121/2020. (VI. 25.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Fő út 85. alatti ingatlan sportcélú használatba adása
Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
121/2020. (VI. 25.) Gye. Kt. határozata
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő – testülete ingyenesen használatba adja a Bushido Judo Sportegyesület (székhely: 5502 Gyomaendrőd, Deák Ferenc utca 6., nyilvántartási száma: 04-02-0003439) részére a Gyomaendrőd, Fő út 85. szám alatt lévő 3495 hrsz.-ú ingatlant judo sporttevékenység végzéséhez az alábbi haszonkölcsön szerződés alapján határozatlan időre.
 
A haszonkölcsönbe adás célja: a Bushido Judo Sportegyesület működéséhez tárgyi feltételek biztosítása.
  
MEGÁLLAPODÁS INGATLAN HASZNÁLATÁRA
 
amely létrejött egyrészről Gyomaendrőd Város Önkormányzata (székhelye: Gyomaendrőd, Selyem út 124., törzskönyvi azonosító szám: 725525, adószám: 15725527-2-04, képviseli: Toldi Balázs polgármester), mint Kölcsönadó, (a továbbiakban Kölcsönadó)
 
Másrészről Bushido Judo Sportegyesület (székhely: 5502 Gyomaendrőd, Deák Ferenc utca 6., szervezet nyilvántartási száma: 04-02-0003439, adószám: 18977273–1 - 04, képviseli: Jónás Zoltán Sándor elnök), mint Kölcsönvevő (a továbbiakban Kölcsönvevő) között, az alábbi feltételekkel:
 
A szerződő felek Gyomaendrőd Város Önkormányzatának az önkormányzati vagyon szabályozásáról szóló 10/2018. (II. 27.) rendelete 21. §-a, illetve Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete …/2020. ( III. 26.) önkormányzati határozata alapján az alábbi megállapodást kötik meg:
 
A jelen megállapodás célja, hogy az 1. pontban leírt vagyontárgy használatba adásával a Bushido Judo Sportegyesület judo sporttevékenység végzéséhez a tárgyi feltételek biztosítva legyenek.
 
1.     A Kölcsönadó tulajdonát képezi teljes egészében a természetben Gyomaendrőd, Fő út 85. szám alatt lévő 3495 hrsz.-ú kivett óvoda megnevezésű ingatlan.
2.    Kölcsönadó az 1. pontban megnevezett ingatlant haszonkölcsönbe adja, amelyet a Kölcsönvevő általa megtekintett állapotban a felvett vagyonleltár szerint haszonkölcsönbe vesz.
3.     A Kölcsönadó tájékoztatja a Kölcsönvevőt, hogy az épület 2 db csoportszoba megnevezésű helyiségeiben eszközök vannak tárolva. Ezen túlmenően a Kölcsönadó szavatol azért, hogy az ingatlan tekintetében harmadik személynek olyan joga, amely a Kölcsönvevő használatát akadályozza, vagy kizárja, nem áll fenn.
4.     A használat joga a Kölcsönvevőt jelen szerződés aláírásának napjától határozatlan ideig illeti meg.
5.     Kölcsönvevő a vagyontárgyakat a Bushido Judo Sportegyesület Egyesület működtetésére használhatja.
6.     A Kölcsönvevő a 3295 hrsz.-ú ingatlanon építési-átalakítási munkálatokat csak a Kölcsönadó előzetes írásos hozzájárulása alapján végezhet, ide nem értve a szokásos javítási, karbantartási munkákat.
7.     A Kölcsönvevő tudomásul veszi, hogy a 3295 hrsz.-ú ingatlanon végzett értéknövelő beruházásának megtérítésére sem a haszonkölcsön időtartama alatt, sem annak megszűnését követően jogalap nélküli gazdagodás vagy más jogcímen igényt nem tarthat.
8.     A Kölcsönvevő a használatba vett vagyontárgyak működtetését saját felelősségére végzi. Köteles ehhez az illetékes szakhatóságoktól a szükséges engedélyeket beszerezni és az előírt munkálatokat saját költségén elvégezni. A szükséges felújítások, karbantartások és az állagmegóvással kapcsolatos valamennyi munkálatok elvégzésének kötelezettsége és a költségek teljes mértékben történő viselése kölcsönvevőt terheli. Kölcsönvevő köteles a vagyontárgyakat rendeltetésüknek megfelelően használni, saját költségén fenntartani és állagát megóvni. Az üzemeltetés során történő természetes elhasználódások pótlása – saját költségén – a Kölcsönvevő kötelezettsége.
9.     A Kölcsönvevő jelen szerződés megszűnésekor vagy felbontásakor köteles a vagyontárgyakat rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban visszaadni.
10.   Kölcsönvevő kijelenti, hogy a 3295 hrsz.-ú kivett óvoda épület használata során a gáz, áram és víz közművek használatára igényt tart. Felek kérik        közműszolgáltatóknál az eltérő fizető bejelentését. Az eltérő fizető Bushido Judo Sportegyesület lesz.
11.   A Kölcsönvevő az ingatlanon jogosult a cégnevét és nyitvatartási idejét elhelyezni, a Kölcsönadó önkormányzati rendeletében meghatározott rendelkezések megtartása mellett. Ezt meghaladóan bármely cégnév, reklám vagy egyéb felirat elhelyezése kizárólag a Kölcsönadó írásbeli hozzájárulásával történhet.
12.   Jelen szerződés 2. sz. mellékletében az átadáskori közműszolgáltatás mérőóra állások rögzítésre kerülnek.
13.   A jelen megállapodást bármelyik fél 60 napos írásos előrejelzési kötelezettség mellett, külön indokolás nélkül felmondhatja.
14.   A szerződést a Kölcsönadó az írásbeli felszólítás kézhezvételét követő 8 munkanapon belül felmondhatja, ha
14.1. a Kölcsönvevő a rendelkezésére bocsátott ingatlanban nem az ingyenes használatra jogosító tevékenységet végzi,
14.2. a haszonkölcsön meghatározott célja lehetetlenné vált
14.3. a Kölcsönvevő a 10. pontban meghatározott közműszolgáltatók felé a költségeket nem fizeti meg,
14.4. a Kölcsönvevő a szerződésben vállalt, vagy a jogszabályban előírt lényeges kötelezettségét nem teljesíti,
14.5. a Kölcsönvevő az ingatlant rongálja, rendeltetésellenesen vagy szerződésszegően használja.
15.   A szerződést a Kölcsönvevő 8 munkanapon belül írásban mondhatja fel.
 
16.   A jelen szerződés körében kapcsolattartó személyek: 
Kölcsönadó részéről                 
 
 
Név:
Csényi István
Cím:               
5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124.
Telefon:
66 581-232
Mobil:
06 20 386 4464
E-mail:
csenyi@gyomaendrod.hu
 
Kölcsönvevő részéről
 
 
Név:
Jónás Zoltán Sándor
Cím:               
5502 Gyomaendrőd, Deák Ferenc utca 4/2.
Mobil:
06 70 702 5756
E-mail:
bmkanojudo@gmail.com
 
17.   Felek törekednek a jelen szerződésből fakadó vitás kérdések békés rendezésére. Amennyibe​n a tárgyalás nem vezetett eredményre Felek mindennemű Jogvita eldöntésére alávetik magukat a Bérbeadó székhelye szerint illetékes és hatáskörrel rendelkező bíróság ítéletének.
18.   A jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. tv., valamint a vonatkozó jogszabályok az irányadóak. 
19.   Jelen szerződés egymással mindenben megegyező 4 példányban készült, amelyből a feleket 2-2 példány illeti meg.
20.   Felek a jelen szerződést – amely 4 oldalból áll - átolvasás és értelmezés után, mint akaratukkal mindenben megegyezőt, jóváhagyólag írják alá. 
 
Gyomaendrőd, 2020. …
  
…………………………………………..
…………………………………………..
 
Jogi ellenjegyző:                               Pénzügyi ellenjegyző:
 ……………………………..
Pap – Szabó Katalin
Jegyző
…………………………………..
Szilágyiné Bácsi Gabriella
Pénzügyi Osztályvezető
 
Mellékletek:
1. sz. melléklet: tételes vagyonleltár
2. sz. melléklet: jegyzőkönyv a közműfogyasztást mérő órák állásáról  
« Vissza
Vissza a főmenübe