159/2019. (IX. 21.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: Piac, mérlegkezelés és vásárok rendezésére kijelölt ingatlanok bérbeadása

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság

159/2019. (VIII. 21.) Gye. Kt. Vkm. Biz. határozata

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága elfogadásra javasolja a Képviselő-testületnek következő döntési javaslatot:

„Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nyílt árversenyt hirdet a Pásztor J. utcai piac (2937/40 hrsz.), Damjanich utcai piac (5008/1 hrsz.), Gyoma vasútállomás mázsaház (3743/6 hrsz.) és az Endrődi vásártér és mázsaház (5159/18 hrsz.). ingatlanok, valamint a létesítményekhez kapcsolódó vásár-, piacrendezési, illetve mérlegelési tevékenység tartós bérbeadás útján történő üzemeltetésére az alábbi versenyeztetési kiírás szerint.

 

VERSENYEZTETÉSI KIÍRÁS

 

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzata nyílt árversenyt hirdet ingatlanok és a létesítményekhez kapcsolódó

vásár-, piacrendezési, illetve mérlegelési tevékenység 

tartós bérbeadás útján történő üzemeltetésére

 

 

Az árversenyt kiíró megnevezése és székhelye: 

Gyomaendrőd Város Önkormányzata 

Cím: 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124. 

Telefon: +36-66/386-122 

Képviseli: Toldi Balázs polgármester 

e-mail: onkormanyzat@gyomaendrod.hu

 

Az árverseny célja: a Pásztor J. utcai piac (2937/40 hrsz.), Damjanich utcai piac (5008/1 hrsz.), Gyoma vasútállomás mázsaház (3743/6 hrsz.), Endrődi vásártér és mázsaház (5159/18 hrsz.). ingatlanok és a létesítményekhez kapcsolódóvásár-, piacrendezési, illetve mérlegelési tevékenység bérbeadása egyfordulós nyilvános árverseny útján. 

 

Az árversenyt vezeti: Csényi István a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal alkalmazottja.

 

Az árverseny kiírása, meghirdetése

 

A megkötendő szerződés típusa: Bérleti szerződés

 

Az árversenyen részt vehet:

 

1. Az árversenyen ajánlatot tehet.

 

1.1. Természetes személy.

1.2. Azon, a cégnyilvántartásba bejegyzett jogi személy, amely a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. tv. 3. § (1) pontjában meghatározott átlátható szervezet.

1.3. Több társaság vagy természetes személy együttesen, amely a hatályos magyar jogszabályok értelmében ingatlan tulajdonjogát megszerezheti. 

1.4. Az árversenyen kizárólag az vehet részt, illetve az adhat képviseleti meghatalmazást, akinek a nevére az előleg letétbe helyezésre került. 

 

2. A szükséges igazolások.

 

2.1. Magánszemélyek esetében a személyazonosság igazolása, illetve képviselet esetén a meghatalmazás.

2.2. Az árversenyre jelentkező szervezetnek cégszerűen aláírt módon kell nyilatkoznia az Nvtv. 3. § (1) pontjában foglaltakról, vagyis az átláthatóságról. A valótlan nyilatkozat alapján kötött szerződés semmis.  

2.3. Cégek esetében az aláírásra és a képviseletre való jogosultság igazolása.

 

1. Bérleti díj

 

A bérleti díjra tett ajánlat nem lehet kevesebb nettó 110.000,- Ft/hó összegnél. 

 

2. Az ingatlanokkal kapcsolatos tájékoztatás

 

2.1. Endrődi vásártér és mázsaház (5159/18 hrsz.). Kirakodó – és állatvásárok tartása alkalmas. A terület nincs ellátva szilárd burkolattal, rendszeres karbantartást, fűnyírást igényel. Az állatvásár területrész kerítéssel ellátott.

 

2.2. Damjanich utcai piac (5008/1 hrsz.). A piac kerítéssel körbezárt, aszfaltozott felületű. Az ingatlanon fedett elárusító helyek vannak áramközmű bekötéssel, továbbá irodaépület vizesblokkal, melynek fűtése gázkonvektoros.

 

2.3. Gyoma vasútállomás mázsaház (3743/6 hrsz.). A mázsaház áramközművel ellátott. Éves szinten néhány alkalommal van használatban.

 

2.4. Pásztor J. utcai piac (2937/40 hrsz.). Jelenleg fejlesztés alatt áll fedett árusító helyek kialakítása van folyamatban. Az ingatlan kerítéssel körbezárt. Teljes közművel ellátott. Az ingatlanon irodaépület van, amely rendelkezik vizes blokkal, fűtése központi gázkazánról radiátor hőleadókkal.

 

3. A bérleti jogviszony feltételei

 

3.1. A bérleti szerződés időtartama: 2020. január 1. napjától 5 év.

3.2. Bérlő az ingatlanokon az alábbiakban megjelölt tevékenységeket folytathatja, melyekhez az önkormányzat nem biztosít támogatást:

 

         1.    piacok működtetése az endrődi, illetve a gyomai piactéren,

         2.    kirakodó – és állatvásárok tartása tizenegy alkalommal,

         3.    mázsaházak (gyomai, endrődi) üzemeltetése,

         4.    kiegészítő szolgáltatások:

              (a)       hangos hirdetés a Pásztor J. úti piacon,

              (b)       térítésmentes gombavizsgálat.

 

3.3. A nyertes ajánlattevőnek vállalnia kell az üzemeltetéséhez szükséges engedélyek megszerzését a bérleti szerződés megkötését követő 30 napon belül. Amennyiben a nyertes ajánlattevő a bérleti szerződés aláírását követő 30 napon belül nem mutatja be a szükséges engedélyt, vagy nem a 3.2. pontban leírt tevékenységet végzi, akkor az önkormányzat a szerződést rendkívüli felmondással jogosult megszüntetni.

 

3.4. A bérleti díjat előre, a tárgyhó 15. napjáig a bérbeadó által kibocsátott számla alapján határidőre kell megfizeti. Bérbeadó 2020. évtől kezdődően az éves fogyasztói árindex figyelembevételével állapítja meg a következő évi bérleti díj mértékét. A bérleti díj módosításának esedékessége a tárgyévet megelőző év november 30.

3.5. Az önkormányzat a bérlőnek nem biztosít támogatást a működéshez, valamint az ingatlanok fenntartásához. A bérlőt terheli az összes jogszabályok által meghatározott működtetéssel kapcsolatos feltételek biztosítása.

4.6. A Bérlő köteles a birtokba adás napjától gondoskodni a közműórák költségviselőként, saját nevére történő átírásáról. Az Ingatlanok közüzemi díjait a Bérlő a költségviselőként nevére átírt közüzemi szerződések alapján határidőre fizeti meg közvetlenül a szolgáltatók részére.

4.7. Bérlő az ingatlanokon a bérleti jogviszony időtartama alatt csak a Bérbeadó írásos engedélye alapján végezhet átalakítási, fejlesztési munkákat.

4.8. A nyertes ajánlattevőnek szerepelnie kell a köztartozásmentes nyilvántartásban és nem lehet jogerősen megállapított helyi adótartozása

 

4. Az árverseny

 

4.1. Helye: Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal ülésterme (Gyomaendrőd, Selyem út 124.)

4.2. Ideje: 2019. szeptember 30. 1000 óra.

 

5. Árverseny biztosíték

 

5.1. A meghirdetett ingatlanokra 50.000,- Ft versenyeztetési biztosíték utalását – legkésőbb 2019. szeptember 30.-án 9 óráig - el kell indítani az Békés Takarék Szövetkezetnél vezetett 53200125-11062402 számlára, és annak bizonylat másolatát az ajánlatához kell csatolni.

5.2  Az árverseny során azon ajánlattevők, akik nem nyertek, azoknak a befizetett biztosíték visszautalásra kerül, az eredmény megállapítását követő 3 napon belül. A nyertes ajánlattevő döntése alapján szintén kérheti a biztosíték visszautalását, vagy annak beszámítását a bérleti díjba.

 

6. Az árverseny győztese: aki a legmagasabb bérleti díjara tesz ajánlatot.

 

7. A Kiíró felhívja a figyelmet arra, hogy az ajánlattevő az 1. pontban rögzítettektől alacsonyabb mértékű bérleti díjra nem tehet ajánlatot. Az az ajánlat, amelyik a fentiekben rögzítettnél kedvezőtlenebb ellenszolgáltatás megajánlását tartalmazza, az érvénytelennek minősül.

 

8. A szerződéskötés egyéb feltételei

 

8.1. Az árverseny nyertese a közlést követően 15 napon belül szerződést köt

8.2. Ha az árverseny nyertesével a szerződés megkötése – a szerződéskötésre nyitva álló határidőben – meghiúsul, vagy a szerződés aláírása után a nyertes a szerződést nem vagy nem szerződésszerűen teljesíti és ezért a kiíró a szerződéstől eláll, vagy felmondja azt, úgy a kiíró jogosult a soron következő ajánlattevővel – azonos feltételek mellett – szerződést kötni, vagy új árverést kiírni.

8.3. A nyertes ajánlattevő helyébe lépő ajánlattevővel csak akkor köthető szerződés, ha

a) az versenyeztetési kiírás erre lehetőséget adott, továbbá

b) az árverseny eredményének közlésekor a 2. és 3. helyre rangsorolt ajánlattevőt erről külön értesítették, továbbá

c) a szerződésnek a kiíró által történő – a 8.2 pontban foglalt okok miatti – felmondása vagy attól történő elállása esetén a szerződéskötéstől számított 6 hónap még nem telt el.

 

9. A versenyeztetési kiírás megjelenik: a Gyomaendrőd Város honlapján (www.gyomaendrod.hu) illetve a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal hirdetőtábláján.

 

10.   Az ingatlanokkal kapcsolatos felvilágosítást a Gyomaendrődi Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Osztályán lehet kérni (06 66 581 232), megtekintése munkanapokon 800 és 1400 között előre egyeztetett időpontban. 

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő – testülete 


Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza a Toldi Balázs Polgármestert a bérleti szerződés megkötésére és a szükséges jognyilatkozatok megtételére.” 

« Vissza
Vissza a főmenübe