53/2017. (II. 15.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: Adóellenőrök 2017. évi foglalkoztatása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

53/2017. (II. 15.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. határozat 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága javasolta a Képviselő-testületnek, hogy a 2017. évi adóellenőrzési feladatok a Közös Önkormányzati Hivatal Adó Osztályának dolgozói által, részükre célfeladatul kitűzött adóellenőrzési eljárás során kerüljenek ellátásra. Az elért eredmény utáni jutalékot, illetve az adóellenőrzési munkával kapcsolatos költségek forrását az alábbiak szerint javasolja meghatározni: 

1. Idegenforgalmi adónál a jutalék mértéke az ellenőrzési időszaknak a 2016. év azonos időszakában bevallott adóköteles vendégéjszakák számához viszonyított növekedése után 150 Ft/vendégéjszaka.

2. Üdülési célú épületek utáni építményadónál a jutalék mértéke

- feltárt épületenként 5.000 Ft, plusz

- a feltárt adóköteles m2 után kivetett adó 25 %-a.

3. Vállalkozási célú épületek utáni építményadó és kommunális adó adóellenőrzési munkájával kapcsolatos költségek forrásául az ellenőrzés során feltárt adózatlan ingatlanok után kivetett, abból 2017. április 1 - október 31. között befolyt adóbevételek 40 %-át jelöli ki azzal, hogy az egy főnek ezen a címen kifizetett bérösszeg nem haladhatja meg a bruttó 220.000 Ft-ot.

« Vissza
Vissza a főmenübe