9/2017. (I. 18.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: Kossuth u. 30. szám alatt található fogorvosi rendelő bérleti jogviszonyának meghosszabbítása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

9/2017. (I. 18.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. határozat 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága javasolta a Képviselő-testületnek a következő döntési javaslat elfogadását:

„Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete jóváhagyja a Városi Egészségügyi Intézmény által, az 5500 Gyomaendrőd, Kossuth u. 30. szám alatt található fogorvosi rendelő bérletére kötendő bérleti szerződést a következő tartalommal:

 

„BÉRLETI SZERZŐDÉS"
(TERVEZET)

 

amely létrejött egyrészről PIKKO Kft. (székhely: 1131 Budapest, Keszkenő utca 11. 3. em. 11., adószám: 24742874241), mint Bérbeadó (a továbbiakban: Bérbeadó),

másrészről a Városi Egészségügyi Intézmény (székhely: 5500 Gyomaendrőd, Hősök útja 57.), mint Bérlő (a továbbiakban: Bérlő) – a továbbiakban Bérbeadó és Bérlő együttesen: Felek, valamint

Gyomaendrőd Város Önkormányzata (székhely: 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124., képviseli: Toldi Balázs polgármester), mint Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat)

 között alulírott napon és helyen az alábbi feltételekkel:

 

1.      Jelen szerződés alapján Bérbeadó bérbe adja, a Bérlő pedig bérbe veszi 5500 Gyomaendrőd, Kossuth Lajos utca 30. szám alatti ingatlan 24,99 m2 területnagyságú fogorvosi rendelőjét (a továbbiakban: helyiség), valamint az ahhoz kapcsolódó kiszolgáló helyiségeket, és a fogorvosi alapellátás biztosítását szolgáló eszközöket (1. melléklet: eszközlista) fogászati alapellátás biztosítása céljából.

2.      Az Önkormányzat 230/2016. (IV. 28.) Gye.  Kt. határozata alapján a folyamatos fogorvosi ellátás biztosítása érdekében utasította a Városi Egészségügyi Intézményt, hogy a 3. és 4. számú fogorvosi körzet folyamatos működtetését 2016. augusztus 1. napjától biztosítsa. A feladat-ellátás mind a két esetben az 5500 Gyomaendrőd, Kossuth Lajos utca 30. szám alatti ingatlan 24,99 m2 területnagyságú fogorvosi rendelőjében történik. A körzetek betöltetlen körzetek, a fogorvosi alapellátás helyettesítéssel kerül biztosításra. A Városi Egészségügyi Intézmény a betöltetlen fogorvosi körzet ellátására - területi ellátási kötelezettséggel - a helyettesítő orvosokkal külön megbízási szerződést köt.  

3.      Bérlő a szerződés tárgyát képező helyiségben kizárólag a 3. és 4. fogorvosi körzet fogorvosi alapellátását biztosítja. Bérlő a szerződés tárgyát képező fogorvosi rendelőt és az 1. mellékletben meghatározott eszközöket jelen bérleti szerződésben foglaltak alapján használhatja. A kiszolgáló helyiségek a Bérbeadóval közös használatban maradnak.

4.      Bérlő a szerződés tárgyát képező helyiséget – a körzet a 3. fogorvosi körzetben heti 14 órában használhatja az alábbiak szerint:

Hétfő:                7.00 - 11.00

Kedd:               15.00 - 17.00

Szerda:              7.00 - 11.00

Csütörtök:          -------

Péntek:              7.00 - 11.00

 

5.      Bérlő a szerződés tárgyát képező helyiséget a 4. fogorvosi körzetben heti 14,5 órában használhatja az alábbiak szerint:

Hétfő:               14.00 - 20.00

Kedd:                  ------

Szerda:              14.00 - 16.30        

Csütörtök:          -------

Péntek:              13.00 - 19.00

6.      Felek rögzítik, hogy Bérlő a bérleti szerződés megkötése előtt a helyiséget megtekintette, azt 2016. augusztus 1. napjától használja, tehát annak állapotával a szerződés aláírásakor tisztában van. 

7.      Bérbeadó jelen megállapodás aláírásával kijelenti, hogy a szerződés tárgyát képező bérleményt jogosult bérbe adni. A Bérlő a bérelt helyiséget albérletbe nem adhatja, azon átalakítást nem végezhet. Bérlő bármilyen átalakítást, felújítást kizárólag a Bérbeadó előzetes írásbeli engedélyével végezhet. Ennek megsértése esetén Bérlő köteles saját költségén az eredeti állapotot helyreállítani, illetve köteles viselni az ezen feltétel megszegése folytán felmerült valamennyi kárt. Bérlő tudomásul veszi, hogy amennyiben a Bérbeadó írásbeli engedélye mellett bármilyen átalakítást, felújítást végez, annak költségét a Bérlő köteles megfizetni, annak megtérítését semmilyen jogcímen nem követelheti a Bérbeadótól, sem jelen szerződéses jogviszony fennállása alatt, sem annak megszűnésekor.

8.      Bérlő a helyiséget 2017. február 01. napjától 2017. július 31. napjáig tartó határozott időtartamra veszi bérbe.

9.      Bérlő a bérlemény után Bérbeadónak bérleti díjat köteles fizetni. A helyiség havi bérleti díja 350.000,- (azaz háromszázötvenezer  Forint). Bérbeadó az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Áfa törvény) 86. § (1) bekezdés l) pontja alapján a szerződés tárgyát képező helyiség (ingatlanrész) bérbeadása vonatkozásában nem tartozik az Áfa kör tárgyi hatálya alá, vagyis mentes az adófizetési kötelezettség alól. Bérbeadó nyilatkozik arról, hogy az Áfa törvény 88. § (1) bekezdés b) pontjában biztosított választási jogával nem élt.

10. A bérleti díj magába foglalja a helyiség használatával kapcsolatban felmerült közüzemi díjakat, az internet és a telefon költségeket, az 1. mellékletben meghatározott eszközök bérleti díját, valamint a helyiség takarításával kapcsolatban felmerült költségeket is.

11. Bérbeadó a bérleti díj összegéről a tárgyhó 10. napjáig számlát állít ki. Bérlő köteles a leszámlázott díjat a számla kézhezvételét követő 15 napon belül a Bérbeadó bankszámlájára átutalni.

12. Bérlő főkötelezettsége a bérelt helyiség átvétele és a használat fejében a bérleti díj megfizetése.

13. Bérbeadó szavatolja, hogy a bérelt helyiség a bérlet teljes időtartama alatt szerződésszerű használatra alkalmas, valamint azt is, hogy harmadik személynek nincs olyan joga a helyiségen, amely a Bérlőt a használatban akadályozná.  Nem áll fenn azonban szavatossági felelőssége azokért a hibákért, amelyeket a Bérlő rendeltetés- vagy szerződésellenes magatartása okozott.

14. A Bérlő a helyiséget rendeltetésének és a szerződésnek megfelelően használhatja. Bérlő vállalja, hogy a használattal, illetve tevékenységével a Bérbeadó működését nem zavarja. Bérbeadó nem felel az olyan kárért, amely valamely közműszolgáltatás zavarából származik.

15. Bérlő saját költségén köteles gondoskodni a helyiség állagmegóvásáról. Bérlő felelős minden kárért, amely a rendeltetésellenes használatból, illetve jelen szerződés megszegéséből keletkezik.

16. Amennyiben Bérlő jelen szerződésben vállalt valamely kötelezettségét megszegi, úgy Bérbeadó a szerződésszegés tényének tudomására jutásától számított nyolc napon belül írásban felszólítja Bérlőt a szerződésszerű használatra. Amennyiben Bérlő az írásbeli felszólítás ellenére, annak kézhezvételétől számított öt napon belül nem állítja helyre a szerződésszerű állapotot, úgy Bérbeadó írásban azonnali hatállyal jogosult felmondani a jelen szerződést. Bérbeadó ebben az esetben követelheti, hogy Bérlő az eredeti állapotot saját költségén állítsa helyre és adja birtokba részére a helyiséget.

17. Bérlő köteles betartani az egész ingatlanra vonatkozó tűz- és balesetvédelmi, valamint egyéb szakmai előírásokat.

18. Jelen szerződés kizárólag írásban a Felek közös megegyezésével módosítható.

19. Jelen szerződést Felek közös megegyezéssel írásban megszüntethetik, illetve jelen szerződést mindkét fél bármikor írásban 30 napos felmondási idő mellett felmondhatja.

20. A bérlet megszűnése után a Bérlő a helyiséget elhagyja és azt köteles a Bérbeadónak olyan állapotban visszaadni, ami a használat időtartama alatti természetes elhasználódásnak megfelel.

21. A szerződő Felek megállapodnak abban, hogy a jelen szerződésben foglaltak maradéktalan megvalósítása érdekében szükség szerint folyamatosan együttműködnek. Ennek megfelelően időben tájékoztatják egymást, nem csupán a jelen megállapodásban foglaltak teljesítéséről, hanem minden olyan kérdésről (tény, adat, körülmény), amely a szerződés teljesítésére kihatással lehet.

22. Egyéb, a jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény és a jelen szerződésre vonatkozó hatályos jogszabályok rendelkezései az irányadók.

23. Felek kötelezettséget vállalnak arra, hogy a jelen szerződéssel kapcsolatban felmerült vitás kérdéseket egymás között tárgyalások útján kísérlik meg rendezni. Ennek 30 napon túli eredménytelensége esetén felek alávetik magukat hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bíróság eljárásának.

24. Felek a jelen szerződést – az alulírott helyen és időpontban - elolvasás és értelmezés után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt jóváhagyólag írják alá. Jelen szerződés 2 (kettő) oldalból áll és 6 (hat), egymással szó szerint megegyező eredeti példányban készült, amelyből aláírás után 2 (kettő) példány a Bérbeadót, 2 (kettő) példány a Bérlőt, 2 (kettő) példány az Önkormányzatot illeti meg.
 

Gyomaendrőd, 2017. január …..              

  …………….…………….                                                …………………………………
                         Bérbeadó                                                                    Bérlő


                                               …………….…………….

                                                       Önkormányzat  „

« Vissza
Vissza a főmenübe