331/2017. (XI. 22.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: Városi Egészségügyi Intézmény Laboratóriumának működtetése

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

331/2017. (XI. 22.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. határozat

Gyomaendrőd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek a következő döntési javaslat elfogadását:

„Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a laboratórium folyamatos működtetésének biztosítása céljából az „ATTENTUS” Kft.-vel (5540 Szarvas, Bem u. 20., képviseli: Gulyás Zoltán, adószám: 11051835-2-04, cg: 04-09-003074) az egészségügyi laboratórium kiegészítő finanszírozására megállapodást köt az alábbi tartalommal, és ezzel egyidejűleg felkéri Toldi Balázs polgármestert a szerződés aláírására:

 

Megállapodás

kiegészítő finanszírozásra

 

amely létrejött egyrészről

- Gyomaendrőd Város Önkormányzata (5500 Gyomaendrőd, selyem u. 124., képviseli: Toldi Balázs polgármester, adószám: 15725527-2-04, törzsszám:725525, mint a Megrendelő fenntartója,

- Városi Egészségügyi Intézmény (5500 Gyomaendrőd, Hősök útja 57., képviseli: dr. Magyar Hajnalka igazgató, adószám: 15346999-1-24, Oep finanszírozási kód: 03 1207) megrendelő továbbiakban mint Megrendelő,

másrészről

- az ATTENTUS” Kft.-vel (5540 Szarvas, Bem u. 20., képviseli: Gulyás Zoltán, adószám: 11051835-2-04, cg: 04-09-003074), továbbiakban, úgyis mint a laboratóriumi feladatokat ellátó megbízott, továbbiakban mint Megbízott között

az alulírott helyen és időben az alábbi feltételek mellett:

1.

Felek tényként rögzítik, hogy 2010. március 31. napján Gyomaendrőd Város Önkormányzata és a Városi Egészségügyi Intézmény megbízási szerződést kötöttek Szarvas Város Önkormányzatával, a Szarvasi Szakorvosi Egészségügyi szolgáltató Kft-vel és az „ATTENTUS” Kft-vel az OEP (későbbiekben. NEAK) által finanszírozott a Városi Egészségügyi Intézmény laboratóriumában levett vér és vizelet minták feldolgozására. Szerződő felek 2016. július 19. napján a laboratórium működésének kiegészítő finanszírozására megállapodást kötöttek 2017. december 31. napjáig a hivatkozott megbízási szerződés figyelembevételével a jobb betegellátás érdekében.

Felek a megállapodás lejárta előtt a szolgáltatást kölcsönösen kiértékelték és jelen megállapodás aláírásával a laboratóriumi szolgáltatások kiegészítő finanszírozásában az alábbi feltételek szerint állapodnak meg:

2.

Jelen megállapodást a felek a közöttük 1. pontban körülírt megbízási szerződésben meghatározottak változatlansága mellett meghatározott időtartamra 2018. január 1. napjától 2020. december 31. napjáig kötik azzal, hogy a jelen megállapodásban meghatározott határozott idő lejártát követően a Felek a 2010. március 31. napján megkötött szerződésben foglaltakat tekintik irányadónak.

3.

A Megbízott vállalja, hogy mindösszesen intézményi szinten - az 1. pontban hivatkozott szerződésben vállaltakkal együtt – összesen havi 760.000 TVK pontnak megfelelő értékű laboratóriumi szolgáltatást nyújt a Városi Egészségügyi Intézményben levett vér és vizeletminták vizsgálatára.

4.

Megrendelő a zökkenőmentes beteg ellátás érdekében a 3. pontban meghatározott 760 000 TVK pont feletti rész teljesítményét 0,74 Ft/pont összegben téríti meg a Megbízottnak. A Városi Egészségügyi Intézmény köteles a jelen megállapodásban meghatározott szolgáltatási díjat számla ellenében, banki átutalással tárgyhót követő hó 15. napjáig a Megbízott részére megfizetni.

5.

A Szolgáltató a megrendelt szolgáltatást Gyomaendrőd közigazgatási területén, területi ellátási kötelezettséggel működő (alapellátást biztosító) háziorvosi-, házi gyermekorvosi szolgáltatók által beutalóval kezdeményezett vizsgálatokra és Gyomaendrőd közigazgatási területén – a Városi Egészségügyi Intézményben – működő járóbeteg-szakellátás szakorvosai által beutalóval kezdeményezett vizsgálatok elvégzésére biztosítja.

6.

A Megbízott jelen megállapodás időtartama alatt – Dr. Hajzer Ildikó klinikai szakorvos közreműködésével – térítésmentesen biztosítja heti 5 szakorvosi órában a Városi Egészségügyi Intézmény laboratóriumának szakorvosi felügyeletét.

7.

Szerződő felek kötelesek a szerződés tárgyának megvalósítása érdekében, jogaik gyakorlása és kötelezettségeik teljesítése során kölcsönösen együttműködni. Az együttműködést képviselőik útján valósítják meg, amennyiben az együttműködés során nem a képviselők járnak el, kötelesek előzetesen a másik felet értesíteni arról, hogy nevükben ki jogosult eljárni.

8.

A felek jogosultak a megállapodást súlyos szerződésszegés esetén azonnali hatállyal felmondani.

9.

Jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a Ptk., valamint egyéb kapcsolódó jogszabályok rendelkezései az irányadók.

10.

Felek jelen megállapodást – áttanulmányozása, értelmezése és megértése után – mint akaratunkkal mindenben megegyezőt írják alá.

 

Gyomaendrőd, 2017. december …….

 

„ATTENTUS” Kft.

megbízott

Képv: Gulyás zoltán ügyvezető

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzata                      Városi Egészségügyi Intézmény

            megrendelő fenntartója                                             megrendelő

       Képv. Toldi Balázs polgármester                                 Képv. Dr. Magyar Hajnalka igazgató

 

 

Pénzügyi ellenjegyző:

Jogi ellenjegyző:”

« Vissza
Vissza a főmenübe