5/2021. (VIII. 17.) Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsági határozat
Tárgy: Közérdekű muzeális kiállítóhelyek átalakítása, kibővítése
Gyomaendrőd Város Képviselő-testületének
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága
5/2021. (VIII. 17.) Gye. Kt. Üokke. határozata
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottsága javasolja a képviselő-testületnek az alábbi döntési javaslat elfogadását:
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a „Kállai Ferenc Múzeum és az Aranka Játékbaba Múzeum felújítása, korszerűsítése” célú projekt megvalósításához, a Vidovszky Béla Városi Képtár és a Kállai Ferenc Művelődési Központ átszervezésével kapcsolatban az alábbi elvi döntést hozza:
- a projekt során kibővített Vidovszky Béla Városi Képtár Gyomaendrőd Város Önkormányzata fenntartásában, a Kállai Ferenc Művelődési Központ telephelyeként közérdekű muzeális kiállítóhelyként, Gyomaendrődi Városi Képtár Helytörténeti Gyűjtemény megnevezéssel működik tovább;
- Gyomaendrőd Város Közgyűjteményeiért Közalapítvány céljaként, mint alapító meghatározza, hogy a Közalapítvány nyújtson támogatást színvonalas képzőművészeti alkotások létrehozásához. Vegyen részt Gyomaendrőd Város képzőművészeti értékeinek felkutatásában, gyűjtésében, különös tekintettel a gyomai és endrődi származású művészek alkotásaira, illetve Gyomaendrődhöz kapcsolódó művészek alkotásaira.
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza Toldi Balázs polgármestert, hogy a Kállai Ferenc Művelődési Központ átszervezése előtt a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. CXL. törvény 78/J. §-a alapján a kultúráért felelős miniszter véleményét szerezze be.  
« Vissza
Vissza a főmenübe