376/2017. (XII. 13.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: Lapkiadói megállapodás módosítása

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság

376/2017. (XII. 13.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. határozat


Gyomaendrőd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek a következő döntési javaslat elfogadását:

„1) Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az általa alapított Gyomaendrődi Hírmondó kiadásra kerülő példányszámát 2018. január 1-étől 6.200-ban határozza meg.

A lapkiadás kiadói költségvetési támogatását a példányszámra tekintettel évi bruttó 4 millió forintban határozza meg a kiadótól várható éves 400 ezer forint bevétel mellett.

 

2) Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, a polgármesteri aláíráshoz, elfogadja a Gyomaendrődi Hírmondó városi időszaki lap kiadójával 2017. szeptember 5-én megkötött megállapodás módosítását következő tartalommal:

 

MEGÁLLAPODÁS MÓDOSÍTÁS

 

a Gyomaendrődi Hírmondó városi időszaki lap kiadásáról

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzata (5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124., képviseli: Toldi Balázs polgármester) mint a Gyomaendrődi Hírmondó című városi időszaki lap alapítója (a továbbiakban: Alapító),

másrészről a Határ Győző Városi Könyvtár (5500 Gyomaendrőd, Fő út 230., Törzskönyvi azonosító szám (PIR): 634409, adószáma: 16654237-1-04, képviseli: Dinyáné Bánfi Ibolya intézményvezető) mint a Gyomaendrődi Hírmondó című városi időszaki lap kiadója (a továbbiakban: Kiadó) között az alulírott helyen és időben, az alábbi feltételek szerint:

 

1. Előzmény:

A felek között 2017. szeptember 5-én, a Gyomaendrődi Hírmondó városi időszaki lap kiadásáról szóló megállapodást (a továbbiakban: Megállapodás) a következőkben módosítják.

 

2. A Megállapodás 2.1. pontja az alábbiak szerint módosul:

„2.1. Gondoskodik a Hírmondó évi 10 alkalommal, alkalmanként átlagban 20 oldalon, 6.200 példányban történő megjelentetéséről, valamint terjesztéséről.”

 

3. A Megállapodás 2.6. pontja az alábbiak szerint módosul:

„2.6. A terjesztés során a Kiadó gondoskodik arról, hogy lapszámonként legalább 6.200 példányt ingyenesen eljuttasson a gyomaendrődi lakossághoz a megjelenést követő három munkanapon belül. A címzetlen reklám kiadvány levélszekrénybe kézbesítésre előkészítése, továbbá a köteles és tisztelet példányok postázása a Kiadó feladata.”

 

4. A Megállapodás 2.7. pontja az alábbiak szerint módosul:

„2.7. A Hírmondó minden lapszámában az aktuális lapszám legfeljebb 25 %-áig – az Mttv-ben és egyéb vonatkozó jogszabályokban foglalt feltételekkel - kereskedelmi jellegű hirdetést helyezhet el az általa közzétett Általános Szerződési Feltétek szerint.”

 

5. A Megállapodás 4. pontja az alábbiak szerint módosul:

„3. Az Alapító a kiadással járó tördelési, nyomtatási, terjesztési feladatok és személyi jellegű kiadások ellentételezésére évente, a költségvetési rendeletében meghatározott mértékű önkormányzati támogatást biztosít a Kiadó részére. A kiadással járó, szakmai színvonal csökkenését nem eredményező, költség megtakarítást és többlet bevételt a Kiadó az intézményi működési kiadásokra és a szakmai munka fejlesztésére fordíthat.”

 

6. A megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Mttv. rendelkezései megfelelően irányadóak. A megállapodás három egymással szó szerint megegyező példányban készült, melyet Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a /2017. (XII. 14.) Gye. Kt. határozatával jóváhagyta, és azt a felek elolvasás és értelmezés után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, aláírják.

  

 

Gyomaendrőd, 2017. december ….

 

 

 

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzata

Toldi Balázs

polgármester

 

Gyomaendrőd, 2017. december ….

 

 

 

 

Határ Győző Városi Könyvtár

Dinyáné Bánfi Ibolya

intézményvezető

Jogilag ellenjegyzem:

 

 

 

Dr. Uhrin Anna

jegyző

Pénzügyileg ellenjegyzem:

 

 

 

Szilágyiné Bácsi Gabriella

pénzügyi osztályvezető”

« Vissza
Vissza a főmenübe