173/2017. (VI. 21.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: Önkormányzati rendeletek felülvizsgálata

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

173/2017. (VI. 21.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. határozat

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek a következő normaszövegű rendelet megalkotását:

 

"Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testületének

.../2017. (...) önkormányzati rendelete

Önkormányzati rendeletek módosításáról

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) és i) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el

 

1. A Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2013. (V. 10.) önkormányzati rendelet módosítása

 

1. § A Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2013. (V. 10.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.) a következő 7/A. §-sal egészül ki.

"7/A. § Gyomaendrőd Város Önkormányzatát és szerveit érintő polgári perekben a polgármester és az alpolgármester az önkormányzatot érintő valamennyi ügykörben, a bizottság elnöke a bizottság által hozott döntést érintő ügykörben, a jegyző pedig a hatáskörét és a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatalt érintő ügykörökben jogosult eljárni."

2. § (1) Az Ör. 19. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép.

„19. § (5) A Képviselő-testület a jogszabályban előírt eseteken túl, zárt ülés keretében, titkos szavazással dönt az összeférhetetlenségi, méltatlansági, kitüntetési ügy tárgyalásakor, fegyelmi büntetés kiszabása, valamint vagyonnyilatkozattal kapcsolatos eljárás esetén, továbbá a választás, kinevezés, felmentés, vezetői megbízás adása, annak visszavonása, fegyelmi eljárás megindítása és állásfoglalást igénylő személyi ügy tárgyalásakor.”

(2) Az Ör. 19. §-a a következő (5a) bekezdéssel egészül ki.

„(5a) Amennyiben a titkos szavazást nem szavazógéppel végzik, akkor azt az Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság tagjaiból alakított 3 fős szavazatszámláló bizottság bonyolítja le.”

 

2. A kegyeleti kérdésekről szóló 12/2007. (II. 26.) önkormányzati rendelet módosítása

 

3. § A kegyeleti kérdésekről szóló 12/2007. (II. 26.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör2.) 3. § (2) bekezdés b) pontjában a „Polgármesteri Hivatal” szövegrész helyébe az „önkormányzati hivatal” szöveg lép.

4. § A Ör2. 4. §-a helyébe a következő rendelkezés lép.

„4. § Az önkormányzat saját halottja temetési költségeit, továbbá a 3. § (2) bekezdésben foglaltakkal kapcsolatos egyéb költségek fedezetét a tárgyévi költségvetés Kitüntetési és kegyeleti alap előirányzata biztosítja.”

 

5. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.

(2) Hatályát veszti

a) az Ör. 19. § (3) bekezdése,

b) az Ör2. 2. § (2) bekezdésében a "– a bizottság elnöki munkacsoporttal történt egyeztetés után -" szövegrésze."

« Vissza
Vissza a főmenübe