121/2020. (X. 21.) Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsági határozat
Tárgy: Gyomaendrődi vállalkozásoknak kamattámogatás biztosítása (BMVA)

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága

121/2020. (X. 21.) Gye. Kt. Pgtek. Biz. határozata

 

Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottsága elfogadásra javasolja a Képviselő-testületnek következő döntési javaslatot:

 „Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete támogatni kívánja a gyomaendrődi mikro- és kisvállalkozásokat a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány által forgalmazott Mikrohitellel kapcsolatos kamattámogatási alap létrehozásában az alábbi feltételekkel:

- Az Alapítvány egy általa kezelt kamattámogatási alapot hoz létre, amelyet csak az Alapítvány által forgalmazott Helyi Mikrohitel Alapból és Agrár Mikrohitel Alapból finanszírozott pénzügyi termékeket, szolgáltatásokat igénybe vevő gyomaendrődi mikro- és kisvállalkozások kamatterheinek csökkentésére használhat fel.

- Az Alapítvány a részére átadott pénzeszközt csak a gyomaendrődi székhellyel vagy telephellyel rendelkező mikro- és kisvállalkozások fejlődésének elősegítésére, ezen belül Gyomaendrőd város területén megvalósuló beruházáshoz vagy forgóeszköz­ beszerzéshez igénybe vett hitel kamattámogatására használhatja fel.

- A hitelkérelmek Alapítvány általi elbírálása során az Önkormányzat véleményezési jogot gyakorol. A véleményezési jogot az Önkormányzat nevében Toldi Balázs polgármester gyakorolja.

- Az Alapítvány az adott évben az Önkormányzat költségvetésének elfogadását megelőzően január 15-ig összesített kimutatást készít az előző évben a konstrukcióban résztvevő ügyletekről (az előző évben az önkormányzati támogatásból finanszírozott kamattámogatásokról) és emellett szöveges beszámoló készítésével is tájékoztatja az Önkormányzatot a részére átadott pénzeszköz felhasználásáról.

- Az utolsó beszámoló benyújtásának határideje: az utolsó kamattámogatott hitel kamattámogatási periódusának leteltét követő 90 nap.

- Az Alapítvány hozzájárul a részére átadott pénzeszköz rendeltetésszerű felhasználásának az Önkormányzat által ellenőrzéssel megbízott személyek és szervezetek általi ellenőrzéséhez.

- Az Alapítvány az általa kezelt kamattámogatási alappal kapcsolatosan megjelenő felhívásaiban, nyilvános anyagaiban, a megkötött hitelszerződésekben feltünteti az Önkormányzatot, mint a kamattámogatási alap forrását biztosító szervezetet.

A kamattámogatási alapból támogatható vállalkozásokkal szemben támogatott feltételek:

·         A támogatott vállalkozás legalább két állandó foglalkoztatási jogviszonnyal bejelentett munkavállalóval végzi tevékenységét

·         A támogatott vállalkozás gyomaendrődi székhellyel vagy telephellyel rendelkezik. 

A támogatás mértéke: 1.000.000 Ft

A támogatás fedezetét Gyomaendrőd Város Önkormányzata a 2021. évi költségvetésében biztosítja.

A Képviselő-testület felhatalmazza Toldi Balázs polgármestert a szükséges jognyilatkozatok megtételére.”

« Vissza
Vissza a főmenübe