302/2020. (XII. 17.) Képviselő-testületi határozat
Tárgy: Roma Nemzetiségi Önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás módosítása
 Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete
302/2020.(XII. 17.) Gye. Kt. határozata

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020.(XI.3.) Kormányrendeletre tekintettel a Katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján Gyomaendrőd Város Önkormányzata képviselő-testületének feladat- és hatáskörében eljárva Toldi Balázs polgármester az alábbi döntést hozza:
 
Gyomaendrőd Város  Képviselő-testülete 20/2019.(I.31.) Gye határozatával elfogadott a Gyomaendrőd Város Önkormányzata és Gyomaendrőd Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata közötti együttműködési megállapodást a nemzetiségi önkormányzat működésének személyi és tárgyi feltételeinek biztosítása illetve gazdálkodási rendjének lebonyolítására vonatkozóan az alábbiak szerint módosítja:
 
 Nemzetiségi önkormányzat működési feltételeinek biztosítása fejezet kiegészítésre kerül a 4. ponttal:
4. Az önkormányzati Hivatala nemzetiségi önkormányzat részére a jelnyelv és speciális kommunikációs rendszer használatát biztosítja.
 
Kötelezettségvállalással kapcsolatos rendelkezések fejezet rész a 22.) és 23.) pontban szabályozott feladatellátásra vonatkozóan az alábbiak szerint: módosul:
 
22.) A Roma Nemzetiségi Önkormányzat könyvvezetésének ellátása során helyi önkormányzati hivatal érvényben lévő szabályzatait kell alkalmazni, mivel annak hatálya kiterjesztésre került a nemzetiségi önkormányzatokra is.
 
23.) A Nemzetiségi Önkormányzat önálló költségvetési gazdálkodást folytató jogi személy, nyilvántartásainak teljes körű elkülönítését az ASP rendszer biztosítja.
 
    
« Vissza
Vissza a főmenübe