279/2016. (IX. 21.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: Templom – zugi 9701/1 hrsz.-ú ingatlan értékesítése nyílt eljárás keretében

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

279/2016. (IX. 21.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. határozat 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek, hogy hirdessen nyílt pályázatot a Gyomaendrőd, Templom–zugban lévő 9701/1 hrsz.-ú ingatlant értékesítésre a következő hirdetményi szöveggel:

 

"Gyomaendrőd Város Önkormányzata

5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124

 

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Gyomaendrőd, Templom–zugban lévő 9701/1 hrsz.-ú ingatlan egyfordulós nyilvános értékesítésre

 

I.                    Pályázati Felhívást kiíró megnevezése és székhelye:

Gyomaendrőd Város Önkormányzata

cím: 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.

Telefon: +36-66/386-122

Képviseli: Toldi Balázs polgármester

e-mail: onkormanyzat@gyomaendrod.hu  

 

II. A pályázati eljárásba részt vehet:

1. Természetes személy,

2. Azon, a cégnyilvántartásba bejegyzett jogi személy, amely a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv. 3. § (1) pontjában meghatározott átlátható szervezet,

3. Több társaság vagy természetes személy együttesen, amely a hatályos magyar jogszabályok értelmében ingatlan tulajdonjogát megszerezheti. 

Magánszemélyek a személyi okmányaikkal igazolhatják magukat.
Cégek esetében az aláírásra jogosult, vagy érvényes meghatalmazással rendelkező vehet részt a pályázati eljárásban. Az aláírási címpéldány eredeti példányát, a 30 napnál nem régebbi hiteles cégkivonatot, aláírási címpéldányt és a cégszerűen aláírt átláthatósági nyilatkozatot, melyet az eredeti okirat bemutatásával kell igazolni.

A pályázati eljárásban kizárólag az vehet részt, illetve az adhat képviseleti meghatalmazást, akinek a nevére az előleg letétbe helyezésre került. 
 

III. Bruttó induló ár: 3.000.000,- Ft. 

IV. Az ingatlan leírása

 

Helyrajzi szám

Az ingatlan főbb adati, jellemzői, egyéb megjegyzés

 9701/1 hrsz.

Gyomaendrőd, Templom-zug, üdülő övezet. Megjelölése kivett, lakóház, udvar. Az ingatlan 1495 m2 területnagyságú. Az ingatlan nem vízparti.

Az ingatlanon egy 66 m2 hasznos alapterületű lakóépület, és egy 60 m2 hasznos alapterületű gazdasági épület található. Az ingatlan áramközművel rendelkezik. Az ivóvíz nincs bekötve, az egyéb vízszükséglet fúrt kútból hidroforral biztosítható. A szennyvízelvezetése 8 m3-es aknába történik.

Az ingatlan per, teher és igénymentes.

 

 

V. A szabályozási terv előírásai

Az ingatlanok vízpartiak, üdülő övezetben vannak. A város helyi építési szabályzatáról szóló 9/2010. (II. 26.) önkormányzati rendelet alapján az ingatlanokra az „Üh" jelű építési övezet előírásai vonatkoznak. 
 

VI. A pályázat benyújtásának

1. Helye: Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal, Városüzemeltetési Osztály (Gyomaendrőd, Selyem út 124.)

2. Módja: Az ajánlattevők ajánlataikat zárt borítékban legalább 2 példányban aláírva, postai úton, személyesen vagy meghatalmazott útján nyújthatják be. Az ajánlat 1 példányát minden oldalon aláírva, "eredeti" megjelöléssel kell ellátni. A borítékon fel kell tüntetni „Templom – zugban lévő 9701/1 hrsz.-ú ingatlan értékesítésre" szöveget.

3 Ideje: 2016. november 4. 1000 óra. 

 

VII. Pályázati biztosíték

1. A meghirdetett ingatlanra az induló ár 10 %-át kitevő 300.000,- Ft pályázati biztosíték utalását el kell indítani az Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett 53200125-11062402 számlára, és annak bizonylat másolatát az ajánlatához kell csatolni.

2. A pályázati eljárás során azon ajánlattevők, akik nem nyertek, azoknak a befizetett előleg visszautalásra kerül, az eredmény megállapítását követő 3 napon belül. A nyertes ajánlattevő döntése alapján szintén kérheti az előleg visszautalását, vagy annak beszámítását a vételárba.

3. Nem jár vissza a biztosíték, ha a pályázati kiírás szerint az a megkötött szerződést biztosító mellékkötelezettséggé alakul át, továbbá akkor sem, ha az ajánlattevő az ajánlati kötöttség időtartama alatt ajánlatát visszavonta, vagy a szerződés megkötése neki felróható vagy az ő érdekkörében felmerült más okból hiúsult meg. 

 

VIII. Ajánlati kötöttség, az eltérés joga

1. Gyomaendrőd Város Önkormányzata az ajánlatát 30 napig tartja. Az ajánlattevő ajánlati kötöttsége a felhívásban megjelölt ajánlattétel beadási határidő lejártával kezdődik. Az ajánlattevő ajánlatát e határidő lejártáig módosíthatja vagy visszavonhatja. Az ajánlattevő az ajánlatához a versenyeztetési eljárás nyertese megállapításának időpontjától számított 30 napig kötve van.

2. Az ajánlattevő, a benyújtásra nyitva álló határidő lejártáig az ajánlatát bármikor visszavonhatja. 

 

IX. Pályázati ajánlat

A pályázatra benyújtott ajánlatnak tartalmaznia kell az ajánlattevő részletes és jogilag kötelező erejű nyilatkozatát:

1. a pályázati felhívásban foglalt feltételek elfogadására,

2.a vételár összegére,

3.az ajánlati kötöttségre vonatkozóan. 

 

X. A pályázati anyagok beérkezése, felbontása

A határidőben beérkezett pályázatok felbontásán a Városüzemeltetési Osztály kijelölt tagjai vesznek részt. 

 

XI. Az ajánlatok bontásának helye, és időpontja

1. Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal díszterme (Gyomaendrőd, Selyem út 124.), 2016. november 4. 1000 óra.

2. Ajánlatkérő a pályázati kiírásban szereplő feltételek szerint értékeli ajánlattevők ajánlatát. Az ajánlat akkor tekinthető érvényesnek, ha úgy az ajánlat, mint az ajánlattevő a fentiekben leírt követelményeknek megfelel és az ajánlattevő az ajánlatához csatolta az előírt mellékleteket, illetve elfogadó nyilatkozatában a pályázat feltételeinek elfogadásáról nyilatkozott. 

 

XII. Pályázatok értékelése, elbírálása

1.  A pályázatokat Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete bírálja el. A pályázat nyertese az, akit Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő - testülete döntése alapján a kiírásban foglalt szempontok és az önkormányzat tulajdonosi érdekeinek összességében a legmegfelelőbb ajánlatot tette. Az induló árnál alacsonyabb ajánlatot nem lehet tenni.

2. A pályázati eljárás a beérkezett érvényes pályázatok ismeretében Gyomaendrőd Város Képviselő – testülete a soron következő ülésén hozza meg a döntését.

3. Gyomaendrőd Város Önkormányzata fenntartja azon jogát, hogy pályázatok ismeretében – akár indokolás nélkül is – az eljárást eredménytelennek minősítse. 

 

XIII. Szerződéskötés feltételei

1. A pályázat nyertese az értesítést követően 15 napon belül szerződést köt.

2. Vételár megfizetése: Vevőnek a vételárat legkésőbb a szerződéskötéssel egyidejűleg kell megfizetnie.

3. A szerződéskötés egyéb feltételei:

4. Ha a pályázat nyertesével a szerződés megkötése – a szerződéskötésre nyitva álló határidőben – meghiúsul, vagy a szerződés aláírása után a nyertes pályázó a szerződést nem vagy nem szerződésszerűen teljesíti és ezért a kiíró a szerződéstől eláll, vagy felmondja azt, úgy a kiíró jogosult a soron következő pályázóval – azonos feltételek mellett – szerződést kötni, vagy új pályázatot kiírni.

5. A nyertes pályázó helyébe lépő pályázóval csak akkor köthető szerződés, ha

a) a pályázati kiírás erre lehetőséget adott, továbbá

b) a pályázat eredményének közlésekor a 2. és 3. helyre rangsorolt ajánlattevőt erről külön értesítették, továbbá

c) a szerződésnek a kiíró által történő – a 4. pontban foglalt okok miatti – felmondása vagy attól történő elállása esetén a szerződéskötéstől számított 6 hónap még nem telt el. 

 

XIV. Egyéb információk

1. A pályázat eredménye az elbírálást követően 7 munkanapon belül írásban kerül közölésre, valamennyi ajánlattevővel.

2. A pályázat felhívás megjelenik: a Gyomaendrőd Város honlapján (www.gyomaendrod.hu), a Gyomaendrődi Hírmondó írott sajtóban, illetve más internetes portálokon.

3.   Az ingatlannal kapcsolatos felvilágosítást a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Osztályán lehet kérni munkanapokon 800 és 1400 között. Az ingatlan a helyszínen előre egyeztetett időpontban megtekinthető.  

Gyomaendrőd, 2016. szeptember ...  

Gyomaendrőd Város Képviselő–testülete"  

« Vissza
Vissza a főmenübe