34/2018. (II. 12.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: Gyomaendrődi Start Szociális Szövetkezettel kötött haszonkölcsön szerződés módosítása
 Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága
34/2018. (II. 12.) Gye. Kt. Üokke. határozata
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzat Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek a következő döntési javaslat elfogadását:
 
„Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja a Gyomaendrődi Start Szociális Szövetkezettel kötött haszonkölcsön szerződés módosítását, a következő tartalommal:
 
HASZONKÖLCSÖN szerződés
2. SZÁMÚ MÓDOSÍTÁSA
 
Amely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzata
        Képviseli: Toldi Balázs polgármester                       
         Székhely: 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.                              
mint Kölcsönadó (a továbbiakban: Kölcsönadó),
 
másrészről a Gyomaendrődi Start Szociális Szövetkezet
            Képviseli: Ugor Emese                                 
        Székhely: 5500 Gyomaendrőd, Ipari Park 3741/50.                                                                       
mint Kölcsönvevő (a továbbiakban: Kölcsönvevő)
 
 (a továbbiakban együtt: Szerződő Felek) között alulírt helyen és napon, az alábbi feltételek szerint:
 
1.      Szerződő Felek rögzítik, hogy 2014. február 20. napján a szerződés elválaszthatatlan részét képező 1. számú mellékletben tételesen felsorolt ingó tárgyi eszköz/ egyéb ingatlan/ állatállomány vonatkozásában haszonkölcsön szerződést kötöttek.
 
2.      Szerződő Felek a jelen szerződésmódosítás 1. pontjában meghatározott Haszonkölcsön szerződést – a szociális szövetkezet gazdasági működésének megerősítése érdekében – közös megegyezésükkel a jelen szerződésmódosítás szerinti alábbi tartalommal módosítják. A Haszonkölcsön szerződés módosított szövegrészei félkövér, dőlt betűvel kerülnek megjelölésre.
 
3.      A Haszonkölcsön szerződés 2. pontja – a szerződés időbeli hatálya - az alábbiak szerint módosul:
 
 „A használat joga Kölcsönvevőt 2018. március 1. napjától 2020. április 30. napjáig, 2 , azaz kettő  éven át illeti meg.”
 
4.    A Haszonkölcsön szerződés 10. pontja az alábbiakkal egészül ki :
 
„10. Kölcsönvevő vállalja, hogy a kijelölt állami képviselő számára, a vélemény kialakításához szükséges információkat rendelkezésre bocsátja, és biztosítja, hogy az állami képviselő a hasznosításra kapott iratokba, számviteli nyilvántartásokba betekintsen, a vezető tisztségviselőktől és tagoktól felvilágosítást kérjen.
 
10.1 A haszonkölcsönbe vevő szociális szövetkezet vállalja, hogy a hasznosításra kapott eszközök hasznosításával kapcsolatos döntések meghozatala előtt (a szociális szövetkezet képviseletére jogosult) a kijelölt állami képviselő véleményét kikéri. Az állami képviselő véleményét 8 napon belül írásban küldi meg a szociális szövetkezet részére.
10.2 Az állami képviselő negyedévente helyszíni látogatást tesz a haszonkölcsönbe vevő szociális szövetkezeteknél a haszonkölcsönbe vett eszközök, ingatlan hasznosításával kapcsolatos helyszíni tájékozódás, információszerzés kapcsán. Az állami képviselő a szociális szövetkezet képviselőjével telefonon egyezteti az időpontot legalább a tervezett helyszíni látogatás előtt 3 nappal. A helyszíni látogatás során az állami képviselő jogosult a haszonkölcsönbe adott ingatlan /eszköz hasznosításával kapcsolatos szerződésekbe, készletnyilvántartásba betekinteni.
10.3 Az állami képviselő a negyedéves helyszíni látogatások felül jogosult a szociális szövetkezet képviseletre jogosult személyétől írásban a haszonkölcsönbe adott eszköz/ingatlan kapcsán írásban tájékoztatást kérni, melyet a szociális szövetkezet képviselője 8 napon belül köteles szolgáltatni.”
 
5.    A Haszonkölcsön szerződés 11. pontja az alábbiakkal egészül ki:
 
„ 11. Szerződő Felek kölcsönösen kijelentik, hogy jelen haszonkölcsön szerződéssel érintett vagyonelemek tekintetében beállt jelentős változásról[1] a kijelölt állami képviselőt a változás beállásától számított 8 munkanapon belül tájékoztatják, továbbá vállalják, hogy a kijelölt állami képviselő vagyonelemekkel kapcsolatos tevékenységét – az általa kért adatszolgáltatás teljesítésével, helyszíni ellenőrzés lehetővé tételével – a haszonkölcsön szerződés ideje alatt biztosítják.
 
11.1 Amennyiben az állami képviselő azt észleli, hogy a szociális szövetkezet a hasznosításra kapott eszközöket a haszonkölcsön-szerződésben foglaltaktól eltérő, vagy rendeltetésellenes módon használja, haladéktalanul jelzi az általa tapasztalt szerződésben foglaltaktól eltérő, vagy rendeltetésellenes használatot a szociális szövetkezet számára, amely köteles egyeztetés útján a felmerült vitás kérdéseket rendezni. Amennyiben az egyeztetés nem vezet eredményre és a szerződésben foglaltaktól eltérő vagy rendeltetésellenes használat továbbra is fennáll, az állami képviselő jelzi ezen tényt a haszonkölcsönbe adó számára.
 
11.2 A haszonkölcsönbe adó az állami képviselő jelzése alapján köteles kezdeményezni - határidő tűzésével - a szociális szövetkezetnél a szerződésben foglaltaknak megfelelő, rendeltetésszerű és üzleti terv szerinti használat helyreállítását.
 
11.3 Amennyiben a szociális szövetkezet a meghatározott határidőn belül nem állítja helyre a hasznosításra kapott eszközök szerződésben foglaltaknak megfelelő, rendeltetésszerű használatát, a haszonkölcsönbe adó köteles kezdeményezni a haszonkölcsön-szerződés azonnali hatályú felmondását.
 
11.4 Amennyiben a haszonkölcsönbe adó nem tesz eleget a haszonkölcsön-szerződés azonnali hatályú felmondására irányuló kötelezettségének, az állami képviselő a járási hivatalhoz fordul, amely kezdeményezi a haszonkölcsönbe adóval kötött hatósági szerződés megszegése miatt a szükséges eljárás lefolytatását.”
 
 6.    A Haszonkölcsön szerződés jelen szerződésmódosítással nem érintett részei változatlan tartalommal hatályban maradnak.
 
 7.    Jelen szerződésmódosítás aláírásának napjával lép hatályba.
  
8.    Jelen három számozott oldalból álló szerződésmódosítás három egymással mindenben megegyező példányban készült, melyből egy a Kölcsönvevőnél, kettő a Kölcsönadónál marad.
 
Jelen szerződésmódosítást Szerződő Felek elolvasás és kölcsönös értelmezés után, mint akaratukban mindenben megegyezőt jóváhagyólag írják alá.
  
Gyomaendrőd, 2018. február 6.
  
 …………………………..………….                      ……………………………….………….
Gyomaendrőd Város Önkormányzata                 Gyomaendrődi Szociális Szövetkezet
                 polgármester                                  igazgatóság elnöke/ügyvezető elnök
                  kölcsönadó                                                    kölcsönvevő
 
jelentős változás: haszonkölcsön szerződés módosítása, meghosszabbítása, megszűnése, felbontása; tulajdonjog változása; a vagyonelemek állapotában/állagában beállt olyan változás, amely a rendeltetésszerű használatot lehetetlenné teszi, káresemény bekövetkezése
Helyi és nemzetiségi önkormányzat, valamint ezek jogi személyiséggel rendelkező társulásának vezetője.”
 
« Vissza
Vissza a főmenübe