21/2021. (VIII. 16.) Német Nemzetiségi Önkormányzati határozat
Tárgy: Együttműködési megállapodás

Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata

21/2021. (VIII. 16.) NNÖ határozata

 

Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának  képviselő-testülete a Békési Német Nemzetiségi Önkormányzattal az alábbi tartalmú együttműködési megállapodást köti:

 

E G Y Ü T T M Ű K Ö D É S I   M E G Á L L A P O D Á S

Mely létrejött egyfelől Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat (adószáma: 15778075-2-04, székhelye: 5630 Békés, Petőfi S. utca. 4., képviseli: Takács Istvánné elnök,

másfelől a Gyomaendrőd Város Német Nemzetiségi Önkormányzata (adószáma: 15583226-1-04, székhelye. 5500 Gyomaendrőd, Selyem út 124, képviseli: Braun Márton elnök, a továbbiakban együtt: Felek között, az alulírott napon és helyen, az alábbi feltételekkel:

 

Az együttműködés célja: Hatékony munkaformák, tevékenységi rendszerek működtetése a magyarországi németség életére kiható területeken.

 

1.       A felek sajátos eszköz- és kapcsolatrendszerükkel hozzá kívánnak járulni a magyarországi németség társadalmi életének színesítéséhez, közvetlen környezetünk életterének fejlődéséhez, a személyes boldoguláshoz.

2.       A Felek egymást kölcsönösen segítik információkkal a pályázatok kelkutatásában, a partnerség szellemében tartós együttműködést vállalnak fel, közös pályázati megjelenésben, partnerkapcsolatok ápolásában, újak kialakításában.

3.       A Felek közös ügyeknek tekintik a kölcsönös előnyöket és lehetőségeket tartalmazó programok együttes kimunkálását a magyarországi németség hagyományápolása, a régmúlt emlékeinek gyűjtése, megőrzése és terjesztésében.

4.       A megállapodó felek bevonják egymást a hazai és nemzetközi kapcsolatrendszerükbe.

5.       A Felek szakmai segítséget adnak az iskolák pedagógiai célkitűzései megvalósításához. Különös tekintettel támogatják a német nyelv oktatását, német nyelvi tanár továbbképzéseket.

6.       A jelen megállapodás aláírása a Felek részéről pénzügyi kötelezettségvállalást nem jelent. Amennyiben az együttműködés során anyagi fedezet biztosítása válik szükségessé, arról a Felek külön megállapodás keretében rendelkeznek.

7.       A jelen megállapodást a Felek Képviselő-testületei határozataikkal elfogadták.

8.       A Felek a felvállalt együttműködés tapasztalatait évenként egyszer közösen értékelik, de a jelentkező aktuális feladatok által megkívánt időpontban és gyakorisággal is tanácskozhatnak.

9.       Az együttműködési megállapodást a felek határozatlan időre kötik, és az aláírás napján lép hatályba.

10.    A felek megállapodnak, hogy jelen megállapodásból eredő esetleges jogviták eldöntésére az illetékességgel rendelkező Járásbíróságot kötik ki.

11.    A Felek a jelen megállapodásban foglalt feltételekkel egyetértenek, azokat elfogadják, és a jelen megállapodást, mint akaratukkal mindenben megegyezőt aláírják.

 

Kelt: 2021. augusztus

 

……………………………………………………              ……………………………………………..

        Takács Istvánné elnök                                            Braun Márton elnök

Békési Német Nemzetiségi Önkormányzat                         Gyomaendrőd Város Német   Nemzetiségi Önkormányzata

« Vissza
Vissza a főmenübe