197/2017. (VI. 20.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: Önkormányzati rendeletek módosítása
  Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága
197/2017. (VI. 20.) Gye. Kt. Üokke. határozata
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzat Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek az alábbi döntési javaslat elfogadását:
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének
.../2017. (...) önkormányzati rendelete
Önkormányzati rendeletek módosításáról
 
TERVEZET
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) és i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el
 
1. A Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2013. (V. 10.) önkormányzati rendelet módosítása
 
1. § A Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2013. (V. 10.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.) a következő 7/A. §-sal egészül ki.
"7/A. § Gyomaendrőd Város Önkormányzatát és szerveit érintő polgári perekben a polgármester és az alpolgármester az önkormányzatot érintő valamennyi ügykörben, a bizottság elnöke a bizottság által hozott döntést érintő ügykörben, a jegyző pedig a hatáskörét és a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatalt érintő ügykörökben jogosult eljárni."
2. § (1) Az Ör. 19. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép.
„19. § (5) A Képviselő-testület a jogszabályban előírt eseteken túl, zárt ülés keretében, titkos szavazással dönt az összeférhetetlenségi, méltatlansági, kitüntetési ügy tárgyalásakor, fegyelmi büntetés kiszabása, valamint vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárás esetén, továbbá a választás, kinevezés, felmentés, vezetői megbízás adása, annak visszavonása, fegyelmi eljárás megindítása és állásfoglalást igénylő személyi ügy tárgyalásakor.”
(2) Az Ör. 19. §-a a következő (5a) bekezdéssel egészül ki.
„(5a) Amennyiben a titkos szavazást nem szavazógéppel végzik, akkor azt az Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság tagjaiból alakított 3 fős szavazatszámláló bizottság bonyolítja le.”
 
2. A kegyeleti kérdésekről szóló 12/2007. (II. 26.) önkormányzati rendelet módosítása
 
3. § A kegyeleti kérdésekről szóló 12/2007. (II. 26.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör2.) 3. § (2) bekezdés b) pontjában a „Polgármesteri Hivatal” szövegrész helyébe az „önkormányzati hivatal” szöveg lép.
4. § A Ör2. 4. §-a helyébe a következő rendelkezés lép.
„4. § Az önkormányzat saját halottja temetési költségeit, továbbá a 3. § (2) bekezdésben foglaltakkal kapcsolatos egyéb költségek fedezetét a tárgyévi költségvetés Kitüntetési és kegyeleti alap előirányzata biztosítja.”
 
5. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.
(2) Hatályát veszti
a) az Ör. 19. § (3) bekezdése,
b) az Ör2. 2. § (2) bekezdésében a "– a bizottság elnöki munkacsoporttal történt egyeztetés után -" szövegrésze."
« Vissza
Vissza a főmenübe