28/2018. (VII. 17.) Roma Nemzetiségi Önkormányzat Ügyrendi és Kulturális Bizottsági határozat
Tárgy: Együttműködési megállapodás a Dévaványai Roma Nemzetiségi Önkormányzattal

Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata

Ügyrendi és Kulturális Bizottságának

28/2018. (VII. 17.) ÜKB határozata

Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata Ügyrendi és Kulturális Bizottsága javasolja a Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének a következő döntési javaslat elfogadását:

„Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselő-testülete a Dévaványai Roma Nemzetiségi Önkormányzattal az alábbi tartalmú együttműködési megállapodást köti: 

 

E G Y Ü T T M Ű K Ö D É S I  M E G Á L L A P O D Á S

 

Mely létrejött egyfelől Dévaványai Roma Nemzetiségi Önkormányzata (székhelye: 5510 Dévaványa, Hősök tere 1., képviseli Kovács Attila Tamás elnök,

 

másfelől a Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata ( székhelye. 5500 Gyomaendrőd, Fő út 80, képviseli: Szécsi Zsolt elnök, a továbbiakban együtt: Felek között, az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételekkel:

 

Az együttműködő Felek rögzítik, hogy jelen megállapodás keretében együtt kívánnak működni annak érdekében, hogy a magyarországi romák identitásukat megőrizzék, a hagyományokat megismerjék és továbbadják.

 

1. A felek hozzá kívánnak járulni a magyarországi romák kulturális életének színesítéséhez.

2. A Felek egymást kölcsönösen segítik információkkal a pályázatok felkutatásában, a partnerkapcsolatok ápolásában, új kapcsolatok kialakításában.

3. A Felek közös ügyeknek tekintik a kölcsönös előnyöket és lehetőségeket tartalmazó programok közös kimunkálását a hagyományápolás, a múlt emlékeinek megőrzésében.

4. A Felek a jelentkező aktuális feladatok által megkívánt időpontban és gyakorisággal is tanácskozhatnak.

5. A Felek kijelentik, hogy a jelen megállapodás aláírása a Felek részéről pénzügyi kötelezettségvállalást nem jelent. Amennyiben az együttműködés során anyagi fedezet biztosítása válik szükségessé, arról a Felek külön megállapodás keretében rendelkeznek.

6. A jelen megállapodást a Felek Képviselő-testületei határozataikkal elfogadták.

7. A jelen megállapodás határozott időtartamú, a jelen megállapodás aláírásának napjától kezdődően 2018. december 31. napjáig hatályos.

8. A felek megállapodnak, hogy jelen megállapodásból eredő esetleges jogviták eldöntésére az illetékességgel rendelkező Járásbíróságot kötik ki.

9. A Felek a jelen megállapodásban foglalt feltételekkel egyetértenek, azokat elfogadják, és a jelen megállapodást, mint akaratukkal mindenben megegyezőt aláírják.

 

Kelt: 2018. július                               

 

     …………………………………                                                  ……………………….....................

Dévaványai Roma Nemzetiségi                                 Gyomaendrődi Roma Nemzetiségi    Önkormányzat                                                            Önkormányzat”

« Vissza
Vissza a főmenübe