69/2016. (XI. 24.) Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulási határozat
Tárgy: Feladat Átadás-Átvételi megállapodás Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegysége valamint a helyettes szülői ellátás kiválása okán
 Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
Társulási Tanácsa
69/2016.(XI. 24.) határozata
 
Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa az általa fenntartott Térségi Szociális Gondozási Központ intézményből a Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegysége valamint a helyettes szülői ellátás szolgáltatása 2017. január 1. napjával kiválása okán történő feladat átadásával kapcsolatos megállapodást az alábbiakban fogadja el, és ezzel egyidejűleg felkéri Toldi Balázst a társulás elnökét a megállapodás aláírására:
 
FELADAT ÁTADÁS-ÁTVÉTELI MEGÁLLAPODÁS
 
amely létrejött egyrészről: Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás (5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. képviseli.: Toldi Balázs, társulás elnöke, a továbbiakban: Átadó,
másrészről: Gyomaendrőd Város Önkormányzata (5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124., képviseli.: Toldi Balázs polgármester), a továbbiakban: Átvevő között
az alulírott helyen és időben, az alábbiak szerint:
 
1. Megállapodó felek kölcsönösen rögzítik, hogy Átadó az 53/2016. (X. 27.) számú határozatával úgy döntött, hogy az általa fenntartott Térségi Szociális Gondozási Központ intézményből a Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegysége valamint a helyettes szülői ellátás szolgáltatása 2017. január 1. napjával kiválik. Az Intézményegység fenntartását (a továbbiakban: Intézmény) és az általa ellátott alábbi szolgáltatásokat
- a családsegítést,
- a gyermekjóléti szolgáltatást,
- család- és gyermekjóléti szolgálatot,
- család- és gyermekjóléti központot,
- valamint a helyettes szülői ellátás szolgáltatását
átadja az Átvevőnek.
Az Intézményegységet és az általa ellátott szolgáltatásokat, valamint a helyettes szülői ellátást a 492/2016. (X. 27.) Gye. Kt. határozata alapján az Átvevő átveszi és 2017. január 01. napjától kezdve jogutódként gyakorolja az alapítói jogokat. A Térségi Szociális Gondozási Központ Alapító Okiratának módosítását és a Gyomaendrődi Család- és Gyermekjóléti Központ alapítását az Átadó és Átvevő együttesen az átvétel napjára irányadó időre valósítják meg. Átadó kijelenti, hogy az Intézményegység fenntartói feladata átadásának akadálya nincs.
 
2. A Gyomaendrődi Család- és Gyermekjóléti Központ pénzügyi, gazdasági, számviteli feladatainak ellátására az Átvevő a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatalt, mint önálló gazdasági szervezettel rendelkező költségvetési szervet jelöli ki. A Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal és a Gyomaendrődi Család- és Gyermekjóléti Központ között a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjére vonatkozóan külön megállapodás készül.
 
3. A Társulási Megállapodás alapján a Társulás fenntartásában működő intézmények által használt ingatlanok tulajdonjoga a tag önkormányzat tulajdonában marad, így jelen feladat átadás-átvétel a tulajdonjogi viszonyokban, az ingatlanok használatában nem okoz változást.
 
4. A Gyomaendrődi Család- és Gyermekjóléti Központ feladatellátását szolgáló ingó vagyonelemek kivezetésre kerülnek a Térségi Szociális Gondozási Központ nyilvántartásából és az új intézménynél megtörténik a nyilvántartásba vétel. A vagyontárgyak felméréséhez és az átadás-átvétel pontos lebonyolításához a felek elfogadják a 2016. december 31-ei fordulónappal készített leltárt.
 
5. Az intézmény működéséhez igénybe vehető 2017. évi állami támogatás igényléséről az Átvevő gondoskodik.
 
6. Az Átadó és Átvevő között az átadás - átvétel időpontjára vetítetten teljes körű és tételes bevétel és költségelszámolásra kerül sor.
 
7. Átvevő vállalja, hogy az Intézmény a feladatellátásához az átvétel időpontjában alkalmazott dolgozókat munkáltatói jogutódlással továbbfoglalkoztatja közalkalmazotti jogviszonyban.
 
8. Felek megállapodnak abban, hogy amennyiben közöttük e megállapodás aláírását követően a megállapodás tárgyára vonatkozóan olyan vitás kérdés keletkezne, amelyben egymással nem tudnak megegyezni, vitájukat a Szarvasi Járásbíróság jogosult eldönti.
 
9. Jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben felek a Ptk. vonatkozó rendelkezéseit tekintik irányadónak. Felek kijelentik, hogy a hivatkozott törvényekben foglaltak alapján létrejött megállapodásuk kölcsönös érdekeiknek mindenben megfelel, tartalmát ismerik, azonosan értelmezik és magukra nézve kötelezőnek elismerve mindkét fél részére helybenhagyva saját kezűleg írták alá.
 
10. Rögzítik a felek, hogy ezen megállapodás 4 eredeti példányban készült 2 oldalban szerkesztve. Ezen megállapodás a Gyomaendrőd Város Önkormányzata Képviselő-testülete és az Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa jóváhagyásával lép hatályba.
 
Gyomaendrőd, 2016. november 24.
 
Toldi Balázs
Gyomaendrőd Város Polgármestere
Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya Települési Önkormányzati Társulás
Társulási Tanácsának elnöke
 
« Vissza
Vissza a főmenübe