240/2016. (VIII. 22.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: Gyomaendrőd Város Önkormányzatának vagyonáról és a vagyontárgyak feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 14/2003. (VI.5.) önkormányzati rendelet módosítása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

240/2016. (VIII. 22.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. határozat 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek a következőket:

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének

.../…... (...) önkormányzati rendelete

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának vagyonáról és a vagyontárgyak feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 14/2003. (VI.5.) önkormányzati rendelet módosításáról

(tervezet)

Gyomaendrőd város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138. § (1) bekezdés j) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 107. § - ában biztosított feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § Gyomaendrőd Város Önkormányzatának vagyonáról és a vagyontárgyak feletti rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 14/2003. (VI.5.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: ÖR.) 9. § (1) bekezdés a) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„9. § (1) Eltérő törvényi rendelkezés hiányában

a) 1.000.000.- Ft éves bevételt meghaladóan az önkormányzati vagyon hasznosítása - a 23. § rendelkezésinek kivételével - kizárólag nyilvános versenytárgyalás útján a legjobb ajánlatot tevő részére történhet;

2. § Az ÖR. 23. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

23. § (1) A mezőgazdasági művelésű ingatlanok hasznosításának, vagyonkezelésbe adásának, haszonélvezeti jog alapításának és a tulajdonjog átruházásának előkészítése és a képviselő - testületi döntés végrehajtása a Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság feladata.

(2) A haszonbérletbe adható ingatlanok éves bérleti díját művelési áganként, belterületre és külterületre bontva a Képviselő-testület határozza meg.

(3) A mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvény rendelkezési szerinti használat átengedésének nem minősülő, földhasználati jogosultságnak az önkormányzat a többségi befolyása alatt álló mezőgazdasági termelőszervezet javára történő átengedése esetében nem kell alkalmazni a versenyeztetésre vonatkozó rendelkezéseket.

(4) Az 5 évet meg nem haladó hasznosításról átruházott hatáskör szerződésenként

a)     1.000.000.- Ft éves bevétel értékhatárig a polgármester,

b)     1.000.000.- Ft - 2.000.000.- Ft éves bevétel értékhatárig Városfenntartó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság,

c)      2.000.000.- Ft éves bevétel értékhatár felett az illetékes szakbizottság javaslata alapján a Képviselő-testület dönt.

A hasznosításról szóló szerződést a Képviselő-testület nevében a polgármester köti meg.

(5) Mezőgazdasági művelésű ingatlanok vagyonkezelésbe adásáról, haszonélvezeti jog alapításáról, valamint tulajdonjogának átruházásáról a képviselő-testület dönt.

(6) Mezőgazdasági művelésű ingatlan elidegenítését értékhatártól függetlenül meg kell hirdetni. A minimális vételárra forgalmi értékbecslést kell készíteni. A Képviselő-testület határozza meg az értékesítés feltételeit. Az adásvétel kérdésében a Képviselő-testület dönt, az ülésre az előterjesztés mellé a szerződés tervezetet is csatolni kell. Az adásvételi szerződést a Képviselő-testület nevében a polgármester köti meg.”

 3. § Ez a rendelet a kihirdetés napját követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.

 

Gyomaendrőd, 2016. augusztus 31.

 

Toldi Balázs                                                              dr. Uhrin Anna

polgármester                                                             jegyző

 

 A rendelet kihirdetésre került 2016. szeptember … -án

 

                                                    dr. Uhrin Anna

                                                             jegyző

« Vissza
Vissza a főmenübe