142/2020. (VIII. 27.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Ellátási szerződés kötés a Humán Szolgáltató Központtal
Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
142/2020. (VIII. 27.) Gye. Kt. határozata
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete helyt ad a Humán Szolgáltató Központ (székhelye: 5553 Kondoros, Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete helyt ad a Humán Szolgáltató Központ (székhelye: 5553 Kondoros, Deák Ferenc u. 12., adószáma:18844410-2-04, képviseli: dr. Vándor György ügyvezető jegyző) kérelmének, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. tv. (továbbiakban: Szt.) a 63. házi segítségnyújtás tárgyában ellátási szerződést köt a Humán Szolgáltató Központtal (székhelye: 5553 Kondoros, Deák Ferenc u. 12., adószáma:18844410-2-04, képviseli: dr. Vándor György ügyvezető jegyző), mely feladat ellátására önkormányzati forrást nem biztosít és ezzel egyidejűleg felkéri Toldi Balázs polgármestert az ellátási szerződés aláírására:
 
ELLÁTÁSI SZERZŐDÉS
 
Amely létrejött egyrészről: Gyomaendrőd Város Önkormányzata (székhely: 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124., törzsszám: 725525, adószám: 15725527-2-04, képviseli: Toldi Balázs polgármester) mint érdekelt önkormányzat – továbbiakban: Önkormányzat;
 
Másrészről:
Humán Szolgáltató Központ
székhelye: 5553 Kondoros, Deák Ferenc u. 12.
adószáma:18844410-2-04
Képviseli: dr. Vándor György ügyvezető jegyző
Mint egyházi fenntartó – a továbbiakban: Szolgáltató –
 
Az Önkormányzat és a Szolgáltató – a továbbiakban: Szerződő felek – között az alulírott helyen és időben, az alábbi feltételekkel:
 
1.) Szerződő felek megállapítják, hogy Szolgáltató fenntartásában működő szociális szolgáltató személyes gondoskodást nyújtást végez, házi segítségnyújtás alapellátást biztosít. Az intézmény működési engedélyének másolata jelen szerződés mellékletét képezi.
 
2.) A szociális ellátás formája az 1993. évi III. tv. törvény 63. §-ában foglaltak szerinti házi segítségnyújtás az ellátásban részesítendők köre a szakmai szabályok körébe tartozó személyek, száma maximum 250 fő, melyből személyi gondozásban részesülő lehet 250 fő.
 
3.) Szolgáltató a 2. pontban meghatározott szolgáltatást működési engedélye szerinti ellátási területén látja el. Szerződő felek egyező akaratával a jelen szerződés alapján a Szolgáltató házi segélynyújtást szociális alapszolgáltatást biztosít Önkormányzat közigazgatási területén.
Felek kijelentik, hogy a jelen ellátási szerződésen alapuló együttműködés keretében pandémia esetén – amennyiben a Szolgáltató ellátotti körével kapcsolatban az Önkormányzatra házi segítségnyújtás keretében feladat hárulna – a Szolgáltató az általa ellátott igénybevevőket ellátja.
 
4.) Szolgáltató, mint nem állami fenntartó nyilatkozik, hogy jelen szerződésben meghatározott szociális szolgáltatásra vonatkozó külön jogszabályok és szakmai követelmények, nyilvántartási kötelezettségek betartása, illetve a szolgáltatóval, intézménnyel történő betartatására köteles.
 
5.) Szerződő felek megállapodnak, hogy a szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos költségek viselése a Szolgáltatót terhelik. Jelen ellátási szerződés alapján végzett feladat ellátásához kapcsolódóan a szolgáltatásért járó ellenértéket nem határoznak meg Szerződő felek, mivel a feladat ellátásához kapcsolódó normatív támogatást a Szolgáltató igényli és annak felhasználásával ő számol el.
 
6.) Szolgáltató az 1993. évi III. tv. és a személyi térítési díjakra irányadó jogszabályok rendelkezései alapján meghatározott térítési díjat köteles alkalmazni. A személyi térítési díj csökkentésének és elengedésének eseteit, módjainak szabályait a Szolgáltató, mint fenntartó határozza meg, és az intézmény vezetője hajtja végre.
 
7.) A Szolgáltató kijelenti, hogy a megállapodásban meghatározott szociális szolgáltatásra vonatkozó külön jogszabályokat és szakmai követelményeket ismeri, a nyilvántartási kötelezettségekkel és az ezekkel kapcsolatos vonatkozó szabályokat betartja, az előírt adatszolgáltatási kötelezettségeit teljesíti, a statisztikai adatgyűjtéshez szükséges adatokat igény szerint rendelkezésre bocsájtja.
 
8.) A megállapodást a felek rendes felmondással 6 havi, azaz hat havi felmondással szüntethetik meg. A felmondást a feleknek írásban kell egymással közölni.
 
9.) A megállapodás megszegése esetén felek a jelen megállapodást azonnali hatállyal írásban közölve, ajánlott levélben felmondhatják, a szerződést megszegő fél a szerződésszegésből származó mindennemű igazolt kárt köteles a másik félnek megtéríteni. A megállapodás megszegésének minősül különösképpen a 2. pontban meghatározott ellátások azonnali és indokolatlan megszüntetése, továbbá a 7. pontban rögzített adatszolgáltatási kötelezettség megszegése. Szerződésszegés esetén Szolgáltató köteles a szolgáltatás folyamatos biztosítására további 30 napig, kivéve, ha ettől felek eltekintenek.
 
10.) A Szolgáltató az ellátás igénybevételének szabályaihoz kapcsolódó tájékoztatási, értesítési kötelezettségeit teljesíti.
 
11.) Az ellátottak panaszaikat a Szolgáltató Intézménye vezetőjénél írásban érvényesíthetik. A panaszok beérkezését követő 15 azaz, tizenöt napon belül a vezetőnek ki kell vizsgálnia a panaszokat és intézkednie kell az esetleges hiányok megszüntetéséről.
 
Az intézkedés ellen a panaszt tevő a Szolgáltatóhoz, mint fenntartóhoz élhet bejelentéssel az Intézmény szabályai szerint.
                       
Az intézményben az ellátottjogi képviselő nevét, címét, elérhetőségét jól látható helyen ki kell függeszteni.
 
12.) A Szolgáltató az önkormányzat részére évente egyszer, a tárgyévet követő március hó 31-ig írásbeli, - szükség szerint szóbeli – tájékoztatást ad.
 
13.) A felek megállapodnak abban, hogy az ellátási szerződés határozatlan időre jön létre.
 
14.) A felek kinyilvánítják, hogy az esetleges vitákat először békés úton, tárgyalással kívánják rendezni, az esetleges jogvitákat az illetékességgel rendelkező bíróság előtti eljárásban kívánják rendezni.
 
15.) Felek megállapítják, hogy az Önkormányzat képviselő-testülete az ellátási szerződés megkötését, a szerződés módosítását, illetve megszüntetését nem ruházhatja át.
 
16.) Az Önkormányzat képviselő-testülete …./2020. (VIII. 27.) Gye. Kt. számú határozatával döntött a Szolgáltatóval házi segélynyújtás feladat ellátására vonatkozó ellátási szerződés megkötéséről.
 
Megállapodó felek kijelentik, hogy ezen megállapodás tartalmát megértették és azt, mint akaratukkal mindenben egyezőt elolvasás és értelmezés után képviselőjük útján, személyesen és saját kezűleg jóváhagyólag aláírták és egy-egy megállapodási példányt átvettek.
 
Békéscsaba, 2020. augusztus hó…….      
 
Önkormányzat képviseletében
Szolgáltató képviseletében
 
« Vissza
Vissza a főmenübe