250/2017. (VIII. 21.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: A 14879/8 hrsz.-ú ingatlan értékesítése nyílt eljárásban

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

250/2017. (VIII. 21.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. határozat

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek a következő döntési javaslat elfogadását:

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Önkormányzat tulajdonát képező 14879/8 helyrajzi számú kivett, zártkerti művelés alól kivett terület értékesítésére egyfordulós, nyílt árverést hirdet az alábbi felhívás szerint. 

  

Gyomaendrőd Város Önkormányzata

 

a Gyomaendrőd, 14879/8 hrsz.-ú kivett, zártkerti művelés alól kivett terület megnevezésű ingatlan értékesítésre nyílt érverést hirdet

 

ÁRVERÉSI KIÍRÁS

 

Az árverést kiíró megnevezése és székhelye: 

Gyomaendrőd Város Önkormányzata 

Cím: 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124. 

Telefon: +36-66/386-122 

Képviseli: Toldi Balázs polgármester 

e-mail: onkormanyzat@gyomaendrod.hu

 

Az árverés célja: Gyomaendrőd Város Önkormányzata Képviselő–testülete egyfordulós nyilvános árverést hirdetett a tulajdonában lévő a Gyomaendrőd, 14879/8 hrsz.-ú ingatlan értékesítésére. 

 

Az árverést vezeti: Csényi István a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal alkalmazottja.

 

Az árverés kiírása, meghirdetése

 

A megkötendő szerződés típusa: Adásvételi szerződés

 

 

Az árverésen részt vehet:

 

1. Természetes személy,

2. Azon, a cégnyilvántartásba bejegyzett jogi személy, amely a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv. 3. § (1) pontjában meghatározott átlátható szervezet, 

3. Több társaság vagy természetes személy együttesen, amely a hatályos magyar jogszabályok értelmében az ingatlan tulajdonjogát megszerezhetik. 

 

Magánszemélyek a személyi okmányaikkal igazolhatják magukat.

 

Cégek esetében az aláírásra jogosult, vagy érvényes meghatalmazással rendelkező vehet részt a versenytárgyaláson. Az aláírási címpéldány eredeti példányát, a 30 napnál nem régebbi hiteles cégkivonatot, aláírási címpéldányt és a cégszerűen aláírt átláthatósági nyilatkozatot, melyet az eredeti okirat bemutatásával a versenytárgyaláson kell igazolni.

 

Az árverésen kizárólag az vehet részt, illetve az adhat képviseleti meghatalmazást, akinek a nevére az előleg letétbe helyezésre került.

 

1. Kikiáltási ár, induló licit: bruttó 1.560.000,- Ft. Licitlépcső: 10.000,-Ft.

 

2. Az ingatlan leírása:

 

Helyrajzi szám

Az ingatlan főbb adatai, jellemzői, egyéb megjegyzés

 14879/8 hrsz.

Elhelyezkedése: A terület a gyomai településrész belterületei határához közel a Mezőberény irányába vezető 46-os főközlekedési útvonal mellett helyezkedik el. Megközelítése a műútról letérve földúton lehetséges.

 

3. A szabályozási terv előírásai.

 

A város helyi építési szabályzatáról szóló 9/2010. (II. 26.) önkormányzati rendelet alapján „Ge” egyéb ipari gazdasági övezet előírásai vannak érvényben. 

 

4. Az árverés.

 

4.1. Helye: Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal ülésterme (Gyomaendrőd, Selyem út 124.)

4.3 Ideje: 2017. szeptember 15. 1000 óra.

 

Árverési biztosíték

 

5.  A meghirdetett ingatlanra az induló ár 10 %-át kitevő 15.000,- Ft árverési biztosíték utalását – legkésőbb 2017. szeptember 15.-én 9 óráig - el kell indítani az Endrőd és Vidéke Takarékszövetkezetnél vezetett 53200125-11062402 számlára, és annak bizonylat másolatát az ajánlatához kell csatolni.

6.  Az árverés során azon licitálók, akik nem nyertek, azoknak a befizetett előleg visszautalásra kerül, az eredmény megállapítását követő 3 napon belül. A nyertes licitáló döntése alapján szintén kérheti az előleg visszautalását, vagy annak beszámítását a vételárba.

 

Szerződéskötés feltételei

 

7. Az árverés nyertese az értesítést követően 15 napon belül szerződést köt. 

8. Vételár megfizetése: Vevőnek a vételárat legkésőbb a szerződéskötéssel egyidejűleg kell megfizetnie.

9. A szerződéskötés egyéb feltételei:

9.1. Ha az árverés nyertesével a szerződés megkötése – a szerződéskötésre nyitva álló határidőben – meghiúsul, vagy a szerződés aláírása után a nyertes a szerződést nem vagy nem szerződésszerűen teljesíti és ezért a kiíró a szerződéstől eláll, vagy felmondja azt, úgy a kiíró jogosult a soron következő licitálóval – azonos feltételek mellett – szerződést kötni, vagy új árverést kiírni.

9.2. A nyertes licitáló helyébe lépő licitálóval csak akkor köthető szerződés, ha

a) az árverési  kiírás erre lehetőséget adott, továbbá

b) az árverés eredményének közlésekor a 2. és 3. helyre rangsorolt licitálót erről külön értesítették, továbbá

c) a szerződésnek a kiíró által történő – a 9.1 pontban foglalt okok miatti – felmondása vagy attól történő elállása esetén a szerződéskötéstől számított 6 hónap még nem telt el.

 

10. Az árverési kiírás megjelenik: a Gyomaendrőd Város honlapján ( www.gyomaendrod.hu) illetve a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján.

11.   Az ingatlannal kapcsolatos felvilágosítást a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Osztályán lehet kérni munkanapokon 800 és 1400 között. Az ingatlan nem körülzárt, a helyszínen megtekinthető.

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő – testülete 

« Vissza
Vissza a főmenübe