112/2019. (V. 20.) Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsági határozat
Tárgy: Állásfoglalás kialakítása az önkényuralmi rendszerekhez köthető közterületi elnevezésekkel kapcsolatos kormányhivatali szakmai segítségnyújtásra

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság

112/2019. (V. 20.) Gye. Kt. Vkm. Biz. határozata

 

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága elfogadásra javasolja a Képviselő-testületnek következő döntési javaslatot:

„Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete köszönettel fogadta a Békés Megyei Kormányhivatal Kormánymegbízottjának BE/02/274-2/2019 jelű szakmai segítségnyújtását, amelyben jelezte, hogy közérdekű bejelentés alapján, Gyomaendrődön két olyan közterület - Martos Flóra utca, Polányi Máté utca - található, mely elnevezések felülvizsgálata szükséges, mivel azok olyan személyek nevét viselik, akik a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vettek.

A Képviselő-testület korábbi, a tárgyhoz kapcsolódó összes eljárását, előterjesztéseit, MTA szakmai állásfoglalásait és döntéseit megvizsgálva azt az álláspontot alakítja ki, hogy a szakmai segítségnyújtással érintett kérdésben a hatályos jogszabályok és saját önkormányzati rendelete szabályainak megfelelően járt el, így döntései szakszerűek és jogszerűek voltak.

A két érintett név az MTA állásfoglalása szerint nem köthetők XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásához, kiépítéséhez, ezért a korábbi döntéseit továbbra is fenntartja.”

« Vissza
Vissza a főmenübe