23/2018. (V. 10.) Roma Nemzetiségi Önkormányzat Ügyrendi és Kulturális Bizottsági határozat
Tárgy: Együttműködési megállapodás Orosháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzattal
Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzat Ügyrendi és Kulturális Bizottsága javasolja a Képviselő-testületnek, hogy kössön együttműködési megállapodást Orosháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatával az alábbi tartalommal::
 
E G Y Ü T T M Ű K Ö D É S I   M E G Á L L A P O D Á S
 
Mely létrejött egyfelől Orosháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata (székhelye: 5900 Orosháza, Pacsirta u. 8. , képviseli Simondán Gusztáv elnök,
másfelől a Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata ( székhelye: 5500 Gyomaendrőd, Fő út 80, képviseli: Szécsi Zsolt elnök, ( a továbbiakban együtt: Felek) között, az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételekkel:
A Felek rögzítik, hogy jelen megállapodás keretében együtt kívánnak működni annak érdekében, hogy a magyarországi romák identitásukat megőrizzék, a hagyományokat megismerjék és továbbadják.
1.      A Felek hozzá kívánnak járulni a magyarországi romák kulturális életének színesítéséhez.
2.      A Felek egymást kölcsönösen segítik információkkal a pályázatok felkutatásában, a partnerkapcsolatok ápolásában, új kapcsolatok kialakításában.
3.      A Felek közös ügyeknek tekintik a kölcsönös előnyöket és lehetőségeket tartalmazó programok közös kimunkálását a hagyományápolás, a múlt emlékeinek megőrzésében.
4.      A Felek kijelentik, hogy a jelen megállapodás aláírása a Felek részéről pénzügyi kötelezettségvállalást nem jelent. Amennyiben az együttműködés során anyagi fedezet biztosítása válik szükségessé, arról a Felek külön megállapodás keretében rendelkeznek.
5.      A jelen megállapodást a Felek Képviselő-testületei határozataikkal elfogadták.
6.      A jelen megállapodás határozott időtartamú, a jelen megállapodás aláírásának napjától kezdődően 2018. december 31. napjáig hatályos.
7.      A felek megállapodnak, hogy jelen megállapodásból eredő esetleges jogviták eldöntésére az illetékességgel rendelkező Járásbíróságot kötik ki.
8.      A Felek a jelen megállapodásban foglalt feltételekkel egyetértenek, azokat elfogadják, és a jelen megállapodást, mint akaratukkal mindenben megegyezőt aláírják.
 
Kelt: 2018. május
………………………………………………………..        ……………………………………………..
           Orosháza Város Roma                    Gyomaendrőd Város Roma  
        Nemzetiségi Önkormányzata          Nemzetiségi Önkormányzata
    
« Vissza
Vissza a főmenübe