadó részére átadja az Irányító Hatósággal kötött Támogatási szerződés másolatát, valamint visszafizeti a 2016. január 5-én létrejött kölcsönszerződés alapján átadott 1.370.719 forint, azaz egymillió-háromszázhetvenezer-hétszáztizenkilenc forint visszatérítendő támogatást.

2.3.      Kölcsönadó a kölcsön összegét egy összegben utalja át az Kölcsönvevő bankszámlaszámára a 2.2 pontban rögzített feltételek teljesítését követő 8 napon belül.

2.4.      Kölcsönadó a Kölcsönvevőnek a kölcsön összegét az UniCredit Bank Hungary Zrt.-nél vezetett 10918001-00000081-33480007 számú számlájára „2014-2020. Helyi Fejlesztési Stratégia megvalósítása” megjegyzéssel utalja át.

2.5.      A Kölcsönadó a kölcsön összegét kamatmentesen nyújtja a Kölcsönvevő részére.

2.6.      Kölcsönvevő köteles a Kölcsönadó által megelőlegezett összeget a projekt záró elszámolásának elfogadását követően, a támogatási összeg részére történő folyósítását követő 8 napon belül, de legkésőbb 2021. június 30. napjáig visszautalni Kölcsönadó 53200125-11062402 számú bankszámlájára.

2.7.      Kölcsönvevő a kölcsön összeg felhasználásáról a kölcsön visszafizetéséig köteles elszámolni. Ennek megfelelően köteles beszámolót készíteni a Kölcsönadó számára a megvalósult projektről és annak eredményeiről.

2.8.      Kölcsönadó a projekttel kapcsolatos dokumentációt Kölcsönvevő előzetes értesítése mellett bármikor ellenőrizheti.

3. A szerződés megszűnése, azonnali hatályú felmondás

 

3.1. A felek kijelentik, hogy a szerződés rendes felmondására nincs lehetőség.

3.2. Kölcsönadó azonnali hatállyal felmondhatja a szerződést, ha

a)      a kölcsönnek a szerződésben meghatározott célra fordítása lehetetlen;

b)      a kölcsönvevő a kölcsönösszeget a szerződésben meghatározott céljától eltérően használja;

c)      a Kölcsönvevő vagyoni helyzetének romlása vagy a fedezet elvonására irányuló magatartása veszélyezteti a kölcsön visszafizetésének lehetőségét;

d)     a kölcsönvevő más súlyos szerződésszegést követett el.           

4. Egyéb rendelkezések

 

4.1. a Kölcsönvevő képviselője jelen szerződés aláírásával kijelenti az alábbiakat

a)      a Kölcsönvevő megfelel az államháztartási törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendeletben meghatározott rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményeinek.

b)       a Kölcsönvevő az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 50. §-a értelmében átlátható szervezetnek minősül.

c)       a Kölcsönvevőnek jelen szerződés aláírásakor nincs esedékessé vált és meg nem fizetett köztartozása.

d)    a Kölcsönvevő az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvényben meghatározott beszámoló készítési és -letétbe helyezési kötelezettségének eleget tett és ennek megfelelően államháztartási alrendszerből támogatás igénybe vételére jogosult.

4.2. A felek kötelesek minden erőfeszítést megtenni annak érdekében, hogy a közöttük felmerülő esetleges vitákat békés úton rendezzék. Ha a felek között nem jön létre békés megegyezés, akkor a vita rendezésére a felek kikötik – hatáskörtől függően – a Békéscsabai Járásbíróság, illetőleg a Gyulai Törvényszék kizárólagos illetékességét.

4.3. A szerződő felek megállapodnak abban, hogy a jelen szerződésben foglaltak maradéktalan megvalósítása érdekében szükség szerint folyamatosan együttműködnek. Ennek megfelelően időben tájékoztatják egymást, nem csupán a jelen szerződésben foglaltak teljesítéséről, hanem minden olyan kérdésről (tény, adat, körülmény), amely a szerződés teljesítésére kihatással lehet.

4.4. Jelen szerződésben nem szabályozott kérdések vonatkozásában a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az Áht. rendelkezései, valamint egyéb kapcsolódó jogszabályok rendelkezései az irányadóak.

4.5. Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete /2016. (IX. 29.) számú határozatával felhatalmazta polgármesterét a megállapodás aláírására.

 4.6. Jelen szerződés öt, egymással szó szerint megegyező példányban készült, amelyet a felek elolvasás és értelmezés után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag aláírtak.

 

Gyomaendrőd, 2016. szeptember

 

………………………………….

………………………………….

Gyomaendrőd Város

Önkormányzata

(Kölcsönadó)

Körösök Völgye Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

(Kölcsönvevő)

Képviseli:

Toldi Balázs polgármester

Képviseli:

Hodálik Pál elnök

 

Ellenjegyzem:

 

….......................................................................................................

 Dr. Uhrin Anna                                         Szilágyiné Bácsi Gabriella

    jegyző                                                     pénzügyi osztályvezető 
« Vissza
Vissza a főmenübe